Osoba ženskog pola radi na laptopu unutar kancelarije i prilaže ekran.

Privatnost koju obezbeđuje Microsoft

Vaši podaci su privatni na poslu, kod kuće i u pokretu.

U korporaciji Microsoft vrednujemo, štitimo i branimo privatnost. Verujemo u transparentnost, tako da ljudi i organizacije mogu da kontrolišu svoje podatke i imaju smislene izbore u načinu njihovog korišćenja. Osnažujemo i štitimo izbore privatnosti svih osoba koje koriste naše proizvode i usluge.

Kod kuće

Privatnost je u centru načina na koji oblikujemo proizvode i usluge koje klijenti svakodnevno koriste. Obezbeđujemo resurse i kontrole privatnosti, tako da možete da upravljate vašim podacima i načinom na koji se koriste.

Na poslu

Za klijente iz velikih preduzeća i poslovne klijente, IT administratore ili bilo koga ko koristi Microsoft proizvode na poslu, posetite Microsoft centar za pouzdanost da biste dobili informacije o praksama privatnosti i bezbednosti u našim proizvodima i uslugama.

Naša posvećenost zaštiti privatnosti

Naše obaveze vezane za privatnost se temelje na jakim praksama upravljanja podacima, tako da možete da budete sigurni da ćemo zaštititi privatnost i poverljivost vaših podataka i da ćemo ih koristiti samo na način koji je u skladu sa razlozima zbog kojih ste nam ih i dali.

Vi kontrolišete vaše informacije.

Dajemo vam mogućnost da kontrolišete podatke, zajedno sa jasnim i smislenim izborima o tome kako se vaši podaci koriste.

Portret samouverene mlade poslovne žene koja radi u modernoj kancelariji.
Bočni profil žene koja nosi tamnu košulju u zatamnjenoj kancelariji pomera se ili radi u programu Microsoft Surface Studio.

Vaši podaci su zaštićeni

Rigorozno štitimo vaše podatke pomoću šifrovanja i drugih najboljih praksi bezbednosti.

Možete da očekujete privatnost po dizajnu

Dizajniramo naše proizvode sa osnovnom obavezom da se zadrži zaštita privatnosti korisnika.

Portret odraslog biznismena koji koristi digitalni tablet u modernoj kancelariji sa kolegama u pozadini.
Muškarci i žene zaposlene u preduzeću sarađuju u otvorenom prostoru za kancelariju držeći pero za Tablet PC.

Zalažemo se za vaša prava

Borimo se za jače zakone i zaštitu privatnosti i zaštitićemo vaša prava ako se uputi zahtev za podatke od strane vlade.

Ovi principi čine osnovu sa koje Microsoft pristupa privatnosti i ona će i dalje oblikovati naš način izrade proizvoda i usluga.

Pronađite više informacija o tome kako te principe stavljamo u praksu.

Šta je novo

Pogledajte najnovije članke, objave na blogu i vesti korporacije Microsoft o zaštiti vaše privatnosti kod kuće i na poslu. (Neki sadržaj je dostupan samo na engleskom jeziku.)

Donosioci odluka (DMs) i tim koji sporadično sarađuju

Poboljšajte privatnost na radnom mestu uz uslugu Microsoft Priva

Microsoft Priva je novo rešenje za privatnost dizajnirano da pomogne organizacijama da izgrade radna mesta otporna na privatnost i podstaknu službenike koji rade sa informacijama da donose pametne odluke o rukovanju podacima.

Pregledajte naše pandemijske principe privatnosti

Microsoft se obavezao na važnu novu prekretnicu za zaštitu podataka

Evropska komisija i vlada SAD nedavno su objavili novu prekoatlantsku platformu za privatnost podataka, ugovor osmišljen za ponovno pravljenje i ojačavanje mosta zaštite podataka između EU i SAD. Microsoft hvali ovu važnu prekretnicu.

Mapa granica podataka u EU

Granica podataka EU za Microsoft Cloud: Izveštaj o napretku

Pročitajte o važnoj kontrolnoj tački na našem putu ka kreiranju granice podataka EU za Microsoft Cloud i našoj tekućoj posvećenosti da klijentima pružimo robusnu transparentnost u vezi sa našim praksama i napretkom ka primeni granice podataka EU.

Slika infrastrukture podataka

Zaštitom infrastrukture podataka kroz neke nove pristupe privatnosti

Pitanje koje građansko društvo, preduzeća, akademske institucije i vlade treba da pitaju nije možemo li da koristimo podatke, već kako možemo da omogućimo odgovornu upotrebu podataka kako bi stvorili bolji svet i zaštitili osnovna ljudska prava. Pročitajte više o tome kako istražujemo razvoj novih pristupa, gde je potrebno da se omogući odgovorna upotreba i deljenje podataka.

Da biste saznali više o upravljanju postavkama privatnosti, pogledajte članak „Gde mogu da pronađem postavke privatnosti u Microsoft proizvodima?“

Ako ste stanovnik države Kalifornija, pogledajte naše obaveštenje Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača (CCPA), obaveštenje za potrošače u Kaliforniji.

Uvek radimo na unapređivanju, pa ako primetite da nešto po pitanju privatnosti u našim proizvodima ili uslugama ne radi onako kako očekujete, obavestite nas o tome.