Vyhlásenie spoločnosti Microsoft o ochrane osobných údajov

Posledná aktualizácia: november 2018 Čo je nové?

Ochrana vašich osobných údajov je pre nás dôležitá. Toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov vysvetľuje procesy, ktoré spoločnosť Microsoft používa pri spracovávaní osobných údajov, a spôsoby, ako spoločnosť Microsoft takéto údaje spracováva a na aké účely.

Spoločnosť Microsoft poskytuje širokú škálu produktov vrátane serverových produktov, ktoré sa používajú na prevádzku v podnikoch po celom svete, zariadení, ktoré používate v domácnosti, softvéru pre študentov v škole a služieb, ktoré používajú vývojári na vytváranie a hosťovanie noviniek. Odkazy na produkty spoločnosti Microsoft v tomto vyhlásení zahŕňajú služby, webové lokality, aplikácie, softvér, servery a zariadenia spoločnosti Microsoft.

Prečítajte si podrobnosti o produktoch uvedené v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov. Poskytujú ďalšie relevantné informácie. Toto vyhlásenie sa vzťahuje na komunikáciu spoločnosti Microsoft s vami a na produkty spoločnosti Microsoft uvedené nižšie, ako aj na ďalšie produkty spoločnosti Microsoft, v ktorých sa zobrazuje toto vyhlásenie.


Nami zhromažďované osobné údajeNami zhromažďované osobné údajemainpersonaldatawecollect
Súhrn
Celý text

Spoločnosť Microsoft zhromažďuje údaje od vás prostredníctvom našich interakcií s vami a prostredníctvom našich produktov na rôzne účely popísané nižšie, vrátane zaistenia efektívnej prevádzky a poskytnutia tých najlepších možností a funkcií v rámci našich produktov. Niektoré z uvedených údajov nám poskytujete priamo, napríklad pri vytváraní konta Microsoft, spravovaní licenčného konta organizácie, odosielaní vyhľadávacieho dotazu Bingu, registrácii na udalosť spoločnosti Microsoft, vyslovení hlasového príkazu Cortane, nahratí dokumentu na OneDrive, zakúpení predplatného MSDN, registrácii v Office 365 alebo keď sa na nás obrátite so žiadosťou o podporu. Niektoré z týchto údajov získavame zhromažďovaním údajov o vašich interakciách, používaní našich produktov a komunikačných kanálov a vašich skúsenostiach s nimi.

Spoliehame sa na rôzne právne dôvody a povolenia (ďalej „právne základy“) pri spracovávaní údajov vrátane vášho súhlasu, vyváženia oprávnených záujmov, potreby uzatvárať a plniť zmluvy a dodržiavania zákonných povinností, a to z rôznych dôvodov a na rôzne účely popísané nižšie.

Údaje získavame aj od tretích strán. Údaje získané od tretích strán chránime postupmi, ktoré sú opísané v tomto vyhlásení, a dodržiavame akékoľvek ďalšie obmedzenia, ktoré stanovuje zdroj údajov. Zdroje tretích strán sa v priebehu času menia a zahŕňajú:

  • údajových maklérov, od ktorých sme kúpili demografické údaje na doplnenie údajov, ktoré zhromažďujeme,
  • služby, ktoré sprístupňujú používateľom vygenerovaný obsah z ich služby ostatným používateľom, napríklad miestne recenzie podnikov alebo verejné príspevky na sociálnych médiách,
  • komunikačné služby vrátane poskytovateľov e-mailov a sociálnych sietí, keď nám dáte povolenie na prístup k vašim údajom v takýchto službách alebo sieťach tretích strán,
  • poskytovateľov služieb, ktorí nám pomáhajú určiť polohu vášho zariadenia,
  • partnerov, s ktorými ponúkame služby so spoločnou značkou alebo sa zapájame do spoločných obchodných aktivít,
  • vývojárov, ktorí vytvárajú funkcie a možnosti pre produkty spoločnosti Microsoft, napríklad pre Cortanu,
  • verejne dostupné zdroje, napríklad otvorené databázy vládnych inštitúcií.

Ak zastupujete organizáciu, napríklad firmu alebo školu, ktorá používa podnikové produkty a produkty pre vývojárov spoločnosti Microsoft, prečítajte si časť Produkty pre podniky a vývojárov tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajov a zistite, ako spracovávame vaše údaje.

Vždy máte na výber možnosti, pokiaľ ide o technológie, ktoré používate, a údaje, ktoré zdieľate. Keď vás požiadame, aby ste poskytli osobné údaje, môžete to odmietnuť. Mnohé z našich produktov vyžadujú niektoré osobné údaje na prevádzku a poskytovanie príslušných služieb. Ak sa rozhodnete neposkytnúť informácie potrebné na prevádzku a poskytovanie produktu alebo funkcie, daný produkt alebo funkciu nebudete môcť používať. Podobne aj v prípadoch, kde nám zo zákona vyplýva povinnosť zhromažďovať osobné údaje alebo keď s vami uzavrieme alebo plníme zmluvu, ktorú sme s vami uzavreli, a neposkytnete predmetné údaje, nebudeme môcť zmluvu uzavrieť, resp. ak ide o existujúci produkt, ktorý používate, možno ho budeme musieť pozastaviť alebo zrušiť. V takom prípade vás o takejto skutočnosti budeme informovať. Ak je poskytovanie údajov nepovinné a rozhodnete sa nezdieľať osobné údaje, nebudete môcť používať funkcie, ktoré takéto údaje používajú (napr. prispôsobovanie), pretože nebudú fungovať.

Údaje, ktoré zhromažďujeme, závisia od kontextu vašej interakcie so spoločnosťou Microsoft, volieb, ktoré urobíte (vrátane nastavení ochrany osobných údajov), ako aj produktov a funkcií, ktoré používate, vašej polohy a rozhodného práva..

Údaje, ktoré zhromažďujeme, môžu obsahovať nasledovné informácie:

Meno a kontaktné údaje. Vaše meno a priezvisko, e-mailovú adresu, poštovú adresu, telefónne číslo a podobné kontaktné údaje.

Poverenia. Heslá, nápovedy k heslám a podobné informácie bezpečnostného charakteru používané pri overovaní a prístupe ku kontu.

Demografické údaje. Údaje o vašej osobe, ako sú vek, pohlavie, krajina a uprednostňovaný jazyk.

Údaje o platbe. Údaje potrebné na spracovanie platieb, ako je číslo platobného nástroja (napríklad číslo kreditnej karty) a bezpečnostný kód priradený k platobnému nástroju.

Údaje o predplatných a licenciách. Informácie o vašich predplatných, licenciách a ostatných nárokoch.

Interakcie. Údaje o vašom používaní produktov spoločnosti Microsoft. V niektorých prípadoch, akými sú napríklad vyhľadávacie dotazy, ide o údaje, ktoré poskytnete, aby ste mohli produkty používať. V iných prípadoch, ako sú správy o chybách, ide o údaje, ktoré generujeme my. Ďalšie príklady údajov interakcií zahŕňajú:

  • Údaje o zariadení a používaní. Údaje o vašom zariadení a produkte a funkciách, ktoré používate, vrátane informácií o hardvéri a softvéri, informácií o stave fungovania našich produktov, ako aj informácií o vašich nastaveniach. Napríklad:
    • História platieb a konta. Údaje o vami zakúpených položkách a aktivitách súvisiacich s vaším kontom.
    • História prehľadávania. Údaje o vami navštívených webových stránkach.
    • Údaje o zariadení, pripojení a konfigurácii. Údaje o vašom zariadení, jeho konfigurácii a okolitých sieťach. Napríklad údaje o operačných systémoch a ďalšom softvéri nainštalovanom vo vašom zariadení vrátane kódov Product Key. Ďalej tieto údaje: IP adresa, identifikátory zariadení (napríklad číslo IMEI v prípade telefónov), miestne a jazykové nastavenia a informácie o prístupových bodoch WLAN v blízkosti vášho zariadenia.
    • Správy o chybách a údaje o výkone. Údaje o výkone produktov a akýchkoľvek problémoch, na ktoré narazíte, vrátane správ o chybách. Správy o chybách (niekedy nazývané „výpisy pri zlyhaní“) môžu obsahovať podrobnosti o softvéri alebo hardvéri súvisiacom s chybou, obsah súborov otváraných pri výskyte chyby a údaje o ďalšom softvéri vo vašom zariadení.
    • Údaje o riešení problémov a pomocné údaje. Údaje, ktoré poskytnete, keď sa obrátite na spoločnosť Microsoft so žiadosťou o pomoc, napríklad údaje o produktoch, ktoré používate, a ďalšie informácie, ktoré nám pomáhajú poskytovať podporu. Napríklad kontaktné údaje alebo údaje o overení, obsah vašich rozhovorov a ďalšia komunikácia so spoločnosťou Microsoft, údaje o stave vášho zariadenia a údaje o produktoch, ktoré používate a ktoré súvisia s vašou žiadosťou o pomoc. Keď nás kontaktujete, napríklad našu zákaznícku podporu, telefonické rozhovory alebo chatové relácie s našimi zástupcami môžu byť monitorované a nahrávané.
  • Záujmy a obľúbené položky. Údaje o vašich záujmoch a obľúbených položkách, ako sú športové tímy, ktoré sledujete, programovacie jazyky, ktoré uprednostňujete, burzy, ktoré sledujete, alebo mestá, ktoré pridáte za účelom sledovania počasia alebo dopravnej situácie. Okrem tých, ktoré výslovne uvediete sami, sa záujmy a obľúbené položky dajú odvodiť aj z iných nami zhromažďovaných údajov.
  • Údaje o používaní obsahu. Informácie o mediálnom obsahu (napríklad televízii, videu, hudbe, zvuku, knihách, aplikáciách a hrách), ku ktorému pristupujete prostredníctvom našich produktov.
  • Vyhľadávania a príkazy. Vyhľadávacie dotazy a príkazy zadávané pri vašom používaní produktov spoločnosti Microsoft s funkciami vyhľadávania alebo súvisiacimi funkciami na podporu produktivity.
  • Hlasové údaje. Vaše hlasové údaje, napríklad vyhľadávacie dotazy alebo príkazy, ktoré vyslovíte, ktoré môžu zahŕňať aj zvuky v pozadí.
  • Údaje o písaní textu rukou a na klávesnici.. Údaje o písaní textu rukou a na klávesnici a súvisiace informácie. Napríklad, keď zhromažďujeme údaje o písaní rukou, zhromažďujeme informácie o umiestnení dotykového pera na vašom zariadení.
  • Obrázky. Obrázky a súvisiace informácie, napríklad metaúdaje obrázkov. Napríklad zhromažďujeme obrázok, ktorý poskytnete pri použití služby s obrázkami Bing.
  • Kontakty a vzťahy. Údaje o vašich kontaktoch a vzťahoch, ak používate produkt na zdieľanie informácií s ostatnými, na správu kontaktov, na komunikáciu s ostatnými alebo na zvýšenie svojej produktivity.
  • Sociálne údaje. Informácie o vašich vzťahoch a interakciách medzi vami, ostatnými ľuďmi a organizáciami, napríklad o interakciách, ako sú „páči sa mi to“, „nepáči sa ma ti“, účasť na udalostiach atď., ktoré sa týkajú ľudí a organizácií.
  • Údaje o polohe. Údaje o polohe vášho zariadenia, ktoré môžu byť presné aj nepresné. Zhromažďujeme napríklad údaje o polohe pomocou Globálneho navigačného satelitného systému (GNSS) (napr. GPS) a údaje o vežiach šíriacich mobilný signál a prístupových bodoch Wi-Fi. Poloha môže byť odvodená aj z IP adresy zariadenia alebo údajov v profile vášho konta, ktoré s menšou presnosťou označujú, kde sa zariadenie nachádza, napr. na úrovni mesta alebo poštového smerovacieho čísla.
  • Ostatné vstupy. Ostatné vstupy, ktoré poskytujete pri používaní našich produktov. Napríklad údaje, ako sú údaje o tlačidlách, ktoré stlačíte na bezdrôtovom ovládači pre Xbox pri používaní služby Xbox Live, údaje o sledovaní postavy pri používaní snímača Kinect a ďalšie údaje snímača, ako napríklad počet krokov, ktoré vykonáte, keď používate zariadenia s príslušnými snímačmi. A ak použijete aplikáciu Spend, na základe vašej žiadosti môžeme na poskytovanie služby zhromažďovať od vydavateľa vašej kreditnej karty údaje o finančných transakciách.

Obsah. Obsah vašich súborov a komunikácií, ktoré zadávate, nahrávate, prijímate, vytvárate a ovládate. Ak napríklad prenesiete súbor pomocou Skypu inému používateľovi Skypu, potrebujeme zhromažďovať obsah tohto súboru, aby sme ho mohli zobraziť vám a danému inému používateľovi. Ak dostanete email cez Outlook.com, potrebujeme získať obsah emailu, aby sme ho vedeli doručiť do vašej schránky, zobraziť ho, umožniť vám naň odpovedať a uchovať ho, až kým sa ho nerozhodnete odstrániť. Ďalší obsah, ktoré zhromažďujeme, keď vám poskytujeme produkty, zahŕňa:

  • Komunikáciu, vrátane zvuku, videa, textu (napísaného na klávesnici alebo rukou, nadiktovaného alebo zadaného inak), v správe, e-maile, hovore, žiadosti o schôdzu alebo chate.
  • Fotografie, obrázky, skladby, filmy, softvér a iné médiá alebo dokumenty, ktoré uložíte, načítate alebo inak spracujete v našom cloude.

Video alebo nahrávky. Záznamy podujatí a aktivít v budovách, maloobchodných priestoroch a ďalších miestach spoločnosti Microsoft. Ak vstúpite do obchodov Microsoft Store alebo iných prevádzok, prípadne ak sa zúčastníte na podujatí spoločnosti Microsoft, ktoré sa nahráva, môžeme spracovať váš obrazový záznam a hlasové údaje.

Pripomienky a hodnotenia. Informácie, ktoré nám poskytnete, a obsah správ, ktoré nám pošlete, napríklad pripomienky, údaje poskytnuté v rámci prieskumov a recenzie produktov, ktoré napíšete.

Časti uvedené nižšie zamerané na konkrétne produkty popisujú postupy zhromažďovania údajov, ktoré sa na ne vzťahujú.

Ako používame osobné údajeAko používame osobné údajemainhowweusepersonaldatamodule
Súhrn
Celý text

Spoločnosť Microsoft používa údaje, ktoré zhromažďuje, na poskytovanie širokej škály interaktívnych možností a funkcií. Údaje používame najmä na:

  • Poskytovanie našich produktov, čo zahŕňa ich aktualizáciu a udržiavanie ich zabezpečenia a riešenie problémov a poskytovanie podpory. Zahŕňa aj zdieľanie údajov, keď je potrebné poskytovať službu alebo vykonávať transakcie, ktoré požadujete.
  • Zlepšovanie a vývoj našich produktov.
  • Prispôsobenie našich produktov a poskytovanie odporúčaní.
  • Zobrazovanie reklám a vaše oboznamovanie s predajnými ponukami, čo zahŕňa odosielanie propagačných materiálov, zacielenie reklamy a prezentáciu relevantných ponúk.

Tieto údaje používame aj na prevádzkovanie nášho podnikania, ktoré zahŕňa analýzu našej výkonnosti, plnenie našich zákonných povinností, rozvíjanie našej pracovnej sily a výskum.

Na tieto účely kombinujeme údaje zhromaždené z rôznych kontextov (napríklad z vášho používania dvoch produktov spoločnosti Microsoft). Napríklad Cortana môže použiť vaše obľúbené športové tímy, ktoré ste pridali do aplikácie Microsoft Sports, na poskytnutie informácií súvisiacich s vašimi záujmami, a Microsoft Store používa informácie o vami používaných aplikáciách a službách na prispôsobené odporúčanie aplikácií. Tam, kde to vyžaduje zákon, máme zavedené technologické a procedurálne ochranné mechanizmy určené na zabránenie používaniu určitých kombinácií údajov. Napríklad tam, kde to zákon vyžaduje, údaje, ktoré od vás zhromažďujeme, keď nie ste overení (nie ste prihlásení), ukladáme osobitne od informácií o konte, ktoré vás priamo identifikujú, ako sú meno, e-mailová adresa alebo telefónne číslo.

Keď spracúvame osobné údaje o vás, robíme tak s vaším súhlasom a/alebo v rámci potreby poskytnúť produkty, ktoré používate, riadiť našu spoločnosť, spĺňať naše zmluvné a zákonné povinnosti, chrániť bezpečnosť našich systémov a zákazníkov alebo spĺňať iné oprávnené záujmy spoločnosti Microsoft, ktoré sú opísané v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v tejto časti a v časti Dôvody, pre ktoré zdieľame osobné údaje. Prenos osobných údajov z Európskeho hospodárskeho priestoru robíme na základe rôznych právnych mechanizmov, ako je uvedené v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Kde ukladáme a spracovávame osobné údaje .

Ďalšie informácie o účeloch spracovávania osobných údajov:

  • Poskytovanie našich produktov. Údaje používame na prevádzkovanie našich produktov a na poskytovanie širokej škály interaktívnych možností a funkcií. Napríklad, ak používate OneDrive, spracovávame dokumenty, ktoré nahrávate do OneDrivu, aby ste ich v rámci služby mohli načítať, odstrániť, upraviť, preposlať alebo inak spracovať vždy, keď to potrebujete. Ak napríklad zadáte vyhľadávací dotaz do vyhľadávacieho nástroja Bing, použijeme tento dotaz na zobrazenie výsledkov vyhľadávania. A keďže komunikácia je funkciou rôznych produktov, programov a aktivít, používame údaje na kontaktovanie vašej osoby. Môžeme vás kontaktovať napríklad telefonicky alebo e-mailom alebo inak, aby sme vás informovali o dátume konca vášho predplatného alebo prediskutovali vaše licenčné konto. Tiež s vami komunikujeme, aby sme zabezpečili naše produkty napríklad tým, že vám poskytneme informácie o dostupnosti aktualizácií, ktoré sú pre ne určené.
  • Vylepšovanie produktov. Údaje používame na neustále zdokonaľovanie produktov vrátane pridávania nových funkcií alebo možností. Používame napríklad správy o chybách na zlepšovanie funkcií zabezpečenia, vyhľadávacie dotazy a kliknutia v Bingu na zvýšenie relevancie výsledkov vyhľadávania, údaje o používaní na stanovenie priorít nových funkcií a údaje o hlasovom vstupe na zvýšenie presnosti rozpoznávania reči.
  • Prispôsobenie. Mnohé produkty obsahujú prispôsobené funkcie, ako napríklad odporúčania, ktoré zvyšujú vašu produktivitu a prinášajú vám väčší úžitok. Tieto funkcie využívajú automatizované procesy na prispôsobenie vašich skúseností s produktmi na základe údajov, ktoré o vás máme, ako sú napríklad vyvodené závery týkajúce sa vás a vášho používania produktu, aktivít, záujmov a polohy. Napríklad ak budete streamovať filmy v prehliadači vo vašom zariadení s Windowsom, v závislosti od vašich nastavení sa môže zobraziť odporúčanie aplikácie z obchodu Microsoft Store, ktorá streamuje efektívnejšie. Ak máte konto Microsoft, s vaším povolením môžeme synchronizovať vaše nastavenia vo viacerých zariadeniach. Mnohé z našich produktov obsahujú ovládacie prvky na zakázanie prispôsobených funkcií.
  • Aktivácia produktov. Údaje, ako napríklad typ zariadenia a aplikácie, polohu a jedinečné identifikátory zariadení, aplikácií, sietí a predplatných, používame na aktiváciu produktov, ktoré vyžadujú aktiváciu.
  • Vývoj produktov. Údaje používame na vývoj nových produktov. Napríklad používame údaje, často anonymizované, aby sme lepšie porozumeli požiadavkám zákazníkov na výpočtové technológie a produktivitu, ktoré môžu ovplyvňovať vývoj nových produktov.
  • Podpora pre zákazníkov. Údaje používame na riešenie a diagnostiku problémov s produktmi, opravy zariadení zákazníkov a na poskytovanie ďalších služieb zákazníkom a služieb technickej podpory.
  • Zabezpečenie produktov a riešenie problémov. Údaje používame na zabezpečenie našich produktov a na riešenie problémov, ktoré sa v nich môžu vyskytnúť. To zahŕňa použitie údajov na zaistenie ochrany a zabezpečenia našich produktov a zákazníkov, detekciu malvéru a škodlivých aktivít a na riešenie problémov s výkonom a kompatibilitou, ktoré zákazníkom pomôže vyťažiť maximum z používania produktov a služieb a ktoré nám umožní informovať zákazníkov o aktualizáciách našich produktov. Tieto procesy môžu zahŕňať použitie automatizovaných systémov na zisťovanie bezpečnostných hrozieb a problémov so zabezpečením.
  • Bezpečnosť. Údaje používame na zaistenie bezpečnosti našich produktov a našich zákazníkov. Naše funkcie a produkty zabezpečenia môžu narúšať funkčnosť škodlivého softvéru a upozorniť používateľa v prípade, že sa v ich zariadení škodlivý softvér nájde. Niektoré z našich produktov (ako je Outlook alebo OneDrive) napríklad automaticky systematicky skenujú obsah na identifikáciu možnej nevyžiadanej pošty, vírusov, zneužívania alebo URL adries, ktoré boli označené ako podvodné, neoprávnene získavajúce údaje alebo obsahujúce prepojenia na malvér. Ak komunikácia alebo obsah poruší naše podmienky, vyhradzujeme si právo blokovať ich doručenie alebo ich odstrániť.
  • Aktualizácie. Údaje, ktoré zhromažďujeme, používame na vývoj aktualizácií produktov a opráv zabezpečenia. Môžeme napríklad použiť informácie o funkciách vášho zariadenia, napríklad o dostupnej pamäti, aby sme vám poskytli aktualizáciu softvéru alebo opravu zabezpečenia. Aktualizácie a opravy sú určené na zaistenie maximálne pohodlného a intuitívneho používania našich produktov, pomáhajú vám chrániť vaše súkromie a bezpečnosť vašich údajov, poskytujú nové funkcie a zaisťujú pripravenosť vášho zariadenia na spracovanie takýchto aktualizácií.
  • Propagačná komunikácia. Údaje, ktoré zhromažďujeme, používame na doručovanie propagačných komunikácií. Môžete si objednať e-mailový odber a vybrať si, či chcete pri reklame komunikovať so spoločnosťou Microsoft e-mailom, cez SMS, fyzickou poštou alebo telefonicky. Informácie o spravovaní údajov kontaktov, e-mailového predplatného a reklamnej komunikácie nájdete v časti Ako sa dostať k osobným údajom a ako ich riadiť v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.
  • Relevantné ponuky. Spoločnosť Microsoft používa údaje na poskytovanie relevantných a užitočných informácií týkajúcich sa našich produktov. Analyzujeme údaje z rôznych zdrojov, aby sme predvídali informácie, ktoré budú pre vás najzaujímavejšie a najrelevantnejšie, a takéto informácie vám poskytujeme rôznymi spôsobmi. Môžeme napríklad predvídať váš záujem o hry a komunikovať s vami o nových hrách, ktoré sa vám môžu páčiť.
  • Reklama. Informácie, ktoré uvediete v e-maile, chate, videohovoroch, hlasovej pošte, dokumentoch, na fotografiách alebo v iných súkromných súboroch, spoločnosť Microsoft nepoužije na zasielanie cielenej reklamy. Údaje, ktoré zhromažďujeme prostredníctvom našej interakcie s vami, prostredníctvom niektorých našich produktov a na webových lokalitách tretích strán, používame na zobrazovanie reklamy v našich produktoch a na webových lokalitách tretích strán. Môžeme použiť automatizované procesy, ktoré pomôžu zvýšiť relevantnosť reklamy, ktorá sa vám zobrazuje. Ďalšie informácie o používaní údajov na zobrazovanie reklamy nájdete v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Reklama.
  • Obchodné transakcie. Údaje používame na uskutočnenie vašich transakcií s nami. Napríklad spracovávame informácie o platbách, aby sme zákazníkom poskytli predplatné produktov, a kontaktné údaje používame na dodanie tovaru zakúpeného z obchodu Microsoft Store.
  • Výkazníctvo a obchodné činnosti. Údaje používame na analýzu našich aktivít a vykonávanie ďalších obchodných analýz. To nám umožňuje prijímať informované rozhodnutia a podávať správy o výkone našich obchodných činností.
  • Ochrana práv a vlastníctva. Údaje používame na zisťovanie a prevenciu podvodov, riešenie sporov, uplatňovanie zmlúv a ochranu nášho majetku. Údaje používame napríklad na potvrdenie platnosti softvérových licencií s cieľom ďalej znižovať počet krádeží softvéru. Na zisťovanie aktivít (napr. podvodov), ktoré porušujú naše práva a práva ostatných, a na zabránenie v ich vykonávaní môžeme používať automatizované procesy.
  • Súlad s právnymi predpismi. Údaje spracovávame v súlade so zákonom. Napríklad vek zákazníkov používame, aby sme zabezpečili splnenie našich povinností chrániť súkromie a osobné údaje detí. Spracovávame aj kontaktné informácie a poverenia, aby sme zákazníkom umožnili uplatňovať ich práva na ochranu údajov.
  • Výskum. Údaje používame na vykonávanie výskumu pre verejný záujem a vedecké účely, pričom uplatňujeme vhodné technické a organizačné opatrenia, aby sme zaistili ochranu práv a slobôd jednotlivcov.
Dôvody, pre ktoré zdieľame osobné údajeDôvody, pre ktoré zdieľame osobné údajemainreasonswesharepersonaldatamodule
Súhrn
Celý text

Osobné údaje zdieľame s vaším povolením alebo v miere, ktorá je potrebná na dokončenie transakcie či na poskytnutie produktu, o ktorý ste požiadali alebo ktorý ste schválili. Váš obsah budeme s tretími stranami zdieľať, ak nás o to požiadate, napríklad pri odoslaní e-mailu priateľovi, zdieľaní fotografií a dokumentov na OneDrive alebo pri prepojení konta s inou službou. Ak používate produkt spoločnosti Microsoft poskytovaný organizáciou, ktorej ste členom (napríklad zamestnávateľ alebo škola), alebo používate e-mailovú adresu poskytnutú touto organizáciou na prístup k produktom spoločnosti Microsoft, zdieľame určité údaje, napríklad údaje o interakciách a diagnostické údaje, aby sme vašej organizácii umožnili spravovať produkty. Ak pri platbe uvediete platobné údaje, budeme ich zdieľať s bankami a inými entitami, ktoré spracúvajú platobné transakcie alebo iné finančné služby, a v rámci prevencie podvodov a znižovania kreditného rizika.

Okrem toho zdieľame osobné údaje s pobočkami a pridruženými spoločnosťami pod kontrolou spoločnosti Microsoft. Osobné údaje zdieľame aj s dodávateľmi alebo zástupcami pracujúcimi v našom mene na účely opísané v tomto vyhlásení. Prístup k osobným údajom môžu potrebovať na poskytovanie uvedených úloh napríklad spoločnosti, ktoré sme si najali na poskytovanie podpory pri službách zákazníkom alebo na pomoc pri ochrane a zabezpečení našich systémov a služieb. V takých prípadoch sa uvedené spoločnosti musia riadiť našimi pravidlami na ochranu súkromia a požiadavkami na ochranu osobných údajov, a nesmú ich použiť na žiadny iný účel. Osobné údaje môžeme zverejňovať aj v rámci korporačných operácií, ako je zlúčenie alebo predaj majetku.

A napokon môžeme pristupovať k vašim osobným údajom, prenášať,sprístupňovať a uchovávať ich vrátane obsahu (ako je obsah e-mailov v službe Outlook.com alebo súborov v súkromných priečinkoch vo OneDrive), ak si v dobrej viere myslíme, že je to potrebné pri vykonávaní nasledovného

  • dodržanie príslušného zákona alebo v dôsledku platného súdneho postupu vrátane potrieb polície alebo iných štátnych orgánov,
  • ochranu zákazníkov, napríklad ako prevenciu spamu alebo pokusov podviesť používateľov produktov, alebo ako pomoc pri prevencii straty života alebo vážneho zranenia,
  • prevádzkovanie a zachovanie bezpečnosti našich produktov vrátane prevencie alebo zastavenia útoku na naše počítačové systémy alebo siete,
  • ochranu práv alebo majetku spoločnosti Microsoft vrátane uplatňovania podmienok, ktorými sa riadi používanie služieb – no ak sa dozvieme, že niekto používa naše služby na kupčenie s ukradnutým duševným alebo hmotným vlastníctvom spoločnosti Microsoft, jeho súkromný obsah nebudeme skúmať my, ale posunieme to orgánom činným v trestnom konaní.

Ďalšie informácie o údajoch, ktoré poskytujeme v rámci odpovedí na požiadavky orgánov činných v trestnom konaní a ďalších štátnych inštitúcií, nájdete v dokumente Správu o žiadostiach o vymáhanie práva.

Upozorňujeme, že niektoré z našich produktov obsahujú prepojenia na produkty tretích strán, ktorých postupy na ochranu osobných údajov sa líšia od postupov spoločnosti Microsoft. Ak poskytnete svoje osobné údaje niektorému z týchto produktov, ich používanie sa riadi zásadami ochrany osobných údajov daného produktu.

Ako sa dostať k osobným údajom a ako ich riadiťAko sa dostať k osobným údajom a ako ich riadiťmainhowtoaccesscontrolyourdatamodule
Súhrn
Celý text

Prístup k svojim osobným údajom, ktoré získala spoločnosť Microsoft, môžete získať a tieto osobné údaje môžete riadiť pomocou nižšie popísaných nástrojov, ktoré vám poskytuje spoločnosť Microsoft, alebo kontaktovaním spoločnosti Microsoft. Napríklad:

  • Ak spoločnosť Microsoft získala váš súhlas na používanie vašich osobných údajov, môžete tento súhlas kedykoľvek odvolať.
  • Môžete požiadať o prístup k svojim osobným údajom, ako aj o ich vymazanie alebo aktualizovanie.
  • ak chcete portovať svoje údaje niekde inde, môžete na to použiť nástroje, ktoré poskytuje spoločnosť Microsoft, alebo ak žiadne takéto nástroje nie sú k dispozícii, môžete o pomoc požiadať spoločnosť Microsoft.

Môžete tiež namietať voči používaniu vašich osobných údajov spoločnosťou Microsoft alebo ho obmedziť. Napríklad môžete kedykoľvek namietať voči používaniu vašich osobných údajov:

  • na účely priameho marketingu,
  • v prípadoch, kedy plníme úlohu vo verejnom záujme alebo sledujeme naše oprávnené záujmy alebo záujmy tretej strany.

Tieto práva môžete mať podľa platných zákonov vrátane všeobecného nariadenia o ochrane údajov EÚ (GDPR), ale ponúkame im bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. V niektorých prípadoch bude vaša schopnosť získať prístup k svojim osobným údajom alebo ich kontrolovať obmedzená tak, ako to vyžadujú alebo povoľujú príslušné zákony.

Ak vaša organizácia, napríklad váš zamestnávateľ, škola alebo poskytovateľ služieb, poskytuje prístup k vašim produktom spoločnosti Microsoft a spravuje ich, obráťte sa na svoju organizáciu a požiadajte o informácie o možnostiach získania prístupu k vašim osobným údajom a možnostiach ich riadenia.

Vaše osobné údaje, ktoré spoločnosť Microsoft získala, môžete riadiť a môžete k nim získať prístup použitím rôznych nástrojov, ktoré poskytujeme. Tieto nástroje môžete použiť aj na uplatňovanie svojich práv na ochranu osobných údajov. Nástroje, ktoré sú pre vás najužitočnejšie, budú závisieť od našej vzájomnej interakcie a od vášho používania našich produktov. Tu je všeobecný zoznam nástrojov, ktoré poskytujeme, aby sme vám pomohli riadiť vaše osobné údaje. Určité produkty môžu poskytovať dodatočné ovládacie prvky.

  • Microsoft Tabuľa ochrany osobných údajov. Procesy spracovávania niektorých údajov používané spoločnosťou Microsoft môžete riadiť použitím svojho konta Microsoft na stránke Microsoft Tabuľa ochrany osobných údajov. Môžete tam napríklad zobraziť a vymazať údaje prehľadávania, vyhľadávania a polohy priradené k vášmu kontu Microsoft. Môžete spravovať aj údaje v poznámkovom bloku Cortany a službách Microsoft Health.
  • Konto Microsoft. Ak chcete zobraziť, upraviť alebo odstrániť informácie o svojom profile a platbách vo svojom konte Microsoft, zmeniť si heslo, pridať bezpečnostné informácie alebo konto zrušiť, môžete tak urobiť na stránke Webová lokalita konta Microsoft.
  • Centrum služieb pre multilicencie (VLSC). Ak ste zákazníkom s multilicenciou, môžete svoje kontaktné informácie a údaje o odberoch a predplatných a licenciách riadiť na jednom mieste na lokalite Webová lokalita Centrum služieb pre multilicencie.
  • Skype. Ak chcete zobraziť, upraviť alebo odstrániť niektoré informácie o svojom profile a platbách vo svojom konte Skype alebo si zmeniť heslo, prihláste sa do svojho konta.
  • Xbox. Ak používate Xbox Live alebo Xbox.com, osobné informácie vrátane fakturačných údajov a informácií o konte, nastavení ochrany osobných údajov, zabezpečenia online a predvolieb zdieľania údajov môžete zobraziť alebo upravovať otvorením profilu My Xbox na konzole Xbox alebo webovej lokalite Xbox.com.
  • Microsoft Store. K profilu v obchode Microsoft Store a k informáciám o konte sa dostanete navštívením stránky Microsoft Store a výberom položiek Zobraziť konto alebo História objednávok.
  • Microsoft.com. Svoj profil na lokalite microsoft.com môžete zobraziť a aktualizovať navštívením stránky Stránka profilu konta Microsoft.
  • Ak máte verejný profil na webovej lokalite Microsoft Developer Network (MSDN), k svojim údajom získate prístup po prihlásení na stránke Fórum MSDN, kde ich môžete aj upraviť.

Nie všetky osobné údaje spracovávané spoločnosťou Microsoft môžu byť prístupné alebo ovládané prostredníctvom vyššie uvedených nástrojov. Ak chcete získať prístup k alebo riadiť osobné údaje, ktoré spracováva spoločnosť Microsoft a ktoré nie sú dostupné použitím vyššie uvedených nástrojov alebo priamo cez vami používané produkty spoločnosti Microsoft, vždy sa môžete obrátiť na spoločnosť Microsoft na adrese uvedenej v časti Ako nás môžete kontaktovať alebo prostredníctvom nášho webový formulár. Na žiadosti o riadenie vašich osobných údajov odpovieme do 30 dní.

Predvoľby komunikácie

Môžete si vybrať, či chcete reklamné správy od spoločnosti Microsoft dostávať e-mailom, cez SMS, poštou alebo telefonicky. Ak od nás dostávate reklamné e-maily alebo SMS správy a chcete zrušiť súhlas na ich zasielanie, môžete tak urobiť pomocou postupu v príslušnej správe. Zároveň máte možnosť sa o prijímaní reklamných e-mailov, telefonických hovorov a pošty rozhodnúť prihlásením so svojím osobným kontom Microsoft a zobrazením komunikačných povolení, kde si môžete aktualizovať kontaktné informácie, spravovať kontaktné preferencie pre všetky služby spoločnosti Microsoft, vyjadriť explicitný nesúhlas s odoberaním e-mailov a vybrať si, či chcete zdieľať kontaktné informácie s partnermi spoločnosti Microsoft. Ak nemáte osobné konto Microsoft, môžete predvoľby e-mailového kontaktu so spoločnosťou Microsoft spravovať prostredníctvom tohto webového formulára. Tieto voľby sa nevzťahujú na povinné komunikačné služby, ktoré sú časťou určitých produktov, programov a aktivít spoločnosti Microsoft, ani na prieskumy a ďalšiu informačnú komunikáciu, ktoré majú svoje vlastné spôsoby zrušenia odberu.

Možnosti výberu pri reklame

Ak chcete vyjadriť explicitný nesúhlas so zasielaním reklamy založenej na záujmoch od spoločnosti Microsoft, navštívte stránku vyjadrenia explicitného nesúhlasu. Pri vyjadrení explicitného nesúhlasu sa vaša preferencia uloží v súbore cookie, ktorý je špecifický pre vami používaný webový prehliadač. Súbor cookie s explicitným vyjadrením nesúhlasu platí 5 rokov. Ak v zariadení vymažete súbor cookie, budete musieť explicitný nesúhlas vyjadriť znova.

Voľbu vyjadrenia explicitného nesúhlasu môžete prepojiť so svojím osobným kontom Microsoft. Táto voľba sa použije v každom zariadení, kde používate toto konto, a bude fungovať, kým sa v danom zariadení neprihlási niekto s iným osobným kontom Microsoft. Ak v zariadení vymažete súbor cookie, budete sa musieť znova prihlásiť, aby nastavenie platilo.

Pri reklame riadenej spoločnosťou Microsoft zobrazovanej v aplikáciách vo Windowse môžete použiť vyjadrenie explicitného nesúhlasu v rámci svojho osobného konta Microsoft, alebo môžete vyjadriť explicitný nesúhlas so zasielaním reklamy založenej na záujmoch vypnutím reklamnej identifikácie v nastaveniach Windowsu.

Keďže sa údaje používané na reklamu založenú na záujmoch používajú aj na iné potrebné účely (aj na poskytovanie našich produktov, analýzu a prevenciu podvodu), vyjadrenie explicitného nesúhlasu s reklamou založenou na záujmoch nezastaví zhromažďovanie týchto údajov. Budete aj naďalej dostávať reklamy, aj keď môžu byť pre vás menej relevantné.

Vyjadriť explicitný nesúhlas s prijímaním reklamy založenej na záujmoch od tretích strán, s ktorými sme uzavreli partnerstvo, môžete tak, že navštívite ich lokality (pozrite vyššie).

Ovládacie prvky založené na prehliadači

Pri používaní prehliadača môžete svoje osobné údaje riadiť použitím niektorých funkcií. Napríklad:

  • Ovládacie prvky súborov cookie. Údaje uložené súbormi cookie môžete riadiť a svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete odvolať pomocou ovládacích prvkov súborov cookie v prehliadači, ktoré sú popísané v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Súbory cookie.
  • Ochrana pred sledovaním. Údaje, ktoré o vás môžu tretie strany zhromažďovať, môžete riadiť pomocou funkcie Ochrana pred sledovaním dostupnej v prehliadači Internet Explorer (verzia 9 a novšie verzie). Táto funkcia zablokuje obsah tretích strán (vrátane súborov cookie) pochádzajúci z lokalít, ktoré pridáte do zoznamu funkcie Ochrana pred sledovaním.
  • Ovládacie prvky prehliadača na ovládanie funkcie Nesledovať V niektorých prehliadačoch sú zabudované funkcie ochrany pred sledovaním „Do Not Track“ (DNT), ktoré dokážu webovým lokalitám poslať signál, ktorý signalizuje, že si neželáte sledovanie. Keďže zatiaľ neexistuje všeobecný súhlas, ako interpretovať DNT signál, služby spoločnosti Microsoft aktuálne nereagujú na signály DNT z prehliadača. Naďalej spolupracujeme s internetovým priemyslom na definícii interpretácie nakladania so signálmi DNT. Medzitým môžete využiť paletu nástrojov, ktorú ponúkame na úpravu zhromažďovania a používania údajov, vrátane možnosti explicitne nesúhlasiť s prijímaním reklamy od spoločnosti Microsoft založenej na záujmoch, ako je uvedené vyššie.
Súbory cookie a podobné technológieSúbory cookie a podobné technológiemaincookiessimilartechnologiesmodule
Súhrn
Celý text

Súbory cookie sú malé textové súbory umiestňované do vášho zariadenia za účelom ukladania údajov, ktoré môže vyvolať webový server v doméne, ktorá súbor cookie do zariadenia umiestnila. Tieto údaje častokrát pozostávajú z reťazca čísel a písmen, ktorý jedinečne identifikuje počítač, ale môže obsahovať aj iné informácie. Niektoré súbory cookie umiestňujú tretie strany vystupujúce v našom mene. Súbory cookie a podobné technológie používame na uchovávanie a dodržiavanie vašich preferencií a nastavení, na umožnenie vášho prihlásenia sa, na poskytovanie reklamy založenej na záujmoch, na boj proti podvodom, na analýzu výkonu našich produktov a na ďalšie legitímne účely, ktoré sú popísané nižšie. Aplikácie spoločnosti Microsoft používajú na podobné účely ďalšie identifikátory, napríklad reklamnú identifikáciu vo Windowse, a mnoho našich webových lokalít a aplikácií tiež obsahuje webové signály alebo iné podobné technológie, ako je uvedené nižšie.

Naše používanie súborov cookie a podobných technológií

Spoločnosť Microsoft používa súbory cookie a podobné technológie na viacero účelov v závislosti od kontextu alebo produktu, napríklad na:

  • Ukladanie predvolieb a nastavení. Súbory cookie môžeme používať na uloženie vašich preferencií a nastavení vo vašom zariadení a vylepšenie vašich používateľských možností. Napríklad ak na získanie miestnych správ alebo informácií o počasí zadáte na webovej lokalite spoločnosti Microsoft svoje mesto alebo PSČ, v závislosti od vašich nastavení môžeme dané údaje uložiť, takže pri návrate na danú lokalitu budete vidieť relevantné miestne informácie. Vďaka uloženiu vašich preferencií so súbormi cookie, napríklad vášho preferovaného jazyka, nemusíte svoje preferencie opakovane nastavovať. Ak vyjadríte explicitný nesúhlas so zasielaním reklamy založenej na záujmoch, vašu predvoľbu nesúhlasu uložíme pomocou súboru cookie vo vašom zariadení.
  • Prihlásenie a autentifikácia. Súbory cookie používame na overenie vašej identity. Ak sa prihlásite na webovú lokalitu pomocou svojho osobného konta Microsoft, uložíme vaše jedinečné identifikačné číslo a čas vášho prihlásenia do šifrovaného súboru cookie vo vašom zariadení. Tento súbor cookie vám umožní pohybovať sa na lokalite zo stránky na stránku bez nutnosti prihlásenia sa na každej z nich. Prihlasovacie údaje môžete uložiť aj tak, že sa nepotrebujete prihlásiť vždy, keď sa vrátite na danú lokalitu.
  • Zabezpečenie. Súbory cookie používame na spracovanie informácií, ktoré nám pomáhajú zaistiť potrebnú úroveň zabezpečenia našich produktov a odhaľovať podvody a zneužitie.
  • Ukladanie informácií, ktoré poskytnete na webovej lokalite. Súbory cookie používame na zapamätanie si informácií, ktoré zdieľate. Keď spoločnosti Microsoft poskytnete informácie, napríklad keď pridáte produkty do nákupného košíka na webových lokalitách spoločnosti Microsoft, uložíme údaje v súbore cookie, aby sme si tieto informácie zapamätali.
  • Sociálne médiá. Niektoré z našich webových lokalít zahŕňajú súbory cookie sociálnych médií vrátane tých, ktoré umožňujú používateľom, ktorí sú prihlásení do služby sociálnych médií, zdieľať obsah cez túto službu.
  • Pripomienky. Spoločnosť Microsoft používa súbory cookie, aby ste mohli poskytovať pripomienky týkajúce sa webovej lokality.
  • Reklama založená na záujmoch. Spoločnosť Microsoft používa súbory cookie na zhromažďovanie údajov o online aktivite a na identifikáciu záujmov, aby sme vám mohli ponúknuť pre vás najpríhodnejšiu reklamu. Ak chcete vyjadriť explicitný nesúhlas s prijímaním reklamy založenej na záujmoch od spoločnosti Microsoft, postupujte podľa pokynov v časti Ako sa dostať k osobným údajom a ako ich riadiť v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.
  • Zobrazovanie reklamy. Spoločnosť Microsoft používa súbory cookie na zaznamenanie počtu návštevníkov, ktorí klikli na reklamu, a na zaznamenanie informácií o tom, ktoré reklamy ste videli, napríklad preto, aby sa vám neopakovane nezobrazovali tie isté reklamy.
  • Analytika. Na zhromažďovanie údajov o používaní a výkone používame súbory cookie prvej a tretej strany a ďalšie identifikátory. Súbory cookie môžeme používať napríklad na počítanie jedinečných návštevníkov webovej stránky alebo služby, prípadne na vytváranie iných štatistík o fungovaní našich produktov.
  • Výkon. Spoločnosť Microsoft používa súbory cookie na pochopenie a zlepšenie výkonu svojich produktov. Súbory cookie používame napríklad na zhromažďovanie údajov, ktoré pomáhajú pri vyrovnávaní zaťaženia, aby sme mohli zaistiť nepretržitú dostupnosť a funkčnosť našich webových lokalít.

Niektoré súbory cookie, ktoré bežne používame, sú uvedené nižšie. Tento zoznam nie je úplný, no slúži na ilustráciu hlavných dôvodov, pre ktoré nastavujeme súbory cookie. Ak navštívite niektorú z našich webových lokalít, daná lokalita nastaví niektoré alebo všetky z nasledujúcich súborov cookie:

  • MUID, MC1 a MSFPC Identifikuje jedinečné webové prehliadače, ktoré si prezerajú lokality spoločnosti Microsoft. Tieto súbory cookie sa používajú na inzerciu, analýzu lokalít a na iné prevádzkové účely.
  • ANON. Obsahuje ANID, jedinečný identifikátor odvodený od konta Microsoft, ktorý sa používa na reklamné, prispôsobovacie a prevádzkové účely. Používa sa aj na uloženie voľby zrušiť reklamu založenú na záujmoch od spoločnosti Microsoft, ak sa rozhodnete priradiť zrušenie odberu k svojmu kontu Microsoft.
  • CC. Obsahuje kód krajiny určený na základe IP adresy.
  • PPAuth, MSPAuth, MSNRPSAuth, KievRPSAuth, WLSSC, MSPProf. Pomáha nám overiť vás pri prihlásení na konto Microsoft.
  • MC0. Zisťuje, či sú v prehliadači povolené súbory cookie.
  • MS0. Identifikuje konkrétnu reláciu.
  • NAP. Obsahuje šifrovanú verziu kódu vašej krajiny, PSČ, veku, pohlavia, jazyka a zamestnania, ak sú známe, na základe profilu konta Microsoft.
  • MH. Zobrazuje sa na lokalitách spoločnej značky, kde je spoločnosť Microsoft partnerom inzerenta. Na základe tohto súboru cookie sa identifikuje zadávateľ reklamy, aby bolo možné vybrať správnu reklamu.
  • childinfo, kcdob, kcrelid, kcru, pcfm. Obsahujú informácie, ktoré konto Microsoft používa v rámci svojich stránok vo vzťahu k detským kontám.
  • MR. Slúži na zhromažďovanie informácií na účely analýzy.
  • x-ms-gateway-slice. Identifikuje bránu pre vyrovnávanie zaťaženia.
  • TOptOut. Zaznamenáva vaše rozhodnutie neprijímať reklamu od spoločnosti Microsoft založenú na záujmoch.

Okrem súborov cookie, ktoré spoločnosť Microsoft nastavuje pri návšteve svojich webových lokalít, môžu pri návšteve lokality spoločnosti Microsoft nastaviť súbory cookie aj tretie strany. Napríklad:

  • Spoločnosti, ktoré sa najali na poskytovanie služieb (napríklad na poskytovanie analýzy lokalít) v našom mene umiestňujú súbory cookie, keď navštívite naše lokality. Pozrite si prepojenia na vyjadrenie explicitného nesúhlasu uvedené nižšie.
  • Spoločnosti, ktoré poskytujú obsah, napríklad videá alebo aktuálne správy alebo reklamy na lokalitách spoločnosti Microsoft, umiestňujú súbory cookie podľa vlastného uváženia. Tieto spoločnosti používajú údaje, ktoré spracovávajú v súlade so svojimi zásadami ochrany osobných údajov. To môže týmto spoločnostiam umožniť zhromažďovať a kombinovať informácie o vašich aktivitách na webových lokalitách a v aplikáciách alebo online službách.

Riadenie súborov cookie

Väčšina webových prehliadačov automaticky akceptuje súbory cookie, no má k dispozícii aj ovládacie prvky na ich blokovanie alebo vymazanie. Napríklad v Microsoft Edgei môžete zablokovať alebo odstrániť súbory cookie výberom položiek Nastavenia > Ochrana osobných údajov > Rozšírené nastavenia > Súbory cookie. Návod na blokovanie alebo odstránenie súborov cookie v iných prehliadačoch nájdete v dokumentácii o ochrane osobných údajov alebo pomocnej dokumentácii k jednotlivým prehliadačom.

Niektoré funkcie produktov spoločnosti Microsoft závisia od súborov cookie. Ak sa rozhodnete zablokovať súbory cookie, nebudete sa môcť prihlásiť do niektorých z týchto funkcií alebo ich použiť a niektoré preferencie závislé od súborov cookie sa stratia. Ak odstránite súbory cookie, odstránia sa všetky nastavenia a predvoľby ovládané súbormi cookie vrátane predvolieb reklamy a môže sa vyžadovať ich opätovné vytvorenie.

Ďalšie ovládacie prvky na ochranu osobných údajov, ktoré môžu mať vplyv na súbory cookie, vrátane funkcie Ochrana pred sledovaním v prehliadačoch spoločnosti Microsoft, sú opísané v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Ako sa dostať k osobným údajom a ako ich riadiť.

Naše používanie webových signálov a analytických služieb

Niektoré webové stránky spoločnosti Microsoft obsahujú elektronické značky známe ako webové signály, ktoré používame ako pomôcku pri doručovaní súborov cookie na našich webových lokalitách. Umožňujú nám počítať používateľov, ktorí ich navštívili, a poskytovať produkty v spojení s inou spoločnosťou. Webové signály alebo podobné technológie zahŕňame aj do našej elektronickej komunikácie, aby sme zistili, či ste ju otvorili a prečítali.

Okrem umiestnenia webových signálov na naše webové lokality niekedy spolupracujeme s inými spoločnosťami a umiestňujeme naše webové signály na ich webové lokality alebo do ich reklám. Pomáha nám to vytvoriť štatistiku o tom, ako často kliknutie na reklamu na webovej lokalite Microsoft vyústi do kúpy alebo inej činnosti na webovej lokalite inzerenta.

A napokon, produkty spoločnosti Microsoft môžu obsahovať webové signály alebo podobné technológie od externých analyzátorov, čo nám pomáha kompilovať súhrnné štatistiky o efektivite našich reklamných kampaní alebo iných činností. Uvedené technológie umožňujú analyzátorom uložiť alebo prečítať vlastné súbory cookie alebo iné identifikátory v zariadení, cez ktoré môžu zhromaždiť informácie o aktivitách online v rámci aplikácií, webových lokalít alebo iných produktov. Uvedeným analyzátorom však zakazujeme používať webové signály na našich lokalitách na zhromažďovanie alebo na prístup k informáciám, na základe ktorých vás možno priamo identifikovať (ako je meno alebo e-mailová adresa). So zhromažďovaním alebo používaním uvedených údajov niektorými poskytovateľmi analýzy môžete vyjadriť explicitný nesúhlas kliknutím na ľubovoľné z nasledujúcich prepojení: Adjust, AppsFlyer, Clicktale, Flurry Analytics, Google Analytics (vyžaduje sa inštalácia doplnku prehliadača), Kissmetrics, Mixpanel, Nielsen, Visible Measures alebo WebTrends.

Ďalšie podobné technológie

Okrem štandardných súborov cookie a webových signálov môžu naše produkty používať aj ďalšie podobné technológie na uloženie a čítanie údajových súborov v počítači. Táto činnosť sa zvyčajne vykonáva na zachovanie predvolieb alebo na zlepšenie rýchlosti a výkonu prostredníctvom uloženia určitých súborov lokálne. No podobne ako štandardné súbory cookie aj tieto technológie môžu tiež ukladať jedinečný identifikátor počítača, ktorý potom môže sledovať správanie. Tieto technológie zahŕňajú lokálne zdieľané objekty (alebo súbory flash cookie) a ukladací priestor aplikácie Silverlight.

Lokálne zdieľané objekty alebo súbory flash cookie. Webové lokality, ktoré používajú technológie Adobe Flash, môžu na ukladanie údajov do vášho počítača používať lokálne zdieľané objekty alebo súbory flash cookie. Ak chcete zistiť, ako môžete spravovať alebo blokovať súbory flash cookie, prejdite na stránku Stránka pomocníka pre prehrávač Flash Player.

Úložisko aplikácie Silverlight. Webové lokality alebo aplikácie využívajúce technológiu Microsoft Silverlight majú tiež schopnosť ukladať údaje pomocou ukladacieho priestoru aplikácie Silverlight. Informácie o tom, ako riadiť alebo blokovať takéto ukladanie, nájdete v časti Silverlight v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.

Produkty poskytované vašou organizáciou – oznam pre koncových používateľovProdukty poskytované vašou organizáciou – oznam pre koncových používateľovmainnoticetoendusersmodule
Súhrn
Konto MicrosoftKonto Microsoftmainmicrosoftaccountmodule
Súhrn
Celý text

S kontom Microsoft sa môžete prihlásiť do produktov Microsoft a do produktov vybratých partnerov spoločnosti Microsoft. Osobné údaje priradené k vášmu kontu Microsoft zahŕňajú poverenia, meno a kontaktné údaje, údaje o platbách, údaje o zariadeniach a ich používaní, vaše kontakty, informácie o vašich aktivitách a vaše záujmy a obľúbené položky. Prihlásenie do konta Microsoft umožňuje prispôsobenie, zabezpečuje hladké a konzistentné možnosti v produktoch a zariadeniach, povoľuje používať úložisko v cloude, umožňuje uskutočňovať platby použitím platobných nástrojov, ktoré sú uložené v konte Microsoft, a sprístupňuje ďalšie funkcie. Existujú tri typy konta Microsoft:

  • Keď si vytvoríte vlastné konto Microsoft naviazané na vašu osobnú e-mailovú adresu, na takéto konto odkazujeme ako na osobné konto Microsoft.
  • Keď vy alebo vaša organizácia (napríklad zamestnávateľ alebo vaša škola) vytvorí vaše konto Microsoft viazané na vašu e-mailovú adresu poskytnutú touto organizáciou, na takéto konto odkazujeme ako na pracovné alebo školské konto.
  • Keď vy alebo váš poskytovateľ služieb (napríklad poskytovateľ káblového pripojenia alebo poskytovateľ internetových služieb) vytvorí vaše konto Microsoft viazané na vašu e-mailovú adresu, ktorej časť tvorí doména daného poskytovateľa služieb, na takéto konto odkazujeme ako na konto tretej strany.

Osobné kontá Microsoft. Údaje priradené k vášmu kontu Microsoft a spôsob, akým sa tieto údaje používajú, závisia od toho, ako konto používate.

  • Vytvorenie vlastného konta Microsoft. Pri vytváraní osobného konta Microsoft sa zobrazí výzva na zadanie určitých osobných údajov a priradíme vám jedinečné identifikačné číslo, ktoré identifikuje vaše konto a súvisiace informácie. Zatiaľ čo niektoré produkty, napríklad platené produkty, vyžadujú skutočné meno, do iných produktov spoločnosti Microsoft sa môžete prihlásiť a používať ich bez uvedenia skutočného mena. Niektoré údaje, ktoré nám poskytnete, napríklad zobrazované meno, e-mailová adresa a telefónne číslo, môžeme použiť na to, aby vás bolo možné nájsť a prepojiť v rámci produktov Microsoft. Používatelia, ktorí poznajú vaše zobrazované meno, e-mailovú adresu alebo telefónne číslo, vás napríklad pomocou týchto údajov môžu vyhľadať v Skype a odoslať vám pozvánku, aby ste sa s nimi spojili. Upozorňujeme, že ak používate pracovnú alebo školskú e-mailovú adresu na vytvorenie osobného konta Microsoft, váš zamestnávateľ alebo škola môže získať prístup k vašim údajom. V niektorých prípadoch budete musieť zmeniť e-mailovú adresu na osobnú e-mailovú adresu, aby ste mali aj naďalej prístup k produktom orientovaným na bežných zákazníkov (napr. k službe Xbox Live).
  • Prihlásenie do konta Microsoft. Pri prihlásení do konta Microsoft vytvoríme záznam o prihlásení, ktorého súčasťou sú dátum a čas, informácie o produkte, do ktorého ste sa prihlásili, prihlasovacie meno, jedinečné číslo priradené ku kontu, jedinečný identifikátor priradený k zariadeniu, IP adresa, operačný systém a verzia prehliadača.
  • Prihlásenie do produktov spoločnosti Microsoft. Prihlásenie do konta umožňuje lepšie prispôsobenie, zabezpečuje hladké a konzistentné možnosti v produktoch a zariadeniach, povoľuje pristupovať a používať úložisko v cloude, umožňuje uskutočňovať platby spôsobmi platby, ktoré sú uložené v konte Microsoft, a sprístupňuje ďalšie vylepšené funkcie a nastavenia. Po prihlásení do konta zostanete prihlásení, kým sa neodhlásite. Ak pridáte konto Microsoft do zariadenia s Windowsom (verzia 8 alebo vyššia), Windows vás v danom zariadení automaticky prihlási do produktov, ktoré používajú konto Microsoft, keď tieto produkty použijete. Po prihlásení sa ako súčasť využívania produktov Microsoft v niektorých produktoch, vrátane komunikácie, sociálnych interakcií a verejných príspevkov, zobrazí vaše meno alebo meno používateľa a profilová fotografia (ak ste si ju pridali k profilu).
  • Prihlásenie do produktov tretích strán. Ak sa prihlásite do produktu tretej strany s kontom Microsoft, s treťou stranou budete zdieľať údaje v súlade so zásadami ochrany osobných údajov danej tretej strany. Tretia strana dostane aj číslo verzie priradené ku kontu (nové číslo verzie sa priraďuje po každej zmene prihlasovacích údajov) a informáciu uvádzajúcu, či bolo konto deaktivované. Ak zdieľate údaje uvedené vo svojom profile, tretia strana môže po vašom prihlásení do produktu danej tretej strany zobraziť vaše meno alebo meno používateľa a vašu profilovú fotografiu (ak ste ju pridali do svojho profilu). Ak sa rozhodnete vykonať pomocou svojho konta Microsoft platbu obchodníkom tretej strany, spoločnosť Microsoft pošle podľa potreby tretej strane alebo jej dodávateľom (napr. spracovateľom platieb) informácie uložené vo vašom konte Microsoft, ktoré sú potrebné na spracovanie platby a vybavenie objednávky (napríklad meno, číslo kreditnej karty, fakturačné a poštové adresy a relevantné kontaktné informácie). Tretia strana môže použiť alebo zdieľať údaje získané pri prihlásení alebo nákupe podľa vlastných postupov a pravidiel. Odporúčame vám starostlivo skontrolovať vyhlásenie o ochrane osobných údajov každého produktu, do ktorého sa prihlasujete, a každého obchodníka, od ktorého nakupujete, aby ste zistili, ako bude používať zhromažďované informácie.

Pracovné alebo školské kontá. Údaje priradené k pracovnému alebo školskému kontu a spôsoby ich používania sú vo všeobecnosti podobné používaniu a zhromažďovaniu údajov, ktoré sú priradené k osobnému kontu Microsoft.

Ak váš zamestnávateľ alebo škola používa na vydanie a spravovanie konta, ktoré vám poskytne, Azure Active Directory (AAD), môžete sa pomocou pracovného alebo školského konta prihlásiť do produktov spoločnosti Microsoft (napríklad do služieb Office 365) a do produktov tretích strán, ktoré vám poskytuje vaša organizácia. Ak to vaša organizácia vyžaduje, môžete byť na účely dodatočnej bezpečnostnej autentifikácie požiadaný o poskytnutie svojho telefónneho čísla alebo alternatívnej e-mailovej adresy. A ak to vaša organizácia povoľuje, môžete použiť svoje pracovné alebo školské konto na prihlásenie do produktov spoločnosti Microsoft alebo tretích strán, ktoré získate svojpomocne sami.

Ak sa prihlásite do produktov spoločnosti Microsoft s pracovným alebo školským kontom, platí nasledovné:

  • Vlastník domény, v ktorej sa nachádza vaša e-mailová adresa, môže riadiť a spravovať vaše konto, získať prístup k vašim údajom a spracúvať ich vrátane obsahu vašej komunikácie a súborov a vrátane údajov uložených v produktoch, ktoré vám poskytla vaša organizácia, a v produktoch, ktoré získate sami.
  • Na vaše používanie produktov sa vzťahujú pravidlá vašej organizácie, ak sa nejakú uplatňujú. Skôr ako sa rozhodnete použiť svoje pracovné alebo školské konto na prihlasovanie do produktov, ktoré svojpomocne sami získate, by ste mali zvážiť nielen pravidlá vašej organizácie, ale aj to, či vám vyhovuje, aby vaša organizácia mala prístup k vašim údajom.
  • Ak stratíte prístup k pracovnému alebo školskému kontu (napríklad v prípade zmeny zamestnania), môžete stratiť prístup k produktom a obsahu spojenému s týmito produktmi, vrátane tých produktov, ktoré ste nadobudli vo svojom mene, ak ste na prihlásenie do takýchto produktov použili svoje pracovné alebo školské konto.
  • Spoločnosť Microsoft nezodpovedá za postupy ochrany osobných údajov používané vašou organizáciou a platí, že tieto postupy sa môžu líšiť od postupov spoločnosti Microsoft.
  • Ak používanie produktov spoločnosti Microsoft spravuje vaša organizácia, s otázkami týkajúcimi sa ochrany osobných údajov vrátane akýchkoľvek žiadostí o uplatnenie vašich práv na ochranu údajov sa obráťte na svojho správcu. Ďalšie informácie nájdete v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Upozornenie pre koncových používateľov.

Kontá tretích strán. Údaje priradené ku kontu Microsoft tretej strany a spôsoby ich používania sú vo všeobecnosti podobné používaniu a zhromažďovaniu údajov, ktoré sú priradené k osobnému kontu Microsoft. Nad vaším kontom má kontrolu, vrátane možnosti získania prístupu do konta alebo jeho odstránenia, váš poskytovateľ služieb. Ak chcete zistiť, čo môže tretia strana robiť s vaším kontom, mali by ste si pozorne prečítať všetky podmienky, ktoré vám táto tretia strana poskytla.

Ďalšie dôležité informácie o ochrane osobných údajovĎalšie dôležité informácie o ochrane osobných údajovmainotherimportantprivacyinformationmodule
Súhrn

Nižšie uvádzame ďalšie informácie o ochrane osobných údajov, napríklad o spôsobe, akým zabezpečujeme vaše osobné údaje, kde ich spracovávame a ako dlho ich uchovávame. Ďalšie informácie o záväzku spoločnosti Microsoft chrániť vaše osobné údaje nájdete na stránke Ochrana osobných údajov spoločnosťou Microsoft.

Zabezpečenie osobných údajovZabezpečenie osobných údajovmainsecurityofpersonaldatamodule
Súhrn

Spoločnosť Microsoft sa zaväzuje zabezpečiť ochranu osobných údajov. Na zabránenie neoprávnenému prístupu, používaniu či prezradeniu osobných údajov používame množstvo bezpečnostných technológií a postupov. Osobné údaje, ktoré nám poskytnete, napríklad ukladáme do počítačových systémov s obmedzeným prístupom v strážených budovách. Pri prenose veľmi dôverných informácií (ako napríklad číslo kreditnej karty alebo heslo) cez internet ich chránime šifrovaním, napríklad pomocou protokolu SSL (Secure Socket Layer). Spoločnosť Microsoft dodržiava platné zákony na ochranu údajov vrátane platných zákonov o oznamovaní narušenia zabezpečenia.

Kde ukladáme a spracovávame osobné údajeKde ukladáme a spracovávame osobné údajemainwherewestoreandprocessdatamodule
Súhrn

Osobné údaje zhromaždené spoločnosťou Microsoft sa môžu ukladať a spracúvať vo vašej oblasti, v USA alebo v akejkoľvek inej krajine, kde má spoločnosť Microsoft, jej afilácie, pobočky alebo poskytovatelia služieb svoje zariadenia. Spoločnosť Microsoft spravuje hlavné dátové centrá v Austrálii, Brazílii, Čile, Fínsku, Francúzsku, Holandsku, Hongkongu, Indii, Írsku, Japonsku, Južnej Afrike, Kanade, Kórejskej republike, Luxembursku, Malajzii, Nemecku, Rakúsku, Singapure, Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch. Zvyčajne sa hlavný ukladací priestor nachádza v oblasti zákazníka alebo v USA a zálohovanie sa často uskutočňuje v dátovom centre v inej oblasti. Polohy ukladacích priestorov sa vyberajú tak, aby dokázali efektívne pracovať, zvyšovali výkon a vznikali redundancie na účely ochrany údajov v prípade výpadku alebo iného problému. Podnikáme kroky na zaistenie toho, aby sa údaje zhromaždené na základe tohto vyhlásenia o ochrane údajov spracovali podľa ustanovení vyhlásenia a dodržali sa požiadavky príslušných zákonov bez ohľadu na to, kde sa údaje nachádzajú.

Osobné údaje prenášame z Európskeho hospodárskeho priestoru a Švajčiarska do iných krajín, pričom niektoré Európska komisia nateraz stanovila ako krajiny s neprimeranou úrovňou ochrany údajov. Napríklad zákony takýchto krajín vám nemôžu zaručiť rovnaké práva, alebo nemusia mať ustanovený orgán pre dohľad nad ochranou osobných údajov, ktorý je schopný riešiť vaše sťažnosti. Ak vykonávame takéto prenosy, využívame rôzne právne mechanizmy vrátane zmlúv, čím sa snažíme zabezpečiť, že vaše práva a ochrany cestujú s vašimi údajmi. Ak chcete získať ďalšie informácie o rozhodnutiach Európskej komisie týkajúcich sa vhodnosti ochrany osobných údajov v krajinách, v ktorých spoločnosť Microsoft spracúva osobné údaje, prečítajte si článok na stránke Webová lokalita Európskej komisie.

Spoločnosť Microsoft Corporation dodržiava princípy rámca dohody Štít na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA a medzi Švajčiarskom a USA, ako ich uvádza Ministerstvo obchodu Spojených štátov amerických, týkajúce sa zhromažďovania, používania a uchovávania osobných informácií prenášaných z Európskej únie a Švajčiarska do Spojených štátov amerických. Spoločnosť Microsoft Corporation je certifikovaná Ministerstvom obchodu Spojených štátov amerických, že dodržiava princípy dohody Štít na ochranu osobných údajov. Ak zástupcovia tretích strán spracovávajú osobné údaje v našom mene spôsobom, ktorý nie je v súlade s princípmi ani jedného rámca štítu na ochranu osobných údajov, nesieme za to zodpovednosť, pokiaľ nedokážeme, že nezodpovedáme za konanie, ktoré viedlo ku vzniku škody. Pobočky kontrolované spoločnosťou Microsoft Corporation na území USA určené v našom dokumente o samocertifikácii tiež dodržiavajú zásady štítu na ochranu údajov. Ďalšie informácie nájdete v zozname Entity a pobočky spoločnosti Microsoft v USA dodržiavajú zásady štítu na ochranu osobných údajov..

V prípade konfliktu medzi podmienkami uvedenými v týchto zásadách ochrany osobných údajov a princípmi dohody Štít na ochranu osobných údajov, uplatňujú sa druhé menované. Ďalšie informácie o programe Štít na ochranu osobných údajov a našu certifikáciu nájdete na stránke Webová lokalita štítu na ochranu osobných údajov.

V prípade otázok alebo sťažnosti, ktorá sa týka účasti spoločnosti Microsoft na štíte na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA alebo Švajčiarskom a USA, odporúčame, aby ste sa na nás obrátili prostredníctvom nášho webového formulára. V prípade akýchkoľvek sťažností týkajúcich sa rámcov ochrany súkromia, ktoré spoločnosť Microsoft nedokáže vyriešiť priamo, sme sa rozhodli spolupracovať s príslušným orgánom EÚ na ochranu údajov alebo s výborom zriadeným európskymi orgánmi na ochranu údajov na riešenie sporov s jednotlivcami EÚ a so švajčiarskym federálnym komisárom pre ochranu údajov a informácie (FDPIC) na riešenie sporov so švajčiarskymi občanmi. Kontaktujte nás, ak chcete, aby sme vás nasmerovali na kontakty vašich orgánov na ochranu údajov. Ako je vysvetlené nižšie v zásadách štítu na ochranu osobných údajov, na riešenie ostatných sťažností, ktoré sa nevyriešia žiadnym iným spôsobom, je k dispozícii záväzná arbitráž. Na spoločnosť Microsoft sa vzťahujú vyšetrovacie a vynucovacie právomoci americkej Federálnej obchodnej komisie (FTC).

Naše uchovávanie osobných údajovNaše uchovávanie osobných údajovmainOurretentionofpersonaldatamodule
Súhrn

Spoločnosť Microsoft si ponecháva osobné údaje tak dlho, ako je to nutné na poskytovanie produktov a dokončenie vami vyžiadaných transakcií, alebo na ďalšie legitímne účely, ako je dodržiavanie právnych nariadení, riešenie sporov a uplatňovanie zmluvných záväzkov. Keďže tieto požiadavky sa môžu líšiť pre rôzne typy údajov v kontexte našej interakcie s vami alebo vášho používania produktov, skutočné časy uchovávania sa môžu výrazne líšiť.

Medzi ďalšie kritériá, ktoré sa používajú na určenie období uchovávania, patria:

  • Poskytujú, vytvárajú alebo spravujú údaje zákazníci s očakávaním, že my ich budeme uchovávať, kým ich oni výslovne neodstránia? Sem patrí napríklad dokument, ktorý uložíte vo OneDrive, alebo e-mailová správa v doručenej pošte v službe Outlook.com. V takých prípadoch budeme údaje uchovávať, kým ich vlastnoručne nevymažete, napríklad presunutím e-mailu z priečinka Doručená pošta v službe Outlook.com do priečinka Odstránené položky a následným vyprázdnením priečinka (keď vyprázdnite priečinok Odstránené položky, uvedené odstránené položky zostanú v našom systéme ešte 30 dní, až potom sa úplne odstránia). (Všimnite si, že môžu existovať iné dôvody, prečo je potrebné údaje odstrániť skôr, napríklad keď prekročíte limity objemu údajov, ktoré je možné uložiť vo vašom konte.)
  • Existuje automatizovaný ovládací prvok, napríklad na tabuli ochrany osobných údajov v spoločnosti Microsoft, ktorý umožňuje zákazníkovi kedykoľvek zobraziť a odstrániť osobné údaje? Ak nie je, väčšinou sa prijme skrátené obdobie uchovávania údajov.
  • Majú osobné údaje citlivý charakter? Ak áno, vo všeobecnosti by sa uplatnil kratší čas uchovávania.
  • Prijala a oznámila spoločnosť Microsoft špecifické obdobie uchovávania pre istý typ údajov? Napríklad pri každom hľadanom reťazci v Bingu mažeme identifikáciu uložených reťazcov vymazaním celej adresy IP po 6 mesiacoch a ID súborov cookie a ostatných krížových identifikátorov po 18 mesiacoch.
  • Poskytol používateľ súhlas s dlhším obdobím uchovávania? V takom prípade budeme uchovávať údaje v súlade s vaším súhlasom.
  • Podlieha spoločnosť Microsoft zákonnej, zmluvnej alebo podobnej povinnosti uchovávať alebo odstrániť údaje? Príklady môžu zahŕňať zákony o povinnom uchovávaní údajov podľa príslušného právneho poriadku, vládne príkazy na uchovanie údajov, ktoré sú relevantné pre vyšetrovanie, alebo údaje uchovávané na účely právnych sporov. A naopak, ak nám zo zákona vyplýva povinnosť odstrániť nezákonný obsah, urobíme to.
ReklamaReklamamainadvertisingmodule
Súhrn

Reklama nám umožňuje poskytovať, podporovať a vylepšovať niektoré z našich produktov. Informácie, ktoré uvediete v e-maile, chate, videohovoroch, hlasovej pošte, dokumentoch, na fotografiách alebo v iných súkromných súboroch, spoločnosť Microsoft nepoužije na zasielanie cielenej reklamy. Na zobrazovanie reklamy v našich produktoch a na lokalitách tretích strán používame ďalšie údaje, ktoré sú uvedené nižšie. Napríklad:

  • Spoločnosť Microsoft môže používať údaje, ktoré zhromažďuje, na výber a zobrazovanie niektorých reklám zobrazovaných na webových lokalitách spoločnosti Microsoft, ako sú napríklad Microsoft.com, MSN a Bing.
  • Po zapnutí reklamnej identifikácie vo Windowse 10 ako súčasti nastavenia ochrany osobných údajov budú mať k reklamnej identifikácii prístup tretie strany a tieto budú môcť reklamnú identifikáciu používať (veľmi podobne, ako môžu webové lokality získať prístup k jednoznačnému identifikátoru uloženému v súbore cookie a používať ho) na výber a zobrazovanie reklamy v takýchto aplikáciách.
  • Nami zhromažďované údaje môžeme zdieľať s tretími stranami, ako je Oath, AppNexus alebo Facebook (pozri ďalej), aby reklamy zobrazované v našich produktoch, ich produktoch alebo iných lokalitách a aplikáciách spravovaných týmito partnermi boli pre vás relevantnejšie a hodnotnejšie.
  • Zadávatelia reklám sa môžu rozhodnúť, že umiestnia naše webové signály na svoje lokality alebo použijú podobné technológie, aby tak spoločnosti Microsoft umožnili na svojich lokalitách zhromažďovať informácie, ako napríklad aktivity, nákupy a návštevy. Tieto údaje používame v mene svojich reklamných zákazníkov na poskytovanie reklamy.

Reklamy, ktoré sa vám zobrazujú, môžu byť vybraté na základe údajov, ktoré spracujeme o vás, ako sú vaše záujmy a obľúbené položky, vaša poloha, vaše transakcie, spôsob používania našich produktov, hľadané reťazce alebo obsah, ktorý zobrazíte. Ak zobrazíte napríklad v sieti MSN obsah o automobiloch, môžeme zobraziť reklamy na autá. Ak hľadáte v Bingu miesta, kde si môžete dať pizzu v Bratislave, môžete vidieť reklamy vo výsledkoch vyhľadávania pre reštaurácie v Bratislave.

Výber reklám, ktoré sa zobrazujú, môže vychádzať z ďalších informácií, ktoré sme o vás časom zistili pomocou demografických údajov, údajov o polohe, hľadaných reťazcov, záujmov a obľúbených položiek, údajov o využívaní z našich produktov a lokalít, ako aj z lokalít a aplikácií našich zadávateľov reklamy a partnerov. Tieto reklamy nazývame v tomto vyhlásení ako reklamu založenú na záujmoch. Ak sa vám zobrazí napríklad herný obsah na xbox.com, môžete vidieť ponuky hier v sieti MSN. Na poskytovanie reklamy založenej na záujmoch spoločne využívame súbory cookie uložené vo vašom zariadení a informácie (napríklad adresu IP) zhromažďované pri interakcii vášho prehliadača s našimi webovými lokalitami. Ak explicitne nesúhlasíte s prijímaním reklamy založenej na záujmoch, údaje súvisiace s týmito súbormi cookie sa nepoužijú.

Medzi ďalšie podrobnosti o použití údajov spojenom s reklamou patria:

  • Najvhodnejšie postupy a záväzky v reklamnom odvetví. Spoločnosť Microsoft je členom iniciatívy Iniciatívy sieťovej reklamy (NAI) a riadi sa jej kódexom správania. Riadime sa aj nasledujúcimi samoregulačnými programami:
  • Zacielenie reklamy vo vzťahu k zdravotnému stavu. V Spojených štátoch ponúkame reklamu založenú na záujmoch pri obmedzenom počte štandardných, nie citlivých kategórií záujmov spojených so zdravím vrátane alergií, artritídy, cholesterolu, prechladnutia a chrípky, diabetu, zdravotného stavu tráviacej sústavy, bolestí hlavy a migrény, zdravého stravovania, zdravého srdca, mužského zdravia, zdravia ústnej dutiny, osteoporózy, zdravia pokožky, spánku a zraku a starostlivosti o zrak. Reklamy cielime aj podľa bežných, nie citlivých záujmových kategórií spojených so zdravím na základe žiadosti zadávateľov reklamy.
  • Deti a reklama. Reklamu založenú na záujmoch neponúkame deťom, ktoré sú podľa dátumu narodenia uvedeného v ich konte Microsoft mladšie ako 16 rokov.
  • Uchovávanie údajov. Ak od vás nedostaneme súhlas na ich dlhšie uchovanie, pri reklame založenej na záujmoch neuchovávame údaje dlhšie než 13 mesiacov.
  • Zdieľanie údajov. V niektorých prípadoch so zadávateľmi reklamy zdieľame výkazy o údajoch, ktoré sme zhromaždili na ich lokalitách alebo reklamách.

Údaje zhromaždené inými reklamnými spoločnosťami. Zadávatelia reklamy niekedy do nami zobrazovaných reklám zahŕňajú vlastné webové signály (alebo signály svojich ostatných reklamných partnerov), aby mohli nastaviť a čítať vlastné súbory cookie. Okrem toho sa spoločnosť Microsoft spojila s externými reklamnými spoločnosťami, aby mohla poskytovať niektoré zo svojich reklamných služieb, a zároveň im umožňuje zobraziť ich reklamu na svojich lokalitách. Tretie strany môžu do počítača umiestniť súbory cookie a zhromažďovať informácie o vašich online aktivitách na webových lokalitách alebo v online službách. V súčasnosti sem okrem iných patria tieto spoločnosti: A9, AppNexus, Criteo, Facebook, MediaMath, nugg.adAG, Oath, Rocket Fuel a Yahoo!. Ďalšie informácie o postupoch jednotlivých spoločností vrátane nimi ponúkaných možností získate po výbere vyššie uvedených prepojení. Mnohé z týchto spoločností sú zároveň členmi iniciatívy NAI alebo DAA, pričom obe ponúkajú jednoduchý spôsob na vyjadrenie explicitného nesúhlasu so zasielaním cielenej reklamy od zúčastnených spoločností.

Zhromažďovanie údajov od detíZhromažďovanie údajov od detímaincollectionofdatafromchildrenmodule
Súhrn

Keď produkt spoločnosti Microsoft zhromažďuje vek a vo vašej jurisdikcii existuje veková hranica, pod ktorou sa na používanie produktu vyžaduje súhlas alebo povolenie rodičov, produkt buď zablokuje používateľov pod stanovenou vekovou hranicou, alebo ich požiada, aby poskytli súhlas alebo povolenie od rodiča alebo zákonného zástupcu, inak nebudú môcť produkt používať. Deti pod stanovenou vekovou hranicou nebudeme vedome žiadať, aby poskytli viac informácií, než je potrebné na poskytovanie príslušného produktu.

Po získaní súhlasu alebo povolenia rodiča sa s kontom dieťaťa zaobchádza rovnako ako s ostatnými kontami. Dieťa má prístup ku komunikačným službám, ako sú Outlook a Skype, a môže slobodne komunikovať a zdieľať údaje s inými používateľmi všetkých vekových kategórií.

Rodičia môžu zmeniť alebo zrušiť súhlas a skontrolovať alebo upraviť osobné údaje detí, ktorým dali súhlas alebo povolenie, alebo požiadať o odstránenie osobných údajov detí. Rodičia môžu napríklad prejsť do svojho osobného Konto Microsoft a vybrať položku Povolenia. V prípade používateľov hry Minecraft for PC/Java a ďalších hier od spoločnosti Mojang nás rodičia môžu kontaktovať na stránke Stránka konta Mojang.

Ukážkové alebo bezplatné vydaniaUkážkové alebo bezplatné vydaniamainpreviewreleasesmodule
Súhrn

Spoločnosť Microsoft ponúka ukážky, vydania pre insiderov, beta verzie a iné bezplatné verzie produktov a funkcií (spoločne označkované ako „ukážky“), aby ste ich mohli ohodnotiť a poskytnúť spoločnosti Microsoft údaje o vašom používaní produktov vrátane pripomienok a údajov o zariadení a jeho používaní. V dôsledku toho môžu ukážky automaticky zhromažďovať dodatočné údaje, ponúkať menej ovládacích prvkov a inak pracovať s rozličnými opatreniami na ochranu súkromných údajov a bezpečnosti než opatrenia, ktoré zvyčajne využívame pri svojich produktoch. Ak sa zúčastňujete programu ukážok, môžeme vás kontaktovať vo veci odozvy alebo záujmu ďalej používať produkt po jeho všeobecnom uvedení na trh.

Zmeny tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajovZmeny tohto vyhlásenia o ochrane osobných údajovmainchangestothisprivacystatementmodule
Súhrn

Toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov aktualizujeme, keď je to potrebné zaistenie lepšej transparentnosti alebo v reakcii na:

  • pripomienky od zákazníkov, regulačných orgánov, odvetvia alebo ďalších relevantných subjektov,
  • zmeny v našich produktoch,
  • zmeny v našich aktivitách alebo politikách spracovania údajov.

V prípade zverejnenia zmien vyhlásenia zmeníme aj dátum poslednej aktualizácie uvedený v jeho hornej časti a zmeny popíšeme na stránke História zmien. Ak dôjde k podstatným zmenám vo vyhlásení, napríklad k zmene účelu spracovávania osobných údajov, ktorá nie je v súlade s účelom, na ktorý boli takéto údaje pôvodne zhromaždené, upozorníme vás na túto skutočnosť buď uverejnením včasného oznamu o takýchto zmenách skôr, než vstúpia do platnosti, alebo priamym odoslaním príslušného oznamu vašej osobe. Spoločnosť Microsoft vám odporúča pravidelne kontrolovať vyhlásenie o ochrane osobných údajov, aby ste vedeli, ako chráni vaše osobné údaje.

Ako nás môžete kontaktovaťAko nás môžete kontaktovaťmainhowtocontactusmodule
Súhrn

Ak máte obavy týkajúce sa ochrany osobných údajov, sťažnosť alebo otázku na riaditeľa oddelenia ochrany osobných údajov spoločnosti Microsoft alebo na osobu zodpovednú za ochranu údajov v EÚ, kontaktujte nás prostredníctvom nášho webového formulára. Na otázky a obavy odpovieme do 30 dní. Môžete tiež podať podnet alebo sťažnosť orgánu na ochranu údajov alebo inému úradníkovi, ktorý má potrebnú právomoc.

Pokiaľ nie je uvedené inak, spoločnosť Microsoft Corporation, a v prípade používateľov v Európskom hospodárskom priestore a vo Švajčiarsku spoločnosť Microsoft Ireland Operations Limited, sú správcami údajov v prípade osobných údajov, ktoré zhromažďujeme prostredníctvom produktov, na ktoré sa vzťahuje toto vyhlásenie. Naše adresy sú:

  • Microsoft Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052, USA. Telefón: +1 (425) 882 8080.
  • Microsoft Ireland Operations Limited, Attn: Data Protection Officer, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ireland. Telefón: +353 (0) 1 295 3826.

Skype Communications S.à.r.l. 23-29 Rives de Clausen L-2165 Luxembourg, Luxembourg je správcom údajov pre Skype. Ak nás chcete kontaktovať v súvislosti so softvérom alebo produktmi Skype, navštívte stránku Stránka Pomocníka pre Skype a odošlite žiadosť o podporu tímu zákazníckej podpory pre Skype.

Pobočku spoločnosti Microsoft vo svojej krajine alebo oblasti nájdete v zozname Prevádzky spoločnosti Microsoft po celom svete.

Tam, kde platia francúzske zákony, nám môžete odoslať konkrétne pokyny o používaní vašich osobných údajov po vašom úmrtí prostredníctvom nášho webového formulára.

V prípade technických otázok alebo otázok o podpore si pozrite stránku Podpora spoločnosti Microsoft, kde sa dozviete viac o ponuke podpory pre zákazníkov spoločnosti Microsoft. Ak sa vaša otázka týka hesla k osobnému kontu Microsoft, navštívte stránku Podpora konta Microsoft.

Produkty pre podniky a vývojárovProdukty pre podniky a vývojárovmainenterprisedeveloperproductsmodule
Súhrn
Podnikové online službyPodnikové online službymainenterpriseservicesmodule
Súhrn
Softvér pre podniky a vývojárov a podnikové zariadeniaSoftvér pre podniky a vývojárov a zariadeniamainenterprisedevsoftwareappsmodule
Súhrn
Produkty pre produktivitu a komunikáciuProdukty pre produktivitu a komunikáciumainprodcommproductsmodule
Súhrn
OfficeOfficemainofficeservicesmodule
Súhrn
OneDriveOneDrivemainonedrivemodule
Súhrn
OutlookOutlookmainoutlookmodule
Súhrn
SkypeSkypemainskypemodule
Súhrn
LinkedInLinkedInmainlinkedinmodule
Súhrn
Vyhľadávanie a umelá inteligenciaVyhľadávanie a umelá inteligenciamainsearchaimodule
Súhrn
BingBingmainbingmodule
Súhrn
CortanaCortanamaincortanamodule
Súhrn
Microsoft TranslatorMicrosoft TranslatormainMicrosoftTranslatormodule
Súhrn
SwiftKeySwiftKeymainswiftkeymodule
Súhrn
WindowsWindowsmainwindowsmodule
Súhrn

Windows je prispôsobené počítačové prostredie, ktoré umožňuje hladko prechádzať a používať služby, preferencie a obsah vo výpočtových zariadeniach od telefónov a tabletov až po Surface Hub. Hlavné komponenty systému Windows sú cloudové a nemajú len formu statického softvérového programu, pričom cloudové aj lokálne prvky systému Windows sa pravidelne aktualizujú, vďaka čomu máte k dispozícii najnovšie vylepšenia a funkcie. Na ponúknutie tejto praktickej skúsenosti s počítačom zhromažďujeme údaje o vás, vašom zariadení a vašom spôsobe používania systému Windows. A pretože Windows je osobný, ponúkame vám možnosť výberu, ktoré osobné údaje o vás zhromaždíme a ako ich použijeme. Majte na pamäti, že ak vaše zariadenie so systémom Windows spravuje vaša organizácia (napríklad váš zamestnávateľ alebo škola), môže na získanie prístupu k vašim údajom a ich spracovanie a na kontrolu nastavení zariadenia (vrátane nastavení ochrany osobných údajov), podmienok jeho prevádzky, aktualizácií softvéru, zhromažďovania údajov spoločnosťou Microsoft alebo organizáciou, alebo ďalších vlastností zariadenia používať centrálne nástroje správy, ktoré poskytuje spoločnosť Microsoft alebo iné spoločnosti. Okrem toho môže vaša organizácia používať nástroje správy, ktoré poskytuje spoločnosť Microsoft alebo iné spoločnosti, na prístup k údajom z tohto zariadenia a ich spracúvanie, vrátane údajov o interakciách, diagnostických údajov a obsahu vašej komunikácie a súborov. Ďalšie informácie o zhromažďovaní údajov a ochrane osobných údajov vo Windowse nájdete na adrese Windows 10 a online služby. Na staršie verzie Windowsu (vrátane systémov Windows Vista, Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1) sa vzťahujú vlastné vyhlásenia o ochrane osobných údajov.

AktiváciaAktiváciamainactivationmodule
Súhrn

Pri aktivácii systému Windows sa k zariadeniu, na ktoré sa inštaluje, priradí špecifický kód produktu. Kód produktu a údaje o softvéri a zariadení sa odošlú spoločnosti Microsoft na potvrdenie platnosti licencie k softvéru. V prípade potreby opätovnej aktivácie alebo overenia licencie sa údaje môžu odoslať znovu. Spoločnosti Microsoft sa na účely registrácie, doplnenia skladových zásob alebo na predchádzanie podvodom pri prvom zapnutí zariadenia s Windowsom posielajú aj identifikátor zariadenia a siete, ako aj poloha zariadenia.

História aktivítHistória aktivítmainactivityhistorymodule
Súhrn

História aktivít pomáha sledovať veci, ktoré vykonávate vo svojom zariadení. Umožňuje sledovať napríklad aplikácie a služby, ktoré používate, súbory, ktoré otvárate, a webové lokality, ktoré si prezeráte. História aktivít sa ukladá lokálne vo vašom zariadení pri používaní rôznych aplikácií a funkcií, ako sú napríklad Microsoft Edge, niektoré aplikácie z obchodu Microsoft Store a aplikácie balíka Office. Ak ste prihlásení do zariadenia s kontom Microsoft a udelíte povolenie, Windows odošle vašu históriu aktivít do spoločnosti Microsoft. Akonáhle je vaša história aktivít v cloude, spoločnosť Microsoft tieto údaje používa na umožnenie používania funkcií a možností v rôznych zariadeniach, aby vám poskytla možnosť pokračovať v týchto aktivitách v iných zariadeniach a poskytla vám prispôsobené možnosti (napríklad zoradenie vašich aktivít na základe trvania používania) a relevantné návrhy (ako napríklad predvídanie, aké môžu byť vaše potreby na základe vašej histórie aktivít) a aby pomáhala ďalej zlepšovať produkty spoločnosti Microsoft.

História aktivít sa tiež vytvára a odosiela do spoločnosti Microsoft, keď používate aplikácie spoločnosti Microsoft, ako napríklad Microsoft Edge a aplikácie balíka Office (napríklad Word, Excel a PowerPoint) v mobilných zariadeniach, napríklad telefónoch a tabletoch so systémom iOS a Android. Ak ste sa prihlásili so svojím kontom Microsoft, môžete pokračovať v aktivitách v zariadení so systémom Windows 10, ktoré ste začali v aplikácii spoločnosti Microsoft v zariadení so systémom Android alebo iOS. Nastavenia na odosielanie histórie aktivít Microsoftu a nastavenia lokálneho ukladania histórie aktivít v zariadení môžete vypnúť alebo zapnúť. Históriu aktivít vo svojom zariadení môžete tiež kedykoľvek vymazať výberom položiek Štart > Nastavenie > Ochrana osobných údajov > História aktivít. Prečítajte si ďalšie informácie o histórii aktivít vo Windowse 10.

Reklamná identifikáciaReklamná identifikáciamainadvertisingidmodule
Súhrn

Windows generuje jedinečnú reklamnú identifikáciu pre každú osobu používajúcu zariadenie, ktorú môžu vývojári aplikácií a reklamné siete použiť na ponúknutie relevantnejšej reklamy v aplikáciách. Po zapnutí reklamnej identifikácie k nej budú mať aplikácie od spoločnosti Microsoft aj od tretích strán prístup a budú ju môcť používať veľmi podobne, ako môžu webové lokality získať prístup k jednoznačnému identifikátoru uloženému v súbore cookie a používať ho. Vašu reklamnú identifikáciu môžu vývojári aplikácií a reklamné siete využiť na poskytovanie relevantnejšej reklamy a iných prispôsobených možností vo svojich aplikáciách a na webe. Spoločnosť Microsoft zhromažďuje reklamné identifikácie na účely opísané v tomto dokumente len vtedy, keď vo svojich nastaveniach ochrany osobných údajov reklamnú identifikáciu povolíte.

Nastavenie reklamnej identifikácie sa vzťahuje na aplikácie pre Windows s použitím reklamnej identifikácie vo Windowse, aby bolo možné poskytovať reklamu založenú na záujmoch. V nastaveniach môžete reklamnú identifikáciu kedykoľvek vypnúť, čím vypnete prístup k tomuto identifikátoru. Ak sa ju rozhodnete znovu zapnúť, reklamná identifikácia sa obnoví a vygeneruje sa nová identifikácia. Keď k reklamnej identifikácii získa prístup aplikácia tretej strany, jej využívanie reklamnej identifikácie bude podliehať zásadám ochrany osobných údajov tejto aplikácie. Prečítajte si ďalšie informácie o reklamnej identifikácii vo Windowse 10.

Nastavenie reklamnej identifikácie sa nevzťahuje na iné spôsoby zobrazovania reklamy založenej na záujmoch poskytované spoločnosťou Microsoft alebo tretími stranami, ako sú napríklad súbory cookie, ktoré sa používajú na poskytovanie reklamy založenej záujmoch zobrazovanej na webových lokalitách. Produkty tretích strán používané alebo nainštalované v systéme Windows môžu tiež poskytovať iné formy reklamy založenej na záujmoch na základe ich vlastných zásad ochrany osobných údajov. Microsoft v určitých produktoch poskytuje ďalšie formy reklamy založenej na záujmoch. Môže ísť o reklamu priamo sprostredkovanú ním alebo reklamu formou partnerskej spolupráce s nezávislými poskytovateľmi reklamy. Viac informácií o tom, ako Microsoft používa údaje na zobrazovanie reklamy, nájdete v časti Ako používame osobné údaje v tomto vyhlásení.

DiagnostikaDiagnostikamaindiagnosticsmodule
Súhrn

Spoločnosť Microsoft zhromažďuje diagnostické údaje Windowsu na riešenie problémov a na udržiavanie Windowsu v aktuálnom, zabezpečenom a plne funkčnom stave. Tieto údaje nám tiež pomáhajú vylepšovať produkty a služby pre Windows a súvisiace produkty spoločnosti Microsoft. Pre zákazníkov, ktorí majú zapnuté nastavenie Prispôsobené možnosti, nám tieto údaje umožňujú poskytovať relevantnejšie tipy a odporúčania na prispôsobenie produktov a služieb určených pre Windows od spoločnosti Microsoft a tretích strán podľa potrieb zákazníka. Tieto údaje sa prenášajú do spoločnosti Microsoft a ukladajú sa s jednoznačnými identifikátormi, ktoré nám pomáhajú rozpoznať jednotlivých používateľov na jednotlivých zariadeniach a porozumieť problémom s fungovaním zariadenia a vzorom používania. Existujú dve úrovne diagnostických údajov a údajov o aktivite: Základné a Úplné. Ak organizácia (napríklad váš zamestnávateľ alebo škola) používa nástroje na správu spoločnosti Microsoft alebo zapojí spoločnosť Microsoft do spravovania vášho zariadenia, my a organizácia budeme používať a spracovávať diagnostické údaje a údaje o chybách z vášho zariadenia s cieľom umožniť riadenie, monitorovanie a riešenie problémov so zariadeniami organizácie a na iné účely organizácie.

Základné diagnostické údaje zahŕňajú informácie o vašom zariadení, jeho nastaveniach a možnostiach, ako aj informácie o tom, či zariadenie funguje správne. Pri použití úrovne Základné zhromažďujeme tieto údaje:

  • Údaje o zariadení, pripojiteľnosti a konfigurácii:
    • Údaje o zariadení, napríklad typ procesora, výrobca OEM, typ a kapacita batérie, počet a typ kamier, firmvér a atribúty pamäte.
    • Možnosti siete a údaje o pripojení, ako sú IP adresa zariadenia, mobilná sieť (vrátane kódu IMEI a mobilného operátora) a informácie o tom, či je zariadenie pripojené k bezplatnej alebo platenej sieti.
    • Údaje týkajúce sa operačného systému a jeho konfigurácie, napríklad verzia operačného systému a číslo zostavy, nastavenia oblasti a jazyka, úroveň diagnostiky a informácie o tom, či je zariadenie súčasťou Windows Insider Programu.
    • Údaje o pripojených periférnych zariadeniach, ako sú informácie o modeli, výrobcovi, ovládačoch a kompatibilite.
    • Údaje o aplikáciách nainštalovaných v zariadení, napríklad názov, verzia a vydavateľ aplikácie.
  • Informácie o tom, či je zariadenie pripravené na aktualizáciu a či môžu niektoré faktory brániť prijímaniu aktualizácií, napríklad vybitá batéria, obmedzené miesto na disku alebo obmedzená pripojiteľnosť v platenej sieti.
  • Informácie o tom, či sa aktualizácie dokončujú úspešne alebo zlyhávajú.
  • Údaje o spoľahlivosti samotného systému na zhromažďovanie diagnostických údajov.
  • Základné hlásenie chýb, teda údaje o stave operačného systému a aplikácií spustených v zariadení. Základné hlásenie chýb nám napríklad oznamuje, či aplikácia ako Microsoft Skicár alebo hra tretej strany mrzne alebo zlyháva.

Úplné údaje zahŕňajú všetko, čo sa zhromažďuje v rámci základných údajov. Okrem toho tiež informácie o stave zariadenia, informácie o aktivite zariadenia (niekedy označované ako informácie o používaní) a rozšírené hlásenie chýb, ktoré pomáha spoločnosti Microsoft opravovať a vylepšovať produkty a služby všetkým používateľom. Pri použití úrovne Úplné zhromažďujeme tieto ďalšie informácie:

  • Ďalšie údaje o zariadení, pripojiteľnosti a konfigurácii nad rámec údajov zhromažďovaných pri použití úrovne Základné.
  • Informácie o stave a zapisovaní do denníka týkajúce sa stavu operačného systému a ďalších systémových súčastí (okrem údajov o aktualizačných a diagnostických systémoch zhromažďovaných pri použití úrovne Základné).
  • Aktivita aplikácií, napríklad ktoré programy sú v zariadení spustené, ako dlho sú spustené a ako rýchlo reagujú na vstup.
  • Aktivita prehliadača, vrátane histórie prehľadávania a hľadaných výrazov, v prehliadačoch od spoločnosti Microsoft (Microsoft Edge alebo Internet Explorer).
  • Vylepšené hlásenie chýb vrátane stavu pamäte zariadenia v čase zlyhania systému alebo aplikácie (môže neúmyselne obsahovať používateľský obsah, ako napríklad časti súboru, ktorý ste používali, keď sa vyskytol problém). Údaje o zlyhaní sa nikdy nepoužívajú na prispôsobenie možností, ako je popísané nižšie.

Niektoré z vyššie uvedených údajov sa nemusia z vášho zariadenia zhromažďovať ani v prípade, keď je nastavenie diagnostických údajov nastavené na úroveň Úplné. Microsoft minimalizuje množstvo údajov, ktoré zhromažďuje zo všetkých zariadení, pomocou zhromažďovania niektorých údajov na úrovni Úplné z len podskupiny zariadení (ukážka). Spustenie nástroja Zobrazovač diagnostických údajov vám umožňuje zobraziť ikonu, ktorá označuje, či je vaše zariadenie súčasťou vzorky a tiež, ktoré špecifické údaje sa zhromažďujú z vášho zariadenia. Pokyny na stiahnutie nástroja Zobrazovač diagnostických údajov nájdete po výbere položiek Štart > Nastavenia > Ochrana osobných údajov > Diagnostika a pripomienky.

Položky konkrétnych údajov zhromaždené vo funkcii Windows Diagnostika sa môžu zmeniť, aby mohla spoločnosť Microsoft flexibilne zhromažďovať údaje potrebné na opísané účely. Na to, aby mohol Microsoft napríklad riešiť najnovší problém s výkonom, ktorý ovplyvňuje používanie počítačových zariadení používateľmi, alebo aktualizovať zariadenie s Windowsom 10, ktoré je novinkou na trhu, môže byť potrebné zhromažďovať položky údajov, ktoré sa predtým nezhromažďovali. Aktuálny zoznam typov údajov, ktoré sa zhromažďujú na oboch úrovniach diagnostiky, nájdete v časti Diagnostické údaje Windowsu 10 na úrovni Úplné, resp. v časti Diagnostické údaje Windowsu 10 na úrovni Základné nájdete aktuálny zoznam údajov zhromažďovaných na základnej úrovni. Isté časti informácií v správe o chybe poskytujeme partnerom (napríklad výrobcom zariadení), aby sme im pomohli pri riešení problémov s produktmi a službami, ktoré spolupracujú s Windowsom a ďalšími produktmi a službami spoločnosti Microsoft. Tieto informácie majú povolené používať výhradne na opravu alebo vylepšenie takýchto produktov a služieb. S vybratými tretími stranami môžeme tiež zdieľať niektoré agregované a anonymizované diagnostické údaje, ako sú napríklad všeobecné trendy používania aplikácií a funkcií Windowsu. Ďalšie informácie o diagnostických údajoch vo Windowse 10.

Rozpoznávanie písania rukou a písania na klávesnici. Môžete tiež rozhodnúť, či chcete spoločnosti Microsoft pomôcť zlepšovať rozpoznávanie písania rukou a písania na klávesnici odosielaním diagnostických údajov písania rukou a písania na klávesnici. Ak tak urobíte, spoločnosť Microsoft zhromaždí vzorky obsahu, ktorý napíšete na klávesnici alebo rukou, aby sa zaistilo zlepšovanie funkcií, ako napríklad rozpoznávanie rukou písaného textu, automatické dokončovanie, predikcia ďalšieho slova a korekcia pravopisu v mnohých jazykoch používaných zákazníkmi v systéme Windows. Keď spoločnosť Microsoft zhromažďuje diagnostické údaje o písaní rukou alebo písaní na klávesnici, rozdeľuje ich na malé vzorky a pri spracovaní z nich odstraňuje jedinečné identifikátory, sekvenčné informácie a ďalšie údaje (napríklad e-mailové adresy a číselné hodnoty), ktoré by sa dali použiť na rekonštrukciu pôvodného obsahu alebo dať vstup do súvisu s vašou osobou. Patria sem aj údaje o výkone, ako sú manuálne zmeny textu a vami pridané slová do slovníka. Prečítajte si ďalšie informácie o zlepšovaní písania rukou a písania na klávesnici vo Windowse 10.

Ak sa rozhodnete zapnúť Prispôsobené možnosti, budeme vaše diagnostické údaje z Windowsu (základné alebo úplné, podľa toho, ktorú úroveň ste vybrali) používať na ponúkanie prispôsobených tipov, reklám a odporúčaní, aby sme mohli zlepšovať produkty a služby spoločnosti Microsoft v súlade s vašimi potrebami. Ak pre diagnostické údaje nastavíte úroveň Základné, prispôsobenie bude založené na informáciách o vašom zariadení, jeho nastaveniach a možnostiach, ako aj informáciách o tom, či zariadenie funguje správne. Ak ste si vybrali úroveň Úplné, prispôsobenie je založené aj na informáciách o webových lokalitách, ktoré prehľadávate, spôsobe, akým používate aplikácie a funkcie, ako aj na ďalších informáciách o stave vášho zariadenia. Na účely prispôsobenia však nepoužívame údaje vo výpisoch pri zlyhaní ani údaje o písaní rukou a písaní na klávesnici, ak takéto údaje prijmeme od používateľov, ktorí si vybrali úroveň Úplné.

Prispôsobené možnosti zahŕňajú návrhy týkajúce sa prispôsobenia a optimalizácie systému Windows, ako aj reklám a odporúčaní týkajúcich sa produktov a služieb, funkcií aplikácií a hardvéru spoločnosti Microsoft a tretích strán, ktoré by ste mohli v systéme Windows používať. Môžeme vám napríklad povedať o nových alebo pre vás doteraz neznámych funkciách, aby ste svoje zariadenie využívali naplno. V prípade problému so zariadením s Windowsom vám môžeme navrhnúť riešenie. Môžete tiež získať možnosť prispôsobiť si obrazovku uzamknutia pomocou obrázkov alebo nastaviť, aby sa zobrazovalo viac obrázkov, ktoré sa vám páčia, a menej tých, ktoré sa vám nepáčia. Ak v prehliadači streamujete filmy, môžeme vám odporučiť aplikáciu z Microsoft Storu, ktorá umožňuje efektívnejšie streamovanie. Ak sa vám na pevnom disku prípadne míňa miesto, Windows vám môže odporučiť, aby ste vyskúšali OneDrive alebo si kúpili hardvér a získali tak viac miesta. Prečítajte si ďalšie informácie o prispôsobených možnostiach vo Windowse 10.

Centrum pripomienokCentrum pripomienokmainfeedbackhubmodule
Súhrn

Centrum pripomienok je predinštalovaná aplikácie, ktorá umožňuje zhromažďovať pripomienky k produktom spoločnosti Microsoft a nainštalovaným aplikáciám prvej a tretích strán. Do Centra pripomienok sa môžete prihlásiť so svojím osobným kontom Microsoft alebo kontom poskytnutým vašou organizáciou (napríklad zamestnávateľom alebo školou), ktoré používate na prihlásenie do produktov spoločnosti Microsoft. Prihlásenie sa s vaším pracovným alebo školským kontom vám umožňuje odoslať pripomienky do Microsoftu v súvislosti s vašou organizáciou.

Všetky pripomienky, ktoré poskytnete či už s použitím pracovného alebo školského konta alebo osobného konta Microsoft, sú verejne viditeľné. Okrem toho platí, že ak pripomienky poskytnete so svojím pracovným alebo školským kontom, vaše pripomienky si cez aplikáciu Centrum pripomienok môžu zobraziť IT správcovia vo vašej organizácii.

Keď odošlete pripomienky týkajúce sa problému do spoločnosti Microsoft alebo zahlasujete za niektorý problém, diagnostické údaje sa odošlú do spoločnosti Microsoft na účely zlepšovania produktov a služieb spoločnosti Microsoft. V závislosti od nastavenia diagnostických údajov v časti Štart > Nastavenie > Ochrana osobných údajov > Diagnostika a pripomienky aplikácia Centrum pripomienok odošle diagnostické údaje automaticky, resp. vám poskytne možnosť ich odoslať do spoločnosti Microsoft v čase, keď ich poskytnete. Spoločnosť Microsoft môže zároveň zdieľať vaše pripomienky a diagnostické údaje so svojimi partnermi (napríklad výrobcami zariadení alebo vývojármi firmvéru), aby im pomohla pri riešení problémov s produktmi a službami, ktoré spolupracujú s Windowsom a ďalšími produktmi a službami spoločnosti Microsoft. Ďalšie informácie o diagnostických údajoch vo Windowse 10.

Služby určenia polohy, snímanie pohybu a nahrávanieSlužby určenia polohy, snímanie pohybu a nahrávaniemainlocationservicesmotionsensingmodule
Súhrn

Služby Windowsu na určenie polohy. Spoločnosť Microsoft prevádzkuje službu určenia polohy, ktorá pomáha stanoviť presnú geografickú polohu konkrétneho zariadenia so systémom Windows. V závislosti od možností zariadenia môže byť jeho poloha určená s rôznou mierou presnosti a v niektorých prípadoch sa dá určiť úplne presne. Ak ste v zariadení so systémom Windows zapli službu určenia polohy alebo ste aplikáciám od spoločnosti Microsoft udelili povolenie na prístup k informáciám o polohe v zariadeniach bez systému Windows, spoločnosť Microsoft zhromažďuje údaje o vysielacích vežiach a prístupových bodoch Wi-Fi a ich polohe a po odstránení údajov, na základe ktorých by bolo možné zistiť identitu osoby alebo zariadenia, z ktorého boli zhromaždené, ich pridáva do databázy polôh. Táto anonymizovaná kópia informácií o polohe sa používa na zlepšovanie služby určenia polohy spoločnosti Microsoft a v niektorých prípadoch sa zdieľa s našimi partnerskými poskytovateľmi služby určenia polohy, aktuálne so spoločnosťou HERE (pozrite si stránku https://www.here.com/), aby aj oni mohli zlepšovať svoje vlastné služby určenia polohy.

Ak im to povolíte, k službe určenia polohy zariadenia cez systém Windows môžu mať prístup služby a funkcie systému Windows (ako sú prehliadače a Cortana), aplikácie spustené v systéme Windows a webové lokality otvárané v prehliadačoch systému Windows. Niektoré funkcie a aplikácie si vyžiadajú povolenie na zistenie polohy pri prvej inštalácii systému Windows, niektoré pri svojom prvom použití a ďalšie žiadajú o povolenie vždy, keď pristupujete k polohe zariadenia. Informácie o niektorých aplikáciách pre Windows, ktoré využívajú polohu zariadenia, nájdete v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Aplikácie pre Windows.

Keď aplikácia alebo funkcia používa polohu zariadenia a ste prihlásení s kontom Microsoft, vaše zariadenie s Windowsom nahrá svoju polohu aj do cloudu, kde je k dispozícii vo všetkých vašich zariadeniach pre ďalšie aplikácie alebo služby, ktoré používajú vaše konto Microsoft a ktorým ste udelili povolenie. Uchováme len poslednú známu polohu (každá nová poloha nahradí tú predchádzajúcu). Údaje o nedávnej histórii polohy zariadenia so systémom Windows sa tiež ukladajú v zariadení, aj keď nepoužívate konto Microsoft, a niektoré aplikácie a funkcie systému Windows k nim môžu mať prístup. Históriu polohy zariadenia môžete kedykoľvek vymazať v ponuke Nastavení zariadenia.

V Nastaveniach si zároveň môžete pozrieť, ktoré aplikácie majú prístup k presnej polohe zariadenia alebo histórii polohy zariadenia, vypnúť alebo prejsť na polohu zariadenia pre konkrétne aplikácie, alebo prístup k polohe zariadenia vypnúť. Môžete nastaviť aj predvolenú polohu, ktorá sa použije v prípade, že služba určenia polohy nedokáže zistiť presnú polohu vášho zariadenia.

Aj v prípade, že ste vypli prístup k polohe zariadenia, niektoré počítačové aplikácie a služby tretích strán môžu na určenie presnej polohy vášho zariadenia s rôznou mierou presnosti používať iné technológie (napríklad Bluetooth, Wi-Fi, mobilný modem atď.). Ďalšie informácie o počítačových aplikáciách tretích strán a ako môžu aj naďalej určiť polohu vášho zariadenia, aj keď je nastavenie polohy zariadenia vypnuté.

Okrem toho, na uľahčenie poskytnutia pomoci v prípade núdze sa Windows vždy, keď uskutočníte tiesňové volanie, pokúsi určiť a zdieľať vašu presnú polohu bez ohľadu na vaše nastavenia polohy. Prístup k informáciám o polohe vášho zariadenia bude mať aj váš mobilný operátor, ak je v zariadení vložená SIM karta alebo zariadenie používa pripojenie k mobilnej sieti iným spôsobom. Ďalšie informácie o polohe vo Windowse 10.

Všeobecná poloha. Ak zapnete funkciu Všeobecná poloha, aplikácie, ktoré nemôžu použiť vašu presnú polohu, budú mať prístup k všeobecnej polohe, napríklad k mestu, PSČ alebo oblasti.

Funkcia Lokalizovať telefón. Funkcia Lokalizovať telefón umožňuje vyhľadať polohu telefónu s Windowsom na stránke Webová lokalita konta Microsoft aj v prípade, že ste v telefóne vypli všetky možnosti prístupu k službe určenia polohy. Ak ste v nastaveniach funkcie Lokalizovať telefón zapli funkciu „uložiť polohu každých pár hodín“, funkcia pravidelne pošle a uloží poslednú známu polohu telefónu aj v prípade, že ste v ňom vypli službu určenia polohy. Pri každom odoslaní polohy nový údaj nahradí predtým uloženú polohu.

Nájsť moje zariadenie. Funkcia Nájsť moje zariadenie umožňuje správcovi prenosného zariadenia s Windowsom určiť polohu zariadenia pomocou stránky account.microsoft.com/devices. Na povolenie funkcie Nájsť moje zariadenie sa správca musí prihlásiť s kontom Microsoft a musí zapnúť nastavenie polohy. Táto funkcia bude fungovať aj v prípade, že ostatní používatelia zakázali všetkým svojim aplikáciám prístup k informáciám o polohe. Ak sa správca pokúsi vyhľadať zariadenie, používateľom sa v oblasti oznámení zobrazí oznámenie. Ďalšie informácie o funkcii Nájsť moje zariadenie vo Windowse 10.

Snímanie pohybu vo Windowse. Zariadenia so systémom Windows s rozpoznávaním pohybovej aktivity môžu zhromažďovať pohybovú aktivitu. Tieto údaje umožňujú funkciám, ako je krokomer, počítať prejdené kroky a aplikácia na monitorovanie cvičenia dokáže odhadnúť počet spálených kalórií. Uvedené údaje a história sa ukladajú v zariadení a dostanú sa k nim aplikácie, ktorým k nim povolíte prístup a využitie.

Nahrávanie. Niektoré zariadenia so systémom Windows majú funkciu nahrávania, ktorá umožňuje nahrávanie zvuku a videa z vašej činnosti v zariadení, vrátane komunikácie s ostatnými. Ak sa rozhodnete nahrávať, nahrávka sa uloží lokálne v zariadení. V niektorých prípadoch môžete mať možnosť preniesť nahrávku do produktu od spoločnosti Microsoft alebo služby, ktorá vysiela nahrávky verejne. Dôležité: Pred nahratím a prenosom akejkoľvek komunikácie by ste sa mali oboznámiť s právnou zodpovednosťou. Táto zodpovednosť môže zahŕňať vašu povinnosť získať na nahrávanie súhlas všetkých strán ešte pred začatím nahrávania. Spoločnosť Microsoft nezodpovedá za spôsob, akým používate svoje nahrávky alebo funkcie nahrávania.

Funkcie zabezpečenia a bezpečnostiFunkcie zabezpečenia a bezpečnostimainsecurityandsafetyfeaturesmodule
Súhrn

Šifrovanie zariadenia. Šifrovanie zariadenia pomáha chrániť na ňom uložené údaje ich zašifrovaním technológiou BitLocker Drive Encryption. Ak je šifrovanie zariadenia zapnuté, systém Windows automaticky zašifruje jednotku, na ktorej je nainštalovaný, a vygeneruje kľúč na obnovenie. Kľúč na obnovenie BitLocker pre vaše osobné zariadenie sa automaticky zálohuje online vo vašom osobnom konte Microsoft OneDrive. Spoločnosť Microsoft nepoužíva vaše osobné kľúče na obnovenie na žiadne účely.

Nástroj na odstraňovanie škodlivého softvéru.. Nástroj na odstraňovanie škodlivého softvéru (MSRT) sa v zariadení spustí najmenej raz mesačne ako súčasť služby Windows Update. Pomocou nástroja MSRT je možné skontrolovať, či zariadenie nie je infikované konkrétnym, bežne rozšíreným škodlivým softvérom (malvérom), a nájdené infekcie je možné odstrániť. Keď je nástroj MSRT spustený a nájde v zariadení malvér uvedený na webovej lokalite podpory pre zákazníkov spoločnosti Microsoft, odstráni ho. Počas kontroly škodlivého softvéru systém pošle spoločnosti Microsoft hlásenie so špecifickými údajmi o detegovanom malvéri, chybách a ďalšie údaje o zariadení. Ak nechcete, aby nástroj MSRT odosielal uvedené údaje spoločnosti Microsoft, môžete vypnúť nahlasovací komponent nástroja MSRT.

Rodina v Microsofte. Na pochopenie a stanovenie hraníc používania zariadenia deťmi môžu rodičia použiť funkciu Microsoft Rodina. Členovia Rodiny majú k dispozícii mnoho funkcií, preto pozorne skontrolujte informácie, ktoré uvádzate pri tvorbe alebo pripojení k Rodine. Ak sa v prípade dieťaťa zapne protokolovanie aktivity Rodiny, spoločnosť Microsoft bude zhromažďovať údaje o tom, ako dieťa používa zariadenie, a rodičom poskytne výkazy o jeho aktivitách. Protokolovanie aktivity sa po krátkom čas zo serverov spoločnosti Microsofte odstráni.

Windows Defender SmartScreen. Windows Defender SmartScreen vás pomáha chrániť pri používaní našich služieb tým, že kontroluje, či sa v stiahnutých súboroch a obsahu z webu nenachádza škodlivý softvér, potenciálne nebezpečný obsah z webu a ďalšie hrozby pre zariadenie. Počas kontroly súboru sa údaje o ňom odošlú spoločnosti Microsoft. Tieto údaje zahŕňajú názov súboru, hashovací algoritmus jeho obsahu, umiestnenie, do ktorého bol stiahnutý, a jeho digitálne certifikáty. Ak Windows Defender SmartScreen identifikuje súbor ako neznámy alebo potenciálne nebezpečný, pred jeho otvorením sa zobrazí výstraha. Pri kontrole obsahu z webu sa údaje o obsahu a vašom zariadení odošlú spoločnosti Microsoft vrátane celej webovej adresy obsahu. Ak Windows Defender SmartScreen zistí, že obsah je potenciálne nebezpečný, na mieste obsahu sa zobrazí varovanie. Windows Defender SmartScreen sa dá zapnúť alebo vypnúť v Nastaveniach.

Windows Defender Antivirus. Windows Defender Antivirus vyhľadáva v zariadení škodlivý alebo iný nechcený softvér. Windows Defender Antivirus sa zapína automaticky s cieľom pomôcť ochrániť zariadenie, ak ho aktívne nechráni žiadny iný antimalvérový softvér. Ak je zapnutý Windows Defender Antivirus, bude monitorovať stav zabezpečenia zariadenia. Keď je Windows Defender Antivirus zapnutý alebo spustený, pretože je zapnutá obmedzená pravidelná kontrola, automaticky odosiela správy spoločnosti Microsoft s údajmi o podozrení na škodlivý a ďalší nechcený softvér, pričom môže posielať aj súbory so škodlivým softvérom. Ak existuje pravdepodobnosť, že správa by mohla obsahovať osobné údaje, nepošle sa automaticky a pred jej odoslaním systém zobrazí upozornenie. Windows Defender Antivirus si môžete nastaviť tak, aby spoločnosti Microsoft neodosielal správy ani podozrivý škodlivý softvér.

Reč, písanie rukou a písanie na klávesniciReč, písanie rukou a písanie na klávesnicimainspeechinkingtypingmodule
Súhrn

Online rozpoznávanie reči. Windows poskytuje funkciu rozpoznávania reči v zariadení (k dispozícii prostredníctvom počítačovej aplikácie Windows Rozpoznávanie reči), ako aj online službu rozpoznávania reči v oblastiach, kde je Cortana k dispozícii. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ktoré jazyky a oblasti rozpoznávanie reči v súčasnosti podporuje, prečítajte si tému Oblasti a jazyky Cortany.

Po zapnutí nastavenia online rozpoznávania reči budete môcť používať funkciu cloudového rozpoznávania reči dostupnú v systéme Windows v Cortane, na portáli zmiešanej reality, vo funkcii diktovania v systéme Windows použitím softvérovej klávesnice, v podporovaných aplikáciách z obchodu Microsoft Store a postupne aj v ďalších častiach systému Windows.

Keď používate službu online rozpoznávania reči systému Windows, Microsoft zhromažďuje a používa vaše hlasové nahrávky na vytvorenie textového prepisu vyslovených slov v hlasových údajoch. Hlasové údaje sa v agregovanej podobe používajú na to, aby sme zlepšili správne rozpoznávanie reči všetkých používateľov.

Rozpoznávanie reči v zariadení môžete používať bez toho, aby ste odosielali svoje hlasové údaje spoločnosti Microsoft. Cloudová služba rozpoznávania reči vo Windowse ale poskytuje v porovnaní s funkciou rozpoznávania reči v zariadení výkonnejšie rozpoznávanie. Keď je nastavenie online rozpoznávania reči vypnuté, služby rozpoznávania reči, ktoré nevyužívajú cloud a používajú iba funkciu rozpoznávania reči v zariadení, napríklad aplikácie Moderátor a Windows Rozpoznávanie reči, budú fungovať naďalej a Microsoft nebude zhromažďovať žiadne hlasové údaje.

Ak ste to v Cortane povolili, zhromaždíme aj vaše meno a prezývku, nedávne podujatia v kalendári a mená ľudí na vašich stretnutiach, informácie o kontaktoch vrátane mien a prezývok, názvy vašich obľúbených miest, používané aplikácie a informácie o obľúbenej hudbe. Uvedené doplnkové údaje nám umožňujú lepšie rozpoznať ľudí, udalosti, miesta a hudbu pri diktovaní príkazov, správ alebo dokumentov.

Online rozpoznávanie reči môžete vypnúť kedykoľvek. Zrušíte tým zhromažďovanie údajov pre túto funkciu. Ak chcete ovládať hlasové údaje, ktoré spoločnosť Microsoft priradila k vášmu kontu Microsoft, navštívte stránku Microsoft Tabuľa ochrany osobných údajov. Ak vypnete nastavenie online rozpoznávania reči, zruší sa priradenie všetkých hlasových údajov k vášmu zariadeniu, ktoré sa zhromažďujú, keď nie ste prihlásení s kontom Microsoft. Ďalšie informácie o online rozpoznávaní reči vo Windowse 10.

Prispôsobenie písania rukou a písania na klávesnici. Vami napísané slová rukou alebo na klávesnici zhromažďujeme s cieľom poskytnúť vám osobný slovník a lepšie rozpoznávanie znakov, ktoré vám pomôže pri písaní v zariadení, a poskytnúť vám návrhy textu, ktoré sa zobrazia počas písania na klávesnici alebo rukou. Ak synchronizujete nastavenia svojho zariadenia s Windowsom s inými zariadeniami s Windowsom, váš lokálny používateľský slovník sa uloží vo vašom osobnom OneDrive, aby bolo možné slovník zdieľať s ostatnými zariadeniami s Windowsom. Ďalšie informácie o nastaveniach synchronizácie.

Prispôsobenie písania rukou a písania na klávesnici môžete kedykoľvek vypnúť. Táto akcia odstráni údaje uložené vo vašom zariadení, napríklad lokálny slovník používateľa. Ďalšie informácie o prispôsobení písania rukou a písania na klávesnici vo Windowse 10.

Nastavenia synchronizácieNastavenia synchronizáciemainsyncsettingsmodule
Súhrn

Pri prihlásení do Windowsu pomocou konta Microsoft systém synchronizuje niektoré z nastavení a údajov so servermi spoločnosti Microsoft na uľahčenie prispôsobených praktických skúseností na viacerých zariadeniach. Po prihlásení v jednom alebo viacerých zariadeniach s kontom Microsoft systém Windows pri prvom prihlásení v ďalšom zariadení s tým istým kontom Microsoft stiahne a použije vami vybraté nastavenia a údaje na synchronizáciu z ďalších zariadení. Nastavenia, ktoré sa rozhodnete synchronizovať, sa automaticky aktualizujú na serveroch spoločnosti Microsoft a počas používania aj na ďalších zariadeniach.

Medzi niektoré synchronizované nastavenia patria:

  • aplikácie nainštalované z obchodu Microsoft Store,
  • jazykové predvoľby,
  • predvoľby zjednodušenia prístupu,
  • osobné nastavenia ako je obrázok konta, pozadie a nastavenie myši,
  • nastavenia aplikácií z obchodu Microsoft Store,
  • slovníky na kontrolu pravopisu, editor IME, slovníky a osobné slovníky,
  • história prehliadača Internet Explorer, obľúbené položky a navštívené webové lokality,
  • uložené používateľské mená a heslá pre aplikácie, webové lokality, mobilné prístupové body a siete Wi-Fi,

Po výbere položiek Štart > Nastavenie > Kontá > Synchronizácia nastavení si môžete vybrať, či chcete synchronizovať nastavenia, a môžete nastaviť, čo sa synchronizuje. Niektoré aplikácie majú vlastné samostatné nastavenia synchronizácie. Ak sa do Windowsu prihlásite s pracovným kontom a rozhodnete sa pripojiť ho k svojmu osobnému kontu Microsoft, Windows pred pripojením konta Microsoft zobrazí otázku, ktoré nastavenia chcete synchronizovať.

Služby aktualizácieSlužby aktualizáciemainupdateservicesmodule
Súhrn

Aktualizačné služby pre Windows zahŕňajú služby Windows Update a Microsoft Update. Windows Update je služba, ktorá zabezpečuje aktualizáciu softvéru systému Windows a ďalšieho podporného softvéru, ako sú ovládače a firmvér dodaný výrobcom zariadenia. Microsoft Update je služba, ktorá poskytuje aktualizácie pre ďalší softvér od spoločnosti Microsoft, ako je napríklad Office.

Služba Windows Update automaticky sťahuje aktualizácie softvéru systému Windows do zariadenia. Službu Windows Update môžete nakonfigurovať tak, aby sa uvedené aktualizácie inštalovali automaticky po ich sprístupnení (odporúčaná možnosť), alebo tak, aby vás Windows upozornil na reštartovanie nutné na dokončenie inštalácie aktualizácií. Aplikácie dostupné cez Microsoft Store sa automaticky aktualizujú cez Microsoft Store, ako je uvedené v časti Microsoft Store v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.

Webové prehliadače – Microsoft Edge a Internet ExplorerWebové prehliadače – Microsoft Edge a Internet Explorermainwebbrowsersmodule
Súhrn

Microsoft Edge je predvolený webový prehliadač určený pre Windows. Internet Explorer, starší prehliadač od spoločnosti Microsoft, je tiež k dispozícii vo Windowse. Pri každom použití webového prehliadača na pripojenie k internetu sa údaje o zariadení („štandardné údaje o zariadení“) odošlú navštíveným webovým lokalitám a použitým online službám. Medzi štandardné údaje o zariadení patrí jeho IP adresa, typ a jazyk prehliadača, časy prístupu a adresy odkazujúcich webových lokalít. Uvedené údaje sa môžu zapísať na servery daných webových lokalít. Výber zapísaných údajov a spôsob ich použitia závisí od postupov na ochranu osobných údajov navštívených webových lokalít a služieb, ktoré používate. Okrem toho Microsoft Edge odosiela jedinečné ID prehliadača na niektoré webové lokality, aby sme mohli vytvoriť agregované údaje, ktoré sa používajú na zlepšenie funkcií a služieb prehliadača.

Okrem toho sa vo vašom zariadení ukladajú údaje o používaní prehliadača, ako sú história prehľadávania, údaje vo webových formulároch, dočasné internetové súbory a súbory cookie. Uvedené údaje môžete zo zariadenia odstrániť pomocou funkcie Odstrániť históriu prehľadávania.

Microsoft Edge umožňuje zachytiť a uložiť v zariadení obsah, ako napríklad:

  • Webová poznámka. Umožňuje rukou vytvárať písané a textové anotácie na navštívených webových stránkach, a vystrihnúť ich, uložiť alebo zdieľať.
  • Aktívne čítanie. Umožňuje vytvoriť a spravovať zoznamy odkazov vrátane webových lokalít a dokumentov.
  • Centrum. Umožňuje jednoducho spravovať zoznamy odkazov, obľúbené položky, stiahnuté súbory a históriu na jednom mieste.
  • Pripnutie webovej lokality na panel úloh. umožňuje pripnúť vaše obľúbené webové lokality na panel úloh systému Windows. Webové lokality budú môcť zistiť, ktoré z ich webových stránok ste pripli, aby mohli poskytovať oznámenie, ktoré vás upozorní na niečo nové, čo by vás na webových lokalitách mohlo zaujímať.

Niektoré informácie o prehliadači spoločnosti Microsoft uložené v zariadení sa pri prihlásení s kontom Microsoft zosynchronizujú s ostatnými zariadeniami. V Internet Exploreri tieto informácie napríklad zahŕňajú históriu prehľadávania a obľúbené položky a v Microsoft Edgei zahŕňajú obľúbené položky, zoznamy odkazov a položky automatického vypĺňania formulárov (napríklad vaše meno, adresu a telefónne číslo.) a môžu zahŕňať údaje o rozšíreniach, ktoré ste nainštalovali. Ak si napríklad v Microsoft Edge synchronizujete zoznam odkazov na jednotlivých zariadeniach, kópia obsahu, ktorý ste sa rozhodli uložiť do zoznamu odkazov, sa pošle na každé synchronizované zariadenie, aby ste si ho neskôr mohli prečítať. Synchronizáciu v prehliadači Internet Explorer môžete zakázať po výbere položiek Štart > Nastavenie > Kontá > Synchronizácia nastavení. (Ďalšie informácie nájdete v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Nastavenia synchronizácie.) Synchronizáciu informácií z Microsoft Edgeu môžete zakázať vypnutím možnosti synchronizácie v jeho nastaveniach.

Microsoft Edge a Internet Explorer používajú hľadané reťazce a históriu prehľadávania na ponúknutie rýchlejších a relevantnejších výsledkov hľadania. Medzi tieto funkcie patria:

  • Návrhy vyhľadávania v Internet Exploreri sa automaticky odošlú informácie zadávané na paneli s adresou prehliadača predvolenému poskytovateľovi vyhľadávania (ako je napríklad Bing), aby sa pri zadávaní každého znaku odporučili vyhľadávania.
  • Návrhy vyhľadávania a lokalítv Microsoft Edgei sa automaticky odošlú informácie zadávané na paneli s adresou prehliadača do Bingu (aj keď máte vybratého iného predvoleného poskytovateľa vyhľadávania), aby sa pri zadávaní každého znaku odporučili vyhľadávania.

Tieto funkcie môžete kedykoľvek vypnúť. Prehliadače Microsoft Edge a Internet Explorer odosielajú hľadané reťazce, štandardné informácie o zariadení a polohu (ak máte zapnuté jej určovanie) predvolenému poskytovateľovi vyhľadávania, aby vám mohli poskytovať výsledky hľadania. Ak je predvoleným poskytovateľom vyhľadávania Bing, uvedené údaje použijeme tak, ako je popísané v časti Bing v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.

Cortana vám môže pomôcť pri surfovaní na webe v Microsoft Edge funkciami, ako je Spýtať sa Cortany. V nastaveniach Microsoft Edge môžete pomoc Cortany v prehliadači Microsoft Edge kedykoľvek vypnúť. Ďalšie informácie o spôsobe používania údajov Cortanou a o tom, ako ho riadiť, sa dozviete v časti Cortana v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.

Aplikácie pre WindowsAplikácie pre Windowsmainwindowsappsmodule
Súhrn

Windows obsahuje množstvo aplikácií od spoločnosti Microsoft a ďalšie sú k dispozícii v obchode Microsoft Store. Medzi niektoré z nich patria:

Aplikácia Mapy. Aplikácia Mapy ponúka služby založené na polohe a na spracovanie vyhľadávania v rámci aplikácie používa služby Bing. Keď má aplikácia Mapy prístup k vašej polohe a povolili ste vo Windowse služby založené polohe, pri použití znaku @ na spustenie vyhľadávania v podporovaných textových poliach v aplikáciách pre Windows služby Bing zhromažďujú text zadaný po znaku @, aby mohli poskytovať návrhy na základe polohy. Ďalšie informácie o týchto možnostiach podporovaných službou Bing nájdete v časti Bing v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov. Ak aplikácia Mapy využíva prístup k polohe, spoločnosť Microsoft môže zhromažďovať anonymizované údaje o polohe zo zariadenia na zlepšenie služieb spoločnosti Microsoft, aj ak sa aplikácia práve nepoužíva. Prístup aplikácie Mapy k polohe môžete vypnúť vypnutím služby určenia polohy alebo vypnutím prístupu aplikácie k uvedenej službe.

Svoje obľúbené miesta a naposledy vyhľadané mapy môžete sledovať v aplikácii Mapy. Obľúbené miesta a história vyhľadávania sa zahrnú do návrhov vyhľadávania. Ak ste prihlásení s kontom Microsoft, obľúbené miesta, história vyhľadávania a niektoré nastavenia aplikácie sa budú synchronizovať s ostatnými zariadeniami a službami (napríklad Cortanou). Ďalšie informácie nájdete v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Nastavenia synchronizácie.

Aplikácie Fotoaparát a Fotografie. Ak aplikácii Fotoaparát povolíte použitie polohy, údaje o polohe sa vložia do snímok zhotovených zariadením. Do fotografií a videí sa vložia aj ďalšie opisné údaje, ako sú je model fotoaparátu a dátum zhotovenia snímky. Ak sa ich rozhodnete zdieľať, všetky zakomponované údaje budú dostupné pre ľudí a služby, s ktorými ich zdieľate. Prístup aplikácie Fotoaparát k polohe môžete vypnúť úplným vypnutím služby určenia polohy v ponuke Nastavení zariadenia alebo vypnutím prístupu aplikácie k uvedenej službe.

Fotografie, videá a snímky obrazovky uložené medzi zábermi z fotoaparátu sa automaticky nahrajú do OneDrivu. Vo OneDrive môžete fotografie a videá spravovať a automatické nahrávanie môžete vypnúť v Nastaveniach.

Ak si vyberiete fotografie so zakomponovanou informáciou o svojej polohe, aplikácia Fotografie ich môže zoskupiť na základe času a polohy. S cieľom zoskupiť fotografie odošle aplikácia Fotografie informácie o polohe vo fotografiách do spoločnosti Microsoft, aby sa zistili názvy miest, napríklad Trenčín. Keď používate aplikáciu Fotografie a zároveň ste prihlásení s kontom Microsoft, fotografie a videá z OneDrive sa budú automaticky zatrieďovať do albumov v aplikácii Fotografie a zobrazia sa aj v živej dlaždici aplikácie Fotografie. Fotografie a/alebo videá sa budú zdieľať s ostatnými, iba ak si túto možnosť vyberiete.

Aplikácia Ľudia. Aplikácia Ľudia umožňuje prezerať si a pracovať so všetkými kontaktmi na jednom mieste. Ak pridáte konto do aplikácie Ľudia, kontakty z vášho konta sa automaticky pridajú do aplikácie Ľudia. K aplikácii Ľudia môžete pridať ďalšie kontá vrátane kont na sociálnych sieťach (ako je Facebook a Twitter) a e-mailových kont. Po pridaní konta vás budeme informovať, ktoré údaje aplikácia Ľudia dokáže importovať alebo synchronizovať s konkrétnou službou, a umožníme vám vybrať si, čo chcete pridať. Iné nainštalované aplikácie môžu takisto synchronizovať údaje s aplikáciou Ľudia vrátane dopĺňania údajov do existujúcich kontaktov. Pri zobrazení kontaktu v aplikácii Ľudia sa načítajú a zobrazia informácie o vašej poslednej interakcii s kontaktom (napríklad e-maily, udalosti z kalendára a údaje z aplikácií, s ktorými sa aplikácia Ľudia synchronizuje). Konto z aplikácie Ľudia môžete kedykoľvek odobrať.

Aplikácia Pošta a Kalendár. Aplikácia Pošta a Kalendár vám umožňuje pripojiť všetky e-maily, kalendáre a súbory vrátane obsahu od poskytovateľov e-mailu a ukladacieho priestoru súborov tretej strany na jednom mieste. Aplikácia poskytuje služby na základe polohy, napríklad informácie o počasí v kalendári, ale používanie polohy aplikáciou môžete vypnúť. Po pridaní konta do aplikácie Pošta a Kalendár sa vaše e-maily, položky kalendára, súbory, kontakty a iné nastavenia z vášho konta automaticky zosynchronizujú s vaším zariadením a so servermi spoločnosti Microsoft. Konto môžete kedykoľvek odstrániť alebo môžete zmeniť údaje zosynchronizované s kontom. Pri konfigurácii konta je potrebné poskytnúť aplikácii prihlasovacie údaje konta (napríklad meno používateľa a heslo), ktoré sa cez internet odošlú na server poskytovateľa tretej strany. Aplikácia sa na nakonfigurovanie konta najskôr pokúsi použiť zabezpečené pripojenie cez protokol SSL, no ak ho váš poskytovateľ nepodporuje, uvedené informácie pošle nešifrované. Ak pridávate konto poskytnuté organizáciou (napríklad e-mailovú adresu spoločnosti), vlastník domény organizácie môže uplatniť určité zásady a kontrolu (napríklad viacfaktorové overovanie alebo možnosť diaľkového odstránenia údajov z vášho zariadenia), ktoré môžu ovplyvniť vašu prácu s aplikáciou.

Aplikácia na výmenu správ. Po prihlásení s kontom Microsoft v zariadení si môžete vybrať zálohovanie informácií, čím sa zosynchronizujú SMS a MMS správy a uložia sa v konte Microsoft. Umožní vám to obnoviť správy v prípade straty alebo výmeny telefónu. Po úvodnom nastavení zariadenia si môžete kedykoľvek upraviť nastavenia správ. Vypnutie zálohovania SMS/MMS neodstráni správy, ktoré sa predtým zálohovali vo vašom konte Microsoft. Na odstránenie takýchto správ ich pred vypnutím zálohovania musíte odstrániť zo zariadenia. Ak aplikácii Výmena správ povolíte použitie polohy, pri odoslanej správe k nej môžete pripojiť odkaz na aktuálnu polohu. Informácie o polohe zhromažďuje spoločnosť Microsoft tak, ako je uvedené v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Služby určenia polohy.

Aplikácia Microsoft Peňaženka pre Windows Phone. V Microsoft Peňaženke si môžete ukladať informácie, ako sú kupóny, vernostné karty, lístky a ďalší digitálny obsah. Tam, kde je táto možnosť dostupná, môžete do Microsoft Peňaženky pridať aj platobné karty na uskutočnenie platieb vo vybratých obchodoch pomocou technológie NFC (Near-field Communication).

Ak chcete v peňaženke nastaviť možnosť platby, prihláste sa do Microsoft Peňaženky pomocou osobného konta Microsoft a pridajte do nej platobné karty priradené k vášmu kontu Microsoft. Po pridaní platobnej karty do Microsoft Peňaženky poskytneme vašej banke a sieti platobnej karty údaje vrátane vášho mena, čísla karty, fakturačnej adresy, e-mailovej adresy, údajov o zariadení (vrátane názvu zariadenia, typu a identifikácie), ako aj vašu polohu v čase pridania platobnej karty do peňaženky. Tieto údaje sa banke a sieti platobnej karty odošlú na potvrdenie oprávnenosti vašej platobnej karty, povolenie transakcií a zisťovanie podvodného konania.

Pri uskutočnení platby pomocou technológie NFC poskytne Microsoft Peňaženka obchodníkovi zašifrovanú verziu vašej platobnej karty (tzv. token). Obchodník tento token a podrobnosti o transakcii predloží vašej banke na vykonanie transakcie a vyžiadanie platby za vašu transakciu.

Windows Media PlayerPrehrávač Windows Media Playermainwindowsmediaplayermodule
Súhrn

Prehrávač Windows Media Player slúži na prehrávanie CD a DVD diskov a iného digitálneho obsahu (napríklad súborov WMA a MP3), kopírovanie a konvertovanie CD diskov a spravovanie knižnice médií. Windows Media Player zobrazuje informácie o médiu, ako napríklad názov albumu, názvy skladieb, grafiku albumu, umelca a skladateľa, aby počas prehrávania obsahu v knižnici obohatil vaše možnosti. Na rozšírenie informácií o médiách odošle prehrávač Windows Media Player požiadavku spoločnosti Microsoft, ktorá obsahuje štandardné informácie o počítači, identifikátor mediálneho obsahu informácie o médiách, ktoré sú už obsiahnuté v knižnici prehrávača Windows Media Player (vrátane informácií, ktoré ste mohli upraviť alebo zadať), aby spoločnosť Microsoft rozpoznala skladbu a vrátila dodatočné informácie, ktoré sú k dispozícii.

Windows Media Player umožňuje prehrávať obsah, ktorý sa k vám streamuje cez sieť. Na poskytnutie tejto služby je potrebné, aby Windows Media Player komunikoval so serverom streamovania mediálnych údajov. Tieto servery zvyčajne nepatria poskytovateľom obsahu zo spoločnosti Microsoft. Počas prehrávania streamovaných médií prehrávač Windows Media Player odošle záznam serveru streamovania mediálnych údajov alebo iným webovým serverom, ak si to server streamovania mediálnych údajov vyžiada. Záznam obsahuje napríklad takéto údaje: čas pripojenia, IP adresu, verziu operačného systému, verziu prehrávača Windows Media Player, identifikačné číslo prehrávača (ID prehrávača), dátum a protokol. Windows Media Player sa predvolene nastaví na odosielanie ID prehrávača, ktoré sa bude pri každej relácii líšiť, aby tak ochránil vaše osobné údaje.

Windows HelloWindows Hellomainwindowshellomodule
Súhrn

Funkcia Windows Hello ponúka okamžitý prístup k zariadeniam pomocou biometrického overenia. Ak ju zapnete, funkcia Windows Hello použije na identifikáciu vašu tvár, odtlačok prsta alebo zreničku na základe jedinečného súboru vlastností získaných zo snímky a uložených v zariadení ako šablóna – neukladá však skutočnú snímku vašej tváre, odtlačku prsta ani šošovky. Údaje biometrického overenia použité pri prihlasovaní neopustia zariadenie. Údaje biometrického overenia môžete vymazať v Nastaveniach.

Windows SearchWindows Searchmainwindowssearchmodule
Súhrn

Funkcia Windows Search umožňuje vyhľadávať vo vlastných položkách a na webe z jedného miesta. Ak sa pomocou funkcie Windows Search rozhodnete prehľadávať vlastné položky, ponúkne vám výsledky pre položky vo OneDrive, OneDrive for Business, ak je zapnutý, u iných poskytovateľov cloudových ukladacích priestorov v rozsahu podporovanom týmito poskytovateľmi tretích strán, ako aj v zariadení. Ak sa rozhodnete vyhľadávať na webe cez Windows Search alebo získať návrhy hľadania so službou Windows Search alebo Cortanou, pri zobrazení výsledkov vyhľadávania sa použije Bing a vyhľadávací dotaz použijeme tak, ako je uvedené v časti Bing v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.

Zábava a súvisiace službyZábava a súvisiace službymainentertainmentmodule
Súhrn

Zábava a súvisiace služby využívajú bohaté spektrum možností a umožňujú prístup k širokej škále obsahu, aplikácií a hier.

Xbox a Xbox LiveXbox a Xbox Livemainxboxmodule
Súhrn
Microsoft StoreMicrosoft Storemainwindowsstoremodule
Súhrn
MSNMSNmainmainmodule
Súhrn
MixerMixermainmixermodule
Súhrn
Groove Hudba a Filmy a TV programyGroove Hudba a Filmy a TV programymaingroovemusicmoviestvmodule
Súhrn
SilverlightSilverlightmainsilverlightmodule
Súhrn
Služby Microsoft HealthSlužby Microsoft Healthmainmicrosofthealthservicesmodule
Súhrn

Služby Microsoft Health vám pomôžu pochopiť a spravovať vaše údaje o zdravotnom stave. Patria sem služby HealthVault, HealthVault Insights, zariadenia Microsoft Band, ďalšie aplikácie služieb Microsoft Health a príbuzné produkty. Band vám pomáha sledovať údaje, ako sú tlkot srdca a vykonané kroky. Band tiež môže použiť Cortanu na zaznamenávanie si poznámok a prijímanie oznámení z vášho telefónu. Aplikácie Microsoft Health odosielajú údaje na servery spoločnosti Microsoft a umožňujú vám zobrazovať, spravovať a kontrolovať údaje. Aplikácie môžu povoliť oznámenia v náramku Band a ďalších zariadeniach. Služby HealthVault umožňujú zhromažďovať, upravovať, pridávať a ukladať údaje o zdravotnom stave online a zdieľať údaje o vašom zdraví s rodinou, opatrovateľmi a poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.

Služby Microsoft Health zhromažďujú a používajú vaše údaje na to, aby vám mohli poskytovať služby a zlepšovať a prispôsobovať služby vašim potrebám. Zdravotné údaje, ktoré spoločnosti Microsoft poskytnete prostredníctvom služieb Microsoft Health, sa nekombinujú s údajmi iných služieb spoločnosti Microsoft, ani sa bez vášho výslovného súhlasu nepoužívajú na iné účely. Spoločnosť Microsoft napríklad nepoužíva údaje z vášho zdravotného záznamu na ponuku predaja alebo propagáciu výrobkov alebo služieb bez vášho súhlasu.

Zdravotnícke službyZdravotnícke službymainmicrosoftservicelongmodule
Súhrn

Služby Microsoft Health vám pomôžu pochopiť a spravovať vaše údaje o zdravotnom stave. Zhromažďované údaje závisia od služieb a funkcií, ktoré používate, vrátane nasledujúcich:

  • Údaje z profilu. Pri vytváraní profilu zadávate údaje, napríklad výšku, hmotnosť a vek, ktoré sa použijú na výpočet výsledkov vašej aktivity. Ostatné údaje z profilu sa získajú z vášho osobného konta Microsoft.
  • Údaje o aktivite a fitnes. Služby Microsoft Health vám pomáhajú sledovať vašu aktivitu a fitnes zhromažďovaním údajov, ako sú tlkot srdca, kroky, spálené kalórie a spánok. Môžete sledovať napríklad beh, tréning a spánok.
  • Údaje o používaní. Aby sme vám vedeli poskytnúť čo najlepšie služby, zhromažďujeme a automaticky nahrávame štatistiky o výkone a používaní služieb Microsoft Health.
  • Poloha. Microsoft Band má zabudované možnosti globálneho lokalizačného systému (GPS), ktorý vám umožňuje mapovať aktivity ako beh alebo jazdu na bicykli bez toho, aby ste museli mať pri sebe telefón. Ak GPS pre určitú aktivitu zapnete, v aplikáciách Microsoft Health si môžete pozrieť mapu aktivity. V niektorých režimoch náramku Band, napríklad v režimoch Golf a Explorer, sa GPS zapne automaticky a vypne sa po ukončení režimu. 

Ak chcete získať ďalšie informácie o snímačoch náramku Band a o zhromažďovaných údajoch, prečítajte si tému Stránka Microsoft Band na webovej lokalite podpory spoločnosti Microsoft.

Prístup a riadenie. Služby Microsoft Health vám umožňujú zobraziť a spravovať vlastné údaje. Môžete napríklad zobraziť a aktualizovať údaje z profilu, spravovať pripojené aplikácie a zobraziť minulé aktivity. V službách Microsoft Health môžete vymazať špecifické podrobnosti o aktivite. Ak vymažete konkrétnu aktivitu, udalosť sa vymaže aj zo služieb Microsoft Health. Ostatné údaje a základné údaje zachytené senzorom zariadení zostanú v službách Microsoft Health zachované. Svoje konto služieb Microsoft Health môžete kedykoľvek zrušiť kontaktovaním služieb zákazníkom na stránke Webová lokalita Microsoft Band.

Cortana. Služby Microsoft Health umožňujú používať Cortanu. Keď používate Cortanu, údaje, ktoré spracujete v službách Microsoft Health, vrátane zdravotných údajov a údajov spracovaných od služieb tretích strán, sa zdieľajú s Cortanou. Možnosti Cortany vám umožňujú klásť otázky a nastavovať pripomenutia pomocou hlasu, ak je vo vašom zariadení Cortana zapnutá. Ďalšie informácie o tom, ako Cortana spravuje vaše údaje, nájdete v časti Cortana v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.

HealthVaultHealthVaultmainhealthvaultmodule
Súhrn

HealthVault je osobná zdravotná platforma, ktorá vám umožní zbierať, upravovať, uchovávať a zdieľať informácie o vašom zdraví online. S pomocou funkcie HealthVault môžete mať vaše zdravotné záznamy pod kontrolou. Môžete si tiež vybrať, či sa chcete o ne podeliť s rodinou, opatrovateľmi, poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti, mobilnými aplikáciami, zdravotníckymi prístrojmi a online nástrojmi. Ďalšie informácie o službe HealthVault nájdete na stránke Stránka Pomocníka pre HealthVault.

Prihlásenie do služby HealthVault. Na prihlásenie do služby HealthVault môžete použiť konto Microsoft alebo overovacie služby tretej strany. Ak zrušíte svoje konto Microsoft alebo stratíte prihlasovacie údaje, nebudete mať už k svojim údajom prístup. Služba HealthVault umožňuje použiť viac ako jeden súbor prihlasovacích údajov, čím pomáha zaistiť trvalý prístup. Skôr ako sa rozhodnete použiť na prihlásenie do služby HealthVault overovaciu službu tretej strany, odporúčame vám overiť si záväzky týkajúce sa bezpečnosti a ochrany osobných údajov od spoločnosti, ktorá údaje vydala.

Konto HealthVault a zdravotné záznamy. Pri vytvorení nového konta HealthVault musíte poskytnúť súkromné údaje, ako sú meno, dátum narodenia, e-mailová adresa, PSČ a krajina alebo oblasť. V závislosti od toho, ktoré funkcie budete používať, vás systém môže požiadať o dodatočné informácie. Konto HealthVault vám umožňuje spravovať jeden alebo viac zdravotných záznamov, napríklad váš a vašich rodinných príslušníkov. Údaje v zdravotnom zázname, ktorý spravujete, môžete kedykoľvek pridať alebo odstrániť.

V rámci USA služba HealthVault priradí ku každému zdravotnému záznamu jedinečnú emailovú adresu služby HealthVault. Keď na zadanú emailovú adresu príde správu, správa aj príloha sa automaticky priradia k záznamu v HealthVault a správcovi daného záznamu je zaslaný notifikačný email. E-mailová služba v HealthVault používa „Direct“, protokol navrhnutý špeciálne na komunikáciu s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Z tohto dôvodu môže byť e-mail služby HealthVault zaslaný a doručený len poskytovateľom so systémom, ktorý používa protokol Direct. Správcovia môžu priradiť alebo zrušiť priradenie e-mailových adries k záznamu.

Zdieľanie informácií o zdraví. Kľúčovou vlastnosťou služby HealthVault je schopnosť zdieľať údaje o vašom zdraví s ľuďmi a službami, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť ciele týkajúce sa vášho zdravia. Podľa predvolených nastavení ste správcom všetkých záznamov, ktoré vytvoríte. Správcovia majú najväčšie oprávnenia čo sa prístupu k záznamu týka. Ako správca môžete zdieľať údaje v zdravotnom zázname s ďalším človekom prostredníctvom pozvánky, ktorú mu cez HealthVault zašlete emailom. Môžete stanoviť prístupovú úroveň (vrátane správcovskej úrovne), ako dlho bude mať daná osoba prístup, a či má možnosť upravovať údaje v zázname. Osoba, ktorej umožníte prístup, môže ďalej umožniť prístup ďalším osobám na rovnakej úrovni (napríklad osoba, ktorá môže záznam len prezerať, môže umožniť rovnakú úroveň prístupu ďalšej osobe). Keďže nevhodná úroveň prístupu môže mať za následok narušenie vášho súkromia alebo dokonca odmietnutie prístupu k vašim vlastným záznamom, mali byť ste byť pri prideľovaní prístupu opatrní.

S ďalšími službami a službami tretích strán, ktoré autorizujete, môžete zdieľať len konkrétno údaje (alebo všetky údaje) v zdravotnom zázname. Bez súhlasu oprávneného používateľa prostredníctvom HealthVault nemá cez službu HealthVault žiadna ďalšia služba prístup k vašim údajom. HealthVault vám umožňuje kontrolovať prístup prostredníctvom prijatia alebo zamietnutie požiadaviek na prístup. Pri každej službe vyberáte, ktoré zdravotné informácie v konkrétnom zdravotnom zázname chcete zdieľať a ktoré akcie môže daná služba vykonávať.

Služba, ktorej umožníte prístup k záznamu, dostane kompletné meno priradené k vášmu kontu HealthVault, prezývku sprístupneného záznamu (záznamov) a váš vzťah k danému záznamu. Služba bude mať prístup cez HealthVault, až pokiaľ jej práva neodoberiete. Spoločnosť Microsoft môže zabrániť prístupu služby k službe HealthVault, ak pristupujúca strana nedodržiava záväzky týkajúce ochrany osobných údajov, ktoré vyžaduje spoločnosť Microsoft. Okrem použitia prístupových povolení, ktoré ste udelili službám tretích strán, tieto služby nijako nekontrolujeme ani nemonitorujeme a ich postupy ochrany osobných údajov sú rôzne.

Záznamy pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v USA. V Spojených Štátoch dovoľujeme zúčastneným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti získať záznamy o tom, na čo sa používajú informácie, ktoré do záznamu v službách Microsoft Health zadali. Táto služba podporuje ciele „zmysluplného využitia“ zakotvené v Zákone o zdravotníckych informačných technológiách pre ekonomické a klinické zdravie (HITECH Act), ktorý nabáda poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, aby posielali pacientom kópie zdravotných záznamov elektronicky. Zúčastnení poskytovatelia tak môžu obdržať záznam, ktorý obsahuje číslo, ktorým poskytovateľ pacienta identifikuje v systému a informuje, či používateľ vykonal jednu z „kvalifikačných akcií" v HealthVault (nehovorí, ktorú akciu vykonal). "Kvalifikačné akcie" aktuálne zahŕňajú činnosti ako prezeranie, sťahovanie, alebo odoslanie zdravotných údajov cez email. Nahlasovanie svojich záznamov môžete vypnúť.

Prístup a kontrola. Údaje o svojom konte HealthVault si môžete kedykoľvek prezerať, upravovať alebo odstrániť. Svoje konto tiež môžete kedykoľvek zrušiť. Trvale vymazať položku môže len správca. Ak vymažete zdravotný záznam, vymaže sa aj u všetkých ďalších používateľov, ktorí k nemu mali prístup.

Keď zrušíte konto HealthVault, vymažeme všetky záznamy, kde ste uvedený ako jediný správca. Ak správcovský prístup k záznamu zdieľate, môžete sa rozhodnúť, či chcete záznam vymazať. Spoločnosť Microsoft pred trvalým vymazaním vašich údajov počká obmedzený čas, čím sa zabráni vymazaniu zdravotných údajov omylom alebo ich úmyselnému poškodeniu.

HealthVault uchováva kompletnú históriu každého prístupu, zmien, odstránení používateľom a službou, vrátane dátumu, vykonanej akcie a mena osoby alebo názvu služby. Správcovia záznamov si môžu ich históriu preštudovať.

E-mailová komunikácia. Na e-mailovú adresu, ktorú ste zadali pri vytvorení konta HealthVault, vám zašleme e-mail, v ktorom vás požiadame o overenie vašej e-mailovej adresy, aby sme ju mohli zahrnúť do pozvánok na zdieľanie, ktoré pošlete cez HealthVault, a aby sme vám mohli poslať e-mailom notifikácie o informáciách, ktoré môžete pridať do svojich HealthVault záznamov.

Služba HealthVault pravidelne posiela informačných spravodajcov, ktorí vás informujú o najnovších vylepšeniach. Služba HealthVault vám tiež pravidelne odošle e-mail so zhrnutím nedávnej aktivity na konte. Na základe vašich preferencií týkajúcich sa kontaktovania používame vaše e-mailové adresy aj na odosielanie propagačných e-mailov. Odber týchto emailov môžete kedykoľvek zrušiť.

maineuropeanprivacymodule,mainsecurityofpersonaldatamodule,mainwherewestoreandprocessdatamodule,mainourretentionofpersonaldatamodule,mainadvertisingmodule,maincollectionofdatafromchildrenmodule,mainpreviewreleasesmodule,mainchangestothisprivacystatementmodule,mainhowtocontactusmodule mainenterpriseservicesmodule,mainenterprisedevsoftwareappsmodule mainofficeservicesmodule,mainonedrivemodule,mainoutlookmodule,mainskypemodule,mainlinkedinmodule mainbingmodule,maincortanamodule,mainMicrosoftTranslatormodule,mainswiftkeymodule mainactivationmodule,mainactivityhistorymodule,mainadvertisingidmodule,maindiagnosticsmodule,mainfeedbackhubmodule,mainlocationservicesmotionsensingmodule,mainsecurityandsafetyfeaturesmodule, mainspeechinkingtypingmodule, mainsyncsettingsmodule,mainupdateservicesmodule,mainwebbrowsersmodule,mainwi-fisensemodule,mainwindowsappsmodule,mainwindowsmediaplayermodule,mainwindowshellomodule,mainwindowssearchmodule mainxboxmodule,mainwindowsstoremodule,mainmainmodule,mainmixermodule,maingroovemusicmoviestvmodule,mainsilverlightmodule mainmicrosoftservicelongmodule,mainhealthvaultmodule
mainenterprisedeveloperproductsmodule
Súbory „cookie“

Väčšina lokalít spoločnosti Microsoft používa súbory „cookie“, malé textové súbory umiestnené vo vašom zariadení, ktoré webové servery v doméne, ktorá ich umiestnila, môžu neskôr načítať. Súbory „cookie“ používame na uloženie vašich preferencií a nastavení, na pomoc s prihlásením, poskytnutie cielených reklám a na analyzovanie činností a operácií na lokalitách. Ďalšie informácie nájdete v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov v časti Súbory cookie a podobné technológie.

Štít na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA a medzi Švajčiarskom a USA

Spoločnosť Microsoft sa riadi rámcovými zásadami štítu na ochranu osobných údajov medzi EÚ a USA a medzi Švajčiarskom a USA. Ďalšie informácie nájdete na stránke navštívte webovú lokalitu štítu na ochranu osobných údajov ministerstva obchodu USA.

Kontaktujte nás

Ak máte obavy týkajúce sa ochrany osobných údajov, sťažnosť alebo otázku na riaditeľa oddelenia ochrany osobných údajov spoločnosti Microsoft alebo na osobu zodpovednú za ochranu údajov v EÚ, kontaktujte nás prostredníctvom nášho webového formulára. Ďalšie informácie o kontaktovaní spoločnosti Microsoft vrátane adresy spoločnosti Microsoft Ireland Operations Limited nájdete v časti Ako nás môžete kontaktovať v tomto vyhlásení o ochrane osobných údajov.