Приватност коју омогућава Microsoft

Сами контролишете податке који вас оснажују.

Наша посвећеност заштити приватности

Наша мисија у корпорацији Microsoft је да сваком појединцу и организацији на планети пружимо потпору да постигне више. Ово започиње осигуравањем значајних избора када делите податке са нама. То такође значи да смо посвећени транспарентној комуникацији—о томе зашто тражимо ваше податке и како користимо податке које делите—у свим нашим производима и услугама.

Свакога дана радимо на томе да заслужимо ваше поверење усредсређивањем на шест кључних принципа приватности:

  • Контрола: Пружићемо вам контролу над сопственом приватношћу преко једноставних алатки и јасних могућности избора.
  • Транспарентност: Бићемо транспарентни у погледу прикупљања и коришћења података, тако да ћете моћи да доносите поткрепљене одлуке.
  • Безбедност: Заштитићемо податке које нам поверите уз помоћ снажних безбедносних мера и шифровања.
  • Озбиљна правна заштита: Поштоваћемо ваше локалне законе о приватности и борићемо се за то да законска заштита ваше приватности буде основно људско право.
  • Нема циљања на основу садржаја: Нећемо користити вашу адресу е-поште, ћаскања, датотеке и друге личне садржаје да бисмо вам приказивали циљане огласе.
  • Предности за вас: Када прикупљамо податке, користићемо их тако да бисте ви од тога имали користи и да би побољшали ваше искуство.

Ови принципи чине основу са које корпорацијa Microsoft приступа приватности и ca које ће наставити да обликујe начин на који ce градe њихови производи и услуге.

Ова страница нуди везе до података о приватности и контроли како бисте могли доносити праве одлуке за вас.

За корпоративне и пословне купце

За корпоративне и пословне купце, IT администраторе или било кога ко користи корпорацијe Microsof производе на послу, проверите Центар за Поузданост корпорацијe Microsoft да бисте добили информације о приватности и сигурности наших производа и услуга..


Које врсте података можете одабрати да бисте допринели корпорацији Microsoft?

Kорпорацијa Microsoft користи податке о купцима који су допринели кaо људи попут вас да би побољшали наше производе и услуге и да би их одржавали да несметано радe, да би вам пружили персонализована искуства и да би вас заштитили. Ово су неке од најчешћих категорија података које прикупљамо:

Прегледање веба и претраге на мрежи

Жена претражује ствари на вебу

Како би прегледање било брже, веб прегледачи прикупљају и користе историју претраге како би предвидели шта желите да посетите. Да бисте сазнали више, погледајте Прегледање података и приватност.

Прочитајте више о апликацији Microsoft Edge у Изјави о Приватности >

Као и многи претраживачи, користимо вашу историју претраживања апликацијe Bing и историју претраге других људи да бисмо вам обезбедили боље резултате претраге.

Прочитајте више о претраживањима аапликацијe Bing у Изјави о Приватности >

Да бисте прегледали и избрисали историју претраживања или историју прегледања која је повезана са вашим Microsoft налогом, посетите контролну таблу приватности.

Места која посећујете

Аутомобил који пролази поред продавнице сладоледа

Информације о локацији помажу нам да вам пружимо путоказе до места која желите да посетите и да вам покажемо релевантне информације о месту на коме се налазите. У те сврхе користимо локације које сте навели или оне које смо уочили преко технологија попут GPS-а или IP адреса.

Откривање локације такође нам помаже да вас заштитимо. На пример, ако се скоро увек пријављујете из Токија, а онда се одједном пријавите из Лондона, можемо да направимо проверу да бисмо били сигурни да сте то заиста ви.

Можете да укључите или искључите услуге локације за свој уређај, да одаберете које апликације имају приступ вашој локацији и да управљате подацима о локацији који су сачувани на вашем уређају. Да бисте сазнали више погледајте услугу локације Windows 10 и вашу приватност.

Прочитајте више о локацијама у изјави о приватности >

Да бисте прегледали и избрисали активност локације која је повезана са вашим Microsoft налогом, посетите контролну таблу приватности.

Подаци који нам помажу да вама помогнемо

Мушкарац гледа у телефон док шета улицом

Помоћу yслугe Cortana можете да управљате календаром, да редовно ажурирате свој распоред, да се придружите састанцима, да проналазите чињенице и датотеке и да једноставно олакшавате ствари. Да би вам пружила персонализована искуства, yслугa Cortana учи на основу одређених података о вама, као што су информације из ваших претрага, календара, контаката и локације. Да бисте сазнали више, укључујући како да управљате подацима, погледајтеyслугa Cortana и вашу приватност..

Прочитајте више о yслузи Cortana у Изјави о Приватности >

Подаци које користимо за приказ занимљивијих огласа

Жена шета улицом

Неке Microsoft услуге су подржане оглашавањем. Да бисмо вам приказали огласе који вас вероватно занимају, користимо податке као што су ваша локација, апликације Bing веб претраге, странице корпорације Microsoft или оглашивача које посећујете, демографске податке и ставке које сте уврстили у омиљене. Не користимо оно што помињете у е-порукама, ћаскањима, видео позивима или говорној пошти или у документима, фотографијама или другим личним датотекама за циљано оглашавање према вама.

Можете да промените подешавања огласа да бисте спречили да вам корпорацији Microsoft приказује огласе на основу ваших интересовања. И даље ћете видети огласе, али вам они можда неће бити тако занимљиви.

Прочитајте више о оглашавању у Изјави о Приватности >

Да бисте променили подешавања огласа, посетите таблу приватности.

Да бисте изабрали да ли желите да примате промоционе е-поруке и билтене од корпорације Microsoft, промените подешавања комуникације.

Подаци о пријављивању и плаћању

Мушкарац плаћа кафу

Информације о пријављивању на ваш Microsoft рачун и податке о вашем инструменту плаћања чувамо ако одлучите да их повежете са Microsoft налогом. То чинимо како бисмо вам олакшали пријаву и плаћање за апликацијe, игрe или медијe.

Да бисте ажурирали лозинке, безбедносне информације и опције плаћања, пронађите информације о томе како да заштитите свој налог, и да бисте погледали недавне активности пријављивања, посетите веб локацију.Microsoft налога.

Прочитајте више о Microsoft налогу у Изјави о Приватности >


Производи корпорације Microsoft и ваша приватност

Можете научити о управљању поставкама приватности за Microsoft производе и услуге и пронаћи везе за подршку садржајa на страници Приватност y нашим производима и услугама..

Ако сте становник државе Калифорнија, погледајте наше Oбавештење о Заштити Потрошача у Калифорнијиt (CCPA) Обавештење за Потрошаче у Калифорнији.