Osoba ženskog pola radi na laptopu unutar kancelarije i prilaže ekran.

Privatnost koju obezbeđuje Microsoft

Vaši podaci su privatni na poslu, kod kuće i u pokretu.

U korporaciji Microsoft vrednujemo, štitimo i branimo privatnost. Verujemo u transparentnost, tako da ljudi i organizacije mogu da kontrolišu svoje podatke i imaju smislene izbore u načinu njihovog korišćenja. Osnažujemo i štitimo izbore privatnosti svih osoba koje koriste naše proizvode i usluge.

Kod kuće

Privatnost je u centru načina na koji oblikujemo proizvode i usluge koje klijenti svakodnevno koriste. Obezbeđujemo resurse i kontrole privatnosti, tako da možete da upravljate vašim podacima i načinom na koji se koriste.

Na poslu

Za klijente iz velikih preduzeća i poslovne klijente, IT administratore ili bilo koga ko koristi Microsoft proizvode na poslu, posetite Microsoft centar za pouzdanost da biste dobili informacije o praksama privatnosti i bezbednosti u našim proizvodima i uslugama.

Naša posvećenost zaštiti privatnosti

Naše obaveze vezane za privatnost se temelje na jakim praksama upravljanja podacima, tako da možete da budete sigurni da ćemo zaštititi privatnost i poverljivost vaših podataka i da ćemo ih koristiti samo na način koji je u skladu sa razlozima zbog kojih ste nam ih i dali.

Vi kontrolišete vaše informacije.

Dajemo vam mogućnost da kontrolišete podatke, zajedno sa jasnim i smislenim izborima o tome kako se vaši podaci koriste.

Portret samouverene mlade poslovne žene koja radi u modernoj kancelariji.
Bočni profil žene koja nosi tamnu košulju u zatamnjenoj kancelariji pomera se ili radi u programu Microsoft Surface Studio.

Vaši podaci su zaštićeni

Rigorozno štitimo vaše podatke pomoću šifrovanja i drugih najboljih praksi bezbednosti.

Možete da očekujete privatnost po dizajnu

Dizajniramo naše proizvode sa osnovnom obavezom da se zadrži zaštita privatnosti korisnika.

Portret odraslog biznismena koji koristi digitalni tablet u modernoj kancelariji sa kolegama u pozadini.
Muškarci i žene zaposlene u preduzeću sarađuju u otvorenom prostoru za kancelariju držeći pero za Tablet PC.

Zalažemo se za vaša prava

Borimo se za jače zakone i zaštitu privatnosti i zaštitićemo vaša prava ako se uputi zahtev za podatke od strane vlade.

Ovi principi čine osnovu sa koje Microsoft pristupa privatnosti i ona će i dalje oblikovati naš način izrade proizvoda i usluga.

Pronađite više informacija o tome kako te principe stavljamo u praksu.

Šta je novo

Kucanje na laptopu

Novi koraci za odbranu podataka

Najavljene su nove zaštite za naše klijente u javnom sektoru i preduzeća koji treba da prenesu svoje podatke iz Evropske unije, uključujući ugovornu obavezu osporavanja zahteva vlade za podatke i novčanu obavezu kako bismo pokazali našu odgovornost.

Svetska mapa koja prikazuje EU

Skladištenje i obrada podataka EU u EU

Najavili smo novu obećanu donaciju za Evropsku uniju. Ako ste klijent u komercijalnom ili javnom sektoru u EU, prevazići ćemo postojeće obaveze skladištenja podataka i omogućićemo vam da obradite i uskladištite sve podatke u EU.

Žena nosi masku koristeći laptop

Očuvanje privatnosti tokom rešavanja problema COVID-19

Nudimo sedam principa kao ideje koje treba razmotriti dok prelazimo u sledeće faze pružanja pomoći u borbi protiv ove pandemije.

Korišćenje pametnog telefona

10 jednostavnih pravila za zaštitu ličnih podataka & zaštitu uređaja

Nikada ne morate da zamenite svu vašu identifikaciju, kreditne kartice i zvanične dokumente nakon krađe identiteta od strane sajber kriminalca.

Možete da saznate više o upravljanju postavkama privatnosti u Privatnost u našim proizvodima i uslugama.

Ako ste stanovnik države Kalifornija, pogledajte naše obaveštenje Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača (CCPA), obaveštenje za potrošače u Kaliforniji.

Uvek radimo na unapređivanju, pa ako primetite da nešto po pitanju privatnosti u našim proizvodima ili uslugama ne radi onako kako očekujete, obavestite nas o tome.