Microsoft izjava o privatnosti

Poslednji put ažurirano: septembar 2019. Šta je novo?

Vaša privatnost nam je važna. Ova izjava o privatnosti objašnjava koje lične podatke Microsoft obrađuje, na koji način ih Microsoft obrađuje i u koje svrhe.

Microsoft nudi širok spektar proizvoda, uključujući serverske proizvode koje velika preduzeća širom sveta koriste u svom poslovanju, uređaje koje koristite kod kuće, softver koji učenici koriste u školi i usluge pomoću kojih projektanti kreiraju i hostuju buduće proizvode. Upućivanja na Microsoft proizvode u ovoj izjavi obuhvataju Microsoft usluge, veb lokacije, aplikacije, softver, servere i uređaje korporacije Microsoft.

Pročitajte detalje o određenom proizvodu u ovoj izjavi o privatnosti jer su u njima navedene dodatne relevantne informacije. Ova izjava se odnosi na interakcije koje korporacija Microsoft ostvaruje sa vama i na Microsoft proizvode navedene u nastavku, kao i na ostale Microsoft proizvode u kojima je prikazana ova izjava.


Lični podaci koje prikupljamoLični podaci koje prikupljamomainpersonaldatawecollect
Rezime
Ceo tekst

Microsoft prikuplja podatke od vas putem naše interakcije sa vama i preko naših proizvoda u svrhe koje su opisane u nastavku, a u njih spadaju i efikasan rad i pružanje najboljih iskustava u okviru naših proizvoda. Neki od ovih podataka dolaze direktno od vas, na primer, kada kreirate Microsoft nalog, administrirate nalog za licenciranje koji pripada vašoj organizaciji, prosledite upit pretrage usluzi Bing, registrujete se za Microsoft događaj, izgovorite glasovnu komandu pomoćniku Cortana, otpremite dokument u OneDrive, kupite pretplatu na MSDN, upišete se za Office 365 ili nas kontaktirate radi podrške. Neke dobijamo tako što prikupljamo podatke o vašem korišćenju naših proizvoda i komunikacije sa nama, kao i o vašim interakcijama i iskustvima sa našim proizvodima i komunikacijama.

Oslanjamo se na različite pravne razloge i dozvole (koje ponekad nazivamo „pravnim osnovama“) za obradu podataka, uključujući vaš pristanak, određivanje balansa sa legitimnim interesima, potrebu sklapanja ili izvršavanja ugovora i poštovanje pravnih obaveza u različite svrhe koje su opisane u nastavku.

Podatke takođe dobijamo od trećih lica. Štitimo podatke dobijene od trećih lica u skladu sa praksama opisanim u ovoj izjavi, kao i sa bilo kojim dodatnim ograničenjima koje nameće izvor podataka. Ti izvori trećih lica se vremenom razlikuju i obuhvataju:

  • posrednike za podatke od kojih kupujemo demografske podatke kojima dopunjavamo podatke koje prikupljamo;
  • usluge koje obezbeđuju dostupnost korisnički generisanog sadržaja iz usluge drugima, kao što su komentari o lokalnim preduzećima ili javne objave na društvenim medijima;
  • usluge komunikacije, uključujući dobavljače usluga e-pošte i društvene mreže kada nam date dozvolu da pristupamo vašim podacima u tim uslugama ili mrežama trećih lica;
  • dobavljače usluga koji nam pomažu da ustanovimo lokaciju vašeg uređaja.
  • partnere sa kojima nudimo kobrendirane usluge ili sa kojima se upuštamo u udružene marketinške aktivnosti;
  • programere koji kreiraju iskustva u Microsoft proizvodima ili za njih.
  • treća lica koja primenjuju Microsoft proizvode u svojim uslugama, kao što su veštine vezane za aplikaciju Cortana.
  • javno dostupne izvore, kao što su javne baze podataka državnih ustanova.

Ako ste predstavnik neke organizacije, na primer, nekog preduzeća ili škole, koja koristi proizvode za preduzeća i projektante korporacije Microsoft, pogledajte odeljak Proizvodi za preduzeća i projektante ove izjave o privatnosti da biste saznali kako obrađujemo vaše podatke. Ako ste krajnji korisnik Microsoft proizvoda ili Microsoft naloga koji je kreirala organizacija, dodatne informacije potražite u odeljcima Proizvodi koje obezbeđuje vaša organizacija i Microsoft nalog.

Kada je reč o tehnologiji koju koristite i o podacima koje delite, imate mogućnost izbora. Kada se traži od vas da pružite lične podatke, možete to da odbijete. Mnogi naši proizvodi zahtevaju neke lične podatke da bi mogli da rade i da vam obezbede uslugu. Ako odaberete da ne navedete podatke koji su neophodni za rad i pružanje nekog proizvoda ili funkcije, ne možete da koristite taj proizvod ili funkciju. Na sličan način, onda kada moramo da prikupimo lične podatke jer nas zakon na to obavezuje ili da bismo sklopili i sproveli neki ugovor sa vama, a vi nam ne navodite podatke, nećemo moći da sklopimo ugovor; ili, ako se ovo odnosi na neki postojeći proizvod koji koristite, možda ćemo morati da ga obustavimo ili otkažemo. Ako je to slučaj, obavestićemo vas o tome kada do toga dođe. Tamo gde je pružanje podataka opcionalno, a vi odaberete da ne navedete lične podatke, funkcije koje koriste podatke, na primer, personalizacija, neće raditi kod vas.

Od konteksta interakcija između vas i korporacije Microsoft i izbora koje napravite (uključujući postavke privatnosti), proizvoda i funkcija koje koristite, vaše lokacije i primenjivog prava e zavisi koje ćemo podatke prikupljati.

Podaci koje prikupljamo mogu da uključuju sledeće:

Ime i kontakt podaci. Vaše ime i prezime, adresa e-pošte, poštanska adresa, broj telefona i drugi slični kontakt podaci.

Akreditivi. Lozinka, podsetnici za lozinku i slične bezbednosne informacije koje se koriste za potvrdu identiteta i pristup nalogu.

Demografski podaci. Podaci o vama, kao što su vaše godine, pol, zemlja i željeni jezik.

Podaci o plaćanju. Podaci za obradu plaćanja, kao što su broj instrumenta plaćanja (npr. broj kreditne kartice) i bezbednosni kod povezan sa instrumentom plaćanja.

Podaci o pretplatama i licencama. Informacije o vašim pretplatama, licencama i drugim pravima.

Interakcije. Podaci o vašem korišćenju Microsoft proizvoda. U nekim slučajevima, kao što su upiti za pretragu, ovo su podaci koje pružate da biste iskoristili proizvode. U drugim slučajevima, kao što su izveštaji o greškama, to su podaci koje mi generišemo. U druge primere podataka o interakcijama spadaju:

  • Podaci o uređaju i korišćenju. Podaci o vašem uređaju i proizvodima i funkcijama koje koristite, uključujući informacije o hardveru i softveru, kvalitetu performansi naših proizvoda, kao i vašim postavkama. Na primer:
    • Istorija plaćanja i naloga. Podaci o stavkama koje ste kupili i o aktivnostima koje su povezane sa vašim nalogom.
    • Istorija pregledanja. Podaci o veb stranicama koje posećujete.
    • Podaci o uređaju, povezivanju i konfiguraciji. Podaci o vašem uređaju, konfiguraciji uređaja i obližnjim mrežama. Na primer, podaci o operativnom sistemu i ostalom softveru koji je instaliran na uređaju koji uključuju i šifre proizvoda. Pored njih, IP adresa, identifikatori uređaja (kao što je IMEI broj na telefonima), regionalne i jezičke postavke i informacije o WLAN pristupnim tačkama u blizini vašeg uređaja.
    • Izveštaji o greškama i podaci o performansama. Podaci o performansama proizvoda i o svim problemima na koje nailazite, uključujući izveštaje o greškama. Izveštaji o greškama (koji se ponekad zovu „prikaz stanja prilikom otkaza“) mogu da sadrže detalje o softveru i hardveru koji su povezani sa greškom, sadržaj datoteka koje su bile otvorene u trenutku javljanja greške i podatke o ostalom softveru na vašem uređaju.
    • Podaci za rešavanje problema i pomoć. Podaci koje obezbeđujete kada se obratite korporaciji Microsoft da biste dobili pomoć, na primer, proizvodi koje koristite i drugi detalji koji nam pomažu da vam pružimo podršku. Na primer, podaci za kontakt ili potvrdu identiteta, sadržaj vašeg ćaskanja i drugih vidova komunikacije sa korporacijom Microsoft, podaci o stanju vašeg uređaja, kao i proizvodi koje koristite, a koji se tiču vašeg upita za pomoć. Kada nam se obratite da biste, na primer, dobili korisničku podršku, telefonski razgovori i sesije ćaskanja sa našim predstavnicima se mogu nadgledati i snimati.
    • Podaci o korišćenju botova. Interakcije sa botovima trećih lica i veštinama dostupnim putem Microsoft proizvoda, kao što je aplikacija Cortana.
  • Interesovanja i favoriti. Podaci o vašim interesovanjima i favoritima, kao što su sportski timovi koje pratite, jezici programiranja kojima dajete prednost, akcije koje pratite u ili gradovi koje ste dodali za praćenje vremenske prognoze ili stanja u saobraćaju. Osim onih koje eksplicitno pružate, vaša interesovanja i favoriti se takođe mogu zaključiti ili izvesti iz drugih podataka koje prikupljamo.
  • Podaci o konzumiranju sadržaja. Informacije o medijskim sadržajima (kao što su TV sadržaji, video zapisi, muzika, audio i tekstualne knjige, aplikacije i igre) kojima pristupate putem naših proizvoda.
  • Pretrage i komande. Upiti za pretragu i komande koje koristite u okviru Microsoft proizvoda zajedno sa pretragom ili nekom srodnom funkcionalnošću za produktivnost.
  • Glasovni podaci. Vaši glasovni podaci, kao što su upiti za pretragu ili komande koje izgovarate, a koji mogu da sadrže zvukove u vašoj pozadini.
  • Podaci o tekstu, unosu perom i kucanju. Podaci o tekstu, unosu perom i kucanju i srodne informacije. Na primer, kada prikupljamo podatke o unosu perom, mi prikupljamo informacije o postavljanju instrumenta za unos perom na uređaj.
  • Slike. Slike i srodne informacije, kao što su metapodaci slika. Na primer, prikupljamo slike koje obezbeđujete kada koristite uslugu Bing sa omogućenim slikama.
  • Kontakti i odnosi. Podaci o vašim kontaktima i odnosima ako koristite neki proizvod za deljenje informacija sa drugima, upravljanje kontaktima, komunikaciju sa drugim osobama ili za povećanje produktivnosti.
  • Podaci o društvenim aktivnostima. Informacije o vašim odnosima i interakcijama između vas, drugih ljudi i organizacija, kao što su tipovi angažovanja (na primer, događaji i stvari koje vam se dopadaju ili ne dopadaju) povezane sa osobama i organizacijama.
  • Podaci o lokaciji. Podaci o lokaciji vašeg uređaja koji mogu biti precizni ili neprecizni. Na primer, prikupljamo podatke o lokaciji pomoću Globalnog navigacionog satelitskog sistema (GNSS) (recimo, GPS podatke), kao i podatke o obližnjim baznima stanice i Wi-Fi hotspotovima. Lokacija takođe može da se izvede na osnovu IP adrese uređaja ili podataka u profilu vašeg naloga koji ukazuju na lokaciju sa manjom preciznošću, na primer, na nivou grada ili poštanskog broja.
  • Ostali unosi. Ostali unosi koje pružate kada koristite naše proizvode. Na primer, podaci poput onih o dugmadi koju pritiskate na Xbox bežičnom upravljaču dok koristite Xbox Live, podaci o praćenju kostiju dok koristite Kinect, kao i drugi podaci sa senzora, kao što su broj pređenih koraka dok koristite uređaje sa primenljivim senzorima. A ako koristite aplikaciju Spend, takođe prikupljamo podatke o finansijskim transakcijama od izdavaoca vaša platne kartice da bismo vam pružili uslugu.

Sadržaj. Sadržaj vaših datoteka i komunikacije koje unosite, otpremate, dobijate, kreirate i kontrolišete. Na primer, ako koristite Skype za prenos datoteke nekom drugom Skype korisniku, potrebno je da prikupimo sadržaj te datoteke da bismo ga prikazali vama i tom drugom korisniku. Ako primite e-poruku preko usluge Outlook.com, potrebno je da prikupimo sadržaj te e-poruke kako bismo je isporučili u prijemno poštansko sanduče, prikazali vam je, omogućili vam da odgovorite na nju i čuvali je za vas dok ne odlučite da je izbrišete. Ostali sadržaj koji prikupljamo dok vam pružamo proizvode uključuje:

  • Komunikacije, uključujući audio, video i tekst (otkucan, unet perom ili na neki drugi način) u poruci, e-poruci, pozivu, zahtevu za sastanak ili ćaskanju.
  • Fotografije, slike, pesme, filmove, softver i druge medijske dokumente koje skladištite ili na neki drugi način obrađujete u našem oblaku.

Video zapisi ili snimci. Snimci događaja i aktivnosti u zgradama, maloprodajnim prostorima i na drugim lokacijama korporacije Microsoft. Ako posetite lokacije Microsoft Store prodavnica ili druge objekte ili posetite neki Microsoft događaj koji se snima, mi možemo da obradimo vaše slike i glasovne podatke.

Povratne informacije i ocene. Informacije koje nam pružite i sadržaj poruka koje nam pošaljete, kao što su povratne informacije, podaci iz anketa i komentari proizvoda koje napišete.

Poglavlja specifična za proizvode u nastavku opisuju prakse prikupljanja podataka koje važe za korišćenje tih proizvoda.

Način na koji koristimo lične podatkeNačin na koji koristimo lične podatkemainhowweusepersonaldatamodule
Rezime
Ceo tekst

Microsoft koristi prikupljene podatke da bi vam obezbedio obogaćena i interaktivna iskustva. Konkretno, podatke koristimo da bismo:

  • pružali naše proizvode, što uključuje ažuriranje, obezbeđivanje i rešavanje problema, kao i pružanje podrške; to takođe uključuje i deljenje podataka kada je to neophodno za pružanje usluge ili sprovođenje transakcija koje ste vi zahtevali.
  • poboljšali i razvijali svoje proizvode.
  • personalizovali svoje proizvode i davali preporuke.
  • oglašavali i marketinški predstavljali proizvode vama, što uključuje slanje promotivnih komunikacija, ciljano oglašavanje i predstavljanje relevantnih ponuda.

Podatke takođe koristimo u svrhu našeg poslovanja, što uključuje analize naših performansi, ispunjavanje naših pravnih obaveza, razvoj naše radne snage i sprovođenje istraživanja.

U ove svrhe kombinujemo podatke koje prikupljamo u različitim kontekstima (na primer, na osnovu vašeg korišćenja dva Microsoft proizvoda). Na primer, Cortana koristi omiljene sportske ekipe koje dodajete u aplikaciju Microsoft sport da bi vam pružila informacije koje odgovaraju vašim interesovanjima; takođe, Microsoft Store koristi informacije o aplikacijama i uslugama koje koristite da bi vam davala personalizovane preporuke za aplikacije. Međutim, tamo gde je to zakonska obaveza, ugradili smo tehnološke i proceduralne zaštitne mere radi sprečavanja određenih kombinacija podataka. Na primer, tamo gde je to zakonska obaveza, čuvamo podatke koje prikupljamo od vas kada vaš identitet nije potvrđen (kada niste prijavljeni) odvojeno od bilo kojih informacija o nalogu koje vas direktno identifikuju, kao što su ime, adresa e-pošte ili broj telefona.

Naše obrade ličnih podataka u te svrhe obuhvataju i automatizovane i ručne (ljudske) metode obrade. Naše automatizovane metode su često povezane sa našim ručnim metodama i one ih podržavaju. Na primer, naše automatizovane metode uključuju veštačku inteligenciju (AI), na koju gledamo kao na skup tehnologija koje računarima omogućavaju da opažaju, uče, rasuđuju i pomažu u donošenju odluka da bi rešili probleme na načine slične ljudskim. Da bi se izgradila, ustalila i poboljšala tačnost naših automatizovanih metoda obrade (uključujući i AI), ručno ćemo pregledati neke od predviđanja i zaključaka koji su dobijeni automatizovanim metodama u odnosu na osnovne podatke od kojih su doneti predviđanja i zaključci. Na primer, ručno ćemo pregledati kratke isečke malog uzorka glasovnih podataka, za koje smo uklonili mogućnost identifikacije, da bismo poboljšali naše usluge govorne komande, kao što su prepoznavanje i prevođenje.

Kada obrađujemo vaše lične podatke, to radimo uz vaš pristanak i/ili ako je to neophodno da bismo vam obezbedili proizvode, vodili poslovanje, ispunili naše obaveze koje imamo po ugovoru i zakonu, očuvali bezbednost naših sistema i naših klijenata ili ostvarili druge legitimne interese korporacije Microsoft onako kako je to opisano u ovom odeljku i u odeljku Razlozi zbog kojih delimo lične podatke ove izjave o privatnosti. Kada prenosimo lične podatke iz Evropskog ekonomskog prostora, to radimo na osnovu različitih zakonskih mehanizama, kao što je opisano u odeljku Gde čuvamo i obrađujemo lične podatke ove izjave o privatnosti.

Još informacija o svrhama obrade:

  • Pružanje naših proizvoda. Koristimo podatke za rad naših proizvoda i da bismo vam obezbedili obogaćena i interaktivna iskustva. Na primer, ako koristite OneDrive, možemo da obrađujemo dokumente koje otpremite u uslugu OneDrive da bismo vam omogućili da ih u sklopu te usluge preuzmete, izbrišete, uredite, prosledite ili na neki drugi način obradite prema sopstvenoj želji. Ili, na primer, ako unesete upit za pretragu u pretraživač Bing, koristimo taj upit da bismo vam prikazali rezultate pretrage. Pored toga, kako komunikacija predstavlja funkciju u brojnim proizvodima, programima i aktivnostima, podatke koristimo da bismo stupili u kontakt sa vama. Na primer, možemo da vam se obratimo telefonom, e-poštom, ili putem nekog drugog sredstva da bismo vas informisali da vaša pretplata ističe ili da bismo razgovarali o vašem nalogu za licenciranje. Sa vama takođe komuniciramo da bismo obezbedili naše proizvode, na primer, da bismo vas obavestili o postojanju dostupnih ispravki za proizvode.
  • Poboljšanje proizvoda. Podaci nam služe za stalno poboljšanje proizvoda, što uključuje i dodavanje novih funkcija ili mogućnosti. Na primer, izveštaji o greškama nam pomažu da poboljšamo bezbednosne funkcije, upiti pretrage i klikovi u usluzi Bing nam služe za poboljšanje relevantnosti rezultata pretrage, podaci o korišćenju za određivanje prioritetnih novih funkcija, dok nam podaci pomažu da poboljšamo preciznost prepoznavanja govora.
  • Personalizacija. Mnogi proizvodi sadrže personalizovane funkcije, kao što su preporuke koje povećavaju vašu produktivnost i zadovoljstvo. Te funkcije su personalizovani procesi za prilagođavanje vaših iskustava pri radu sa proizvodima na osnovu podataka koje imamo o vama, kao što su zaključci koje izvodimo o vama i o vašem korišćenju proizvoda, usluga, interesovanja i lokacije. Na primer, u zavisnosti od vaših postavki, ako strimujete filmove u pregledaču na svom Windows uređaju, možda ćete videti preporuku za aplikaciju iz Microsoft Store prodavnice koja je efikasnija u strimovanju. Ako imate Microsoft nalog, uz vašu dozvolu možemo da sinhronizujemo vaše postavke na nekoliko uređaja. Mnogi naši proizvodi vam pružaju kontrole preko kojih možete da onemogućite personalizovane funkcije.
  • Aktivacija proizvoda. Podatke, kao što su oni koji se odnose na tip uređaja i aplikacije, lokaciju i jedinstvene identifikatore uređaja, aplikacije, mreže i pretplate, koristimo za aktivaciju proizvoda za koje je ona potrebna.
  • Razvoj proizvoda. Koristimo podatke za razvoj novih proizvoda. Na primer, podatke koji su često bez ikakve identifikacije koristimo da bismo bolje razumeli potrebe naših korisnika u pogledu rada na računaru i produktivnosti jer mogu da nam pomognu da oblikujemo razvoj novih proizvoda.
  • Korisnička podrška. Koristimo podatke da bismo rešili i dijagnostifikovali probleme sa proizvodima, popravili uređaje korisnika i pružili drugu vrstu brige o korisnicima i usluge podrške.
  • Pomoć za bezbednost i rešavanje problema. Koristimo podatke da bismo obezbedili naše proizvode i da bismo rešili probleme sa njima. Tu spada korišćenje podataka za zaštitu bezbednosti i sigurnosti naših proizvoda i klijenata, otkrivanje malvera i zlonamernih aktivnosti, rešavanje problema sa performansama i kompatibilnošću kako bi korisnici dobili potpun doživljaj i obaveštavanje klijenata o ispravkama naših proizvoda. Ovo može da obuhvata i korišćenje automatizovanih sistema za otkrivanje problema da bezbednošću i sigurnošću.
  • Bezbednost. Koristimo podatke bismo zaštitili bezbednost naših proizvoda i naše klijente. Naše bezbednosne funkcije i proizvodi mogu da prekinu rad zlonamernog softvera i da obaveste korisnika da je on pronađen na njegovom uređaju. Na primer, neki od naših proizvoda, kao što su Outlook i OneDrive, sistematski skeniraju sadržaj na automatski način radi identifikovanja sumnjive bezvredne pošte, virusa, uvredljivih postupaka ili URL adresa koje su označene kao veze koje služe za prevaru, phishing ili koje sadrže malver i mi zadržavamo pravo da blokiramo komunikaciju ili uklonimo sadržaj ukoliko krši naše uslove.
  • Ispravke. Koristimo podatke da bismo razvili ispravke proizvoda i bezbednosne zakrpe. Na primer, možemo da koristimo informacije o mogućnostima vašeg uređaja, kao što je dostupna memorija, da bi smo vam obezbedili ažuriranje softvera ili bezbednosnu zakrpu. Ispravke i zakrpe su namenjene za pružanje maksimalno prijatnog iskustva u radu sa našim proizvodima, pomoć u zaštiti privatnosti i bezbednosti vaših podataka i za proveru da li je uređaj spreman za obradu tih ispravki.
  • Promotivne komunikacije. Koristimo podatke koje prikupljamo da bismo dostavljali promotivne komunikacije. Možete da se upišete za pretplatu na e-poštu i da izaberete da li želite da primate promotivne poruke od korporacije Microsoft putem e-pošte, SMS-a, pošte i telefona. Informacije o upravljanju kontakt podacima, pretplatom na e-poštu i promotivnom komunikacijom potražite u odeljku Uputstvo za pristupanje ličnim podacima i njihovo kontrolisanje ove izjave o privatnosti.
  • Relevantne ponude. Microsoft koristi podatke da bi vam pružio relevantne i dragocene informacije vezane za naše proizvode. Analiziramo podatke iz različitih izvora da bismo predvideli koje informacije će vam biti najzanimljivije i najrelevantnije i da bismo vam ih dostavili na različite načine. Na primer, možemo da predvidimo vaše interesovanje za igre i da vam javimo za nove igre koje bi vam se možda dopale.
  • Oglašavanje. Microsoft ne koristi ono što spominjete u e-porukama, ćaskanjima, video pozivima ili govornoj pošti, niti u dokumentima, fotografijama ili drugim ličnim datotekama za ciljano oglašavanje prema vama. Koristimo podatke koje prikupljamo kroz interakciju sa vama, preko nekih od naših proizvoda i na veb lokacijama trećih lica da bismo vam prikazivali oglase u našim proizvodima i na lokacijama trećih lica. Možemo da koristimo automatizovane procese da bi oglasi koje vam prikazujemo bili relevantniji za vas. Više informacija tome kako se vaši podaci koriste za oglašavanje potražite u odeljku Oglašavanje ove izjave o privatnosti.
  • Trgovinske transakcije. Koristimo podatke da bismo dovršili transakcije između vas i nas. Na primer, obrađujemo informacije o plaćanju da bismo korisnicima omogućili pretplate na proizvode i koristimo kontakt informacije da bismo isporučili dobra kupljena u Microsoft Store prodavnici.
  • Izveštavanje i poslovne operacije. Koristimo podatke za analizu našeg rada i izvršavanje poslovne inteligencije. Ovo nam omogućava da donosimo utemeljene odluke i pravimo izveštaje o performansama u poslovanju.
  • Zaštita prava i imovine. Koristimo podatke da bismo otkrili i sprečili prevare, rešili sporove, sproveli ugovore i zaštitili našu imovinu. Na primer, koristimo podatke da bismo potvrdili valjanost softverskih licenci kako bismo suzbili pirateriju. Možemo da koristimo automatizovane procese da bismo otkrili i sprečili aktivnosti koje krše naša prava i prava drugih, kao što su prevare.
  • Poštovanje zakona. Obrađujemo podatke da bismo postupali u skladu sa zakonom. Na primer, koristimo uzrast klijenata da bismo sa sigurnošću ispunjavali svoje obaveze u pogledu zaštite privatnosti dece. Takođe obrađujemo kontakt informacije i akreditive da bismo korisnicima omogućili da uživaju svoja prava na zaštitu podataka.
  • Istraživanje. Uz adekvatne tehničke i organizacione mere za zaštitu prava i sloboda pojedinaca, koristimo podatke da bismo sprovodili istraživanja, koja mogu biti i u javnom interesu i u naučne svrhe.
Razlozi zbog kojih delimo lične podatkeRazlozi zbog kojih delimo lične podatkemainreasonswesharepersonaldatamodule
Rezime
Ceo tekst

Delimo vaše lične podatke uz vaš pristanak ili po potrebi da bismo završili neku transakciju ili pružili neki proizvod koji zahtevate ili koji ste odobrili. Na primer, delimo sadržaj sa trećim stranama kada nam kažete da to uradimo, npr. kada šaljete e-poruku svom prijatelju, delite fotografije i dokumente u usluzi OneDrive ili povezujete naloge sa drugom uslugom. Ako koristite Microsoft proizvod koji je obezbedila organizacija sa kojom ste povezani, poput poslodavca ili škole, odnosno ako koristite e-adresu koju je vam je dala ta organizacija kako biste mogli da pristupate Microsoft proizvodima, delićemo određene podatke sa drugima, kao što su podaci o interakciji i dijagnostički podaci, da bi vašoj organizaciji omogućili upravljanje proizvodima. Kada pružate podatke za plaćanje da biste obavili kupovinu, delićemo podatke za plaćanje sa bankama i drugim subjektima koji obrađuju transakcije ili pružaju druge finansijske usluge, kao i radi sprečavanja prevara i smanjenja kreditnog rizika.

Osim toga, delimo lične podatke sa filijalama i podružnicama korporacije Microsoft. Takođe, delimo lične podatke sa prodavcima ili agentima koji rade u naše ime u svrhe opisane u ovoj izjavi. Na primer, kompanije koje angažujemo da obezbede uslugu korisničke podrške ili pomažu u zaštiti i obezbeđivanju naših sistema i usluga možda neće moći da obezbede te funkcije ako nemaju pristup ličnim podacima. U takvim slučajevima, ove kompanije se moraju pridržavati naših zahteva o privatnosti i bezbednosti podataka i nije im dozvoljeno da koriste lične podatke koje dobijaju od nas u bilo koje druge svrhe. Lične podatke možemo da delimo i u sklopu korporativne transakcije, kao što su spajanja ili prodaja imovine.

Konačno, ličnim podacima, pri čemu mislimo i na vaš sadržaj (kao što su sadržaj vaših e-poruka u usluzi Outlook.com ili druge datoteke u privatnim fasciklama u usluzi OneDrive), pristupaćemo, prenositi, otkrivati i sačuvati kada verujemo da je to neophodno da bismo obavili neku od radnji u nastavku:

  • postupanje u skladu sa važećim zakonom ili odgovaranje na pravne postupke, između ostalog, institucija za primenu zakona ili drugih državnih agencija.
  • zaštita naših klijenata, na primer da bismo sprečili neželjene poruke ili pokušaje prevare korisnika proizvoda, ili kako bismo sprečili gubitak života ili ozbiljnu povredu bilo koje osobe.
  • upravljanje bezbednošću naših proizvoda i njeno održavanje, uključujući sprečavanje ili zaustavljanje napada na naš računarski sistem i mrežu.
  • zaštita prava ili imovine korporacije Microsoft, uključujući sprovođenje uslova za korišćenje usluga – međutim, ako dobijemo informacije koje ukazuju na to da neko koristi naše usluge sa ciljem da pusti u promet ukradenu intelektualnu ili fizičku svojinu korporacije Microsoft, nećemo pregledati privatni sadržaj klijenta, ali možemo da se obratimo instituciji za sprovođenje zakona.

Za više informacija o podacima koje otkrivamo po zahtevu institucija za sprovođenje zakona i drugih državnih agencija, pogledajte naš Izveštaj o zahtevima za sprovođenje zakona.

Imajte na umu da neki od naših proizvoda sadrže veze ka proizvodima trećih lica ili veze koje omogućavaju pristup njima, a čije se prakse privatnosti razlikuju od onih u korporaciji Microsoft. Ako dostavite lične podatke bilo kojem drugom proizvodu, sa tim podacima će se postupati u skladu sa smernicama za privatnost tih proizvoda.

Uputstvo za pristupanje ličnim podacima i njihovo kontrolisanjeUputstvo za pristupanje ličnim podacima i njihovo kontrolisanjemainhowtoaccesscontrolyourdatamodule
Rezime
Ceo tekst

Možete da pristupite svojim ličnim podacima koje je Microsoft pribavio i da ih kontrolišete koristeći alatke koje vam Microsoft nudi, a koje su opisane u nastavku, ili tako što ćete kontaktirati Microsoft. Na primer:

  • Ako je Microsoft nabavio vašu saglasnost da koristi vaše lične podatke, u svakom kom trenutku možete da povučete taj pristanak.
  • Možete da zatražite pristup svojim ličnim podacima, njihovo brisanje i ažuriranje.
  • ako želite da prenesete svoje podatke na drugo mesto, možete da upotrebite alatke koje vam Microsoft nudi za to, a ako nijedna nije dostupna, možete da se obratite korporaciji Microsoft za pomoć.

Takođe, možete da se usprotivite korišćenju svojih ličnih podataka od strane korporacije Microsoft ili da ga ograničite. Na primer, u svakom trenutku možete da se usprotivite našem korišćenju vaših ličnih podataka:

  • u svrhe direktnog marketinga.
  • tamo gde obavljamo neki zadatak u javnom interesu ili postupamo u skladu sa svojim ili legitimnim interesima trećeg lica.

Ova prava možda imate prema primenjivom pravu, uključujući Opštu uredbu o zaštiti podataka u EU (GDPR), ali ih mi nudimo bez obzira na vašu lokaciju. U pojedinim slučajevima, mogućnost da kontrolišete lične podatke biće ograničena, u skladu sa zahtevima lokalnog zakona.

Ako vam vaša organizacija, na primer, poslodavac, škola ili dobavljač usluga obezbeđuje pristup Microsoft proizvodima i administrira vaše korišćenje tih proizvoda, obratite se svojoj organizaciji da biste saznali više o tome kako da pristupite svojim ličnim podacima i kako da ih kontrolišete.

Možete da pristupite svojim ličnim podacima koje je Microsoft pribavio i da ih kontrolišete, kao i da uživate u svojim pravima na zaštitu podataka tako što ćete upotrebiti različite alatke koje vam nudimo. Alatke koje su vam najkorisnije zavise od naših interakcija sa vama i od vašeg korišćenja naših proizvoda. Ovo je opšta lista alatki koje vam obezbeđujemo za kontrolu vaših ličnih podataka; za konkretne proizvode su možda obezbeđene dodatne kontrole.

  • Microsoft kontrolna tabla za zaštitu privatnosti. Pojedine podatke koje Microsoft obrađuje kroz vaše korišćenje Microsoft naloga možete da kontrolišete na Microsoft kontrolnoj tabli za zaštitu privatnosti. Na primer, na njoj možete da prikažete i obrišete podatke o pregledanju, pretrazi i lokaciji povezane sa vašim Microsoft nalogom.
  • Cortana. Možete da upravljate određenim podacima kojima Cortana pristupa ili ih čuva na stranici Beležnica aplikacije Cortana i postavke aplikacije Cortana.
  • Microsoft nalog. Ako u okviru Microsoft naloga želite da pristupite informacijama o profilu i informacijama o plaćanju ili da ih uredite ili uklonite, promenite lozinku, dodate bezbednosne informacije ili zatvorite nalog, to možete da učinite tako što ćete posetiti veb lokaciju Microsoft naloga.
  • Centar za količinsko licenciranje. Ako ste korisnik koji ima količinsku licencu, možete da sa jedne lokacije kontrolišete svoje kontakt informacije i podatke o pretplatama i licencama tako što ćete posetiti veb lokaciju Centra za količinsko licenciranje.
  • Skype. Ako želite da pristupite nekim informacijama o profilu i informacijama o plaćanju u aplikaciji Skype ili da ih uredite ili uklonite, odnosno da promenite lozinku, prijavite se na nalog. Ako želite da izvezete Skype istoriju ćaskanja i datoteke koje se dele u aplikaciji Skype, možete da zahtevate primerak.
  • Xbox. Ako koristite Xbox Live ili Xbox.com, možete da prikažete ili izmenite svoje lične podatke, uključujući informacije o naplati i nalogu, postavke privatnosti i željene postavke bezbednosti i deljenja podataka na mreži tako što ćete pristupiti stranici Moj Xbox na Xbox konzoli ili na veb lokaciji Xbox.com.
  • Microsoft Store. Možete da pristupite informacijama o profilu i nalogu za prodavnicu Microsoft Store tako što ćete posetiti Microsoft Store i izabrati veze Prikaži nalog ili Istorija porudžbina.
  • Microsoft.com. Možete da pristupite profilu koji imate u usluzi microsoft.com i da ga ažurirate tako što ćete posetiti stranicu profila Microsoft naloga.
  • Ako imate javni profil na veb lokaciji Microsoft Developer Network (MSDN),možete da mu pristupite ili da ga uredite tako što ćete se prijaviti na MSDN forum.

Ne možete da pristupite svim ličnim podacima koje obrađuje Microsoft niti da ih kontrolišete putem navedenih alatki. Ako želite da pristupite ličnim podacima koje obrađuje Microsoft ili da ih kontrolišete, a da ti podaci nisu dostupni putem navedenih alatki ili direktno putem Microsoft proizvoda koje koristite, uvek možete da se obratite korporaciji Microsoft putem adrese u odeljku Kako da nam se obratite ili koristeći naš veb obrazac. U roku od 30 dana odgovorićemo na zahteve za kontrolu vaših ličnih podataka.

Željene postavke za komunikaciju

Možete da izaberete da li želite da primate promotivne poruke korporacije Microsoft putem e-pošte, SMS-a, pošte i telefona. Ako primate promotivne e-poruke ili SMS poruke od nas i želite da odbijete saglasnost za to da ih dalje primate, to možete da učinite tako što ćete slediti uputstva iz te poruke. Takođe, možete da izaberete način prijema promotivnih e-poruka, telefonskih poziva i pošte tako što ćete se prijaviti koristeći lični Microsoft nalog i pregledati svoje dozvole za komunikaciju gde možete da ažurirate kontakt informacije, upravljate željenim opcijama kontakta u svim Microsoft uslugama, odbijete saglasnost za to da i dalje primate pretplate na e-poštu i izaberete da li da delite kontakt informacije sa partnerima korporacije Microsoft. Ako nemate lični Microsoft nalog, možete da upravljate svojim željenim opcijama za kontakt Microsoft e-pošte tako što ćete koristiti ovaj veb obrazac. Ti izbori se ne primenjuju na obavezne komunikacije u uslugama koje su deo određenih Microsoft proizvoda, programa i aktivnosti, kao ni na ankete i druge informativne komunikacije za koje postoji poseban metod odjave pretplate.

Vaši izbori oglašavanja

Da biste odbili saglasnost za prijem oglasa zasnovanih na interesovanjima koje prikazuje Microsoft, posetite našu stranicu za odbijanje saglasnosti. Kada odbijete saglasnost, vaša željena postavka će biti sačuvana u kolačiću koji je specifičan za veb pregledač koji koristite. Kolačić odbijanja saglasnosti ima rok trajanja od pet godina. Ako izbrišete kolačiće na svom uređaju, moraćete ponovo da odbijete saglasnost.

Takođe možete povezati izbor odbijanja saglasnosti sa ličnim Microsoft nalogom. Taj izbor će se primeniti na sve uređaje na kojima koristite taj nalog, i nastaviće da se primenjuje sve dok se neko ne prijavi sa drugim ličnim Microsoft nalogom na tom uređaju. Ako izbrišete kolačiće na svom uređaju, moraćete ponovo da se prijavite da bi se primenile postavke.

Za oglašavanje koje kontroliše Microsoft i koje se pojavljuje u aplikacijama operativnog sistema Windows možete da koristite odbijanje saglasnosti povezano sa ličnim Microsoft nalogom ili odbijanje saglasnosti za oglašavanje zasnovano na interesovanjima tako što ćete isključiti ID oglašavanja u postavkama operativnog sistema Windows.

Zbog toga što se podaci koji se koriste za oglašavanje zasnovano na interesovanjima takođe koriste u druge neophodne svrhe (uključujući pružanje naših proizvoda, analitiku i otkrivanje prevara), odbijanjem saglasnosti za oglašavanje zasnovano na interesovanjima ne zaustavlja se i prikupljanje tih podataka. I dalje ćete dobijati oglase, ali oni možda neće biti tako relevantni za vas.

Možete da odbijete saglasnost za prijem oglasa zasnovanih na interesovanjima od trećih lica koja su naši partneri tako što ćete posetiti njihove lokacije (pogledajte iznad).

Kontrole zasnovane na pregledaču

Dok koristite pregledač, možete da kontrolišete svoje lične podatke pomoću određenih funkcija. Na primer:

  • Kontrole kolačića. Možete da kontrolišete podatke koje kolačići skladište i da povučete pristanak za kolačiće pomoću kontrola za kolačiće zasnovanih na pregledaču, a koje su opisane u odeljku Kolačići ove izjave o privatnosti.
  • Zaštita od praćenja. Možete da kontrolišete podatke koje o vama mogu da prikupe veb lokacije trećih lica ako koristite funkciju „Zaštita od praćenja“ u programu Internet Explorer (u verziji 9 i novijim verzijama). Ova funkcija će blokirati sadržaj trećih lica, uključujući i kolačiće, sa svake lokacije koju ste dodali na listu „Zaštita od praćenja“.
  • Kontrole pregledača za funkciju „Bez praćenja“. Neki pregledači imaju ugrađene funkcije „Bez praćenja“ (Do Not Track – DNT) koje mogu poslati signal veb lokacijama koje posećujete, ukazujući im na to da ne želite da vas prate. Budući da još uvek ne postoji opšte razumevanje tumačenja DNT signala, Microsoft usluge trenutno ne odgovaraju na DNT signale pregledača. Nastavljamo da radimo sa internet industrijom na definisanju zajedničkog razumevanja načina na koji se tumače DNT signali. U međuvremenu, možete koristiti niz drugih alatki koje pružamo za kontrolisanje prikupljanja i korišćenja podataka, uključujući i mogućnost odbijanja saglasnosti za primanje oglašavanja zasnovanog na interesovanjima od korporacije Microsoft kao što je gore opisano.
Kolačići i slične tehnologijeKolačići i slične tehnologijemaincookiessimilartechnologiesmodule
Rezime
Ceo tekst

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaš uređaj radi skladištenja podataka koje veb server na domenu koji je postavio kolačić može da dozove. Ovi podaci često se sastoje od niza brojeva i slova koje identifikuju računar na jedinstven način, ali mogu da sadrže i druge informacije. Neke kolačiće su u naše ime postavila treća lica. Koristimo kolačiće i slične tehnologije za čuvanje i prihvatanje vaših željenih opcija i postavki, omogućavanje prijavljivanja, pružanje oglasa na osnovu interesovanja, sprečavanje prevara, analizu performansi naših proizvoda i ispunjavanje drugih legitimnih svrha opisanih u nastavku. Microsoft aplikacije koriste dodatne identifikatore u slične svrhe, između ostalog, ID oglašavanja u operativnom sistemu Windows, a mnoge naše veb lokacije i aplikacije takođe sadrže veb monitore ili drugu sličnu tehnologiju, kao što je opisano u nastavku.

Naše korišćenje kolačića i sličnih tehnologija

Microsoft koristi kolačiće i slične tehnologije u nekoliko svrha što zavisi od konteksta ili proizvoda, uključujući:

  • Čuvanje željenih opcija i postavki. Koristimo kolačiće da bismo sačuvali vaše željene opcije i postavke na uređaju i da bismo unapredili vaš doživljaj. Na primer, ako upišete svoj grad ili poštanski broj da biste dobijali lokalne vesti ili informacije o vremenskim prilikama na nekoj Microsoft veb lokaciji, u zavisnosti od vaših postavki, mi skladištimo te podatke u kolačić tako da ćete videti relevantne lokalne informacije kada se vratite na tu veb lokaciju. Čuvanje željenih postavki u okviru kolačića, kao što je željeni jezik, eliminiše neophodnost postavljanja željenih postavki iznova. Ako odbijete saglasnost za prijem oglasa zasnovanih na interesovanjima, čuvamo vašu željenu opciju odbijanja saglasnosti u kolačiću na vašem uređaju.
  • Prijava i potvrda identiteta. Koristimo kolačiće da bismo potvrdili vašu verodostojnost. Kada se prijavite na veb lokaciju koristeći lični Microsoft nalog, čuvamo jedinstveni ID broj i vreme prijave u šifrovanom kolačiću na uređaju. Ovaj kolačić vam omogućava da se krećete sa jedne stranice na drugu u okviru veb lokacije, bez potrebe da se ponovo prijavljujete na svakoj strani. Osim toga, možete da sačuvate informacije za prijavljivanje kako ne biste morali da se prijavljujete svaki put kada se vratite na lokaciju.
  • Bezbednost. Koristimo kolačiće da bismo obradili informacije koje nam pomažu da obezbedimo naše proizvode, kao i da otkrijemo prevare i zloupotrebe.
  • Skladištenje informacija koje unosite na veb lokaciji. Koristimo kolačiće da bismo zapamtili informacije koje ste delili. Kada pružite neke informacije korporaciji Microsoft, na primer, kada dodate proizvode u korpu za kupovinu na Microsoft veb lokacijama, skladištimo te podatke u kolačić kako bismo zapamtili te informacije.
  • Društveni mediji. Neke naše veb lokacije uključuju kolačiće društvenih medija, između ostalih i one koji omogućavaju korisnicima koji su prijavljeni na društvenoj mreži da dele sadržaj preko nje.
  • Povratne informacije. Microsoft vam pomoću kolačića omogućava da pružite povratne informacije na veb lokaciji.
  • Oglašavanje zasnovano na interesovanjima. Microsoft koristi kolačiće za prikupljanje podataka o vašoj aktivnosti na internetu i identifikuje vaša interesovanja, tako da vam možemo pružiti oglašavanje koje je relevantno za vas. Možete i da odbijete saglasnost za prijem oglasa zasnovanih na interesovanjima od korporacije Microsoft, kao što je opisano u odeljku Uputstvo za pristupanje ličnim podacima i njihovo kontrolisanje ove izjave o privatnosti.
  • Prikaz oglašavanja. Na primer, Microsoft koristi kolačiće za beleženje broja posetilaca koji su kliknuli na oglas i prikazanih oglasa, pa nećete videti jedan oglas više puta.
  • Analitika. Koristimo kolačiće prvog i trećih lica, kao i druge identifikatore da bismo prikupili podatke o korišćenju i performansama. Na primer, koristimo kolačiće da bismo izbrojali jedinstvene posetioce veb stranice ili usluge i za razvoj drugih statistika o radu naših proizvoda.
  • Performanse. Microsoft koristi kolačiće za razumevanje i poboljšanje performansi svojih proizvoda. Na primer, koristimo kolačiće da bismo prikupljali podatke koja nam pomažu sa raspoređivanjem opterećenja; tako možemo da se uverimo da naše veb lokacije rade normalno.

Neki kolačići koje obično koristimo navedeni su u tabeli u nastavku. Ovaj spisak nije potpun, ali je namenjen za prikazivanje osnovnih svrha zbog kojih obično postavljamo kolačiće. Ako posetite neku od naših veb lokacija, ona će postaviti neke ili sve od sledećih kolačića:

  • MUID, MC1 i MSFPC. Identifikuje jedinstvene veb pregledače sa kojih se posećuju veb lokacije korporacije Microsoft. Ovi kolačići se koriste za oglašavanje, analitiku veb lokacije i u druge operativne svrhe.
  • ANON. Sadrži ANID, jedinstveni identifikator izveden iz Microsoft naloga, a koji se koristi za oglašavanje, personalizaciju i u operativne svrhe. Takođe se koristi za očuvanje vašeg izbora odbijanja saglasnosti za oglašavanje zasnovano na interesovanjima korporacije Microsoft, ako ste odabrali da povežete odbijanje sa svojim Microsoft nalogom.
  • CC. Sadrži pozivni broj zemlje, utvrđen na osnovu IP adrese.
  • PPAuth, MSPAuth, MSNRPSAuth, KievRPSAuth, WLSSC i MSPProf. Pomaže da se izvrši provera verodostojnosti kada se prijavite na Microsoft nalog.
  • MC0. Otkriva da li su kolačići omogućeni u pregledaču.
  • MS0. Identifikuje specifičnu sesiju.
  • NAP. Sadrži šifrovanu verziju imena zemlje iz koje potičete, poštanskog broja, uzrasta, pola, jezika i zanimanja, ako je poznato, i to na osnovu profila Microsoft naloga.
  • MH. Pojavljuje se na kobrendiranim lokacijama gde je Microsoft partner oglašivača. Ovaj kolačić identifikuje oglašivača, tako da će biti izabran pravi oglas.
  • childinfo, kcdob, kcrelid, kcru, pcfm. Sadrži informacije koje Microsoft nalog koristi na svojim stranicama povezanim sa nalozima dece.
  • MR. Koristi se za prikupljanje informacija u analitičke svrhe.
  • x-ms-gateway-slice. Identifikuje mrežni prolaz za raspoređivanje opterećenja.
  • TOptOut. Beleži vašu odluku da ne primate oglase zasnovane na interesovanjima koje isporučuje Microsoft.

Pored kolačića koje Microsoft postavlja kada posetite naše veb lokacije, treća lica takođe mogu da postavljaju kolačiće kada posetite Microsoft lokacije. Na primer:

  • Kompanije koje angažujemo da u naše ime pružaju usluge poput analize lokacija, postavljaju kolačiće kada posetite naše lokacije. Pogledajte veze za odbijanje saglasnosti u nastavku.
  • Kompanije koje obezbeđuju sadržaje, kao što su video zapisi, vesti ili oglasi na Microsoft veb lokacijama, postavljaju svoje kolačiće. Te kompanije koriste podatke koje obrađuju u skladu sa svojima smernicama za privatnost koje tim kompanijama mogu da daju mogućnost da prikupljaju i kombinuju informacije o vašim aktivnostima na različitim veb lokacijama, u aplikacijama ili u uslugama na mreži.

Uputstvo za kontrolisanje kolačića

Većina veb pregledača automatski prihvata kolačiće, ali pružaju kontrole koje vam omogućavaju da ih blokirate ili izbrišete. Na primer, u pregledaču Microsoft Edge možete da blokirate ili da izbrišete kolačiće tako što ćete izabrati stavke Postavke > Privatnost i bezbednost > Obriši podatke o pregledanju > Kolačići i sačuvani podaci o veb lokacijama. Da biste saznali dodatne informacije o brisanju kolačića u Microsoft pregledačima, pogledajte Microsoft Edge or Internet Explorer. Ako koristite neki drugi pregledač, pogledajte uputstva za taj pregledač. .

Određene funkcije Microsoft proizvoda zavise od kolačića. Ako odaberete da blokirate kolačiće, nećete moći da se prijavite ili da koristite pojedine funkcije, a željene opcije koje su zavisne od kolačića će biti izgubljene. Ukoliko odlučite da izbrišete kolačiće, uz njih ćete izbrisati i sva podešavanja i željene postavke kojima oni upravljaju, što obuhvata željene postavke oglašavanja, pa ćete morati da ih ponovo kreirate.

Dodatne kontrole privatnosti koje mogu uticati na kolačiće, uključujući i funkciju „Zaštita od praćenja“ u Microsoft pregledačima, opisane su u odeljku Uputstvo za pristupanje ličnim podacima i njihovo kontrolisanje ove izjave o privatnosti.

Način na koji koristimo veb monitore i usluge analitike

Neke veb stranice korporacije Microsoft sadrže elektronske oznake poznate kao veb monitori koje koristimo da bismo olakšali isporuku kolačića na našim veb stranicama, izbrojali korisnike koje su posetili te veb stranice i pružili kobrendirane proizvode. Takođe, veb monitore ili slične tehnologije uključujemo u elektronske komunikacije da bismo utvrdili da li ih otvarate i da li nešto radite po pitanju njih.

Osim postavljanja veb monitora na naše veb stranice, ponekad radimo sa drugim kompanijama radi postavljanja naših veb monitora na njihove veb lokacije ili u njihove oglase. Na primer, to nam pomaže da dobijemo statistiku o tome koliko često kliktanje na oglas na Microsoft veb lokaciji dovodi do kupovine ili druge radnje na veb lokaciji oglašivača. Takođe, to nam omogućava da razumemo vaše aktivnosti na veb lokaciji Microsoft partnera u vezi sa načinom na koji koristite Microsoft proizvod ili uslugu.

Na kraju, Microsoft proizvodi često sadrže veb monitore ili slične tehnologije nezavisnih dobavljača usluga analitike, koji nam pomažu u dobijanju zbirnih statističkih podataka o efikasnosti naših promotivnih kampanja ili drugih radnji. Ove tehnologije omogućavaju dobavljačima usluga analitike da podese ili čitaju svoje kolačiće ili druge identifikatore na vašem uređaju, preko kojih mogu da prikupe informacije o vašim aktivnostima na internetu u aplikacijama, na veb lokacijama ili u drugim proizvodima. Ipak, zabranjujemo ovim dobavljačima usluga analitike da koriste veb monitore na našim veb lokacijama za prikupljanje ili pristup informacijama koje vas direktno identifikuju (kao što su ime ili adresa e-pošte). Možete da odbijete saglasnost za prikupljanje ili korišćenje podataka od strane nekih od ovih dobavljača analitike klikom na sledeće veze: Adjust, AppsFlyer, Clicktale, Flurry Analytics, Google Analytics (zahteva instalaciju dodatka pregledača), Kissmetrics, Mixpanel, Nielsen, Acuity Ads ili WebTrends.

Druge slične tehnologije

Osim standardnih kolačića i veb monitora, naši proizvodi mogu da koriste druge slične tehnologije za čuvanje i čitanje datoteka sa podacima na vašem računaru. Ovo se obično radi u cilju zadržavanja vaših željenih opcija ili poboljšanja brzine i učinka lokalnim skladištenjem određenih datoteka. Ali, kao i standardni kolačići, ove tehnologije takođe skladište jedinstveni identifikator za vaš računar, koje zatim mogu da prate ponašanje. Ove tehnologije obuhvataju Lokalno deljene objekte (ili „Fleš kolačiće“) i Silverlight skladište aplikacija.

Lokalno deljeni objekti ili „Fleš kolačići“. Veb lokacije koje koriste Adobe Flash tehnologije mogu da koristite lokalno deljene objekte ili „Fleš kolačiće“ za skladištenje podataka na računaru. Da biste saznali kako da upravljate fleš kolačićima ili da ih blokirate, posetite stranicu Stranica pomoći za Flash Player.

Silverlight skladište aplikacija. Veb lokacije ili aplikacije koje koriste Microsoft Silverlight tehnologiju takođe imaju mogućnost da skladište podatke pomoću Silverlight skladišta aplikacija. Da biste saznali kako da upravljate takvim skladištima ili da ih blokirate, pogledajte odeljak Silverlight ove izjave o privatnosti.

Proizvodi koje obezbeđuje vaša organizacija – obaveštenje krajnjim korisnicimaProizvodi koje obezbeđuje vaša organizacija – obaveštenje krajnjim korisnicimamainnoticetoendusersmodule
Rezime
Microsoft nalogMicrosoft nalogmainmicrosoftaccountmodule
Rezime
Ceo tekst

Koristeći Microsoft nalog možete se prijaviti u Microsoft proizvode, kao i one odabranih partnera korporacije Microsoft. Lični podaci koji su povezani sa vašim Microsoft nalogom obuhvataju akreditive, ime i podatke za kontakt, podatke za plaćanje, podatke o uređaju i korišćenju, vaše kontakte, informacije o aktivnostima i vaša interesovanja i favorite. Prijavljivanje u Microsoft nalog omogućava personalizaciju, kao i dosledan utisak pri radu sa različitim proizvodima i uređajima, dozvoljava vam da koristite skladište podataka u oblaku, omogućava vam da obavljate plaćanja koristeći instrumente plaćanja koji su uskladišteni u Microsoft nalogu i omogućava druge poboljšane funkcije. Postoji tri tipa Microsoft naloga:

  • Kada kreirate svoj Microsoft nalog koji je povezan sa vašom ličnom adresom e-pošte, mi takav nalog nazivamo lični Microsoft nalog.
  • Kada vi ili vaša organizacija (kao što je poslodavac ili škola) kreirate Microsoft nalog koji je povezan sa adresom e-pošte koju vam je obezbedila ta organizacija, mi takav nalog nazivamo poslovni ili školski nalog.
  • Kada vi ili vaš dobavljač usluga (kao što je dobavljač kablovskih ili internet usluga) kreirate Microsoft nalog koji je povezan sa adresom e-pošte na domenu tog dobavljača usluga, mi takav nalog nazivamo nalog trećeg lica.

Lični Microsoft nalozi. Podaci koji su povezani sa vašim ličnim Microsoft nalogom i način na koji se ti podaci koriste zavise od načina na koji vi koristite taj nalog.

  • Kreiranje Microsoft naloga. Kada kreirate lični Microsoft nalog, od vas će se zatražiti da navedete određene lične podatke, a mi ćemo dodeliti jedinstveni ID broj da bismo identifikovali vaš nalog i sa njim povezane informacije. Dok neki proizvodi, kao što su oni koji uključuju plaćanja, zahtevaju pravo ime, u druge Microsoft proizvode možete da se prijavite i da ih koristite bez navođenja svog pravog imena. Neki podaci koje navedete, kao što su adresa e-pošte i broj telefona, mogu da pomognu ostalima da vas pronađu i povežu se sa vama u Microsoft proizvodima. Na primer, osobe koje znaju vašu adresu e-pošte ili broj telefona mogu da koriste te podatke da bi vas pronašle u usluzi Skype i da bi vam poslale poziv da se povežete sa njima. Imajte u vidu to da ako koristite svoju poslovnu ili školsku adresu e-pošte za kreiranje ličnog Microsoft naloga, poslodavac ili škola može da dobije pristup vašim podacima. U nekim slučajevima, moraćete da promenite adresu e-pošte u ličnu adresu e-pošte biste i dalje mogli da pristupate proizvodima koji su namenjeni potrošačima (kao što je Xbox Live).
  • Prijavljivanje u Microsoft nalog. Kada se prijavite na Microsoft nalog, pravimo evidenciju tog prijavljivanja, koja obuhvata datum i vreme, informacije o proizvodu u koji ste se prijavili, vaše ime za prijavljivanje, jedinstveni broj koji je dodeljen vašem nalogu, jedinstveni identifikator dodeljen vašem uređaju, IP adresu, verziju vašeg operativnog sistema i pregledača.
  • Prijavljivanje u Microsoft proizvode. Prijavljivanje na nalog omogućava poboljšanu personalizaciju, pruža nesmetan i dosledan utisak pri radu raznih proizvoda i uređaja, dozvoljava vam da pristupite skladištu podataka u oblaku i da ga koristite, omogućava vam da obavljate plaćanja koristeći instrumente plaćanja skladištene na Microsoft nalogu i omogućava druge poboljšane funkcije i postavke. Kada se prijavite na nalog, ostaćete prijavljeni dok se ne odjavite. Ako dodate svoj Microsoft nalog na Windows uređaj (u verziji 8 ili novijoj), Windows će vas automatski prijaviti u proizvode koje koriste Microsoft nalog kada im pristupite sa tog uređaja. Kada se prijavite, neki proizvodi će prikazati vaše ime ili korisničko ime i fotografiju profila (ako ste je dodali na profil) dok koristite Microsoft proizvode, što podrazumeva komunikaciju, društvene interakcije i javne objave.
  • Prijavljivanje u proizvode trećih lica. Ako se prijavite u neki proizvod trećeg lica koristeći Microsoft nalog, delićete podatke sa tim trećim licem u skladu sa njegovim smernicama za privatnost. Treće lice će takođe dobiti broj verzije dodeljen vašem nalogu (novi broj verzije se dodeljuje svaki put kada promenite svoje podatke za prijavljivanje), kao i informacije koje navode da li je vaš nalog deaktiviran. Ako delite svoje podatke o profilu, treće lice može da prikaže vaše ime ili korisničko ime i fotografiju profila (ako ste je dodali u profil) kada se prijavite u taj proizvod trećeg lica. Ako odlučite da platite prodavcima koji su treća lica pomoću Microsoft naloga, Microsoft će trećem licu i njegovim dobavljačima (npr. kompanijama za obradu plaćanja) proslediti informacije uskladištene u vašem Microsoft nalogu koje su neophodne za obradu vaše uplate i dovršetak porudžbine (kao što su ime, broj kreditne kartice, adrese fakturisanja i isporuke, kao i relevantne kontakt informacije). Treće lice može da koristi ili deli podatke koje primi kada se prijavite ili obavite kupovinu prema sopstvenim praksama i smernicama. Trebalo bi pažljivo da razmotrite izjavu o privatnosti za svaki proizvod u koji se prijavite i za svakog prodavca kod kojeg kupujete kako biste saznali kako će oni koristiti podatke koje prikupljaju.

Poslovni ili školski nalozi. Podaci koji su povezani sa poslovnim ili školskim nalogom i način njihovog korišćenja generalno su slični načinu korišćenja i prikupljanja podataka koji su povezani sa ličnim Microsoft nalogom.

Ako vaš poslodavac ili škola koriste Azure Active Directory (AAD) za upravljanje nalogom koji vam obezbeđuje, možete da koristite svoj poslovni ili školski nalog za prijavljivanje u Microsoft proizvode kao što su Office 365 ili proizvode trećih lica koje je organizacija obezbedila za vas. Ako zatraži organizacija, moraćete da navedete broj telefona ili alternativnu adresu e-pošte radi dodatne bezbednosne provere. A ako vaša organizacija to dozvoljava, takođe ćete moći da koristite svoj poslovni ili školski nalogom za prijavljivanje u Microsoft proizvode ili proizvode trećih lica koje ste sami nabavili.

Ako se prijavite u Microsoft proizvode koristeći poslovni ili školski nalog, imajte u vidu sledeće:

  • Vlasnik domena povezanog sa vašom adresom e-pošte može da kontroliše i administrira vaš nalog i da pristupa vašim podacima i da ih obrađuje, uključujući i sadržaj vaših komunikacija i datoteka u koji spadaju i podaci koji se skladište u proizvodima koje vam je obezbedila organizacija, kao i u proizvodima koje ste sami nabavili.
  • Vaše korišćenje proizvoda podleže smernicama vaše organizacije ukoliko postoje. Trebalo bi da razmotrite i smernice svoje organizacije i odluku da li vam je ugodno da svojoj organizaciji omogućite pristup svojim podacima i da tek tada odlučite da li ćete koristiti svoj poslovni ili školskim nalog za prijavljivanje u proizvode koje ste sami nabavili.
  • Ako izgubite pristup svom poslovnom ili školskom nalogu (na primer, ako promenite poslodavca), možete da izgubite pristup proizvodima i sadržaju koji je povezan sa tim proizvodima, uključujući one koje ste samostalno nabavili ako ste se u te proizvode prijavljivali pomoću poslovnog ili školskog naloga.
  • Microsoft nije odgovoran za smernice za privatnost ili bezbednost te organizacije koje mogu da se razlikuju od smernica korporacije Microsoft.
  • Ako vaša organizacija upravlja vašim korišćenjem Microsoft proizvoda, upite vezane za privatnost, uključujući sve zahteve za uživanje prava subjekta podataka, pošaljite svom administratoru. Takođe, pogledajte odeljak Napomena krajnjim korisnicima ove izjave o privatnosti.

Nalozi trećih lica. Podaci koji su povezani sa Microsoft nalogom trećeg lica i način njihovog korišćenja generalno su slični načinu korišćenja i prikupljanja podataka koji su povezani sa ličnim Microsoft nalogom. Vaš dobavljač usluga ima kontrolu nad vašim nalogom, uključujući i mogućnosti pristupa nalogu i brisanja naloga. Trebalo bi da pažljivo razmotrite uslove trećeg lica da biste razumeli šta on može da uradi sa vašim nalogom.

Ostale važne informacije o privatnostiOstale važne informacije o privatnostimainotherimportantprivacyinformationmodule
Rezime

U nastavku ćete pronaći dodatne informacije o privatnosti, kao što su načini na koje doprinosimo bezbednosti vaših podataka, mesto obrade vaših podataka i dužina našeg zadržavanja vaših podataka. Više informacija o korporaciji Microsoft i našoj posvećenosti zaštiti vaše privatnosti možete da pronađete na veb lokaciji Privatnost koju obezbeđuje Microsoft.

Bezbednost ličnih podatakaBezbednost ličnih podatakamainsecurityofpersonaldatamodule
Rezime

Korporacija Microsoft je posvećena zaštiti bezbednosti vaših ličnih podataka. Koristimo mnoštvo bezbednosnih tehnologija i postupaka da bismo zaštitili vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, korišćenja ili otkrivanja. Na primer, čuvamo lične podatke koje ste dostavili računarskim sistemima koji imaju ograničen pristup i koji se nalaze u kontrolisanim objektima. Prilikom prenosa veoma poverljivih podataka (kao što je broj kreditne kartice ili lozinka) putem interneta, štitimo ih korišćenjem tehnologije šifrovanja. Microsoft poštuje primenjivo pravo o zaštiti podataka, uključujući primenjivo pravo o obaveštavanju u slučaju narušavanja bezbednosti.

Gde čuvamo i obrađujemo lične podatkeGde čuvamo i obrađujemo lične podatkemainwherewestoreandprocessdatamodule
Rezime

Lični podaci koje prikuplja Microsoft mogu da se čuvaju i obrađuju u vašem regionu, Sjedinjenim Državama i u bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj korporacija Microsoft ili njene filijale, podružnice ili dobavljači usluga imaju svoje objekte. Microsoft održava glavne centre podataka u Australiji, Austriji, Brazilu, Kanadi, Čileu, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Hongkongu, Indiji, Irskoj, Japanu, Koreji, Luksemburgu, Maleziji, Holandiji, Singapuru, Južnoj Africi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama. Obično se primarna lokacija za skladištenje nalazi u regionu klijenta ili Sjedinjenim Državama, i često se rezervna lokacija nalazi u centru podataka u drugom regionu. Lokacije za skladištenje se biraju tako da obezbede efikasan rad, poboljšaju učinak i kreiraju rezerve kako bi se zaštitili podaci u slučaju nestanka struje ili drugih problema. Preduzimamo korake kako bi se osiguralo da se podaci koje prikupljamo pod ovom izjavom o privatnosti obrađuju u skladu sa odredbama ove izjave i zahtevima primenjivog prava bez obzira na to gde se podaci nalaze.

Prenosimo lične podatke iz Evropskog ekonomskog prostora, Ujedinjenog Kraljevstva i Švajcarske u druge zemlje, a za neke od njih Evropska komisija još nije utvrdila da primenjuju adekvatan nivo zaštite podataka. Na primer, zakoni u njima vam možda ne garantuju ista prava, ili možda ne postoji nadležni organ koji je supervizor za privatnost kome možete da uputite svoje žalbe. Kada se angažujem oko takvog prenosa, koristimo razne zakonske mehanizme, uključujući ugovore, da bismo bili sigurni da će se zajedno sa podacima prenositi vaša prava i vidovi zaštite. Da biste saznali više o odlukama Evropske komisije o adekvatnosti zaštite ličnih podataka u zemljama gde Microsoft obrađuje lične podatke, pročitajte članak na veb lokaciji Evropske komisije.

Microsoft Corporation se pridržava pravnih okvira Privacy Shield uspostavljenih između EU i SAD, odnosno između Švajcarske i SAD, koje propisuje Ministarstvo trgovine Sjedinjenih Država u pogledu prikupljanja, korišćenja i čuvanja ličnih podataka koje su prenete iz Evropske unije, Ujedinjenog Kraljevstva i Švajcarske u Sjedinjene Države. Korporacija Microsoft Corporation se certifikovala kod Ministarstva trgovine Sjedinjenih Država da će poštovati principe okvira Privacy Shield. Ako agenti trećih strana obrade lične podatke u naše ime na način koji je u suprotnosti sa principima bilo kojeg pravnog okvira Privacy Shield, preuzimamo odgovornost sem ako dokažemo da nismo odgovorni za uzroke nastanka štete. Američke podružnice korporacije Microsoft Corporation, navedene u podnesku o samostalnoj certifikaciji, takođe se pridržavaju principa okvira Privacy Shield. Više informacija potražite u listi na lokaciji Microsoft subjekti ili podružnice u SAD koji se pridržavaju principa okvira Privacy Shield..

Ukoliko dođe do neusaglašenosti između odredbi u okviru ovih smernica o privatnost i principa u okviru Privacy Shield, prevladaće principi okvira Privacy Shield. Da biste saznali više o programu Privacy Shield i videli našu certifikaciju, posetite veb lokaciju za Privacy Shield.

Ako imate pitanja ili pritužbe u vezi sa tim što Microsoft primenjuje pravni okvir Privacy Shield uspostavljen između EU i SAD i Švajcarske i SAD, obratite nam se koristeći naš veb obrazac. Sve pritužbe u vezi sa pravnim okvirima Privacy Shield koje Microsoft ne može direktno da reši, rešiće se u saradnji sa odgovarajućim nadležnim organom EU za zaštitu podataka ili panelom koji su uspostavili evropski organi za zaštitu podataka radi rešavanja sporova sa licima iz EU, kao i sa Švajcarskim saveznim komesarom za zaštitu podataka i informisanje (FDPIC) radi rešavanja sporova sa licima iz Švajcarske. Obratite nam se ako želite da vam pružimo kontakt informacije vašeg nadležnog organa za zaštitu podataka. Kao što je detaljnije objašnjeno u principima pravnog okvira Privacy Shield, dostupna vam je opcija obavezujuće arbitraže za preostale pritužbe koje nisu rešene nijednim drugim sredstvom. Microsoft poštuje nadležnosti Savezne trgovinske komisije (Federal Trade Commission, FTC) SAD za ispitivanje i primene mera.

Naše zadržavanje ličnih podatakaNaše zadržavanje ličnih podatakamainOurretentionofpersonaldatamodule
Rezime

Microsoft zadržava lične podatke onoliko dugo koliko je neophodno za pružanje proizvoda i obavljanje transakcija koje ste zahtevali, ili u druge legitimne svrhe, kao što je usklađenost sa našim pravnim obavezama, rešavanje sporova i sprovođenje naših sporazuma i ugovora. Pošto ove potrebe mogu da se razlikuju za različite tipove podataka, kontekste naših interakcija ili vidove vašeg korišćenja proizvoda, stvarni periodi zadržavanja mogu značajno da se razlikuju.

U ostale kriterijume za određivanje perioda zadržavanja spada sledeće:

  • Da li korisnici pružaju, kreiraju ili održavaju podatke očekujući da ćemo ih zadržati sve dok oni ne potvrde da žele da se ti podaci uklone? Neki od primera su dokument sačuvan u usluzi OneDrive ili e-poruka u prijemnom poštanskom sandučetu usluge Outlook.com. U tim slučajevima, težimo tome da održavamo podatke sve dok ih aktivno ne izbrišete, recimo, tako što prebacite e-poruku iz prijemnog poštanskog sandučeta usluge Outlook.com u fasciklu „Izbrisane stavke“, a zatim ispraznite tu fasciklu (kada je fascikla „Izbrisane stavke“ prazna, te ispražnjene stavke ostaju u našem sistemu najviše 30 dana pre nego što ih konačno izbrišemo). (Imajte u vidu to da možda postoje drugi razlozi za ranije brisanje podataka, na primer, ako prekoračite ograničenje za količinu podataka koje možete da uskladištite u okviru naloga.)
  • Da li postoji automatska kontrola, poput Microsoft kontrolne table za zaštitu privatnosti, koja omogućava klijentu da u svakom trenutku pristupi ličnim podacima i da ih izbriše? Ako ne postoji, obično se usvaja skraćeno vreme zadržavanja podataka.
  • Da li se radi o osetljivim ličnim podacima? Ako je tako, za njih se obično usvaja skraćeno vreme zadržavanja.
  • Da li je Microsoft usvojio i objavio određeni period zadržavanja za određeni tip podataka? Na primer, za Bing upite pretrage uklanjamo mogućnost identifikacije sačuvanih upita tako što uklanjamo celu IP adresu nakon 6 meseci, a ID-ove kolačića i druge identifikatore između sesija nakon 18 meseci.
  • Da li je korisnik pristao na duže periode zadržavanja? Ako jeste, zadržaćemo podatke u skladu sa njegovim pristankom.
  • Da li Microsoft mora da se pridržava zakonskih, ugovornih ili sličnih obaveza kod zadržavanja ili brisanja podataka? Primeri mogu da uključuju zakone o obaveznom zadržavanju podatka u merodavnim zakonodavstvima, vladine uredbe za čuvanje podataka relevantnih za istragu ili zadržavanje podataka zbog vođenja parnice. Važi i obrnuto: ako imamo zakonsku obavezu da uklonimo nezakonit sadržaj, mi ćemo to uraditi.
OglašavanjeOglašavanjemainadvertisingmodule
Rezime

Oglašavanje nam omogućava da pružamo, podržavamo i unapređujemo neke svoje proizvode. Microsoft ne koristi ono što spominjete u e-porukama, ćaskanjima, video pozivima ili govornoj pošti, niti u dokumentima, fotografijama ili drugim ličnim datotekama za ciljano oglašavanje prema vama. Koristimo druge podatke koji su detaljno navedeni u nastavku za oglašavanje u okviru naših proizvoda i na lokacijama trećih lica. Na primer:

  • Microsoft može na osnovu prikupljenih podataka da izabere i isporuči neke oglase koje vidite na Microsoft veb lokacijama, kao što su Microsoft.com, MSN i Bing.
  • Kada je u operativnom sistemu Windows 10 omogućen ID oglašavanja u sklopu postavki privatnosti, treća lica mogu da mu pristupaju i da ga koriste (uglavnom na isti način na koji veb lokacije mogu da pristupaju jedinstvenom identifikatoru koju je sačuvan u kolačiću) za izbor i isporuku oglasa koji će se prikazivati u tim aplikacijama.
  • Prikupljene podatke ćemo možda deliti sa trećim licima, kao što su Oath, AppNexus ili Facebook (pogledajte u nastavku), kako bi oglasi koje vidite u našim ili njihovim proizvodima, kao i na drugim lokacijama ili u drugim aplikacijama koje obezbeđuju ti partneri vama bili relevantniji i korisniji.
  • Oglašivači mogu da odluče da postave naše veb monitore na svoje lokacije ili da koriste slične tehnologije da bi dozvolili korporaciji Microsoft da na njihovim lokacijama prikuplja informacije, recimo, o aktivnostima, kupovinama i posetama; te podatke koristimo u ime klijenata koji se bave oglašavanjem kako bismo im pomogli u pružanju oglasa.

Oglasi koje vidite mogu biti izabrani na osnovu vaših podataka koje obrađujemo, kao što su interesovanja i favoriti, podaci o vašoj lokaciji, transakcije koje ste izvršili, način na koji koristite naše proizvode, upiti pretrage ili sadržaj koji pregledate. Na primer, ako na lokaciji MSN pregledate sadržaj o automobilima, možda ćemo vam prikazati oglase o automobilima; ako u pretraživač Bing unesete upit „picerije u Novom Sadu“, u rezultatima pretrage možete da vidite oglase za restorane u Novom Sadu.

Oglasi koje vidite mogu biti izabrani i na osnovu drugih informacija koje smo s vremenom saznali o vama koristeći demografske podatke, informacije o lokaciji, upite pretrage, interesovanja i favorite, podatke o korišćenju iz naših proizvoda i sa naših lokacija, kao i sa lokacija i iz aplikacija naših oglašivača i partnera. U ovoj izjavi su ti oglasi navedeni kao „oglašavanje zasnovano na interesovanjima“. Na primer, ako na lokaciji xbox.com pregledate sadržaj vezan za igranje igara, možda ćete videti ponude za igre na lokaciji MSN. Kako bismo obezbedili oglašavanje zasnovano na interesovanjima, kombinujemo kolačiće koji su postavljeni na vaš uređaj pomoću informacija koje prikupljamo (npr. IP adresa) kada vaš pregledač ostvari interakciju sa našim veb lokacijama. Ako odbijete saglasnost za prijem oglasa zasnovanih na interesovanjima, nećemo koristite podatke povezane sa ovim kolačićima.

Ostali detalji o našem korišćenju podataka u vezi sa oglašavanjem uključuju:

  • Najbolje prakse i obaveze u branši oglašavanja. Microsoft je član grupe Network Advertising Initiative (NAI) i pridržava se pravila ponašanja koja propisuje NAI. Takođe se pridržavamo sledećih samoregulativnih programa:
  • Ciljano oglašavanje u vezi sa zdravljem. U Sjedinjenim Američkim Državama pružamo oglašavanje zasnovano na interesovanjima na osnovu ograničenog broja standardnih, neosetljivih kategorija interesovanja u vezi sa zdravljem, uključujući alergije, artritis, holesterol, prehlade i grip, dijabetes, zdravlje organa za varenje, glavobolju / migrenu, zdravu ishranu, zdravo srce, zdravlje muškaraca, oralno zdravlje, osteoporozu, zdravlje kože, spavanje i negu vida / očiju. Takođe ćemo ciljati oglašavanje na osnovu uobičajenih, neosetljivih kategorija interesovanja o zdravlju na zahtev oglašivača.
  • Deca i oglašavanje. Ne pružamo oglašavanje zasnovano na interesovanjima deci čiji datum rođenja na njihovom Microsoft nalogu ukazuje na to da imaju manje od 16 godina.
  • Zadržavanje podataka. Za oglašavanje zasnovano na interesovanjima, zadržavamo podatke najviše 13 meseci, osim ako dobijemo vašu saglasnost da ih zadržimo duže.
  • Deljenje podataka. U nekim slučajevima, sa oglašivačima delimo izveštaje o podacima koje smo prikupili na njihovim veb lokacijama ili oglasima.

Podaci koje prikupljaju druge oglašivačke kompanije. Oglašivači ponekad uključuju svoje veb monitore (ili one od drugih partnera u oglašavanju) u okviru svojih oglasa koje prikazujemo, omogućavajući im da postave i čitaju svoj kolačić. Osim toga, korporacija Microsoft se udružuje sa nezavisnim reklamnim kompanijama da bi pomogla u pružanju nekih od naših usluga oglašavanja, a takođe smo dozvolili drugim nezavisnim oglasnim kompanijama da prikazuju oglase na našim lokacijama. Ta treća lica mogu da postave kolačiće na vaš računar i prikupljaju podatke o vašim aktivnostima na mreži na raznim veb lokacijama ili u uslugama na mreži. U te kompanije trenutno, između ostalih, spadaju: A9, AppNexus, Criteo, Facebook, MediaMath, nugg.adAG, Oath, Rocket Fuel i Yahoo!. Izaberite bilo koju od prethodnih veza da biste saznali više informacija o praksama svake kompanije, uključujući izbore koje nudi. Mnoge od ovih kompanija su takođe članice grupa NAI ili DAA, a i jedna i druga pružaju jednostavan način za odbijanje saglasnosti za ciljano oglašavanje kompanija učesnica.

Prikupljanje podataka od decePrikupljanje podataka od decemaincollectionofdatafromchildrenmodule
Rezime

Kada neki Microsoft proizvod prikuplja uzrast, a u vašem zakonodavstvu postoji neki uzrast ispod kog je neophodna saglasnost roditelja ili njihovo ovlašćenje za korišćenje proizvoda, taj proizvod će ili blokirati korisnike koji su mlađi od tog uzrasta, ili će od njih zatražiti da dostave saglasnost ili ovlašćenje roditelja ili staratelja da bi mogli da ga koriste. Nećemo namerno tražiti od dece mlađe od tog uzrasta da daju više podataka nego što nam je potrebno za pružanje proizvoda.

Kada roditelj da svoju saglasnost ili ovlašćenje, nalog deteta će biti tretiran kao i svaki drugi nalog. Dete može da pristupi uslugama za komunikaciju kao što su Outlook i Skype, a takođe može slobodno da komunicira i deli podatke sa ostalim korisnicima svih uzrasta.

Roditelji mogu da izmene ili povuku saglasnost koju su prethodno dali i da pregledaju i uređuju lične podatke dece za koju su dali saglasnost ili ovlašćenje ili da zatraže brisanje tih podataka. Na primer, roditelji mogu da pristupe Microsoft nalogu i izaberu opciju Dozvole. Kad je reč o korisnicima igre Minecraft za PC računare/platformu Java i drugih Mojang igara, roditelji mogu da posete stranicu ličnog Mojang naloga.

Preliminarne verzije ili besplatna izdanjaPreliminarne verzije ili besplatna izdanjamainpreviewreleasesmodule
Rezime

Korporacija Microsoft nudi preliminarne verzije, verzije za insajdere, beta verzije i druga besplatna izdanja proizvoda i funkcija („preliminarne verzije“) kako bi vam omogućila da ih procenite tako što ćete pružiti korporaciji Microsoft podatke o vašem korišćenju proizvoda, uključujući povratne informacije i podatke o uređaju i korišćenju. Zbog toga pregledi mogu da automatski prikupljaju dodatne podatke, da pružaju manji broj kontrola ili da na neki drugi način sprovode mere privatnosti i bezbednosti koje se razlikuju od uobičajenih mera predstavljenih u našim proizvodima. Ukoliko koristite probnu verziju, možemo da vas kontaktiramo da bismo dobili vaše povratne informacije ili da bismo saznali da li ste zainteresovani da nastavite da koristite proizvod i nakon njegovog opšteg objavljivanja.

Izmene ove izjave o privatnostiIzmene ove izjave o privatnostimainchangestothisprivacystatementmodule
Rezime

Ažuriramo ovu izjavu o privatnosti kada je potrebno da pružimo veću transparentnost ili kao odgovor na:

  • Povratne informacije korisnička, donosilaca propisa, pripadnika branše ili akcionara.
  • Promene u našim proizvodima.
  • Promene u našim aktivnostima ili smernicama vezanim za obradu podataka.

Kada objavimo izmene ove izjave, promenićemo datum pored teksta „poslednji put ažurirano“ u zaglavlju izjave, a promene ćemo objaviti na stranici Istorija promena. Ako postoje materijalne promene u izjavi, kao što je promena svrha obrade ličnih podataka koja nije dosledna svrsi u koju su prvobitno prikupljeni, mi ćemo vas obavestiti o tome ili tako što ćemo objaviti vidljivo obaveštenje o tim promenama pre nego što one stupe na snagu ili tako što ćemo vam direktno poslati obaveštenje. Predlažemo vam da povremeno pregledate ovu izjavu o privatnosti da biste saznali kako Microsoft štiti vaše informacije.

Kako da nam se obratiteKako da nam se obratitemainhowtocontactusmodule
Rezime

Ako imate neku nedoumicu vezanu za privatnost, žalbu ili pitanje za glavnog službenika za bezbednost u korporaciji Microsoft/službenika za zaštitu podataka EU, obratite nam se koristeći naš veb obrazac. Odgovorićemo na vaša pitanja i nedoumice u roku od 30 dana. Takođe možete da izrazite zabrinutost ili uložite žalbu kod nadležnog organa za zaštitu podataka ili nekog drugog zvaničnika u svojoj jurisdikciji.

Ako to nije drugačije navedeno, Microsoft Corporation i, za osobe u Evropskom ekonomskom prostoru, Ujedinjenom Kraljevstvu i Švajcarskoj, Microsoft Ireland Operations Limited predstavljaju kontrolore podataka kada je reč o ličnim podacima koje prikupljamo putem proizvoda koji podležu ovoj izjavi. Ovo su naše adrese:

  • Microsoft Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052, USA. Telefon: +1 (425) 882 8080.
  • Microsoft Ireland Operations Limited, Attn: Data Protection Officer, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ireland. Telefon: +353 1 706 3117.

Da biste pronašli podružnicu korporacije Microsoft u svojoj zemlji ili regionu, pogledajte listu Lokacije kancelarija korporacije Microsoft u čitavom svetu.

Tamo gde važe zakoni Francuske, možete takođe da nam pošaljete konkretna uputstva za posthumno korišćenje ličnih podataka tako što ćete iskoristiti naš veb obrazac.

Ako imate tehničko pitanje ili pitanje o podršci, posetite veb lokaciju Microsoft podrška da biste saznali više o onome što nudi Microsoft podrška. Ako imate pitanje u vezi sa lozinkom ličnog Microsoft naloga, posetite stranicu podrške za Microsoft nalog.

Proizvodi za preduzeća i projektanteProizvodi za preduzeća i projektantemainenterprisedeveloperproductsmodule
Rezime
Usluge na mreži namenjene preduzećimaUsluge na mreži namenjene preduzećimamainenterpriseservicesmodule
Rezime
Softver za preduzeća i projektante i oprema za preduzećaSoftver i oprema za preduzeća i projektantemainenterprisedevsoftwareappsmodule
Rezime
Proizvodi za produktivnost i komunikacijuProizvodi za produktivnost i komunikacijumainprodcommproductsmodule
Rezime
OfficeOfficemainofficeservicesmodule
Rezime
OneDriveOneDrivemainonedrivemodule
Rezime
OutlookOutlookmainoutlookmodule
Rezime
SkypeSkypemainskypemodule
Rezime
LinkedInLinkedInmainlinkedinmodule
Rezime
Pretraga i veštačka inteligencijaPretraga i veštačka inteligencijamainsearchaimodule
Rezime
BingBingmainbingmodule
Rezime
CortanaCortanamaincortanamodule
Rezime
Microsoft TranslatorMicrosoft TranslatormainMicrosoftTranslatormodule
Rezime
SwiftKeySwiftKeymainswiftkeymodule
Rezime
WindowsWindowsmainwindowsmodule
Rezime

Windows je personalizovano računarsko okruženje koje omogućava da jednostavno pregledate i pristupate uslugama, željenim opcijama i sadržajima preko računarskih uređaja, od telefona i tablet uređaja do Surface Hub uređaja. Umesto da se na uređaju nalazi kao statički softver, ključne komponente operativnog sistema Windows su zasnovane na tzv. usluzi čuvanja u oblaku, a i oblak i lokalni elementi sistema Windows se redovno ažuriraju, pružajući vam tako najnovija poboljšanja i funkcije. U cilju pružanja ovog iskustva rada na računaru, prikupljamo podatke o vama, vašem uređaju i načinu na koji koristite Windows. A zbog toga što Windows smatrate svojim, pružamo vam mogućnosti izbora ličnih podataka koje prikupljamo i načina na koji ih koristimo. Imajte na umu da ako vašim Windows uređajem upravlja vaša organizacija (npr. poslodavac ili škola), organizacija može da koristi alatke centralizovanog upravljanja koje korporacija Microsoft ili drugi pružaju za pristup i obradu vaših podataka i kontrolisanje postavki uređaja (uključujući postavke privatnosti), smernica uređaja, softverskih ispravki, prikupljanje podataka koje obavljamo mi ili organizacija, odnosno drugih aspekata uređaja. Osim toga, vaša organizacija može da koristi alatke za upravljanje koje korporacija Microsoft ili drugi pružaju za pristup i obradu vaših podataka na tom uređaju, uključujući podatke o interakciji, dijagnostičke podatke i sadržaj vaših komunikacija i datoteka. Više informacija o prikupljanju podataka i privatnosti u operativnom sistemu Windows potražite na veb lokaciji Windows 10 i usluge na mreži. Starije verzije operativnog sistema Windows (u koje spadaju i Windows Vista, Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1) podležu svojim izjavama o privatnosti.

AktivacijaAktiviranjemainactivationmodule
Rezime

Kada aktivirate Windows, specifična šifra proizvoda je povezana sa uređajem na kome je instaliran softver. Šifra proizvoda i podaci o softveru i uređaju se šalju korporaciji Microsoft radi validacije vaše licence softvera. Ovi podaci se mogu ponovo poslati ako postoji potreba da se vaša licenca ponovo aktivira ili potvrdi. Na telefonima koji koriste Windows, identifikatori uređaja i mreže, kao i lokacija uređaja u vreme prvog uključivanja uređaja se takođe šalju korporaciji Microsoft radi registracije garancije, popunjavanja zaliha i prevencije prevara.

Istorija aktivnostiIstorija aktivnostimainactivityhistorymodule
Rezime

Istorija aktivnosti vam pomaže da pratite zadatke koje obavljate na uređaju, kao što su aplikacije i usluge koje koristite, datoteke koje otvarate i veb lokacije koje pretražujete. Istorija aktivnosti se skladišti lokalno na vašem uređaju prilikom korišćenja različitih aplikacija i funkcija, kao što su Microsoft Edge, neke aplikacije iz prodavnice Microsoft Store i Office aplikacije. Ako ste se na uređaj prijavili pomoću Microsoft naloga i dali dozvolu za to, Windows šalje istoriju vaših aktivnosti kompaniji Microsoft. Kada je istorija vaših aktivnosti u oblaku, Microsoft vam na osnovu tih podataka omogućava iskustva na različitim uređajima kako bi vam pružio mogućnost da nastavite sa tim aktivnostima na drugim uređajima, kako bi omogućio personalizovana iskustva (kao što je redosled aktivnosti prema trajanju korišćenja) i relevantne predloge (kao što je predviđanje vaših potreba na osnovu istorije aktivnosti), kao i za poboljšanje Microsoft proizvoda.

Takođe, istorija aktivnosti se kreira i šalje korporaciji Microsoft kada koristite Microsoft aplikacije, kao što je Microsoft Edge i Office aplikacije, kao što su Word, Excel i PowerPoint na mobilnim uređajima, kao što su iOS i Android telefoni i tableti. Ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga, možete da nastavite aktivnosti na Windows 10 uređaju koje ste započeli u Microsoft aplikacijama na Android ili iOS uređaju. U svakom trenutku možete da isključite ili uključite postavke za slanje istorije aktivnosti kompaniji Microsoft i lokalno skladištenje istorije aktivnosti na uređaju, kao i da izbrišete istoriju aktivnosti na uređaju tako što ćete izabrati: Start > Postavke > Privatnost > Istorija aktivnosti. Saznajte više o istoriji aktivnosti u sistemu Windows 10.

ID oglašavanjaID oglašavanjamainadvertisingidmodule
Rezime

Windows za svaku osobu koja koristi uređaj generiše jedinstveni ID oglašavanja koji projektanti aplikacija i mreže za oglašavanje mogu da koriste za sopstvene namene, uključujući pružanje relevantnih oglasa u aplikacijama. Kada je ID oglašavanja omogućen, i aplikacije koje pripadaju korporaciji Microsoft i nezavisnim proizvođačima mogu da mu pristupaju i da ga koriste na isti način na koji veb lokacije mogu da pristupaju jedinstvenom identifikatoru koju je sačuvan u kolačiću i da ga koriste. Tako projektanti aplikacija i mreže za oglašavanje mogu da koriste vaš ID oglašavanja kako bi vam obezbedili relevantnije oglase i druge personalizovane doživljaje u svojim aplikacijama i na vebu. Microsoft prikuplja ID oglašavanja u ovde opisane svrhe samo kada omogućite ID oglašavanje u sklopu postavki privatnosti.

Postavka ID-a oglašavanja se odnosi na Windows aplikacije koje koriste identifikator oglašavanja sistema Windows. U svakom trenutku možete da isključite pristup ovom identifikatoru tako što ćete isključiti ID oglašavanja u postavkama. Ako se odlučite da ga ponovo uključite, ID oglašavanja će biti poništen i generisaće se novi identifikator. Kada aplikacija nezavisnog proizvođača pristupi ID-u oglašavanja, način na koji ga koristi podleže smernicama privatnosti te aplikacije. Saznajte više o ID-u oglašavanja u sistemu Windows 10.

Postavka za ID oglašavanja ne važi za druge vidove oglašavanja zasnovane na interesovanjima koje isporučuje Microsoft ili nezavisni proizvođači, kao što su kolačići koji se koriste za prikaz oglasa zasnovanih na interesovanjima na veb lokacijama. Proizvodi nezavisnih proizvođača kojima se pristupa preko sistema Windows ili su na njemu instalirani mogu da pružaju i druge oblike oglašavanja zasnovanog na interesovanjima u skladu sa sopstvenim smernicama za privatnost. Microsoft pruža druge oblike oglasa zasnovanih na interesovanjima u određenim Microsoft proizvodima, direktno i u saradnji sa nezavisnim dobavljačima usluge oglašavanja. Više informacija tome kako Microsoft koristi podatke za oglašavanje potražite u odeljku Način na koji koristimo lične podatke ove izjave.

DijagnostikaDijagnostikamaindiagnosticsmodule
Rezime

Microsoft prikuplja Windows dijagnostičke podatke da bi rešavao probleme i da bi Windows uvek bio ažuriran, bezbedan i bez nepravilnosti u radu. To nam takođe pomaže i da unapredimo Windows i srodne Microsoft proizvode i usluge i da korisnicima koji su uključili postavku „Prilagođena iskustva“ obezbedimo relevantnije savete i preporuke za prilagođavanje proizvoda i usluga za Windows korporacije Microsoft i nezavisnih proizvođača potrebama korisnika. Ovi podaci se prenose korporaciji Microsoft i skladište sa nekim jedinstvenim identifikatorima koji nam mogu pomoći da prepoznamo pojedinačnog korisnika na individualnom uređaju i da razumemo probleme sa uslugom koje uređaj ima i načine korišćenja. Postoje dva nivoa podataka o dijagnostici i aktivnostima: Osnovni i Puni. Ako neka organizacija (kao što je poslodavac ili škola) koristi Microsoft alatke za upravljanje ili angažuje Microsoft da upravlja vašim uređajem, mi i organizacija ćemo sa vašeg uređaja koristiti i obrađivati dijagnostičke podatke i podatke o greškama da bismo omogućili upravljanje, nadzor i rešavanje problema na uređajima organizacije, kao i u druge svrhe organizacije.

Osnovni podaci obuhvataju informacije o vašem uređaju, njegovim postavkama i mogućnostima, kao i o tome da li radi ispravno. Na osnovnom nivou prikupljamo sledeće podatke:

  • podaci o uređaju, povezivanju i konfigurisanju:
    • podaci o uređaju, kao što su oni koji se odnose na tip procesora, OEM proizvođača, vrstu baterije i kapacitet, broj i vrstu kamera, firmver i svojstva memorije;
    • mogućnosti mreže i podaci o povezivanju kao što su IP adresa uređaja, mobilna mreža (uključujući IMEI broj i ime mobilnog operatera), kao i da li je uređaj povezan na besplatnu mrežu ili na onu koja se plaća;
    • podaci o operativnom sistemu i njegovoj konfiguraciji, kao što su verzija operativnog sistema i broj verzije, postavke regiona i jezika, nivo dijagnostike, kao i da li uređaj učestvuje u programu Windows insajder;
    • podaci o povezanim perifernim uređajima, kao što su model, ime proizvođača, upravljački programi i podaci o kompatibilnosti;
    • podaci o aplikacijama instaliranim na uređaju, kao što su ime, verzija i izdavač aplikacije;
  • Podatak o tome da li je uređaj spreman za ispravku i da li postoje faktori koji možda ometaju mogućnost da dobije ispravke, kao što su ispražnjena baterija, ograničen prostor na disku ili povezanost sa mrežom koja se naplaćuje.
  • Podatak o tome da li su ispravke uspešno dovršene ili su neuspele.
  • Podaci o pouzdanosti sistema za prikupljanje dijagnostičkih podataka.
  • Osnovno izveštavanje o greškama, što podrazumeva podatke o valjanosti operativnog sistema i aplikacija koji se koriste na uređaju. Na primer, osnovno izveštavanje o greškama nas upoznaje sa tim da li neka aplikacija, na primer, Microsoft bojanka ili igra nezavisnog proizvođača, nailazi na zastoje i padove.

Puni podaci uključuju sve osnovne podatke, kao i dodatne informacije o ispravnosti uređaja, aktivnosti na uređaju (to se ponekad naziva i korišćenje) i poboljšanom izveštavanju o greškama, što korporaciji Microsoft omogućava da popravi i poboljša proizvode i usluge za sve korisnike. „Puni“ nivo podrazumeva prikupljanje sledećih dodatnih informacija:

  • Dodatni podaci o uređaju, mogućnosti povezivanja i konfiguraciji, koji ne podrazumevaju samo podatke na osnovnom nivou.
  • informacije o statusu i vođenju evidencije o valjanosti operativnog sistema i drugih komponenti sistema (kao dodatak podacima o ažuriranju i sistemima dijagnostike koji se prikupljaju na osnovnom nivou);
  • podaci o aktivnosti aplikacija, npr. koji su programi pokrenuti na uređaju, koliko dugo su pokrenuti i koliko brzo se odazivaju na unos;
  • aktivnost pregledača, uključujući istoriju pregledanja i termine za pretragu u Microsoft pregledačima (Microsoft Edge ili Internet Explorer).
  • poboljšano izveštavanje o greškama, uključujući stanje memorije uređaja kada dođe do pada sistema ili aplikacije (koje može nepredviđeno da sadrži korisnički sadržaj poput delova datoteke koju ste koristili kada je do problema došlo). Podaci o otkazivanju rada se nikada ne koriste za prilagođena iskustva kao što je to opisano u nastavku.

Neke podatke opisane u prethodnom tekstu možda ne prikupljamo sa vašeg uređaja, čak ni ako ste podesili puni nivo dijagnostičkih podataka. Microsoft nastoji da umanji količinu podataka koje prikuplja sa svih uređaja, na primer, tako što prikuplja određene podatke punog nivoa samo sa manjeg broja uređaja. Kada pokrenete alatku „Prikazivač dijagnostičkih podataka“, videćete ikonu koja ukazuje na to da li vaš uređaj potpada pod uzorak i koji se konkretni podaci prikupljaju sa vašeg uređaja. Uputstva za preuzimanje alatke „Prikazivač dijagnostičkih podataka“ dostupna su na putanji Start > Postavke > Privatnost > Dijagnostika i povratne informacije.

Određene stavke podataka koje se prikupljaju u sklopu Windows dijagnostike podležu promenama kako bi se korporaciji Microsoft pružila fleksibilnost da prikupi potrebne podatke za opisane svrhe. Na primer, da bismo osigurali da Microsoft može da reši aktuelne probleme sa performansama koji utiču na iskustvo rada na računaru ili da bismo ažurirali Windows 10 uređaj koji je nedavno plasiran na tržište, Microsoft će možda morati da prikupi stavke podataka koje ranije nisu prikupljane. Za trenutnu listu tipova podataka prikupljenih na oba nivoa dijagnostike pogledajte dijagnostičke podatke za Windows 10 na punom nivou ili dijagnostičke podatke za Windows 10 na osnovnom nivou za trenutnu listu podataka prikupljenih na osnovnom nivou. Ograničen deo informacija iz izveštaja o greškama pružamo partnerima (kao što je proizvođač uređaja) kako bismo im pomogli da reše probleme sa proizvodima i uslugama povezano, sa operativnim sistemom Windows i drugim Microsoft proizvodima i uslugama. Partnerima je dozvoljeno da koriste ove informacije isključivo radi popravke ili poboljšanja tih proizvoda i usluga. Sa izabranim nezavisnim proizvođačima možemo da delimo i neke objedinjene dijagnostičke podatke iz kojih su uklonjeni identifikujući podaci, kao što su trendovi opšteg korišćenja za Windows aplikacije i funkcije. Saznajte više o dijagnostičkim podacima u sistemu Windows 10.

Prepoznavanje pisanja perom i kucanja. Možete da odlučite da pomognete korporaciji Microsoft da poboljša prepoznavanje unosa perom i kucanja tako što ćete slati dijagnostičke podatke o unosu perom i kucanju. Ako se opredelite za to, Microsoft će prikupljati uzorke sadržaja koji unosite ili pišete kako bi poboljšao funkcije poput prepoznavanja rukopisa, automatskog dovršavanja, predviđanja naredne reči i ispravljanja pravopisnih grešaka na brojnim jezicima kojima se služe korisnici operativnog sistema Windows. Kada Microsoft prikuplja dijagnostičke podatke o unosu perom i kucanju, oni se dele u male uzorke, koji se obrađuju kako bi se uklonili jedinstveni identifikatori, poređane informacije i drugi podaci (kao što su adrese e-pošte i numeričke vrednosti) koji bi mogli da se upotrebe za rekonstrukciju originalnog sadržaja ili povezivanje unosa sa vama. Takođe uključuju povezane podatke o performansama, kao što su promene koje ručno unosite u tekst kao i reči koje ste dodali u rečnik. Saznajte više o poboljšanju pisanja perom i kucanja u sistemu Windows 10.

Ako uključite opciju Prilagođena iskustva, koristićemo vaše Windows dijagnostičke podatke (na osnovnom ili punom nivou, u skladu sa vašim izborom) da bismo vam nudili personalizovane savete, reklame i preporuke na osnovu kojih unapređujemo Microsoft proizvode i usluge prema vašim potrebama. Ako ste izabrali osnovni nivo dijagnostičkih podataka, personalizacija će se zasnivati na informacijama o vašem uređaju, njegovim postavkama i mogućnostima, kao i o tome da li radi ispravno. Ako ste izabrali puni nivo dijagnostičkih podataka, personalizacija se takođe zasniva na informacijama o veb lokacijama koje pregledate, na korišćenju aplikacija i funkcija, kao i na dodatnim informacijama o ispravnosti uređaja. Međutim, nećemo koristiti sadržaj datoteka ispisa nakon pada sistema, podatke o govoru, kucanju ni pisanju perom za personalizaciju kada primimo takve podatke od klijenata koji su izabrali puni nivo dijagnostičkih podataka.

Prilagođeni utisci pri radu obuhvataju predloge o tome kako da prilagodite i optimizujete Windows, kao i oglase i preporuke za proizvode i usluge korporacije Microsoft i nezavisnih proizvođača, funkcije, aplikacije i hardver za vaš utisak pri radu u operativnom sistemu Windows. Na primer, da bismo vam pomogli da iskoristite većinu prednosti uređaja, možemo vam predstaviti funkcije koje su vam možda nepoznate ili koje su nove. Ako imate problem sa Windows uređajem, može vam biti ponuđeno rešenje. Može vam biti ponuđena mogućnost prilagođavanja zaključanog ekrana pomoću slika ili vam može biti prikazano više slika koje pripadaju onoj vrsti koja vam se dopada, a manje onih koje ne pripadaju toj vrsti. Ako strimujete filmove u pregledaču, možda će vam se preporučiti aplikacija iz prodavnice Microsoft Store koja omogućava efikasniji striming. Takođe, ako vam ponestaje prostora na čvrstom disku, Windows može da vam preporuči da probate OneDrive ili da kupite hardver da biste obezbedili dodatan prostor. Saznajte više o prilagođenim iskustvima u sistemu Windows 10.

Čvorište za povratne informacijeČvorište za povratne informacijemainfeedbackhubmodule
Rezime

Čvorište za povratne informacije je unapred instalirana aplikacija koja pruža način za prikupljanje povratnih informacija o Microsoft proizvodima i instaliranim aplikacijama prve i treće strane. U čvorište za povratne informacije možete da se prijavite pomoću ličnog Microsoft naloga ili naloga koji ste dobili od svoje organizacije (kao što je poslodavac ili škola) koji koristite za prijavu u Microsoft proizvode. Prijava pomoću poslovnog ili školskog naloga vam omogućava da korporaciji Microsoft prosledite povratne informacije u vezi sa vašom organizacijom.

Sve povratne informacije koje dostavite koristeći poslovni ili školski nalog ili lični Microsoft nalog, javno su vidljive. Osim toga, ako povratne informacije dostavite koristeći poslovni ili školski nalog, administratori za IT vaše organizacije će moći da pregledaju vaše povratne informacije preko čvorišta za povratne informacije.

Kada korporaciji Microsoft prosledite povratne informacije o problemu ili dodate glas o problemu, korporaciji Microsoft će biti poslati dijagnostički podaci za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. U zavisnosti od postavki dijagnostičkih podataka u okviru stavke Start > Postavke > Privatnost > Dijagnostika i povratne informacije, čvorište za povratne informacije će automatski poslati dijagnostičke podatke ili ćete imati mogućnost da ih pošaljete korporaciji Microsoft kada budete dostavljali povratne informacije. Vaše povratne informacije i dijagnostičke podatke Microsoft može da deli i sa svojim partnerima (kao što su proizvođač uređaja ili projektant firmvera) da bi im olakšao rešavanje problema sa proizvodima i uslugama koje funkcionišu sa sistemom Windows i drugim Microsoft proizvodima i uslugama. Saznajte više o dijagnostičkim podacima u sistemu Windows 10.

Lokacijske usluge, praćenje pokreta i snimanjeLokacijske usluge, praćenje pokreta i snimanjemainlocationservicesmotionsensingmodule
Rezime

Windows lokacijska usluga. Korporacija Microsoft održava lokaciju uslugu koja pomaže da se utvrdi tačan geografski položaj određenog Windows uređaja. U zavisnosti od mogućnosti uređaja, lokacija uređaja može da se utvrdi uz određeno odstupanje u tačnosti, a u nekim slučajevima i potpuno precizno. Kada na Windows uređaju omogućite lokacijsku uslugu ili ako ste dali dozvolu Microsoft aplikacijama da pristupe informacijama o lokaciji na uređajima koji nemaju operativni sistem Windows, Microsoft prikuplja podatke o baznim stanicama i Wi-Fi pristupnim tačkama i njihovim lokacijama i dodaje ih u bazu podataka o lokaciji nakon uklanjanja bilo kakvih podataka na osnovu kojih je moguće otkriti identitet osobe ili uređaja sa kojih su oni prikupljeni. Te informacije o lokaciji u obliku koji nema mogućnost identifikacije koriste se za poboljšanje Microsoft lokacijskih usluga i, u nekim slučajevima, dele se sa našim partnerima dobavljačima lokacijskih usluga – trenutno OVDE (pogledajte https://www.here.com/) – radi poboljšanja lokacijskih usluga dobavljača.

Windows usluge i funkcije (kao što su pregledači i Cortana), aplikacije koje rade u operativnom sistemu Windows i veb lokacije otvorene u Windows pregledačima mogu da pristupaju lokaciji uređaja preko sistema Windows ako vaše postavke to dozvoljavaju. Neke funkcije i aplikacije zahtevaju odobrenje za lociranje kada prvi put instalirate Windows, neke pitaju kada prvi put koristite aplikaciju, a ostale pitaju svaki put kada pristupate lokaciji uređaja. Informacije o određenim Windows aplikacijama koje koriste lokaciju uređaja potražite u odeljku Windows aplikacije ove izjave o privatnosti.

Kada neka aplikacija ili funkcija pristupi lokaciji uređaja, a prijavljeni ste pomoću Microsoft naloga, vaš Windows uređaj će takođe otpremiti svoju lokaciju u oblak u kom je preko svih vaših uređaja dostupna drugim aplikacijama ili uslugama koje koriste vaš Microsoft nalog i za koje ste dali dozvolu. Zadržaćemo samo poslednju poznatu lokaciju (svaka nova lokacija zamenjuje prethodnu). Podaci o istoriji nedavnih lokacija Windows uređaja se takođe čuvaju na uređaju, čak i ako ne koristite Microsoft nalog, a pojedine aplikacije i Windows funkcije mogu da pristupe ovoj istoriji lokacija. U svakom trenutku možete da obrišete istoriju lokacija uređaja u meniju postavki na uređaju.

U postavkama možete da pogledate koje aplikacije imaju pristup preciznoj lokaciji uređaja ili istoriji lokacija uređaja, da isključite ili uključite pristup lokaciji uređaja za pojedine aplikacije ili isključite pristup lokaciji uređaja. Takođe možete da postavite podrazumevanu lokaciju koja će se koristiti onda kada lokacijska usluga ne može da otkrije precizniju lokaciju vašeg uređaja.

Čak i kada isključite pristup lokaciji uređaja, neke aplikacije i usluge nezavisnih proizvođača za stone računare mogu da koriste druge tehnologije (kao što su Bluetooth, Wi-Fi, modem mobilne mreže itd.) za utvrđivanje precizne lokacije uređaja. Saznajte više o aplikacijama nezavisnih proizvođača za stone računare i o tome kako one mogu da utvrde lokaciju vašeg uređaja i kada je postavka lokacije uređaja isključena.

Osim toga, da biste lakše dobili pomoć u hitnom slučaju, svaki put kada uputite hitan poziv, Windows će pokušati da utvrdi i podeli vašu preciznu lokaciju, bez obzira na postavke lokacije. Ako vaš uređaj ima SIM karticu ili na neki drugi način koristi uslugu mobilne mreže, vaš mobilni operater će imati pristup lokaciji uređaja. Saznajte više o lokacijama u sistemu Windows 10.

Opšta lokacija. Ako uključite funkciju „Opšta lokacija“, aplikacije koje ne mogu da koriste vašu preciznu lokaciju će imati pristup opštoj lokaciji, na primer, gradu, poštanskom broju ili regionu.

Lociranje mog telefona. Funkcija „Lociranje mog telefona“ vam omogućava da pronađete lokaciju Windows telefona na veb lokaciji Microsoft naloga, čak i ako ste isključili sav pristup lokacijskoj usluzi na telefonu. Ako ste uključili opciju „sačuvaj moju lokaciju na svakih nekoliko sati“ u postavkama funkcije „Lociranje mog telefona“ na telefonu, ta funkcija će periodično slati i čuvati poslednju poznatu lokaciju telefona, čak i ako ste isključili lokacijske usluge na telefonu. Svaki put kada se pošalje nova lokacija, ona zamenjuje prethodno sačuvanu lokaciju.

Pronađi moj uređaj. Funkcija „Pronađi moj uređaj“ omogućava administratoru Windows prenosnog uređaja da pronađe lokaciju tog uređaja na lokaciji account.microsoft.com/devices. Da biste omogućili funkciju „Pronađi moj uređaj“, administrator mora da se prijavi pomoću Microsoft naloga i omogući postavku lokacije. Ova funkcija će funkcionisati čak i ako su drugi korisnici onemogućili pristup lokaciji za sve njihove aplikacije. Kada administrator pokuša da pronađe uređaj, korisnici će videti obaveštenje na sistemskoj traci poslova. Saznajte više o funkciji „Pronađi moj uređaj“ u sistemu Windows 10.

Windows praćenje pokreta. Windows uređaji sa mogućnosti otkrivanja aktivnosti kretanja mogu prikupljati podatke o aktivnosti kretanja. Ovi podaci mogu omogućiti funkciji kao što je pedometar da broji korake koje napravite, tako da fitnes aplikacija može proceniti koliko ste utrošili kalorija. Ovi podaci i istorija se čuvaju na uređaju i može im se pristupiti pomoću aplikacija koje daju dozvolu za pristup i korišćenje tih podataka.

Snimanje. Neki Windows uređaji imaju funkciju snimanja koja vam omogućava snimanje audio i video snimaka vaše aktivnosti na uređaju, uključujući i vašu komunikaciju sa drugima. Ako odaberete da snimate sesiju, snimak će biti lokalno sačuvan na uređaju. U nekim slučajevima imate opciju prenosa snimka u Microsoft proizvod ili uslugu koja će ga javno emitovati. Važno: pre snimanja i/ili prenosa bilo kakve komunikacije morate da budete svesni svojih zakonskih odgovornosti. Ovo podrazumeva i to da li je potrebno da prethodno dobijete pristanak svih strana u komunikaciji. Microsoft nije odgovoran za način na koji koristite funkcije snimanja ili snimke.

Bezbednosne i sigurnosne funkcijeBezbednosne i sigurnosne funkcijemainsecurityandsafetyfeaturesmodule
Rezime

Šifrovanje uređaja. Šifrovanje uređaja pomaže u zaštiti podataka sačuvanih na vašem uređaju tako što se šifruje pomoću tehnologije BitLocker Drive Encryption (šifrovanje sadržaja celog diska). Kada je uključeno šifrovanje uređaja, Windows automatski šifruje disk jedinicu na kojoj je instaliran Windows i generiše ključ za oporavak. Rezervna kopija BitLocker ključa za oporavak ličnog uređaja se automatski pravi na mreži na ličnom Microsoft OneDrive nalogu. Microsoft ne koristi pojedinačne ključeve za oporavak ni u kakve druge svrhe.

Alatku za uklanjanje zlonamernog softvera. Alatka za uklanjanje zlonamernih softvera (Malicious Software Removal Tool – MSRT) pokreće se na uređaju najmanje jednom mesečno u sklopu usluge Windows Update. MSRT proverava da li su uređaji zaraženi specifičnim, rasprostranjenim zlonamernim softverom (malver) i pomaže pri uklanjanju svih pronađenih pretnji. Kada MSRT radi, on uklanja malvere navedene na veb lokaciji podrške korporacije Microsoft ukoliko se taj malver nalazi na uređaju. Tokom provere postojanja malvera, biće poslat izveštaj korporaciji Microsoft sa specifičnim podacima o pronađenom malveru, greškama kao i drugi podaci o uređaju. Ako ne želite da MSRT šalje ove podatke korporaciji Microsoft, možete isključiti komponentu izveštavanja alatke MSRT.

Microsoft porodica. Roditelji mogu da koriste Microsoft porodicu kako bi imali pregled i postavili ograničenja za način na koji njihovo dete koristi svoj uređaj. Postoji mnogo funkcija dostupnih članovima porodice, pa vas molimo da pažljivo pregledate informacije date kada kreirate porodicu ili joj se pridružite. Kada je aktivnost izveštavanja funkcije „Porodica“ uključena za dete, korporacija Microsoft će prikupljati podatke o tome kako dete koristi svoj uređaj i pružati roditeljima izveštaje o aktivnostima tog deteta. Izveštaji o aktivnosti se redovno brišu sa servera korporacije Microsoft posle kratkog vremenskog perioda.

SmartScreen filter Microsoft zaštitnika. SmartScreen filter Microsoft zaštitnika vas štiti kada koristite naše usluge tako što proverava da li preuzete datoteke i veb sadržaj sadrže zlonamerni softver, potencijalno nebezbedan veb sadržaj kao i druge pretnje po vas ili vaš uređaj. Prilikom provere datoteke, podaci o toj datoteci se šalju korporaciji Microsoft, uključujući ime datoteke, heš sadržaja datoteke, lokaciju preuzimanja i digitalne certifikate datoteke. Ako SmartScreen filter Microsoft zaštitnika identifikuje datoteku kao nepoznatu ili potencijalno nebezbednu, videćete upozorenje pre otvaranja datoteke. Kada proverava veb sadržaj, podaci o sadržaju i uređaju se šalju korporaciji Microsoft, uključujući punu veb adresu sadržaja. Ako SmartScreen filter Microsoft zaštitnika otkrije da je sadržaj potencijalno nebezbedan, umesto sadržaja će se prikazati upozorenje. SmartScreen filter Microsoft zaštitnika možete da uključite ili isključite u aplikaciji Postavke.

Antivirusni program Microsoft zaštitnika. Antivirusni program Microsoft zaštitnika traži malver i drugi neželjeni softver, potencijalno neželjene aplikacije i drugi zlonamerni sadržaj na uređaju. Antivirusni program Microsoft zaštitnika se automatski uključuje kako bi zaštitio uređaj ukoliko nijedan drugi softver za zaštitu od malvera aktivno ne štiti uređaj. Ako je uključen Antivirusni program Microsoft zaštitnika, ovaj softver će nadgledati bezbednosni status uređaja. Ako je Antivirusni program Microsoft zaštitnika uključen, ili radi jer je aktivirano ograničeno periodično skeniranje, on će automatski poslati izveštaje korporaciji Microsoft koji sadrže podatke o potencijalnom malveru i drugom neželjenom softveru, potencijalno neželjenim aplikacijama i drugom zlonamernom sadržaju a takođe može poslati datoteke koje mogu sadržati zlonamerni sadržaj, kao što je malver. Ako izveštaj verovatno sadrži lične podatke, izveštaj se ne šalje automatski i biće zatraženo od vas da pre slanja potvrdite slanje. Možete da konfigurišete Antivirusni program Microsoft zaštitnika tako da ne šalje izveštaje i potencijalne malvere korporaciji Microsoft.

Govorna komanda, aktivacija pomoću glasa, unos perom i kucanjeGovorna komanda, aktivacija pomoću glasa, unos perom i kucanjemainspeechinkingtypingmodule
Rezime

Govorna komanda. Microsoft obezbeđuje funkciju prepoznavanja govora zasnovanu na uređaju i uslugu prepoznavanja govora zasnovanu na oblaku (na mreži), koje su prisutne u onim regionima gde je Cortana dostupna. Da biste saznali više o tome koje jezike i regione trenutno podržava usluga prepoznavanja govora, pogledajte Regioni i jezici za koje je dostupna Cortana.

Ako uključite postavku prepoznavanja govora na mreži, možete da koristite Microsoft prepoznavanje govora zasnovano na oblaku u aplikaciji Cortana, na Portalu mešovite realnosti, za funkciju diktiranja u sistemu Windows preko softverske tastature, u podržanim aplikacijama iz prodavnice Microsoft Store, a vremenom i u drugim delovima sistema Windows.

Ako uključite funkciju prepoznavanja govora dok konfigurišete HoloLens uređaj ili instalirate Windows Mixed Reality, moći ćete da koristite glas za komande, diktiranje i interakcije sa aplikacijom. Na taj način ćete omogućiti postavke prepoznavanja govora zasnovane na uređaju i na mreži. Ako ste omogućili obe postavke, uređaj će stalno osluškivati glasovni unos dok su VR slušalice sa mikrofonom uključene i slaće glasovne podatke Microsoft usluzi prepoznavanja govora zasnovanoj na oblaku.

Kada koristite Microsoft uslugu prepoznavanja govora zasnovanu na oblaku, Microsoft prikuplja i koristi vaše glasovne snimke za kreiranje tekstualne transkripcije izgovorenih reči u glasovnim podacima. Glasovni podaci se zajedno prikupljaju i koriste radi poboljšanja mogućnosti preciznog prepoznavanja govora svih korisnika.

Možete da koristite prepoznavanje govora zasnovano na uređaju bez slanja glasovnih podataka korporaciji Microsoft. Međutim, Microsoft usluga prepoznavanja govora zasnovana na oblaku pruža preciznije prepoznavanje od prepoznavanja govora zasnovanog na uređaju. Kada je postavka prepoznavanja govora na mreži isključena, i dalje će funkcionisati usluge govorne komande koje se ne oslanjaju na oblak i koriste samo prepoznavanje zasnovano na uređaju, kao što su aplikacije „Narator“ ili Windows prepoznavanje govora.

Ako ste to dozvolili u aplikaciji Cortana, možemo da prikupljamo i dodatne informacije, kao što su vaše ime i nadimak, nedavni događaji iz kalendara i imena osoba u okviru zakazanih obaveza, informacije o kontaktima uključujući imena i nadimke, imena vaših omiljenih mesta, aplikacije koje koristite i informacije o vašem muzičkom ukusu. Ovi dodatni podaci nam omogućavaju da bolje prepoznajemo osobe, događaje, mesta i pesme kada diktirate komande, poruke ili dokumente.

U svakom trenutku možete da isključite prepoznavanje govora na mreži. Time se obustavlja slanje glasovnih podataka korporaciji Microsoft. Ako koristite HoloLens ili slušalice sa mikrofonom za mešovitu realnost, možete da isključite prepoznavanje govora zasnovano na uređaju u bilo kom trenutku. Time ćete onemogućiti da uređaj osluškuje vaš glasovni unos. Da biste kontrolisali glasovne podatke koje je korporacija Microsoft povezala sa vašim Microsoft nalogom, posetite Microsoft kontrolna tabla za privatnost. Kada isključite postavku prepoznavanja govora na mreži, biće uklonjena veza između svih glasovnih podataka prikupljenih dok niste bili prijavljeni pomoću Microsoft naloga i vašeg uređaja. Saznajte više o prepoznavanju govora na mreži u sistemu Windows 10.

Aktivacija pomoću glasa. Windows za podržane aplikacije obezbeđuje mogućnost odgovaranja i preduzimanja radnji na osnovu izgovorenih ključnih reči koje se odnose na tu aplikaciju. Na primer, to omogućava aplikaciji Cortana da čuje komandu „Hey Cortana“ i odgovori na nju.

 Ako ste određenoj aplikaciji dozvolili da osluškuje izgovorene ključne reči, Windows 10 će aktivno osluškivati mikrofon kako bi utvrdio da li ste ih izgovorili. Kada se prepozna ključna reč, aplikacija će moći da pristupi snimku glasa, da ga obradi, preduzme određene radnje i odgovori na tu ključnu reč, na primer, izgovaranjem odgovora. Aplikacija može da šalje snimke glasa u sopstvene usluge u oblaku radi obrade komandi. Svaka aplikacija bi trebalo da vam zatraži dozvolu pre pristupanja snimcima glasa.

Ako omogućite aplikaciji Cortana da koristi aktivaciju pomoću glasa i odgovara na komandu „Hey Cortana“, to znači da se vaši glasovni podaci prikupljaju i koriste sa drugim objedinjenim glasovnim podacima kako bi nam pomogli da unapredimo mogućnost preciznog prepoznavanja govora svakog korisnika. Dodatne informacije o funkcijama aplikacije Cortana, kao i tome kako da upravljate njima, možete pronaći na lokaciji Cortana i privatnost. Microsoft ne prikuplja snimke glasa za aplikacije trećih lica za koje ste dozvolili aktivaciju pomoću glasa.

Osim toga, aktivacija pomoću glasa može da se omogući dok je uređaj zaključan. Ako je omogućena, odgovarajuća aplikacija će nastaviti da osluškuje mikrofon kako bi utvrdila da li su izgovorene ključne reči dok je uređaj zaključan i moći će da se aktivira ako bilo ko progovori u blizini uređaja. Dok je uređaj zaključan, aplikacija će moći da pristupi istim mogućnostima i informacije kao i dok je uređaj otključan.

Možete da isključite aktivaciju pomoću glasa u bilo kom trenutku. Saznajte više o aktivaciji pomoću glasa u operativnom sistemu Windows 10 .

Čak i ako ste isključili aktivaciju pomoću glasa, određene aplikacije i usluge za stone računare trećih lica možda će i dalje osluškivati mikrofon i prikupljati glasovni unos. Saznajte više o aplikacijama trećih lica za stone računare i o tome kako one mogu da pristupe mikrofonu čak i kada su ove postavke isključene .

Personalizacija pisanja perom i kucanja. Vaše kucane i rukom pisane reči se prikupljaju da bismo vam pružili: lični rečnik, bolje prepoznavanje znakova koje će vam pomoći da kucate i pišete na svom uređaju i predloge teksta koji se pojavljuju dok kucate ili pišete. Ako sinhronizujete postavke Windows uređaja sa drugim Windows uređajima, lokalni korisnički rečnik biće uskladišten u vašem ličnom OneDrive skladištu kako bi se omogućilo deljenje rečnika sa drugim Windows uređajima. Saznajte više o postavkama sinhronizacije.

U svakom trenutku možete da isključite funkciju „Personalizacija pisanja perom i kucanja“. Ovim ćete izbrisati podatke uskladištene na uređaju, kao što je lokalni korisnički rečnik. Saznajte više o personalizaciji pisanja perom i kucanja u sistemu Windows 10.

Postavke sinhronizacijeSinhronizacija postavkimainsyncsettingsmodule
Rezime

Kada se prijavite na Windows koristeći Microsoft nalog, Windows sinhronizuje neke od vaših postavki i podatke sa serverima korporacije Microsoft da biste imali personalizovana iskustva na više uređaja. Nakon što se prijavite na neke uređaje koristeći Microsoft nalog, kada se po prvi put prijavite na drugi koristeći isti Microsoft nalog, Windows će preuzeti i primeniti postavke i podatke koje odaberete da sinhronizujete sa drugih uređaja. Postavke za koje se odlučite da sinhronizujete automatski će se ažurirati na serverima korporacije Microsoft i drugim uređajima kako ih koristite.

Neke postavke koje se sinhronizuju uključuju:

  • Aplikacije koje ste instalirali iz Microsoft Store prodavnice
  • Željene postavke za jezik
  • Željene postavke lakog pristupa
  • Postavke personalizacije kao što su postavke slike naloga, pozadine i miša
  • Postavke za aplikacije iz prodavnice Microsoft Store
  • Rečnike provere pravopisa, rečnike uređivača metode unosa (IME) i lične rečnike
  • Istoriju veb pregledača Internet Explorer, omiljene lokacije i veb lokacije koje ste otvarali
  • Sačuvanu aplikaciju, veb lokaciju, mobilnu pristupnu tačku, nazive i lozinke Wi-Fi mreže

Možete da odaberete da li da sinhronizujete postavke i da kontrolišete šta se sinhronizuje tako što ćete izabrati stavke Start > Postavke > Nalozi > Sinhronizacija postavki. Neke aplikacije imaju svoje posebne kontrole sinhronizacije. Ako se prijavite na Windows preko poslovnog naloga i odlučite da povežete taj nalog sa ličnim Microsoft nalogom, Windows će vas pitati koje postavke želite da sinhronizujete pre povezivanja sa Microsoft nalogom.

Usluge ažuriranjaUsluge ažuriranjamainupdateservicesmodule
Rezime

Usluge ažuriranja za Windows uključuju Windows Update i Microsoft Update. Windows Update je usluga koja vam pruža softverske ispravke za Windows softver i druge prateće softvere, kao što su upravljački programi i firmveri koje dostavlja proizvođač uređaja. Microsoft Update je usluga koja vam pruža softverske ispravke za Microsoft softver kao što je Office.

Windows Update automatski preuzima Windows softverske ispravke na uređaj. Možete da konfigurišete Windows Update da biste automatski instalirali ove ispravke čim postanu dostupne (preporučuje se) ili da vas Windows obavesti kada je potrebno ponovno pokretanje da biste završili instaliranje ispravki. Aplikacije dostupne preko prodavnice Microsoft Store se automatski ažuriraju preko prodavnice Microsoft Store, kao što je ranije opisano u odeljku Microsoft Store ove izjave o privatnosti.

Veb pregledači – Microsoft Edge i Internet ExplorerVeb pregledači – Microsoft Edge i Internet Explorermainwebbrowsersmodule
Rezime

Microsoft Edge je podrazumevani veb pregledač za Windows. Internet Explorer, raniji pregledač korporacije Microsoft, takođe je dostupan za Windows. Kad god koristite veb pregledač za pristup internetu, podaci o vašem uređaju (standardni podaci o uređaju) se šalju na veb lokacije koje posećujete i u usluge na mreži koje koristite. Standardni podaci o uređaju obuhvataju IP adresu uređaja, vrstu pregledača i jezik, vreme pristupa i odgovarajuće adrese veb lokacija. Ti podaci mogu biti zabeleženi na veb serverima tih veb lokacija. Koji podaci se beleže i kako da se podaci koriste zavisi od propisa o privatnosti veb lokacija koje posećujete i veb usluga koje koristite. Osim toga, Microsoft Edge šalje jedinstveni ID pregledača određenim veb lokacijama kako bi nam omogućio razvoj objedinjenih podataka koji se koriste za poboljšanje funkcija i usluga pregledača.

Osim toga, podaci o tome kako koristite pregledač, kao što su istorija pretrage, podaci o veb obrascima, privremene internet datoteke i kolačići, čuvaju se na uređaju. Te podatke možete da izbrišete sa uređaja pomoću opcije „Brisanje istorije pregledanja“.

Microsoft Edge vam omogućava da snimate i sačuvate sadržaje na uređaju, kao što su:

  • Veb beleška. Omogućava vam da napravite pisane i tekstualne beleške na veb stranicama koje posećujete i da ih isečete, sačuvate ili podelite.
  • Aktivno čitanje. Omogućava vam da pravite liste za čitanje i upravljate njima, uključujući veb lokacije ili dokumente.
  • Čvorište. Omogućava vam da lako upravljate listama za čitanje, favoritima, preuzimanjima i istorijom, sve na jednom mestu.
  • Kačenje veb lokacije na traku zadataka. koje vam omogućava da kačite omiljene lokacije na Windows traku zadataka. Veb lokacije će moći da vide koje njihove veb stranice ste zakačili kako bi mogle da vam obezbede bedž obaveštenja putem kog će vam pružati informacije o novom sadržaju na njihovim veb lokacijama koji možete da pogledate.

Neke informacije Microsoft pregledača koje se čuvaju na uređaju biće sinhronizovane na drugim uređajima kada se prijavite preko Microsoft naloga. Na primer, u pregledaču Internet Explorer te informacije uključuju istoriju pregledača i favorite, dok u pregledaču Microsoft Edge, one uključuju favorite, liste za čitanje i unose za automatsko popunjavanje obrazaca (kao što su vaše ime, adresa i broj telefona), a mogu da uključuju i podatke za proširenja koja ste instalirali. Na primer, ako u pregledaču Microsoft Edge sinhronizujete listu za čitanje na više uređaja, primerci sadržaja koje odlučite da sačuvate na svoju listu za čitanje će biti poslati svakom sinhronizovanom uređaju za kasniji prikaz. U pregledaču Internet Explorer možete da onemogućite sinhronizaciju tako što ćete izabrati stavke Start > Postavke > Nalozi > Sinhronizacija postavki. (Više informacija potražite u odeljku Postavke sinhronizacije ove izjave o privatnosti.) Takođe, možete da onemogućite sinhronizaciju informacija pregledača Microsoft Edge isključivanjem opcije sinhronizacije u postavkama pregledača Microsoft Edge.

Microsoft Edge i Internet Explorer koriste vaše upite pretrage i istoriju pregledanja da bi vam pružili brže pregledanje internet sadržaja i više relevantnih rezultata pretrage. Te funkcije uključuju:

  • Predlozi za pretragu u pregledaču Internet Explorer automatski šalju informacije koje unosite u traku adrese pregledača podrazumevanom dobavljaču usluge pretrage (kao što je Bing) kako bi ponudili preporuke pretrage dok kucate svaki znak.
  • Predlozi za pretragu i lokacije u pregledaču Microsoft Edge automatski šalju informacije koje unosite u traku adrese usluzi Bing (čak i ako ste izabrali drugog podrazumevanog dobavljača usluge pretrage) kako bi ponudili preporuke pretrage dok kucate svaki znak.

Možete da isključite ove funkcije u bilo kom trenutku. U cilju pružanja rezultata pretrage, Microsoft Edge i Internet Explorer šalju upite pretrage, standardne informacije o uređaju i lokaciji (ako imate omogućeno lociranje) vašem podrazumevanom dobavljaču usluga pretrage. Ako je Bing vaš podrazumevani dobavljač usluga pretrage, koristimo ove podatke kao što je opisano u odeljku Bing ove izjave o privatnosti.

Cortana može da vam pomogne pri pregledanju interneta u pregledaču Microsoft Edge zahvaljujući funkcijama kao što je Ask Cortana. U postavkama pregledača Microsoft Edge u svakom trenutku možete da onemogućite asistenciju pomoćnika Cortana u pregledaču Microsoft Edge. Da biste saznali više o tome kako Cortana koristi podatke i kako možete da to kontrolišete, pređite na odeljak Cortana ove izjave o privatnosti.

Windows aplikacijeWindows aplikacijemainwindowsappsmodule
Rezime

Čitav niz Microsoft aplikacija je uključen u operativni sistem Windows, a druge su dostupne u prodavnici Microsoft Store. Neke od tih aplikacija obuhvataju:

Aplikacija „Mape“. Aplikacija „Mape“ pruža usluge zasnovane na lokaciji i koristi Bing usluge za obradu vaše pretrage u okviru aplikacije „Mape“. Kada aplikacija „Mape“ može da pristupi vašoj lokaciji i omogućite usluge zasnovane na lokaciji u operativnom sistemu Windows, nakon što pokrenete pretragu pomoću tastera @ u podržanim okvirima za tekst u Windows aplikacijama, Bing usluge prikupljaju tekst koji kucate nakon pritiska na taster @ kako bi vam pružile predloge zasnovane na lokaciji. Da biste saznali više o iskustvima koje pruža Bing, pogledajte odeljak Bing ove izjave o privatnosti. Kada aplikacija „Mape“ ima pristup vašoj lokaciji, čak i kada aplikacija nije u upotrebi, Microsoft može prikupiti podatke sa kojih su uklonjeni podaci o identifikaciji o lokaciji vašeg uređaja za poboljšanje Microsoft usluga. Možete da onemogućite pristup aplikacije „Mape“ vašoj lokaciji isključivanjem usluge lokacije ili isključivanjem pristupa aplikacije „Mape“ usluzi lokacije.

Možete pratiti omiljena mesta i nedavne pretrage mape u aplikaciji „Mape“. Vaša omiljena mesta i istorija pretrage će biti uključeni kao predlozi za pretragu. Ako ste prijavljeni preko Microsoft naloga, vaša omiljena mesta, istorija pretraživanja i određene postavke aplikacija će biti sinhronizovane na drugim uređajima i uslugama (na primer, Cortana). Više informacija potražite u odeljku Sinhronizacija postavki ove izjave o privatnosti.

Aplikacije „Kamera“ i „Fotografije“. Ako dozvolite aplikaciji „Kamera“ da koristi vašu lokaciju, podaci o lokaciji se umeću u fotografije koje snimate uređajem. Drugi opisni podaci, kao što je model kamere i datum kada je slika snimljena, takođe se umeću u fotografije i video zapise. Ako se odlučite da podelite fotografiju ili video zapis, svi dodati podaci će biti dostupni osobama i uslugama sa kojima ih delite. Možete da onemogućite pristup aplikacije „Kamera“ vašoj lokaciji isključivanjem svih pristupa usluzi lokacije u meniju postavki uređaja ili isključivanjem pristupa aplikacije „Kamera“ usluzi lokacije.

Aplikacija „Fotografije“ sadrži više kartica za grupisanje fotografija i video zapisa prema vremenu, lokaciji, oznakama i licima. Kartica „Kolekcija“ organizuje fotografije i video zapise prema vremenu. Kartica „Album“ korisnicima pomaže da organizuju fotografije i video zapise prema lokaciji i uobičajenim oznakama. Kartica „Album“ korisnicima pomaže da organizuju fotografije i video zapise prema lokaciji i uobičajenim oznakama.

Kada uvozite fotografije i video zapise sa atributima lokacije, aplikacija „Fotografije“ može da grupiše vaše fotografije i video zapise prema vremenu i lokaciji. Da bi grupisala fotografije, aplikacija „Fotografije“ šalje podatke o lokaciji na fotografijama i video zapisima korporaciji Microsoft radi određivanja imena lokacija, kao npr. „Sijetl, Vašington“. Kada se prijavite u aplikaciju „Fotografije“ pomoću Microsoft naloga, a prethodno ste konfigurisali sistem tako da sinhronizuje sistem datoteka na lokalnom uređaju sa uslugom OneDrive, aplikacija „Fotografije“ će koristiti funkciju otkrivanja objekata za označavanje i sortiranje fotografija i video zapisa u odeljku „Albumi“.

Ako omogućite preklopnik „Osobe“ na stranici postavki za aplikaciju „Fotografije“, aplikacija će koristiti tehnologije otkrivanja i prepoznavanja lica kako bi organizovala privatne kolekcije u grupe. Funkcija otkrivanja lica se koristi za prepoznavanje fotografija i video zapisa koji sadrže lica. Funkcija prepoznavanja lica grupiše fotografije i video zapise sa licem određene osobe.

Možete da omogućite ili onemogućite grupisanje fotografija i video zapisa prema licima. Ako je ova funkcija omogućena, procesi aplikacije „Fotografije“ u pozadini skeniraju kolekcije fotografija i video zapisa na uređaju kako bi otkrili grupisanje lica i predstavljaju rezultate u kartici „Osobe“ u aplikaciji „Fotografije“ na uređaju. Grupisanje lica nije dostupno van okruženja sistema datoteka na uređaju i zaštićeno je istim bezbednosnim merama koje su povezane sa svim ostalim sadržajem i podacima koji su povezani sa datim Windows nalogom. Ako omogućite postavku podešavanja osoba u aplikaciji „Fotografije“, pristajete na korišćenje tehnologije grupisanja lica u svrhe organizovanja kolekcije fotografija i video zapisa.

Na kartici „Osobe“ možete da odaberete da povežete grupisanje lica sa lokalno sačuvanim kontaktima putem kontrole „Birač osoba“. Vi ste odgovorni (a ne korporacija Microsoft) za pribavljanje saglasnosti za povezivanje kontakata sa grupisanjem lica i vi potvrđujete da ste prikupili sve neophodne saglasnosti za povezivanje fotografija i video zapisa u grupama.

Grupisanja se čuvaju na uređaju sve dok ne izbrišete grupisanja, fotografije ili video zapise. Korisnicima će se zatražiti da ponovo potvrde pristanak nakon tri godine bez ikakve interakcije sa aplikacijom „Fotografije“. Korisnici mogu u bilo kom trenutku da isključe preklopnik „Osobe“ na kartici „Postavke“.

Aplikacija „Osobe“. Aplikacija „Osobe“ vam omogućava da vidite sve kontakte i komunicirate sa njima na jednom mestu. Kada dodate nalog u aplikaciju „Osobe“, vaši kontakti sa naloga biće automatski dodati u aplikaciju „Osobe“. Možete da dodate i druge naloge u aplikaciju „Osobe“, uključujući naloge društvenih mreža (kao što su Facebook i Twitter) i naloge za e-poštu. Kada dodate nalog, pružićemo vam informacije o tome koje podatke aplikacija „Osobe“ može da uveze ili sinhronizuje sa određenom uslugom i omogući ćemo vam da odaberete ono što želite da dodate. Ostale aplikacije koje instalirate mogu takođe da sinhronizuju podatke sa aplikacijom „Osobe“, kao i da pruže dodatne detalje postojećim kontaktima. Kada pregledate kontakt u aplikaciji „Osobe“, preuzeće se i prikazati informacije o nedavnim interakcijama sa tim kontaktom (na primer, e-pošta i događaji u kalendaru, uključujući i podatke iz aplikacija sa kojima se aplikacija „Osobe“ sinhronizuje). Možete u bilo koje vreme da uklonite nalog iz aplikacije „Osobe“.

Aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“. Aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“ vam omogućavaju da povežete sve svoje e-poruke, kalendare i datoteke na jednom mestu, uključujući i one koji dolaze od nezavisnih dobavljača usluga razmene e-pošte i skladištenja datoteka. Aplikacija obezbeđuje usluge zasnovane na lokaciji, kao što su informacije o vremenu u vašem kalendaru, ali možete da deaktivirate korišćenje lokacije u okviru aplikacije. Kada dodate neki nalog u aplikacije „Pošta“ i „Kalendar“, vaše e-poruke, stavke u kalendaru, datoteke, kontakti i druge postavke naloga će se automatski sinhronizovati sa vašim uređajem i serverima korporacije Microsoft. U svakom trenutku možete da uklonite neki nalog ili da promenite podatke koji se sinhronizuju preko vašeg naloga. Da biste konfigurisali nalog, aplikaciji morate da obezbedite akreditive za nalog (kao što su korisničko ime i lozinka) koji će biti poslati na server dobavljača trećeg lica preko internet veze. Aplikacija će najpre pokušati da koristi bezbednu vezu (SSL) da bi podesila vaš nalog, ali će poslati ove informacije nešifrovane ako vaš dobavljač usluge e-pošte ne podržava SSL. Ako dodate nalog koji vam je obezbedila neka organizacija (na primer, adresu e-pošte vaše kompanije), vlasnik domena te organizacije može da implementira određene smernice i kontrole (na primer, potvrdu identiteta sa više faktora ili mogućnost daljinskog brisanja podataka sa vašeg uređaja)koje mogu da utiču na vaš rad u aplikaciji.

Aplikacija „Poruke“. Kada se prijavite preko Microsoft naloga na uređaj, možete da izaberete da napravite rezervnu kopiju podataka koja će sinhronizovati SMS i MMS poruke i čuvati ih na vašem Microsoft nalogu. Ovo vam omogućava da preuzmete poruke ako izgubite ili promenite telefon. Nakon što prvi put podesite uređaj, možete u bilo kom trenutku da upravljate svojim postavkama razmene poruka. Isključivanjem pravljenja rezervnih kopija SMS i MMS poruka nećete izbrisati poruke za koje je prethodno napravljena rezervna kopija na Microsoft nalogu. Za brisanje takvih poruka, morate ih najpre izbrisati sa uređaja pre isključivanja pravljenja rezervnih kopija. Ako dozvolite aplikaciji „Poruke“ da koristi vašu lokaciju, možete odlazećoj poruci da dodate vezu ka vašoj trenutnoj lokaciji. Korporacija Microsoft će prikupiti informacije o lokaciji kao što je opisano u odeljku za Windows Lokacijske usluge u okviru ove izjave o privatnosti.

Narator. Narator je aplikacija za čitanje sa ekrana koja vam pomaže da koristite Windows bez ekrana. Narator nudi inteligentan opis slika i naslova stranica i sažetke veb stranica kada naiđete na slike bez opisa i nejasne veze.

Kada želite da dobijete opis slike i pritisnete Narator + Ctrl + D, slika se šalje korporaciji Microsoft kako bi se izvršila analiza slike i generisao opis. Slike se koriste samo za generisanje opisa i Microsoft ih ne skladišti.

Kada želite da dobijete opise naslova stranica i pritisnete Narator + Ctrl + D, URL adresa veb lokacije koju posećujete se šalje korporaciji Microsoft da bi se generisao opis naslova stranice i da bi se omogućile i poboljšale Microsoft usluge, kao što su usluge pretraživača Bing, kako je prethodno opisano u odeljku o pretraživaču Bing.

Kada želite da dobijete listu popularnih veza za veb stranicu i pritisnete Narator + pritisak dvaput na S, URL adresa veb lokacije koju posećujete se šalje korporaciji Microsoft da bi se generisao sažetak popularnih veza i da bi se omogućile i poboljšale Microsoft usluge, kao što je Bing.

Ove funkcije možete da onemogućite u bilo kom trenutku tako što ćete otići na Postavke > Lakši pristup > Narator > Preuzmi opise slika, naslove stranica i popularne veze.

Takođe možete da pošaljete povratne informacije o Naratoru kako biste korporaciji Microsoft pomogli da dijagnostikuje i reši probleme sa Naratorom i poboljša Microsoft proizvode i usluge, kao što je Windows. Verbalne povratne informacije možete poslati u bilo kom trenutku u Naratoru tako što ćete pritisnuti taster Narator + ALT + F. Pomoću te naredbe pokrenućete aplikaciju Čvorište za povratne informacije što će vam omogućiti slanje verbalnih povratnih informacija. Ako omogućite postavku „Pomozite nam da usavršimo narator“ u odeljku Postavke > Lakši pristup > Narator i pošaljete verbalne povratne informacije putem Čvorišta za povratne informacije, zajedno sa njima će se poslati i noviji podaci o uređaju i korišćenju, uključujući podatke iz evidencije praćenja događaja (ETL) radi poboljšanja Microsoft proizvoda i usluga, kao što je Windows.

Windows Media PlayerWindows Media Playermainwindowsmediaplayermodule
Rezime

Windows Media Player vam omogućava da reprodukujete CD-ove, DVD-ove i drugi digitalni sadržaj (kao što su WMA i MP3 datoteke), ripujete CD-ove i upravljate bibliotekom medija. Za bogatiji doživljaj u toku reprodukovanja sadržaja iz biblioteke, Windows Media Player prikazuje srodne informacije o medijima, kao što su naslov albuma, naslovi pesama, omot albuma, ime izvođača i kompozitora. Da bi dopunio informacije o medijima, Windows Media Player će poslati zahtev korporaciji Microsoft koji sadrži standardne informacije o računaru, identifikator za medijski sadržaj i informacije o medijumima koje se već nalaze u biblioteci programa Windows Media Player (uključujući informacije koje ste možda sami uredili ili uneli) kako bi Microsoft mogao da prepozna numeru, a zatim da vrati dodatne informacije koje su dostupne.

Windows Media Player vam dozvoljava da reprodukujete sadržaj koji je strimovan ka vama preko mreže. U cilju pružanja ove usluge, neophodno je da program Windows Media Player komunicira sa serverom za striming medija. Tim serverima obično upravljaju dobavljači sadržaja koji ne pripadaju korporaciji Microsoft. U toku striminga medija, Windows Media Player će poslati evidenciju serveru za striming medija ili drugim veb serverima ako to zahteva server za striming medija. Evidencija uključuje sledeće detalje: vreme povezivanja, IP adresu, verziju operativnog sistema, verziju programa Windows Media Player, identifikacioni broj plejera (ID plejera), datum i protokol. Radi zaštite vaše privatnosti, Windows Media Player podrazumevano šalje ID plejera koji se razlikuje za svaku sesiju.

Windows HelloWindows Hellomainwindowshellomodule
Rezime

Windows Hello pruža trenutni pristup vašim uređajima preko biometrijske potvrde identiteta. Ako je uključite, funkcija Windows Hello koristi vaše lice, otisak prsta ili dužicu oka kako bi vas identifikovala na osnovu niza jedinstvenih tačaka ili crta lica koje se dobijaju sa slike i čuvaju na uređaju kao predložak – ali ne čuva stvarnu sliku ili izgled vašeg lica, otiska prsta ili dužice. Podaci biometrijske verifikacije koje se koriste kada se prijavljujete ne brišu se sa uređaja. Možete izbrisati svoje podatke biometrijske verifikacije u postavkama.

Windows SearchWindows Searchmainwindowssearchmodule
Rezime

Windows Search vam omogućava da sa jednog mesta pretražujete svoj sadržaj i veb. Ako odlučite da koristite Windows Search za pretraživanje svog sadržaja, dobićete rezultate za stavke u ličnom OneDrive skladištu, u usluzi OneDrive for Business ako je omogućena, kod drugih dobavljača skladišta u oblaku u onoj meri u kojoj to podržavaju nezavisni dobavljači, kao i na vašem uređaju. Ako se odlučite da koristite Windows Search za pretragu veba ili da potražite predloge pretrage koristeći Windows Search, vaši rezultati pretrage će biti dobijeni iz usluge Bing i koristićemo vaš upit pretrage na način opisan u odeljku Bing ove izjave o privatnosti.

Vaš telefonVaš telefonmainyourphonemodule
Rezime

Aplikacija „Vaš telefon“ vam omogućava da povežete Android telefon sa Windows uređajem, čime se omogućava veliki broj iskustava pri istovremenom korišćenju oba uređaja. Aplikaciju Vaš telefon možete da koristite za pregled nedavnih fotografija sa Android telefona na Windows uređaju; za upućivanje i prijem poziva sa Android telefona na Windows uređaj; za prikaz i slanje tekstualnih poruka pomoću Windows uređaja; za prikaz, obustavljanje ili obavljanje drugih radnji nad obaveštenjima sa Android telefona pomoću Windows uređaja; i za deljenje ekrana telefona sa Windows uređajem putem funkcije preslikavanja u aplikaciji Vaš telefon.

Da biste koristili aplikaciju „Vaš telefon“, morate da je instalirate na Windows uređaju, dok na Android telefonu morate da instalirate aplikaciju „Pomoćnik za Vaš telefon“. Kada pokrenete aplikaciju „Vaš telefon“ na Windows uređaju, zatražiće vam se da unesete broj mobilnog telefona. Koristićemo ovaj broj mobilnog telefona isključivo za slanje veze sa informacijama o preuzimanju aplikacije „Pomoćnik za Vaš telefon“.

Da biste koristili aplikaciju „Vaš telefon“, morate da se prijavite na Microsoft nalog u toj aplikaciji na Windows uređaju i u aplikaciji „Pomoćnik za Vaš telefon“ na Android telefonu. Android telefon mora da bude povezan na Wi-Fi mrežu, dok Windows uređaj mora da bude povezan sa internetom i da dozvoli rad aplikacije „Vaš telefon“ u pozadini. Da biste koristili funkciju preslikavanja u aplikaciji „Vaš telefon“, morate da omogućite Bluetooth na Android telefonu. Aplikacija „Vaš telefon“ takođe zahteva da na Windows uređaju podesite Windows Hello, što je dodatna bezbednosna mera.

Kako bi obezbedila funkcije aplikacije „Vaš telefon“, korporacija Microsoft prikuplja podatke o učinku, korišćenju i uređaju. Na primer, u njih spadaju hardverske mogućnosti mobilnog telefona i Windows uređaja, broj i trajanje sesija u aplikaciji „Vaš telefon“ i vreme koje ste proveli konfigurišući aplikaciju.

Možete da razdvojite Android telefon od Windows uređaja u bilo kom trenutku tako što ćete se prijaviti na Microsoft nalog na stranici accounts.microsoft.com/devices i ažurirati postavke na Android telefonu. Detaljnije informacije potražite na stranici naša stranica podrške.

Tekstualne poruke. Aplikacija „Vaš telefon“ vam omogućava da pregledate tekstualne poruke sa Android telefona na Windows uređaju, kao i da šaljete tekstualne poruke pomoću Windows uređaja. Na Windows uređaju su vidljive samo tekstualne poruke koje su primljene i poslate tokom proteklih 30 dana. Ove tekstualne poruke se privremeno čuvaju na Windows uređaju. Nikada ne čuvamo tekstualne poruke na našim serverima niti menjamo ili brišemo tekstualne poruke na Android telefonu. Možete da pregledate SMS (Short Message Service) i MMS (Multimedia Messaging Service) poruke, ali ne i RCS (Rich Communication Services) poruke. Da bismo obezbedili ovu funkcionalnost, aplikacija „Vaš telefon“ pristupa sadržaju vaših tekstualnih poruka i informacijama o kontaktu osoba ili preduzeća sa kojima razmenjujete tekstualne poruke.

Pozivi. Usluga Vaš telefon vam omogućava da upućujete i primate pozive sa Android telefona na Windows uređaju. Putem aplikacije Vaš telefon možete da prikažete i nedavne pozive na Windows uređaju. Da biste aktivirali tu funkciju, morate da omogućite određene dozvole, kao što su pristup evidenciji poziva i dozvole za upućivanje telefonskih poziva sa računara, na Windows uređaju i Android telefonu. Ove dozvole možete da opozovete u bilo kom trenutku na stranici postavki aplikacije „Vaš telefon“ na Windows uređaju i u okviru postavki Android telefona. Na Windows uređaju, u evidenciji poziva, vidljivi su samo pozivi koji su primljeni i birani tokom proteklih 30 dana. Ovi detalji o pozivima se privremeno čuvaju na Windows uređaju. Na Android telefonu ne menjamo niti brišemo istoriju poziva.

Fotografije. Aplikacija „Vaš telefon“ vam omogućava da kopirate, delite ili uređujete fotografije sa Android telefona na Windows uređaju. Na Windows uređaju ćete u bilo kom trenutku moći da pregledate ograničeni broj najnovijih fotografija iz fascikli „Snimci kamere“ i „Snimci ekrana“ sa Android telefona. Ove fotografije se privremeno čuvaju na Windows uređaju. Kada budete snimili nove fotografije pomoću Android telefona, uklonićemo privremene kopije starijih fotografija sa Windows uređaja. Nikada ne čuvamo fotografije na našim serverima niti menjamo ili brišemo fotografije na Android telefonu.

Obaveštenja. Aplikacija „Vaš telefon“ vam omogućava da prikažete obaveštenja sa Android telefona na Windows uređaju. U aplikaciji „Vaš telefon“ možete da pročitate i obustavite obaveštenja sa Android telefona putem Windows uređaja ili da obavite druge radnje u vezi sa tim obaveštenjima. Da biste aktivirali funkciju „Vaš telefon“, morate da omogućite određene dozvole na Windows uređaju i Android telefonu, kao što su obaveštenja o sinhronizaciji. Ove dozvole možete da opozovete u bilo kom trenutku na stranici postavki aplikacije „Vaš telefon“ na Windows uređaju i u okviru postavki Android telefona. Detaljnije informacije potražite na stranici naša stranica podrške.

Preslikavanje. Aplikacija „Vaš telefon“ vam omogućava da prikažete ekran Android telefona na Windows uređaju. Ekran Android telefona će biti vidljiv na Windows uređaju u vidu toka piksela, dok će se zvuk koji omogućite na ekranu Android telefona dok je povezan sa Windows uređajem putem aplikacije „Vaš telefon“ reprodukovati putem Android telefona.

Pretvaranje teksta u glas. Aplikacija „Vaš telefon“ nudi funkcionalnosti pristupačnosti, kao što je pretvaranje teksta u glas. Možete da aktivirate funkciju pretvaranja teksta u glas, koja vam omogućava da preslušate sadržaj tekstualne poruke ili obaveštenja u vidu zvučnog zapisa. Ako aktivirate ovu funkciju, tekstualne poruke i obaveštenja će se pročitati naglas čim ih dobijete.

Zabava i srodne uslugeZabava i srodne uslugemainentertainmentmodule
Rezime

Zabava i srodne usluge pružaju bogata iskustva i omogućavaju vam da pristupite raznovrsnom sadržaju, raznim aplikacijama i igrama.

Xbox i Xbox LiveXbox i Xbox Livemainxboxmodule
Rezime
Microsoft StoreMicrosoft Storemainwindowsstoremodule
Rezime
MSNMSNmainmainmodule
Rezime
MixerMixermainmixermodule
Rezime
Groove muzika i „Filmovi i TV“Groove muzika i „Filmovi i TV“maingroovemusicmoviestvmodule
Rezime
SilverlightSilverlightmainsilverlightmodule
Rezime
Microsoft Health uslugeMicrosoft Health uslugemainmicrosofthealthservicesmodule
Rezime

Microsoft Health usluge mogu da vam pomognu da razumete podatke o svom zdravlju i da upravljate njima. U njih spadaju HealthVault, HealthVault Insights, Microsoft Band uređaji, druge Microsoft Health aplikacije i srodni proizvodi. Band vam pomaže da pratite podatke kao što su otkucaji srca i pređeni koraci. Band takođe može da koristi aplikaciju Cortana za pravljenje beleški i primanje obaveštenja sa telefona. Microsoft Health aplikacije šalju podatke Microsoft serverima i omogućavaju vam da prikažete podatke, upravljate njima i da ih kontrolišete. Aplikacije mogu da omoguće obaveštenja za Band i druge uređaje. HealthVault usluge vam omogućavaju da prikupite, uredite, dopunite i skladištite podatke o zdravstvenom stanju koji se nalaze na mreži i da delite te podatke sa članovima porodice, negovateljima i zdravstvenim radnicima.

Microsoft Health usluge prikupljaju i koriste vaše podatke da bi vam obezbedile usluge, što uključuje i unapređivanje i personalizaciju vašeg doživljaja. Zdravstveni podaci koje pružite korporaciji Microsoft preko Microsoft Health usluga se ne kombinuju sa podacima iz drugih Microsoft usluga niti se koriste u druge svrhe bez vašeg izričitog odobrenja. Microsoft ne koristi vaše podatke iz zdravstvenog kartona bez vašeg pristanka za marketing ili oglašavanje usmereno ka vama.

Health uslugeHealth uslugemainmicrosoftservicelongmodule
Rezime

Microsoft Health usluge mogu da vam pomognu da razumete podatke o svom zdravlju i da upravljate njima. Podaci koji se prikupljaju zavise od usluga i funkcija koje koristite, a uključuju dolenavedeno:

  • Podaci iz profila. Kada budete kreirali profil, vi navodite neke podatke kao što su visina, težina i uzrast koji će se koristiti za izračunavanje rezultata vaših aktivnosti. Ostali podaci za profil dolaze sa vašeg ličnog Microsoft naloga.
  • Podaci o aktivnostima i fitnesu. Microsoft Health usluge vam pomaže da pratite svoje aktivnosti i fitnes tako što prikuplja podatke kao što su otkucaji srca, koraci, sagorene kalorije i spavanje. Primeri vrsta aktivnosti koje možete da izaberete za praćenje su trčanje, vežbanje i spavanje.
  • Podaci o korišćenju. Da bismo vam pružili najbolju uslugu, prikupljamo i automatski otpremamo statističke podatke o performansama i vašem korišćenju Microsoft Health usluga.
  • Lokacija. Microsoft Band ima ugrađene mogućnosti globalnog pozicionog sistema (Global Positioning System, GPS) koji vam omogućava mapiranje aktivnosti kao što su trčanje ili vožnje bicikla bez potrebe da sa sobom nosite telefon. Ako omogućite GPS za neku aktivnost, možete da prikažete mapu aktivnosti u Microsoft Health aplikacijama. Neki režimi uređaja Band kao što su Golf i Explorer automatski uključuju GPS, a zatim ga isključuju čim izađete iz tog režima. 

Da biste saznali više o senzorima na uređaju Band i o tome koje podatke prikupljaju, posetite stranicu za Microsoft Band uređaj na veb lokaciji Microsoft podrške.

Pristup i kontrola. Možete da prikažete svoje podatke u Microsoft Health uslugama i da upravljate njima. Na primer, možete da prikažete i ažurirate podatke profila, uklonite povezane aplikacije i prikažete ranije aktivnosti. U Microsoft Health uslugama možete da izbrišete detalje određenih aktivnosti. Kada izbrišete određenu aktivnost, događaj se briše iz Microsoft Health usluga; međutim, ostali podaci i osnovni senzorski podaci koje zabeleže uređaji ostaju u Microsoft Health uslugama. Uvek možete da otkažete nalog Microsoft Health usluga tako što ćete se obratiti korisničkoj podršci putem veb lokacije za Microsoft Band uređaj.

HealthVaultHealthVaultmainhealthvaultmodule
Rezime

HealthVault je lična zdravstvena platforma koja vam omogućava da prikupljate, uređujete, čuvate i delite zdravstvene podatke na mreži. HealthVault vam omogućava da kontrolišete vlastite zdravstvene kartone. Takođe možete da odlučite da delite podatke o svom zdravlju sa porodicom, negovateljima, zdravstvenim radnicima, mobilnim aplikacijama, uređajima vezanim za zdravlje i alatkama na mreži. Za više informacija o usluzi HealthVault, posetite stranicu pomoći za HealthVault.

Prijavljivanje na HealthVault. Za prijavljivanje na HealthVault možete da koristite Microsoft nalog ili usluge za potvrdu identiteta koje nude treća lica. Ako zatvorite Microsoft nalog ili izgubite akreditive naloga, možda nećete moći da pristupite svojim podacima. HealthVault vam omogućava da koristite više akreditiva, da bi vam se obezbedio kontinuiran pristup. Pre korišćenja neke usluge za potvrdu identiteta koju obezbeđuje treće lice sa HealthVault platformom, preporučujemo vam da pregledate obaveze bezbednosti i privatnosti koje nudi njihov izdavač.

HealthVault nalog i zdravstveni kartoni. Da biste napravili novi HealthVault nalog, morate da navedete lične podatke, kao što su ime i prezime, datum rođenja, adresa e-pošte, poštanski broj i zemlja/region. U zavisnosti od funkcija koje koristite, možda će se od vas tražiti i dodatne informacije. HealthVault nalog vam omogućava da upravljate nekim zdravstvenim kartonima, npr. kartonima koje ste napravili za sebe i članove porodice. Uvek možete da dodate ili uklonite podatke u zdravstvenom kartonu kojim upravljate.

U SAD, HealthVault dodeljuje jedinstvenu HealthVault adresu e-pošte svakom zdravstvenom kartonu. Kada se na toj adresi e-pošte primi poruka, poruke i prilozi se automatski dodaju u HealthVault karton, a e-pošta sa obaveštenjem se šalje čuvaru tog kartona. Usluga e-pošte na HealthVault platformi koristi „Direct“, protokol posebno osmišljen za komunikaciju sa dobavljačima zdravstvenih usluga. Zato se HealthVault e-pošta može razmenjivati isključivo preko dobavljača koji koristi „Direct“ protokol. Čuvari mogu da dodaju ili onemoguće adrese e-pošte kartona.

Deljenje zdravstvenih podataka. Ključna vrednost HealthVault platforme je vaša mogućnost da delite svoje zdravstvene podatke sa osobama i uslugama koje mogu da vam pomognu da postignete svoje ciljeve vezane za zdravlje. Vi ste podrazumevano čuvar svih zapisa koje napravite. Čuvari imaju najviši nivo pristupa zdravstvenom kartonu. Kao čuvar, podatke iz zdravstvenog kartona možete da delite sa drugim osobama tako što ćete im poslati poziv u e-pošti preko HealthVault platforme. Možete da navedete koju vrstu pristupa će imati (uključujući i čuvarski pristup), koliko će dugo imati pristup i da li mogu da menjaju podatke u kartonu. Kada nekome dodelite pristup, ta osoba može da dodeli isti nivo pristupa nekom drugom (npr. neko sa pristupom samo za prikazivanje može da dodeli pristup samo za prikazivanje nekom drugom korisniku). Budući da neodgovarajuća dodela pristupa može da omogući da neko prekrši vašu privatnost ili čak da opozove vaš pristup vlastitim zdravstvenim kartonima, morate da budete pažljivi sa dodelom pristupa svojim kartonima.

Možete da se odlučite za deljenje određenih (ili svih) podataka iz zdravstvenog kartona sa drugim uslugama, uključujući usluge trećeg lica koje odobrite. Nijedna usluga nema pristup vašim podacima preko HealthVault platforme ako im ovlašćeni korisnik ne dodeli pristup preko HealthVault platforme. HealthVault vam omogućava da pristup kontrolišete prihvatanjem i odbijanjem zahteva. Za svaki dodeljeni pristup usluzi, vi birate koje ćete zdravstvene podatke iz određenog zdravstvenog kartona deliti i koje radnje svaka usluga može da obavi sa zdravstvenim podacima.

Usluga koju ovlastite za karton će dobiti puno ime povezano sa vašim HealthVault nalogom, nadimkom ovlašćenog kartona i vaš odnos sa tim kartonom. Usluga će imati pristup preko HealthVault platforme sve dok ne opozovete dozvolu. Microsoft može da opozove pristup HealthVault platformi koji usluga ima ako ona ne ispunjava svoje obaveze privatnosti prema korporaciji Microsoft. Međutim, osim primene dozvola za pristup koje ste dodelili uslugama trećih lica, ne kontrolišemo niti pratimo usluge trećih lica, a njihove smernice privatnosti mogu da budu različite.

Prijava dobavljačima zdravstvenih usluga u SAD. Dobavljačima zdravstvenih usluga u Sjedinjenim Državama omogućavamo da dobijaju izveštaje o tome da li se koriste informacije koje one šalju u karton Microsoft Health usluga. Ta funkcija podržava cilj „smislenog korišćenja“ prema zakonu HITECH, koji dobavljačima zdravstvenih usluga daje podsticaje da elektronski šalju kopije zdravstvenih podataka pacijenata. Dobavljači koji učestvuju u tome mogu da dobijaju izveštaje koji sadrže broj koji dobavljač koristi za identifikovanje pacijenta u sistemu i da li je korisnik preduzeo „kvalifikacione radnje“ na HealthVault platformi (ali ne i informacije o tome koje su radnje preduzete). „Kvalifikaciona radnja“ trenutno obuhvata aktivnosti kao što su prikazivanje, preuzimanje ili prenos zdravstvenih podataka putem e-pošte. Možete da isključite slanje izveštaja za vaše kartone.

Pristup i kontrole. Uvek možete da pregledate, uredite ili izbrišete podatke HealthVault naloga ili da zatvorite HealthVault nalog. Samo čuvari mogu da trajno izbrišu stavke kartona. Kada izbrišete zdravstveni karton, on se briše svim korisnicima koji su mu mogli da pristupe.

Kada zatvorite HealthVault nalog, izbrisaćemo sve kartone čiji ste vi jedini čuvar. Ako delite čuvarski pristup kartonu, možete da odlučite da li želite da izbrišete karton. Microsoft će sačekati neko vreme pre nego što trajno izbriše vaše podatke da bi se izbeglo slučajno ili zlonamerno uklanjanje vaših zdravstvenih podataka.

HealthVault zadržava celu istoriju svakog pristupa, promene ili brisanja koje obave korisnici i usluge, uključujući i datum, radnju i ime osobe ili usluge. Čuvari kartona mogu da pregledaju istoriju tih kartona.

Komunikacija e-poštom. Adresu e-pošte koju ste naveli kada ste napravili HealthVault nalog koristićemo za slanje e-poštu sa zahtevom da potvrdite adresu e-pošte, uključivanje poziva za deljenje koje pošaljete preko HealthVault platforme i slanje obaveštenja usluga, kao što su obaveštenja putem e-pošte da su informacije dostupne za dodavanje na HealthVault nalog.

HealthVault povremeno šalje biltene da biste bili informisani o najnovijim poboljšanjima. HealthVault će vam povremeno slati i e-poštu sa sažetkom o nedavnoj aktivnosti naloga. U zavisnosti od vaših željenih postavki za kontakt, vašu adresu e-pošte ćemo koristiti za slanje promotivnih e-poruka. U svakom trenutku možete da odjavite prijem takve e-pošte.

maineuropeanprivacymodule,mainsecurityofpersonaldatamodule,mainwherewestoreandprocessdatamodule,mainourretentionofpersonaldatamodule,mainadvertisingmodule,maincollectionofdatafromchildrenmodule,mainpreviewreleasesmodule,mainchangestothisprivacystatementmodule,mainhowtocontactusmodule mainenterpriseservicesmodule,mainenterprisedevsoftwareappsmodule mainofficeservicesmodule,mainonedrivemodule,mainoutlookmodule,mainskypemodule,mainlinkedinmodule mainbingmodule,maincortanamodule,mainMicrosoftTranslatormodule,mainswiftkeymodule mainactivationmodule,mainactivityhistorymodule,mainadvertisingidmodule,maindiagnosticsmodule,mainfeedbackhubmodule,mainlocationservicesmotionsensingmodule,mainsecurityandsafetyfeaturesmodule, mainspeechinkingtypingmodule, mainsyncsettingsmodule,mainupdateservicesmodule,mainwebbrowsersmodule,mainwi-fisensemodule,mainwindowsappsmodule,mainwindowsmediaplayermodule,mainwindowshellomodule,mainyourphonemodule,mainwindowssearchmodule mainxboxmodule,mainwindowsstoremodule,mainmainmodule,mainmixermodule,maingroovemusicmoviestvmodule,mainsilverlightmodule mainmicrosoftservicelongmodule,mainhealthvaultmodule
mainenterprisedeveloperproductsmodule
Kolačići

Većina Microsoft lokacija koristi kolačiće, male tekstualne datoteke koje se smeštaju na vaš uređaj, a koje veb server na domenu koji smešta kolačić može da preuzme kasnije. Kolačiće koristimo radi čuvanja vaših željenih opcija i postavki, pomoći oko prijavljivanja, pružanja ciljanih oglasa i analize rada veb lokacije. Više informacija potražite u odeljku Kolačići i slične tehnologije ove izjave o privatnosti.

Pravni okvir Privacy Shield između EU i SAD i Švajcarske i SAD

Microsoft sledi principe pravnih okvira Privacy Shield uspostavljenih između EU i SAD, odnosno Švajcarske i SAD. Da biste saznali više informacija, posetite veb lokaciju Ministarstva trgovine SAD posvećenu pravnom okviru Privacy Shield.

Obratite nam se

Ako imate neku nedoumicu vezanu za privatnost, žalbu ili pitanje za glavnog službenika za bezbednost u korporaciji Microsoft/službenika za zaštitu podataka EU, obratite nam se koristeći naš veb obrazac. Više informacija o tome kako da se obratite korporaciji Microsoft, uključujući Microsoft Ireland Operations Limited, potražite u odeljku Kako da nam se obratite ove izjave o privatnosti.