Microsoft paziņojums par konfidencialitāti

Pēdējoreiz atjaunināts: 2018. gada novembris Jaunumi

Mums ir svarīga jūsu konfidencialitāte. Paziņojumā par konfidencialitāti ir izklāstīts, kādus personas datus Microsoft apstrādā, kā Microsoft tos apstrādā un kādiem mērķiem šie dati tiek apstrādāti.

Microsoft piedāvā dažādus produktus, tostarp servera produktus, kas tiek izmantoti, lai nodrošinātu uzņēmu darbību visā pasaulē, mājās izmantojamas ierīces, skolā izmantojamu programmatūru un pakalpojumus, ko izmanto izstrādātāji, lai izveidotu un viesotu nākamos. Atsauces uz Microsoft produktiem šajā paziņojumā ietver Microsoft pakalpojumus, tīmekļa vietnes, programmas, programmatūru, serverus un ierīces.

Lai iegūtu papildu atbilstošo informāciju, lūdzu, izlasiet šo paziņojumu par konfidencialitāti, kurā ietverta detalizēta informācija par katru produktu. Šis paziņojums attiecas uz Microsoft mijiedarbībām ar jums un tālāk norādītajiem Microsoft produktiem, kā arī uz citiem Microsoft produktiem, kuros tiek rādīts šis paziņojums.


Personas dati, ko apkopojamPersonas dati, ko apkopojammainpersonaldatawecollect
Kopsavilkums
Pilns teksts

Microsoft apkopo datus no jums, mijiedarbojoties ar jums un savos produktos dažādiem tālāk aprakstītajiem mērķiem, tostarp, lai nodrošinātu efektīvu darbību un jums vislabāko pieredzi ar mūsu produktiem. Daļu šo datu jūs nodrošināt tieši, piemēram, kad veidojat Microsoft kontu, administrējat savas organizācijas licencēšanas kontu, iesniedzat meklēšanas vaicājumu pakalpojumā Bing, reģistrējaties Microsoft notikumam, ierunājat balss komandu līdzeklim Cortana, augšupielādējat dokumentu pakalpojumā OneDrive, iegādājaties MSDN abonementu, reģistrējaties pakalpojumam Office 365 vai sazināties ar mums, lai saņemtu atbalstu. Daļu no tiem mēs iegūstam, apkopojot datus par jūsu mijiedarbību ar mūsu produktiem un saziņas līdzekļiem, to lietošanu un pieredzi darbā ar tiem.

Mēs paļaujamies uz dažādiem juridiskajiem iemesliem un atļaujām ("juridiskie pamati"), lai apstrādātu datus, tostarp ar jūsu piekrišanu, likumīgo interešu līdzsvarošanu, nepieciešamību noslēgt un izpildīt līgumus, kā arī atbilstību tiesiskajiem pienākumiem dažādu tālāk aprakstīto mērķu dēļ.

Datus iegūstam arī no trešajām pusēm. Mēs aizsargājam datus, kas iegūti no trešajām pusēm, saskaņā ar šajā paziņojumā izklāstīto praksi, kā arī papildu ierobežojumiem, ko piemēro datu avoti. Šie trešo pušu avoti laika gaitā mainās, bet tie ietver:

  • datu brokerus, no kuriem mēs iegādājamies demogrāfiskos datus, lai papildinātu mūsu apkopotos datus;
  • pakalpojumus, kas veido lietotāja ģenerētu saturu no pakalpojuma, kas pieejams citiem lietotājiem, piemēram, atsauksmes par vietējiem uzņēmumiem vai publisko sociālo plašsaziņas līdzekļu ziņas;
  • saziņas pakalpojumus, tostarp e-pasta pakalpojumu sniedzējus un sociālos tīklus, ja piešķirat mums atļauju piekļūt jūsu datiem šādu trešo pušu pakalpojumos vai tīklos;
  • pakalpojumu sniedzējus, kas palīdz mums noteikt jūsu ierīces atrašanās vietu;
  • partnerus, sadarbībā ar kuriem mēs piedāvājam kopīgas zīmolrades pakalpojumus vai iesaistāmies kopīgās mārketinga darbībās;
  • izstrādātājus, kuri veido pieredzes Microsoft produktiem, piemēram, Cortana;
  • publiski pieejamus avotus, piemēram, atvērtas valsts iestāžu datu bāzes.

Ja pārstāvat organizāciju, piemēram uzņēmumu vai mācību iestādi, kas izmanto Microsoft uzņēmumu un izstrādātāju produktus, lūdzu, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļu Uzņēmumu un izstrādātāju produkti, lai uzzinātu vairāk par to, kā mēs apstrādājam jūsu datus.

Jums ir pieejamas izvēles iespējas attiecībā uz tehnoloģiju, ko izmantojat, un datiem, ko kopīgojat. Kad jums tiek lūgts norādīt personas datus, jūs varat noraidīt šo lūgumu. Lai darbinātu pakalpojumu un nodrošinātu jums to, daudzos no mūsu produktiem nepieciešams norādīt personas datus. Ja izvēlēsities nesniegt produkta vai līdzekļa darbībai un nodrošināšanai nepieciešamos datus, jūs nevarēsit izmantot attiecīgo produktu vai līdzekli. Līdzīgi situācijām, kad mums ir nepieciešams apkopot personas datus saskaņā ar likumdošanu vai noslēgt ar jums līgumu vai izpildīt ar jums noslēgtu līgumu, bet jūs nesniedzat datus, mēs nevarēsim noslēgt līgumu vai, ja tas attiecas uz esošu produktu, ko izmantojat — mums, iespējams, būs tas jāaiztur vai jāatceļ. Šādos gadījumos mēs jūs informēsim. Gadījumos, kad datu sniegšana nav obligāta, un jūs izvēlaties nekopīgot personas datus, tādi līdzekļi, kas izmanto datus, piemēram, personalizēšana, jums nedarbosies.

Apkopotie dati ir atkarīgi no tā, kāds ir konteksts jūsu mijiedarbībām ar korporāciju Microsoft un kādas izvēles jūs veicat (tostarp no konfidencialitātes iestatījumiem), kā arī no izmantotajiem produktiem un līdzekļiem, jūsu atrašanās vietas un piemērojamajiem tiesību aktiem..

Var tikt apkopoti tālāk minētie dati.

Vārds un kontaktpersonas dati. Jūsu vārds un uzvārds, e-pasta adrese, pasta adrese, tālruņa numurs un citi līdzīgi kontaktpersonas dati.

Akreditācijas dati. Paroles, paroļu atgādinājumi un līdzīga drošības informācija, kas tiek izmantota autentifikācijai un konta piekļuvei.

Demogrāfiskie dati. Dati par jums, piemēram, jūsu vecums, dzimums, valsts un vēlamā valoda.

Maksājumu dati. Dati, kas nepieciešami maksājumu apstrādei, piemēram, informācija par jūsu maksāšanas līdzekļa numuru (piemēram, kredītkartes numurs) un ar maksāšanas līdzekli saistītais drošības kods.

Abonēšanas un licencēšanas dati. Informācija par jūsu abonementiem, licencēm un citām pilnvarām.

Mijiedarbības. Dati par to, kā izmantojat Microsoft produktus. Dažos gadījumos, piemēram, meklēšanas vaicājumos, tas ir dati, ko sniedzat, lai izmantotu produktus. Citos gadījumos, piemēram, kļūdu ziņojumos, tie ir dati, ko ģenerējam mēs. Citas mijiedarbību datu piemēri ietvert tālāk minēto.

  • Ierīces un lietojuma dati. Dati par jūsu ierīci un produktu un līdzekļiem, kurus izmantojat, tostarp informācija par jūsu aparatūru un programmatūru, informācija par to, kā mūsu produkti darbojas, kā arī jūsu iestatījumi. Piemēram:
    • maksājumu un konta vēsture; dati par vienumiem, ko iegādājaties, un darbībām, kas saistītas ar jūsu kontu;
    • pārlūkošanas vēsture; dati par jūsu apmeklētajām tīmekļa lapām;
    • ierīču, savienojamības un konfigurācijas dati; dati par jūsu ierīci, tās konfigurāciju un tuvējiem tīkliem (piemēram, dati par operētājsistēmām un citu programmatūru, kas instalēta jūsu ierīcē, tostarp produktu atslēgas, kā arī IP adrese, ierīču identifikatori (piemēram, tālruņu IMEI numurs), reģionālie un valodas iestatījumi un informācija par WLAN piekļuves punktiem jūsu ierīces tuvumā);
    • kļūdu ziņojumi un veiktspējas dati; dati par produktu veiktspēju un jebkādām problēmām, kas rodas, tostarp kļūdu ziņojumi (kļūdu ziņojumi (dažkārt tiek dēvēti par "avārijas izmetēm") var ietvert informāciju par programmatūru vai aparatūru, kas saistīta ar kļūdu, atvērto failu saturu kļūdas rašanās brīdī un datus par citu programmatūru ierīcē);
    • problēmu novēršanas un palīdzības dati; dati, kurus sniedzat, sazinoties ar Microsoft, lai saņemtu palīdzību, piemēram, produkti, ko izmantojat, un cita informācija, kas mums palīdz nodrošināt atbalstu (piemēram, saziņas vai autentifikācijas dati, jūsu tērzēšanas un citas saziņas ar Microsoft dati, dati par jūsu ierīces stāvokli un jūsu izmantotajiem produktiem, kas saistīti ar jūsu palīdzības vaicājumu). Kad sazināties ar mums, piemēram, lai pieprasītu klientu atbalstu, var tikt pārraudzītas un ierakstītas tālruņa sarunas vai tērzēšanas sesijas ar mūsu pārstāvjiem.
  • Intereses un izlase. Dati par jūsu interesēm un izlasi, piemēram, par sporta komandām, kuras esat iecienījis, vēlamajām programmēšanas valodām, akciju cenām, kurām sekojat, vai pilsētām, kuras pievienojat, lai sekotu līdzi, piemēram, laika apstākļiem vai satiksmei. Papildus tam, ko norādāt tieši, jūsu intereses un izlase var tikt izsecināta arī no citiem mūsu apkopotajiem datiem.
  • Satura patēriņa dati. Informācija par multivides saturu (piemēram, TV pārraides, video, mūzika, audio, mācību grāmatas, programmas un spēles), kuram piekļūstat, izmantojot mūsu produktus.
  • Meklējumi un komandas. Meklēšanas vaicājumi un komandas, kad izmantojat Microsoft produktus ar meklēšanas vai saistītas produktivitātes funkcionalitāti.
  • Balss dati. Jūsu balss dati, piemēram, mutiski meklēšanas vaicājumi vai komandas, kas var ietvert fona skaņas.
  • Teksta, rakstīšanas ar tinti un rakstīšanas dati. Teksta, rakstīšanas ar tinti un rakstīšanas dati, kā arī saistītā informācija. Piemēram, apkopojot rakstīšanas ar tinti datus, mēs apkopojam informāciju par rakstīšanas ar tinti instrumenta novietojumu jūsu ierīcē.
  • Attēli. Attēli un saistītā informācija, piemēram, attēlu metadati. Piemēram, mēs apkopojam attēlu, ko sniedzat, kad izmantojat Bing attēlu pakalpojumu.
  • Kontaktpersonas un attiecības. Dati par jūsu kontaktpersonām un attiecībām, ja izmantojat produktu informācijas kopīgošanai ar citiem, kontaktpersonu pārvaldībai, saziņai ar citiem vai produktivitātes uzlabošanai.
  • Sociālie dati. Informācija par attiecībām un mijiedarbību starp jums, citām personām un organizācijām, piemēram, saistību veidiem (piemēram, patika, nepatika, notikumi u.c.) attiecībā uz cilvēkiem un organizācijām.
  • Atrašanās vietas dati. Dati par jūsu ierīces atrašanās vietu. Šī informācija var būt precīza vai aptuvena. Piemēram, mēs apkopojam atrašanās vietas datus, izmantojot globālās navigācijas satelīta sistēmu — GNSS (piemēram, GPS), un datus par apkaimē esošiem mobilo sakaru torņiem un Wi-Fi tīklājiem. Atrašanās vietas informācija var tikt arī izsecināta no ierīces IP adreses vai datiem jūsu konta profilā, kas norāda tās atrašanās vietu ar mazāku precizitāti, piemēram, pilsēta vai pasta indekss.
  • Citi ievadītie dati. Citi ievadītie dati, kad lietojat mūsu produktus. Piemēram, tādi dati kā pogas, ko nospiežat Xbox bezvadu vadāmierīcē, izmantojot pakalpojumu Xbox Live, skeletveida izsekošanas dati, kad izmantojat ierīci Kinect, un citi sensora dati, piemēram, jūsu veikto darbību skaits, kad izmantojat ierīces ar piemērojamiem sensoriem. Turklāt, ja jūs izmantojat Spend, pēc jūsu norādes mēs varam arī apkopot transakciju datus no jūsu kredītkartes izsniedzēja, lai nodrošinātu pakalpojumu.

Saturs. Jūsu ievadīto, augšupielādēto, saņemto, izveidoto un kontrolēto failu un saziņas saturs. Piemēram, ja pakalpojumā Skype pārsūtat failu citam Skype lietotājam, mums ir jāapkopo šī faila saturs, lai parādītu to jums un otram lietotājam. Ja saņemat e-pastu, izmantojot Outlook.com, mums ir nepieciešamas apkopot šī e-pasta saturu, lai nogādātu to jūsu pasta kastītē, jums to parādītu, ļautu jums uz to atbildēt, un to uzglabātu līdz jūs izvēlaties to dzēst. Cits saturs, ko apkopojam, kad nodrošinām jums produktus, ietver:

  • saziņu, tostarp audio, video, tekstu ziņojumā, e-pasta ziņojumā, zvanā, sapulces pieprasījumā vai tērzēšanas sarunā (rakstisku, rakstītu ar tinti, diktētu vai citādu);
  • fotoattēlus, attēlus, dziesmas, filmas, programmatūru un citu multividi vai dokumentus, ko glabājat, izgūstat vai citādi apstrādājat mūsu mākonī.

Video vai ieraksti. Notikumu un darbību ieraksti Microsoft ēkās, mazumtirdzniecības vietās un citās atrašanās vietās. Kad jūs ieejat Microsoft Store fiziskās atrašanās vietās vai citās telpās vai arī apmeklējat kādu Microsoft notikumu, kas tiek ierakstīts, mēs varam apstrādāt jūsu attēlu un balss datus.

Atsauksmes un novērtējumi. Informācija, ko sniedzat mums, un jūsu mums nosūtīto ziņojumu saturs, piemēram, jūsu rakstītie komentāri, aptauju dati un atsauksmes par produktiem.

Tālāk esošajās produktiem raksturīgajās sadaļās ir aprakstīta datu apkopošanas prakse šajos pakalpojumos.

Kā mēs izmantojam personas datusKā mēs izmantojam personas datusmainhowweusepersonaldatamodule
Kopsavilkums
Pilns teksts

Microsoft izmanto mūsu apkopotos datus, lai nodrošinātu jums daudzveidīgu un interaktīvu pieredzi. Jo īpaši mēs izmantojam datus, lai:

  • nodrošinātu mūsu produktus, kuri ietver atjaunināšanu, drošināšanu un problēmu novēršanu, kā arī atbalsta sniegšanu; nepieciešamības gadījumā kopīgotu datus, lai nodrošinātu pakalpojumu vai veiktu jūsu pieprasītās transakcijas;
  • uzlabotu un pilnveidotu mūsu produktus;
  • personalizētu mūsu produktus un sniegtu ieteikumus;
  • reklamētu un pārdotu jums produktus un pakalpojumus, tostarp sūtītu reklāmas saziņu, pielāgotu reklāmas mērķauditorijai un rādītu jums atbilstošus piedāvājumus.

Mēs arī izmantojam datus, lai nodrošinātu mūsu uzņēmējdarbību, kas ietver mūsu darbības rezultātu analīzi, tiesisko pienākumu izpildi, mūsu darbaspēka attīstību un pētījumu veikšanu.

Šiem mērķiem mēs apvienojam datus, ko apkopojam dažādās situācijās (piemēram, jums lietojot divus Microsoft produktus). Piemēram, Cortana izmanto informāciju par jūsu iecienītajām sporta komandām, ko norādāt programmā Microsoft Sports, lai sniegtu jūsu interesēm atbilstošu informāciju, un Microsoft Store izmanto informāciju par to, kā jūs izmantojat dažādas programmas un pakalpojumus, lai sniegtu personalizētus programmu ieteikumus. Tomēr mēs esam izveidojuši iebūvētus tehnoloģiskus un procesuālus drošības pasākumus, kuru mērķis ir nepieļaut konkrētas datu kombinācijas saskaņā ar likumdošanu. Piemēram, atbilstoši likuma prasībām mēs glabājam jūsu datus, ko esam apkopojuši laikā, kad neesat autentificēts (neesat pierakstījies), atsevišķi no jebkādas konta informācijas, kas tieši jūs identificē, piemēram, jūsu vārds, e-pasta adrese vai tālruņa numurs.

Mēs apstrādājam jūsu personas datus ar jūsu piekrišanu un/vai pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu produktus, ko izmantojat, vadītu mūsu uzņēmējdarbību, izpildītu mūsu līgumsaistības un tiesiskos pienākumus, aizsargātu mūsu sistēmu un klientu drošību vai izpildītu citas Microsoft likumīgās intereses, kas aprakstītas šajā sadaļā un šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Kāpēc mēs kopīgojam personas datus. Mēs pārsūtām personas datus no Eiropas Ekonomikas zonas, ņemot vērā dažādus juridiskos mehānismus, kas aprakstīti šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Kur mēs uzglabājam un apstrādājam personas datus .

Papildinformācija par apstrādes mērķiem:

  • Mūsu produktu nodrošināšana. Mēs izmantojam datus, lai nodrošinātu mūsu produktu darbību un sniegtu jums daudzveidīgu un interaktīvu pieredzi. Piemēram, ja izmantojat pakalpojumu OneDrive, mēs apstrādājam dokumentus, ko augšupielādējat pakalpojumā OneDrive, lai jūs varētu izgūt, dzēst, rediģēt, pārsūtīt vai citādi apstrādāt tos pēc jūsu norādes pakalpojuma ietvaros. Vai arī, ievadot meklēšanas vaicājumu meklētājprogrammā Bing, mēs izmantojam šo vaicājumu, lai rādītu jums meklēšanas rezultātus. Turklāt, ņemot vērā to, ka saziņa ir dažādu produktu, programmu un darbību līdzeklis, mēs izmantojam datus, lai sazinātos ar jums. Piemēram, mēs varam sazināties ar jums pa tālruni vai e-pastu, vai izmantojot citus līdzekļus, lai informētu jūs par abonementa termiņa beigām vai apspriestu jūsu licencēšanas kontu. Mēs arī sazināmies ar jums saistībā ar mūsu produktu drošināšanu, piemēram, lai informētu jūs, kad ir pieejami produkta atjauninājumi.
  • Produktu uzlabošana. Mēs izmantojam datus, lai pastāvīgi uzlabotu mūsu produktus, tostarp pievienojot jaunus līdzekļus vai iespējas. Piemēram, mēs izmantojam kļūdu pārskatus, lai uzlabotu drošības līdzekļus, meklēšanas vaicājumus un klikšķus pakalpojumā Bing, lai uzlabotu meklēšanas rezultātu atbilstību, lietojuma datus, lai noteiktu jaunu līdzekļu prioritāti, kā arī balss datus, lai uzlabotu runas atpazīšanas precizitāti.
  • Personalizēšana. Daudzi produkti ietver personalizētus līdzekļus, piemēram, ieteikumus, kas uzlabo jūsu produktivitāti un patiku. Šie līdzekļi izmanto automatizētus procesus, lai pielāgotu jūsu iespējas produktos atbilstoši mūsu rīcībā esošajiem datiem par jums, piemēram, mūsu secinājumiem par jums un jūsu produkta lietošanu, jūsu darbībām, interesēm un atrašanās vietu. Piemēram, atkarībā no iestatījumiem, ja straumējat filmas pārlūkā savā Windows ierīcē, var tikt rādīts Microsoft Store programmas ieteikums, kas straumē efektīvāk. Ja jums ir Microsoft konts, ar jūsu atļauju mēs varam sinhronizēt jūsu iestatījumus vairākās ierīcēs. Daudzi mūsu produkti nodrošina vadīklas personalizētu līdzekļu atspējošanai.
  • Produktu aktivizēšana. Mēs izmantojam datus, piemēram, ierīces un programmas veidu, atrašanās vietu, unikālos ierīču, programmu, tīkla un abonementa identifikatorus, lai aktivizētu produktus, kuriem ir nepieciešama aktivizēšana.
  • Produktu izstrāde. Mēs izmantojam datus, lai izstrādātu jaunus produktus. Piemēram, mēs izmantojam datus, no kuriem bieži vien ir noņemta identificējoša informācija, lai labāk saprastu mūsu klientu skaitļošanas un produktivitātes vajadzības, kas var būt jaunu produktu izstrādes pamatā.
  • Klientu atbalsta dienests. Mēs izmantojam datus, lai novērstu un diagnosticētu produktu problēmas, labotu klientu ierīces un nodrošinātu citus klientu apkalpošanas un atbalsta pakalpojumus.
  • Drošināšanas un problēmu novēršanas veicināšana. Mēs izmantojam datus, lai veicinātu mūsu produktu drošināšanu un problēmu novēršanu tajos. Tas ietver arī datu izmantošanu, lai aizsargātu mūsu produktu un klientu drošību, ļaunprogrammatūras un ļaunprātīgu darbību konstatēšanu, veiktspējas un saderības problēmu novēršanu, lai palīdzētu klientiem gūt pēc iespējas pilnvērtīgāku pieredzi, kā arī klientu informēšanu par mūsu produktu atjauninājumiem. Tas var attiekties arī uz automatizētu sistēmu izmantošanu, lai konstatētu drošības un aizsardzības problēmas.
  • Drošība. Mēs izmantojam datus, lai aizsargātu mūsu produktu un klientu drošību. Mūsu drošības līdzekļi un produkti var traucēt ļaunprogrammatūras darbību un paziņot lietotājiem, ja viņu ierīcēs ir atrasta ļaunprogrammatūra. Piemēram, daži no mūsu produktiem, piemēram, Outlook un OneDrive, regulāri pārbauda saturu automatizētā veidā, lai identificētu potenciālu surogātpastu, vīrusus, aizskarošas darbības vai URL, kas ir atzīmēti kā krāpšanas, pikšķerēšanas vai ļaunprogrammatūras saites; un mēs paturam tiesības bloķēt paziņojumu piegādi vai noņemt saturu, ja tas pārkāpj mūsu nosacījumus.
  • Atjauninājumi. Mēs izmantojam mūsu apkopotos datus, lai izstrādātu produktu atjauninājumus un drošības ielāpus. Piemēram, mēs varam izmantot informāciju par tādām jūsu ierīces iespējām ka pieejamā atmiņa, lai nodrošinātu jums programmatūras atjauninājumu vai drošības ielāpu. Atjauninājumi un ielāpi ir paredzēti, lai maksimizētu jūsu pieredzi saistībā ar mūsu produktiem, palīdzētu aizsargāt jūsu datu konfidencialitāti un drošību, nodrošinātu jaunus līdzekļus, kā arī sagatavotu jūsu ierīci šādu atjauninājumu apstrādei.
  • Reklāmas saziņa. Mēs izmantojam mūsu apkopotos datus, lai nodrošinātu reklāmas saziņu. Jūs varat reģistrēties e-pasta abonementu izmantošanai un izvēlēties saņemt Microsoft reklāmas saziņu e-pastā, īsziņās, pasta sūtījumu vai tālruņa zvanu veidā. Informāciju par jūsu kontaktpersonu datu, e-pasta abonementu un reklāmas saziņas pārvaldību skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Kā piekļūt saviem personas datiem un kontrolēt tos.
  • Atbilstoši piedāvājumi. Microsoft izmanto datus, lai sniegtu jums atbilstošu un vērtīgu informāciju par mūsu produktiem. Mēs analizējam no dažādiem avotiem iegūtus datus, lai paredzētu informāciju, kas interesēs jūs visvairāk un būs jums atbilstoša, un nodrošinām jums šādu informāciju dažādos veidos. Piemēram, mēs varam paredzēt, ka jums interesē spēļu spēlēšana, un sazināties ar jums par jaunajām spēlēm, kas jums varētu patikt.
  • Reklāmas. Microsoft neizmanto jūsu e-pastā, tērzēšanā, videozvanos, balss pastā vai dokumentos, fotoattēlos un citos personiskos failos iekļauto informāciju, lai jums rādītu personalizētas reklāmas. Datus, kurus apkopojam, mijiedarbojoties ar jums dažos mūsu produktos un trešās puses tīmekļa īpašumos, mēs izmantojam, lai rādītu reklāmas mūsu produktos un trešās puses īpašumos. Mēs varam izmantot automatizētus procesus, lai pielāgotu reklāmas atbilstoši jūsu vajadzībām. Papildinformāciju par to, kā jūsu dati tiek izmantoti reklāmas nolūkos, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Reklāmas.
  • Transakciju komercija. Mēs izmantojam datus, lai izpildītu jūsu transakcijas ar mums. Piemēram, mēs apstrādājam maksājumu informāciju, lai nodrošinātu klientiem produktu abonementus un izmantotu kontaktinformāciju veikalā Microsoft Store iegādāto produktu nodrošināšanai.
  • Atskaišu veidošana un biznesa darbības. Mēs izmantojam datus, lai analizētu mūsu darbību un iegūtu biznesa informāciju. Tas ļauj mums pieņemt kompetentus lēmumus un veidot atskaites par mūsu uzņēmuma darbības rezultātiem.
  • Tiesību un īpašuma aizsardzība. Mēs izmantojam datus, lai konstatētu un novērstu krāpniecību, risinātu strīdus, nodrošinātu līgumsaistību izpildi un aizsargātu mūsu īpašumu. Piemēram, mēs izmantojam datus, lai apstiprinātu programmatūras licenču derīgumu pirātisma mazināšanas nolūkā. Mēs varam izmantot automatizētus procesus, lai konstatētu un novērstu darbības, kas pārkāpj mūsu tiesības un citu personu tiesības, piemēram, krāpniecība.
  • Juridiska atbilstība. Mēs apstrādājam datus, lai nodrošinātu atbilstību tiesību aktiem. Piemēram, mēs izmantojam informāciju par klientu vecumu, lai izpildītu mūsu saistības bērnu konfidencialitātes aizsardzības jomā. Mēs arī apstrādājam kontaktinformāciju un akreditācijas datus, lai palīdzētu klientiem izmantot viņu datu aizsardzības tiesības.
  • Izpēte. Īstenojot atbilstošus tehniskos un organizācijas pasākumus, lai aizsargātu personu tiesības un brīvības, mēs izmantojam datus, lai veiktu izpēti, tostarp sabiedrības interesēs un zinātniskiem mērķiem.
Kāpēc mēs kopīgojam personas datusKāpēc mēs kopīgojam personas datusmainreasonswesharepersonaldatamodule
Kopsavilkums
Pilns teksts

Mēs kopīgojam jūsu personas datus ar jūsu piekrišanu vai pēc nepieciešamības, lai veiktu jebkādas darbības vai nodrošinātu jebkuru produktu, ko esat pieprasījis vai apstiprinājis. Piemēram, mēs kopīgojam jūsu saturu ar trešajām pusēm, kad jūs to pieprasāt, piemēram, sūtot e-pastu draugam, kopīgojot fotoattēlus un dokumentus OneDrive vai sasaistot kontus ar citu pakalpojumu. Ja, lai piekļūtu Microsoft produktiem, izmantojat Microsoft produktu, ko nodrošina organizācija, ar kuru esat saistīts, piemēram, darba devējs vai mācību iestāde, vai izmantojat šādas organizācijas piešķirto e-pasta adresi, mēs kopīgojam noteiktus datus, piemēram, mijiedarbības datus un diagnostikas datus, nolūkā sniegt iespēju jūsu organizācijai pārvaldīt produktus. Kad norādāt maksājuma datus, lai veiktu pirkumu, mēs kopīgojam maksājuma datus ar bankām un citiem uzņēmumiem, kas apstrādā maksājumu darījumus vai sniedz citus finanšu pakalpojumus, kā arī lai novērstu krāpšanu un mazinātu kredīta risku.

Mēs kopīgojam šādus personas datus arī ar Microsoft kontrolē esošiem saistītajiem uzņēmumiem un meitasuzņēmumiem. Mēs kopīgojam personas datus ar piegādātājiem vai starpniekiem, kuri darbojas mūsu vārdā šajā paziņojumā aprakstīto mērķu realizācijā. Piemēram, uzņēmumiem, kurus esam nolīguši, lai nodrošinātu klientu pakalpojumu atbalstu vai palīdzētu aizsargāt un nodrošināt mūsu sistēmas un pakalpojumus, var būt nepieciešama piekļuve personiskajiem datiem, lai nodrošinātu šīs funkcijas. Šādos gadījumos šiem uzņēmumiem ir jāievēro mūsu prasības attiecībā uz datu konfidencialitāti un drošību, un tie nedrīkst izmantot no mums saņemtos personas datus citiem nolūkiem. Mēs varam atklāt jūsu personas datus arī korporatīvu darījumu ietvaros, piemēram, aktīvu apvienošanas vai pārdošanas gadījumā.

Visbeidzot — mēs saglabājam, piekļūstam, pārsūtām, izpaužam un saglabājam personas datus, tostarp informāciju par jūsu saturu (piemēram, e-pasta ziņojumu Outlook.com, vai privātās mapēs esošu failu saturu no OneDrive) gadījumos, kad labticīgi ticam, ka šāda rīcība ir nepieciešama, lai veiktu kādu no tālāk minētajām darbībām.

  • Nodrošinātu atbilstību piemērojamajiem tiesību aktiem vai reaģētu tiesas procesu ietvaros, tostarp reaģētu uz tiesībsargājošo iestāžu un citu valsts aģentūru pieprasījumiem.
  • Aizsargātu savus klientus, piemēram, lai novērstu surogātpastu vai produktu lietotāju apkrāpšanas mēģinājumus vai arī lai palīdzētu novērst dzīvības apdraudējumu vai nopietnu traumu risku.
  • Darbotos un uzturētu mūsu produktu drošību, tostarp novērstu vai apturētu uzbrukumus mūsu datoru sistēmām vai tīkliem.
  • Aizsargātu Microsoft tiesības vai īpašumu, tostarp pakalpojumu izmantošanas noteikumu pārvaldību, tomēr, ja mēs saņemsim informāciju, kas norādīs, ka kāds izmanto mūsu pakalpojumus, lai tirgotu zagtu intelektuālo vai fizisko Microsoft īpašumu, mēs nepārbaudīsim klienta privāto saturu paši, bet varam to pilnvarot veikt tiesībsargājošām iestādēm.

Lai iegūtu papildinformāciju par datiem, kurus mēs izpaužam, atbildot uz pieprasījumiem no varas iestādēm un citām valsts iestādēm, lūdzu, skatiet vietni Likumu ievērošanas pieprasījumu paziņojums.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka daži mūsu produkti iekļauj saites uz trešo pušu produktiem, kuru konfidencialitātes prakse atšķiras no Microsoft izmantotajām. Ja sniedzat personas datus jebkuram no šiem produktiem, uz jūsu datiem attiecas attiecīgo pakalpojumu konfidencialitātes politikas.

Kā piekļūt saviem personas datiem un kontrolēt tosKā piekļūt saviem personas datiem un kontrolēt tosmainhowtoaccesscontrolyourdatamodule
Kopsavilkums
Pilns teksts

Jūs varat piekļūt un kontrolēt savus personas datus, ko korporācija Microsoft ir ieguvusi, izmantojot tālāk aprakstītos rīkus, ko Microsoft jums nodrošina, vai sazinoties ar korporāciju Microsoft. Tālāk ir minēti daži piemēri.

  • Ja korporācija Microsoft ir ieguvusi jūsu piekrišanu izmantot jūsu personas datus, varat atsaukt piekrišanu jebkurā laikā.
  • Jūs varat pieprasīt piekļuvi saviem personas datiem, to dzēšanu un atjaunināšanu.
  • Ja vēlaties portēt savus datus citur, varat izmantot šim mērķim Microsoft piedāvātos rīkus vai, ja neviens nav pieejams, varat sazināties ar korporāciju Microsoft, lai saņemtu palīdzību.

Varat arī iebilst pret to, ka korporācija Microsoft izmanto jūsu personas datus, vai ierobežot to. Piemēram, jūs varat iebilst pret jūsu personas datu izmantošanu jebkurā brīdī:

  • Tiešā mārketinga mērķiem.
  • Ja mēs veicam uzdevumu sabiedrības interesēs vai rīkojamies saskaņā ar mūsu vai trešo pušu likumīgajām interesēm.

Jums var būt šīs tiesības saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem, tostarp ES Vispārējo datu aizsardzības regulu (GDPR), bet mēs tās piedāvājam neatkarīgi no jūsu atrašanās vietas. Dažos gadījumos jūsu iespēja piekļūt saviem personas datiem vai kontrolēt tos būs ierobežota, kā to pieprasa vai atļauj piemērojamie tiesību akti.

Ja jūsu organizācija, piemēram, jūsu darba devējs, mācību iestāde vai pakalpojumu sniedzējs nodrošina jums piekļuvi Microsoft produktiem un pārvalda jūsu Microsoft produktu lietošanu, sazinieties ar jūsu organizāciju, lai uzzinātu vairāk par to, kā piekļūt jūsu personas datiem un kontrolēt tos.

Jūs varat piekļūt un kontrolēt savus personas datus, ko korporācija Microsoft ir ieguvusi, un izmantot datu aizsardzības tiesības, izmantojot dažādus mūsu piedāvātos rīkus. Jums noderīgākie rīki ir atkarīgi no mūsu mijiedarbības ar jums un mūsu produktu lietošanas. Tālāk ir sniegts vispārīgs mūsu piedāvāto rīku saraksts, lai palīdzētu jums kontrolēt jūsu personas datus. Konkrētiem produktiem var tikt nodrošinātas papildu vadīklas.

  • Microsoft konfidencialitātes informācijas panelis. Jūs varat pārvaldīt daļu datu, ko korporācija Microsoft apstrādā, jums izmantojot Microsoft kontu vietnē Microsoft konfidencialitātes informācijas panelis. Šeit varat, piemēram, skatīt un notīrīt pārlūkošanas, meklēšana un atrašanās vietas datus, kas saistīti ar jūsu Microsoft kontu. Varat arī pārvaldīt datus Cortana piezīmju grāmatiņā un Microsoft Health pakalpojumos.
  • Microsoft konts. Ja vēlaties piekļūt profila un maksājumu informācijai, rediģēt vai noņemt to savā Microsoft konta, mainīt paroli, pievienot drošības informāciju vai slēgt kontu, apmeklējiet vietni Microsoft konta tīmekļa vietne.
  • Lielapjoma licencēšanas pakalpojumu centrs (Volume Licensing Service Center — VLSC). Ja esat lielapjoma licencēšanas klients, vietnē Lielapjoma licencēšanas pakalpojumu centra tīmekļa vietne varat kontrolēt jūsu kontaktinformāciju un abonēšanas un licencēšanas datus vienuviet.
  • Skype. Ja vēlaties piekļūt noteiktai Skype konta profila un maksājumu informācijai, rediģēt vai noņemt to, vai mainīt paroli, pierakstieties savā kontā.
  • Xbox. Ja izmantojat pakalpojumu Xbox Live vai Xbox.com, varat skatīt vai rediģēt savus personas datus, tostarp norēķinu un konta informāciju, konfidencialitātes iestatījumus, drošības tiešsaistē un datu kopīgošanas preferences, Xbox konsolē piekļūstot sadaļai Mans Xbox, vai tīmekļa vietnē Xbox.com.
  • Microsoft Store. Varat piekļūt Microsoft Store profilam un konta informācijai, apmeklējot tīmekļa vietni Microsoft Store un atlasot Skatīt kontu vai Pasūtījumu vēsture.
  • Microsoft.com. Savam profilam vietnē microsoft.com varat piekļūt un atjaunināt to, apmeklējot sadaļu Microsoft konta profila lapa.
  • Ja jums ir Microsoft izstrādātāju tīkla (MSDN) publiskais profils, varat piekļūt jūsu datiem un tos rediģēt, pierakstoties tīmekļa vietnē MSDN forums.

Ne visiem Microsoft apstrādātajiem personas datiem var piekļūt vai kontrolēt tos, izmantojot augstāk minētos rīkus. Ja vēlaties piekļūt Microsoft apstrādātajiem personas datiem, kas nav pieejami ar augstāk norādīto rīku palīdzību vai tieši izmantotajos Microsoft produktos, vai ja vēlaties kontrolēt šos personas datus, jebkurā brīdī varat sazināties ar korporāciju Microsoft, izmantojot adresi sadaļā Kontaktinformācija vai mūsu tīmekļa veidlapa. Mēs sniedzam atbildes uz personas datu kontroles pieprasījumiem 30 dienu laikā.

Jūsu saziņas preferences

Varat izvēlēties saņemt Microsoft reklāmas saziņu e-pastā, īsziņās, pasta sūtījumu vai tālruņa zvanu veidā. Ja saņemat no mums reklāmas e-pasta ziņojumus vai īsziņas un vēlaties atteikties no šiem paziņojumiem, varat to izdarīt, rīkojoties saskaņā ar šajā paziņojumā sniegtajiem norādījumiem. Varat arī izvēlēties saņemt reklāmas e-pastā, tālruņa zvanu vai pasta sūtījumu veidā, pierakstoties ar savu personisko Microsoft kontu un skatot savu saziņas atļaujas, kur varat atjaunināt savu kontaktinformāciju, pārvaldīt saziņas preferences attiecībā uz visiem Microsoft pakalpojumiem, atteikties no e-pasta abonementiem un izvēlēties, vai kopīgot savu kontaktinformāciju ar Microsoft partneriem. Ja jums nav personiska Microsoft konta, varat pārvaldīt Microsoft e-pasta saziņas preferences, izmantojot iespēju tīmekļa veidlapa. Šīs izvēles neattiecas uz obligāto pakalpojuma komunikāciju, kas ir daļa no noteiktiem Microsoft produktiem, programmām, darbībām vai aptaujām vai citu informācijas komunikāciju, kurai ir sava abonēšanas anulēšanas metode.

Jūsu izvēles iespējas attiecībā uz reklāmu

Lai atteiktos no interesēm atbilstošu reklāmu saņemšanas no korporācijas Microsoft, apmeklējiet mūsu vietni atteikšanās lapa. Pēc jūsu atteikšanās jūsu preference tiks saglabāta sīkfailā, kas ir unikāls jūsu lietotajam pārlūkam. Atteikšanās sīkfaila derīguma termiņš ir pieci gadi. Ja no ierīces izdzēšat sīkfailus, atteikšanās ir jāveic atkārtoti.

Jūs varat arī saistīt savu atteikšanās izvēli ar savu personisko Microsoft kontu. Šādā gadījumā tā attieksies uz jebkuru ierīci, kurā izmantojat šo kontu, un būs spēkā, līdz kāds pierakstīsies attiecīgajā ierīcē, izmantojot citu personisko Microsoft kontu. Ja no ierīces izdzēšat sīkfailus, lai iestatījumi būtu spēkā, pierakstīšanās ir jāveic atkārtoti.

Attiecībā uz Microsoft kontrolētām reklāmām, kas tiek rādītas Windows programmās, jūs varat izmantot atteikšanos, kas saistīta ar jūsu personisko Microsoft kontu, vai atteikties no interesēm atbilstošām reklāmām, sadaļā Windows iestatījumi izslēdzot opciju Reklāmas ID.

Tā kā interesēm atbilstošu reklāmu vajadzībām lietotie dati tiek izmantoti arī citām vajadzībām (tostarp mūsu produktu nodrošināšanai, analīzei un krāpniecības noteikšanai), atsakoties no interesēm atbilstošām reklāmām, attiecīgo datu apkopošana netiek pārtraukta. Jūs turpināsit saņemt reklāmas, lai gan tās, iespējams, būs mazāk atbilstošas jūsu interesēm.

Lai atteiktos saņemt interesēm atbilstošas reklāmas no trešajām pusēm, ar kurām sadarbojamies, apmeklējiet viņu vietnes (skatiet iepriekš).

Pārlūku vadīklas

Kad izmantojat pārlūku, varat kontrolēt savus personas datus, izmantojot noteiktus līdzekļus. Tālāk ir minēti daži piemēri.

  • Sīkfailu vadīklas. Jūs varat kontrolēt sīkfailu glabātos datus un atsaukt piekrišanu sīkfailu lietošanai, izmantojot pārlūku sīkfailu vadīklas, kas aprakstītas šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Sīkfaili.
  • Pretizsekošanas aizsardzība. Jūs varat kontrolēt datus, ko trešo pušu vietnes var apkopot par jums, izmantojot Pretizsekošanas aizsardzību pārlūkā Internet Explorer (9. versija un jaunākas versijas). Šis līdzeklis bloķēs trešo pušu saturu, tostarp sīkfailus, visās vietnēs, kas ir iekļautas jūsu pievienotajā Pretizsekošanas aizsardzības sarakstā.
  • Pārlūka vadīklas pieprasījumiem "Neizsekot". Dažās pārlūkprogrammās ir iekļauti Do Not Track (DNT) līdzekļi, kas var sūtīt signālu jūsu apmeklētajām tīmekļa vietnēm, norādot, ka nevēlaties tikt izsekots. Tādēļ, ka nav viennozīmīgas izpratnes, kā interpretēt DNT signālu, Microsoft pakalpojumi, šobrīd nereaģē uz pārlūkprogrammas DNT signāliem. Mēs turpinām darbību tiešsaistes nozarē, lai panāktu vienotu izpratni par DNT signālu apstrādi. Starpposmā jūs varat izmantot dažādus citus mūsu piedāvātos datu apkopošanas un izmantošanas kontroles rīkus, tostarp iespēju atteikties no interesēm atbilstošu reklāmu saņemšanas no korporācijas Microsoft, kā norādīts augstāk.
Sīkfaili un līdzīgas tehnoloģijasSīkfaili un līdzīgas tehnoloģijasmaincookiessimilartechnologiesmodule
Kopsavilkums
Pilns teksts

Sīkfaili ir nelieli teksta faili, kas tiek ievietoti jūsu ierīcē, lai glabātu datus, kurus var atsaukt tīmekļa serveris domēnā, kas ievietoja sīkfailu. Šie dati bieži vien ir ciparu un burtu virkne, kas unikāli identificē jūsu datoru, tomēr šajā tekstā var būt iekļauta arī cita informācija. Dažus sīkfailus jūsu ierīcē ievieto trešās puses, kas darbojas mūsu vārdā. Mēs izmantojam sīkfailus un līdzīgas tehnoloģijas, lai saglabātu un ņemtu vērā jūsu preferences un iestatījumus, ļautu jums pierakstīties, nodrošinātu interesēm atbilstošas reklāmas, apkarotu krāpšanu, analizētu mūsu produktu veiktspēju un īstenotu citus tālāk aprakstītos likumīgos mērķus. Microsoft programmas līdzīgos nolūkos izmanto arī papildu identifikatorus, piemēram, reklāmas ID operētājsistēmā Windows, un daudzās mūsu tīmekļa vietnēs un lietojumprogrammās ir iekļauti arī tīmekļa bāksignāli un citas līdzīgas tehnoloģijas, kā aprakstīts tālāk.

Kā mēs izmantojam sīkfailus un līdzīgas tehnoloģijas

Microsoft izmanto sīkfailus un līdzīgas tehnoloģijas vairākos nolūkos atkarībā no konteksta vai produkta, tostarp:

  • Preferenču un iestatījumu saglabāšana. Mēs izmantojam sīkfailus, lai saglabātu jūsu preferences un iestatījumus jūsu ierīcē un lai uzlabotu lietošanas pieredzi. Piemēram, ja Microsoft tīmekļa vietnē ievadāt pilsētas nosaukumu vai pasta indeksu, lai skatītu vietējās ziņas vai informāciju par laikapstākļiem, atkarībā no jūsu iestatījumiem mēs varam saglabāt šos datus sīkfailā, lai, atgriežoties attiecīgajā vietnē, jūs varētu skatīt atbilstošo vietējo informāciju. Saglabājot jūsu preferences ar sīkfailu palīdzību, piemēram, jūsu vēlamo valodu, jums nav jāiestata preferences atkārtoti. Ja atsakāties no interesēm atbilstošām reklāmām, mēs saglabājam jūsu atteikšanās preferenci ierīcē kā sīkfailu.
  • Pierakstīšanās un autentifikācija. Mēs izmantojam sīkfailus, lai autentificētu jūs. Kad pierakstāties tīmekļa vietnē, izmantojot personisko Microsoft kontu, mēs jūsu ierīcē šifrētā sīkfailā saglabājam unikālu ID numuru un pierakstīšanās laiku. Šis sīkfails ļauj jums pārvietoties vietnē no vienas lapas uz citu, nepierakstoties katrā lapā. Varat arī saglabāt savu pierakstīšanās informāciju, lai jums nebūtu jāpierakstās katru reizi, kad atgriezīsities vietnē.
  • Drošība. Mēs izmantojam sīkfailus, lai apstrādātu informāciju, kas palīdz mums drošināt mūsu produktus, kā arī konstatēt krāpšanu un ļaunprātīgu izmantošanu.
  • Tīmekļa vietnei sniegtās informācijas saglabāšana. Mēs izmantojam sīkfailus, lai atcerētos informāciju, kuru esat kopīgojis. Kad sniedzat informāciju korporācijai Microsoft, piemēram, pievienojot produktus iepirkumu grozam, iepērkoties Microsoft tīmekļa vietnēs, dati tiek saglabāti sīkfailā, lai atcerētos informāciju.
  • Sociālā multivide. Dažās no mūsu tīmekļa vietnēm ir ietverti sociālo saziņas līdzekļu sīkfaili, tostarp tādi, kas ļauj lietotājiem, kas ir pierakstījušies sociālo saziņas līdzekļu pakalpojumā, kopīgot saturu, izmantojot attiecīgo pakalpojumu.
  • Atsauksmes. Microsoft izmanto sīkfailus, lai ļautu jums sniegt atsauksmes tīmekļa vietnē.
  • Interesēm atbilstošas reklāmas. Microsoft izmanto sīkfailus, lai apkopotu datus par jūsu darbībām tiešsaistē un identificētu jūsu intereses nolūkā nodrošināt jums visatbilstošākās reklāmas. Varat atteikties no interesēm atbilstošu reklāmu saņemšanas no korporācijas Microsoft, kā norādīts šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Kā piekļūt saviem personas datiem un kontrolēt tos.
  • Reklāmu rādīšana. Microsoft izmanto sīkfailus, lai reģistrētu to, cik daudz apmeklētāju ir noklikšķinājuši uz reklāmas un kuras reklāmas jau esat redzējis, piemēram, lai viena un tā pati reklāma netiktu rādīta atkārtoti.
  • Analīze. Mēs izmantojam pirmo un trešo pušu sīkfailus un citus identifikatorus nolūkā apkopot informāciju par lietojumu un veiktspēju. Piemēram, mēs izmantojam sīkfailus, lai noteiktu tīmekļa lapas vai pakalpojuma unikālo apmeklētāju skaitu un izstrādāt citus statistikas datus saistībā ar mūsu produktu darbību.
  • Veiktspēja. Microsoft izmanto sīkfailus, lai izprastu, kā darbojas mūsu produkti, un uzlabotu to darbību. Piemēram, mēs izmantojam sīkfailus, lai apkopotu datus, kas veicina slodzes līdzsvarošanu. Tas palīdz nodrošināt, ka mūsu tīmekļa vietnes turpina darboties.

Tālāk ir norādīti daži no mūsu biežāk lietotajiem sīkfailiem. Šajā sarakstā nav iekļauti visi sīkfaili, bet tas ir paredzēts, lai ilustrētu galvenos iemeslus, kāpēc sīkfaili parasti tiek iestatīti. Ja apmeklējat kādu no mūsu tīmekļa vietnēm, attiecīgā vietne iestatīs dažus vai visus tālāk norādītos sīkfailus:

  • MUID, MC1 un MSFPC. Identificē unikālās tīmekļa pārlūkprogrammas, kas apmeklē Microsoft vietnes. Šos sīkfailus izmanto reklāmām, vietnes analīzei un citiem lietošanas mērķiem.
  • ANON. Ietver ANID, kas ir no jūsu Microsoft konta izgūts unikāls identifikators, ko izmanto reklāmas, personalizēšanas un darbības nodrošināšanas vajadzībām. To izmanto arī, lai saglabātu jūsu izvēli atteikties no interesēm atbilstošu reklāmu saņemšanas no Microsoft, ja esat izvēlējies saistīt atteikšanos ar savu Microsoft kontu.
  • CC. Ietver jūsu valsts kodu, ko nosaka, balstoties uz jūsu IP adresi.
  • PPAuth, MSPAuth, MSNRPSAuth, KievRPSAuth, WLSSC, MSPProf. Palīdz jūs autentificēt, kad pierakstāties, izmantojot Microsoft kontu.
  • MC0. Nosaka, vai pārlūkā ir iespējoti sīkfaili.
  • MS0. Identificē konkrētu sesiju.
  • NAP. Tas ietver jūsu valsts, pasta indeksa, vecuma, dzimuma, valodas vai amata (ja zināms) šifrētu versiju, pamatojoties uz jūsu Microsoft konta profila informāciju.
  • MH. Parādās kopīgas zīmolrades tīmekļa vietnēs, kur Microsoft sadarbojas ar reklāmas ievietotāju. Šis sīkfails nosaka reklāmas ievietotāju, tāpēc tiek atlasīta pareizā reklāma.
  • childinfo, kcdob, kcrelid, kcru, pcfm. Satur informāciju, ko Microsoft konts izmanto savās lapās saistībā ar bērnu kontiem.
  • MR. Tiek izmantots, lai apkopotu informāciju analīzes mērķiem.
  • x-ms-gateway-slice. Identificē vārteju slodzes līdzsvarošanai.
  • TOptOut. Reģistrē jūsu lēmumu nesaņemt interesēm atbilstošas reklāmas no korporācijas Microsoft.

Papildus sīkfailiem, ko Microsoft iestata, kad apmeklējat mūsu tīmekļa vietnes, sīkfailus var iestatīt arī trešās puses laikā, kad apmeklējat Microsoft vietnes. Piemēram:

  • Uzņēmumi, ko mēs nolīgstam pakalpojumu sniegšanai mūsu vārdā, piemēram, tīmekļa vietnes analīzei, ievietot sīkfailus, kad apmeklējat mūsu vietnes. Skatiet atteikšanās saites tālāk.
  • Uzņēmumi, kas Microsoft vietnēs nodrošina saturu, piemēram, video, jaunumus vai reklāmas, ievieto sīkfailus paši. Šie uzņēmumi izmantot datus, ko tie apstrādā atbilstoši viņu konfidencialitātes politikām, kas var ļaut šiem uzņēmumiem apkopot un apvienot informāciju par jūsu darbībām tīmekļa vietnēs, programmās vai tiešsaistes pakalpojumos.

Padomi sīkfailu kontrolēšanai

Lielākā daļa tīmekļa pārlūkprogrammu automātiski pieņem sīkfailus, vienlaikus nodrošinot vadīklas, kas ļauj jums tos bloķēt vai dzēst. Piemēram, pārlūkā Microsoft Edge varat bloķēt vai dzēst sīkfailus, atlasot Iestatījumi > Konfidencialitāte > Papildu iestatījumi > Sīkfaili. Sava pārlūka konfidencialitātes vai palīdzības dokumentācijā skatiet norādījumus par sīkfailu bloķēšanu vai dzēšanu citos pārlūkos.

No sīkfailiem ir atkarīga noteiktu Microsoft produktu līdzekļu darbība. Ja izvēlaties bloķēt sīkfailus, jūs nevarēsit izmantot dažus no šiem līdzekļiem vai pierakstīties tajos, kā arī tiks zaudētas no sīkfailiem atkarīgās preferences. Ja izvēlaties dzēst sīkfailus, tiks dzēsti visi attiecīgo sīkfailu kontrolētie iestatījumi un preferences, tostarp, reklāmas preferences, un tās būs nepieciešams izveidot atkārtoti.

Papildu konfidencialitātes vadīklas, kas var ietekmēt sīkfailus, tostarp Microsoft pārlūku pretizsekošanas aizsardzības līdzekli, ir aprakstītas šīs paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Kā piekļūt saviem personas datiem un kontrolēt tos.

Mūsu tīmekļa bāksignālu un analīzes pakalpojumu izmantošana

Dažās Microsoft tīmekļa lapās var būt iekļautas elektroniskas atzīmes, kas tiek dēvētas par tīmekļa bāksignāliem. Tās palīdz izvietot sīkfailus mūsu tīmekļa vietnēs, noteikt tīmekļa vietņu apmeklētāju skaitu un nodrošināt kopīgas zīmolrades produktus. Mēs iekļaujam tīmekļa bāksignālus vai līdzīgas tehnoloģijas arī mūsu elektroniskajā saziņā, lai noteiktu, vai jūs to atverat un veicat ar to saistītas darbības.

Papildus tīmekļa bāksignālu izvietošanai mūsu pašu tīmekļa vietnēs dažkārt mēs sadarbībā ar citiem uzņēmumiem, izvietojam savus tīmekļa bāksignālus attiecīgo uzņēmumu tīmekļa vietnēs vai reklāmās. Tas palīdz mums iegūt statistikas datus par to, cik bieži, noklikšķinot uz reklāmas Microsoft tīmekļa vietnē, tiek veikts pirkums vai citas darbības reklāmas ievietotāja tīmekļa vietnē.

Visbeidzot Microsoft produkti bieži satur trešo pušu analīzes pakalpojumu sniedzēju tīmekļa bāksignālus vai līdzīgas tehnoloģijas, kas palīdz mums iegūt apkopotus statistikas datus par mūsu reklāmas kampaņu un citu darbību efektivitāti. Šīs tehnoloģijas ļauj analīzes pakalpojumu sniedzējiem iestatīt vai nolasīt savus sīkfailus vai citus identifikatorus jūsu ierīcē, ko attiecīgās puses var izmantot, lai apkopotu informāciju par jūsu darbībām tiešsaistē dažādās lietojumprogrammās, tīmekļa vietnēs vai citos produktos. Tomēr mēs neļaujam šiem analīzes pakalpojumu sniedzējiem izmantot tīmekļa bāksignālus mūsu vietnēs, lai apkopotu informāciju vai piekļūtu informācijai, kas tieši identificē jūs (piemēram, jūsu vārds vai e-pasta adrese). Jūs varat atteikties no datu apkopošanas vai izmantošanas, ko veic daži no šiem analīzes pakalpojumu nodrošinātājiem, noklikšķinot uz šīm saitēm: Pielāgot, AppsFlyer, Clicktale, Flurry Analytics, Google Analytics (jāinstalē pārlūkprogrammas pievienojumprogramma), Kissmetrics, Mixpanel, Nielsen, Visible Measures vai WebTrends.

Citas līdzīgas tehnoloģijas

Papildus standarta sīkfailiem un tīmekļa bāksignāliem mūsu produktos var arī tikt izmantotas citas līdzīgas tehnoloģijas datu failu saglabāšanai un nolasīšanai jūsu datorā. Parasti tas tiek darīts ar mērķi uzturēt jūsu preferences vai uzlabot ātrumu un veiktspēju, saglabājot noteiktus failus lokāli. Tomēr līdzīgi kā standarta sīkfailu gadījumā šīs tehnoloģijas var arī saglabāt jūsu datora unikālo identifikatoru, kas pēc tam var izsekot darbības. Šīs tehnoloģijas ietver vietējos koplietotos objektus (jeb Flash sīkfailus) un Silverlight lietojumprogrammas krātuvi.

Vietēji koplietotie objekti vai Flash sīkdatnes. Tīmekļa vietnes, kas lieto Adobe Flash tehnoloģijas, var izmantot vietējos koplietotos objektus jeb Flash sīkfailus, lai saglabātu datus jūsu datorā. Lai uzzinātu, kā pārvaldīt vai bloķētu Flash sīkfailus, dodieties uz tīmekļa vietni Flash Player palīdzības lapa.

Silverlight lietojumprogrammas krātuve. Tīmekļa vietnēm vai programmām, kas izmanto Microsoft Silverlight tehnoloģiju, ir arī iespēja saglabāt datus, izmantojot Silverlight lietojumprogrammas krātuvi. Informāciju par to, kā pārvaldīt vai bloķēt šādu uzglabāšanu, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Silverlight.

Jūsu organizācijas nodrošinātie produkti — paziņojums lietotājiemJūsu organizācijas nodrošinātie produkti — paziņojums lietotājiemmainnoticetoendusersmodule
Kopsavilkums
Microsoft kontsMicrosoft kontsmainmicrosoftaccountmodule
Kopsavilkums
Pilns teksts

Ar Microsoft kontu varat pierakstīties Microsoft produktos, kā arī atsevišķu Microsoft partneru produktos. Ar jūsu Microsoft kontu saistītie personas dati ietver akreditācijas datus, vārdu un kontaktinformāciju, maksājumu datus, ierīces un lietojuma datus, jūsu kontaktpersonas, informāciju par jūsu darbībām, interesēm un izlasi. Pierakstoties savā Microsoft kontā, tiek iespējota personalizēšana, vienmērīgas iespējas visos produktos un ierīcēs, vienkāršota mākoņa datu krātuves izmantošana, nodrošināta iespēja veikt maksājumus, izmantojot maksāšanas līdzekļus, kas tiek glabāti jūsu Microsoft kontā, kā arī iespējoti citi līdzekļi. Pastāv trīs veidu Microsoft konti:

  • Kad jūs izveidojat savu Microsoft kontu, kas ir saistīts ar jūsu personisko e-pasta adresi, mēs atsaucamies uz šo kontu, kā uz personisko Microsoft kontu.
  • Kad jūs vai jūsu organizācija (piemēram, jūsu darba devējs vai mācību iestāde) izveido jūsu Microsoft kontu, kas ir saistīts ar e-pasta adresi, ko nodrošina šī organizācija, mēs atsaucamies uz šo kontu kā uz darba vai mācību kontu.
  • Kad jūs vai jūsu pakalpojumu sniedzējs (piemēram, kabeļtelevīzijas vai interneta pakalpojumu sniedzējs) izveido jūsu Microsoft kontu, kas ir saistīts ar e-pasta adresi ar jūsu pakalpojumu sniedzēja domēnu, mēs atsaucamies uz šo kontu kā uz trešās puses kontu.

Personiskie Microsoft konti. Ar jūsu personisko Microsoft kontu saistītie dati un tas, kā šie dati tiek izmantoti, ir atkarīgs no jūsu konta lietošanas paradumiem.

  • Microsoft konta izveide. Kad izveidojat personisko Microsoft kontu, tiekat aicināts norādīt konkrētus personas datus un jūsu konta un saistītās informācijas identificēšanas nolūkā jums tiek piešķirts unikāls ID numurs. Dažos produktos, piemēram, produktos, kuros ir ietverti maksājumi, ir jānorāda īstais vārds, savukārt citos Microsoft produktos var pierakstīties, nenorādot īsto vārdu. Daži jūsu sniegtie dati, piemēram, jūsu parādāmais vārds, e-pasta adrese un tālruņa numurs, var tikt izmantoti, lai palīdzētu citiem jūs atrast un sazināties Microsoft produktu ietvaros. Piemēram, personas, kas zina jūsu parādāmo vārdu, e-pasta adresi vai tālruņa numuru, var to izmantot, lai meklētu jūs pakalpojumā Skype un nosūtītu uzaicinājumu sazināties. Ņemiet vērā, ka, izmantojot darba vai mācību e-pasta adresi, lai izveidotu personisko Microsoft kontu, jūsu darba devējs vai mācību iestāde var iegūt piekļuvi jūsu datiem. Dažos gadījumos jums būs jāmaina e-pasta adrese uz personisko e-pasta adresi, lai varētu turpināt piekļūt patērētājiem paredzētiem produktiem (piemēram, Xbox Live).
  • Pierakstīšanās Microsoft kontā. Kad pierakstāties savā Microsoft kontā, mēs reģistrējam jūsu pierakstīšanos, tostarp datumu un laiku, informāciju par produktu, kurā pierakstāties, jūsu pierakstīšanās vārdu, ar jūsu kontu saistīto unikālo numuru, jūsu ierīcei piešķirto unikālo identifikatoru, jūsu IP adresi, kā arī operētājsistēmas un pārlūkprogrammas versiju.
  • Pierakstīšanās Microsoft produktos. Pierakstoties savā kontā, tiek iespējota uzlabota personalizēšana, nodrošinātas vienotas un vienmērīgas iespējas visos produktos un ierīcēs, vienkāršota piekļuve mākoņa datu krātuvei un tās izmantošana, nodrošināta iespēja veikt maksājumus, izmantojot maksāšanas līdzekļus, kas tiek glabāti jūsu Microsoft kontā, kā arī iespējoti citi paplašināti līdzekļi un iestatījumi. Kad pierakstāties savā kontā, paliekat pierakstījies, līdz izrakstāties. Ja pievienojat Microsoft kontu Windows ierīcei (8 vai jaunāka versija), Windows automātiski pieraksta jūs produktos, kuros tiek izmantots Microsoft konts, kad piekļūstat šiem produktiem attiecīgajā ierīcē. Kad esat pierakstījies, dažos produktos laikā, kamēr izmantojat Microsoft produktus, tostarp saziņas, sociālās mijiedarbības un publiski izlikto ziņu kontekstā, tiek parādīts jūsu vārds vai lietotājvārds un jūsu profila fotoattēls (ja esat to pievienojis savam profilam).
  • Pierakstīšanās trešo pušu produktos. Ja pierakstāties trešās puses produktā ar savu Microsoft kontu, jūs kopīgosit datus ar trešo pusi saskaņā ar attiecīgās trešās puses konfidencialitātes politiku. Trešā puse saņem arī informāciju par jūsu kontam piešķirto versijas numuru (katrā reizē, kad maināt pierakstīšanās datus, tiek piešķirts jauns versijas numurs) un informāciju, kas apraksta to, vai jūsu konts ir deaktivizēts. Ja kopīgojat profila datus, trešā puse var parādīt jūsu vārdu vai lietotājvārdu un profila fotoattēlu (ja esat pievienojis to profilā), kad esat pierakstījies šajā trešās puses produktā. Ja vēlaties veikt maksājumus trešo pušu tirgotājiem, izmantojot Microsoft kontu, Microsoft nodos trešajai pusei vai tās piegādātājiem (piemēram, maksājumu apstrādātājiem) jūsu Microsoft kontā glabāto informāciju, kas ir nepieciešama, lai apstrādātu maksājumu un izpildītu pasūtījumu (piemēram, vārdu, kredītkartes numuru, norēķinu un piegādes adreses un atbilstošo kontaktinformāciju). Trešā puse var izmantot vai kopīgot datus, ko tā saņem brīdī, kad pierakstāties vai veicat pirkumu saskaņā ar attiecīgās puses praksi un politiku. Ieteicams uzmanīgi izskatīt katra produkta, kurā pierakstāties, kā arī katra tirgotāja, pie kura veicat pirkumu, paziņojumu par konfidencialitāti, lai noteiktu, kā attiecīgajā produktā tiek izmantota apkopotā informācija.

Darba vai mācību konti. Ar darba vai mācību kontu saistītie dati un to izmantošanas mērķi kopumā ir līdzīgi ar personisko Microsoft kontu saistīto datu izmantošanai un apkopšanai.

Ja jūsu darba devējs vai mācību iestāde izmanto Azure Active Directory (AAD), lai pārvaldītu jums nodrošināto kontu, varat izmantot savu darba vai mācību kontu, lai pierakstītos Microsoft produktos, piemēram, Office 365, un trešo pušu produktos, ko jums nodrošina jūsu organizācija. Ja jūsu organizācijai tas nepieciešams, jums prasīs arī tālruņa numuru vai alternatīvu e-pasta adresi papildus drošības verifikācijai. Un, ja jūsu organizācija to atļauj, varat arī izmantot savu darba vai mācību kontu, lai pierakstītos Microsoft vai trešo pušu produktos, ko iegūstat pats.

Ja pierakstāties Microsoft produktos ar darba vai mācību kontu, ņemiet vērā tālāk norādīto.

  • Ar jūsu e-pasta adresi saistītā domēna īpašnieks var vadīt un pārvaldīt jūsu kontu, un piekļūt un apstrādāt jūsu datus, tostarp jūsu saziņas un failu saturu, produktos glabātos datus, ko jums ir nodrošinājusi jūsu organizācija, un produktus, ko iegūstat pats.
  • Jūsu produktu lietošana ir pakļauta jūsu organizācijas politikām, ja tādas ir. Pirms izvēlaties izmantot savu darba vai mācību kontu, lai pierakstītos produktos, ko iegūstat pats, jums jāņem vērā abas jūsu organizācijas politikas, kā arī jāapsver, vai jums ir pieņemami, ka organizācija var piekļūt jūsu datiem.
  • Ja zaudēsit piekļuvi savam darba vai mācību kontam (piemēram, ja mainīsit darba devējus), jūs varat zaudēt piekļuvi produktiem, tostarp saturam, kas saistīts ar šiem produktiem, ko iegādājāties pats savā vārdā, ja izmantojāt savu darba vai mācību kontu, lai pierakstītos šajos produktos.
  • Microsoft neatbild par jūsu organizācijas konfidencialitātes vai drošības praksi, kas var atšķirties no Microsoft aprakstītās.
  • Ja jūsu organizācija pārvalda jūsu Microsoft produktu lietošanu, ar saviem jautājumiem par konfidencialitāti, tostarp jebkādiem pieprasījumiem īstenot jūsu datu subjekta tiesības, vērsieties pie sava administratora. Skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļu Paziņojums lietotājiem.

Trešo pušu konti. Ar trešās puses Microsoft kontu saistītie dati un to izmantošanas mērķi kopumā ir līdzīgi ar personisko Microsoft kontu saistīto datu izmantošanai un apkopšanai. Jūsu pakalpojumu sniedzējs kontrolē jūsu kontu, tostarp iespēju piekļūt jūsu kontam vai dzēst to. Rūpīgi izskatiet jebkādus trešās puses nosacījumus, lai izprastu, kādas darbības attiecīgā puse var veikt ar jūsu kontu.

Cita svarīga informācija par konfidencialitātiCita svarīga informācija par konfidencialitātimainotherimportantprivacyinformationmodule
Kopsavilkums

Tālāk ir sniegta papildinformācija par konfidencialitāti, piemēram, kā mēs drošinām jūsu datus, kur mēs apstrādājam jūsu datus un cik ilgi mēs paturam jūsu datus. Papildinformācija par Microsoft un mūsu apņemšanos aizsargāt jūsu konfidencialitāti ir pieejama vietnē Microsoft Privacy.

Personas datu drošībaPersonas datu drošībamainsecurityofpersonaldatamodule
Kopsavilkums

Microsoft apņemas aizsargāt jūsu personas datu drošību. Mēs izmantojam dažādas drošības tehnoloģijas un procedūras, kas palīdz aizsargāt jūsu personas datus pret nesankcionētu piekļuvi, izmantošanu vai izpaušanu. Piemēram, mēs glabājam jūsu personas datus datorsistēmās ar ierobežotu piekļuvi, kas atrodas kontrolētos datu centros. Pārsūtot īpaši konfidenciālus datus (piemēram, kredītkartes numuru vai paroli) internetā, mēs tos aizsargājam, izmantojot šifrēšanu. Microsoft rīkojas atbilstoši piemērojamiem datu aizsardzības tiesību aktiem, tostarp piemērojamiem tiesību aktiem attiecībā uz paziņošanu par drošības pārkāpumiem.

Kur mēs uzglabājam un apstrādājam personas datusKur mēs uzglabājam un apstrādājam personas datusmainwherewestoreandprocessdatamodule
Kopsavilkums

Microsoft apkopotie personas dati var tikt uzglabāti un apstrādāti jūsu reģionā, Amerikas Savienotajās Valstīs un jebkurā citā valstī, kurā korporācijai Microsoft vai tās saistītajiem uzņēmumiem, meitasuzņēmumiem vai pakalpojumu sniedzējiem darbojas datu apstrādes centri. Korporācija Microsoft uztur galvenos datu centrus Austrālijā, Austrijā, Amerikas Savienotajās Valstīs, Brazīlijā, Čīlē, Dienvidāfrikā, Francijā, Honkongā, Indijā, Īrijā, Japānā, Kanādā, Korejā, Lielbritānijā, Luksemburgā, Malaizijā, Nīderlandē, Singapūrā, Somijā un Vācijā. Parasti primārā glabāšanas vieta ir klienta reģions vai Amerikas Savienotās valstis, bieži vien ar datu centra dublējumu citā reģionā. Glabāšanas vietas ir izvēlētas tā, lai varētu darboties efektīvi, uzlabotu veiktspēju un izveidotu redundances, lai aizsargātu datus nepieejamības vai citu problēmu gadījumā. Mēs veicam pasākumus, lai nodrošinātu šajā paziņojumā par konfidencialitāti norādīto datu apkopošanu saskaņā ar šī paziņojuma nosacījumiem un piemērojamo tiesību aktu prasībām neatkarīgi no datu atrašanās vietas.

Mēs pārsūtām personas datus no Eiropas Ekonomikas zonas un Šveices uz citām valstīm, no kurām dažās Eiropas Komisija vēl nav noteikusi atbilstošu datu aizsardzības līmeni. Piemēram, šo valstu tiesību akti, iespējams, nevar jums garantēt tās pašas tiesības, vai šajās valstīs, iespējams, nav konfidencialitātes uzraudzības iestādes, kas ir tiesīga izskatīt jūsu sūdzības. Veicot šādu pārsūtīšanu, mēs izmantojam dažādus juridiskos mehānismus, tostarp līgumus, lai nodrošinātu, ka jūsu tiesības un aizsardzība seko jūsu datiem. Lai iegūtu plašāku informāciju par Eiropas Komisijas lēmumiem par personas datu aizsardzības atbilstību valstīs, kur Microsoft apstrādā personas datus, lūdzu, skatiet rakstu vietnē: Eiropas Komisijas tīmekļa vietne.

Microsoft Corporation darbojas saskaņā ar ES–ASV privātuma vairoga programmu un Šveices–ASV privātuma vairoga programmu, ko noteikusi ASV Tirdzniecības ministrija attiecībā uz tās personiskās informācijas apkopošanu, izmantošanu un glabāšanu, kas tiek pārsūtīta no Eiropas Savienības un Šveices uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Microsoft Corporation apliecināja Tirdzniecības ministrijai, ka ievēro privātuma vairoga principus. Ja trešo pušu pārstāvji apstrādā personas datus jūsu vārdā tādā veidā, kas neatbilst kādas privātuma vairoga programmas principiem, mēs esam atbildīgi, ja vien nepierādām, ka neesam atbildīgi par zaudējumus radījušo notikumu. Microsoft Corporation kontrolē esošie ASV meitasuzņēmumi, kā norādīts mūsu pašapliecinājuma iesniegumā, arī ievēro privātuma vairoga principus — papildinformāciju skatiet sarakstā vietnē Microsoft ASV uzņēmumi vai meitasuzņēmumi, kas ievēro privātuma vairoga principus.

Ja rodas pretrunas starp šīs privātuma politikas noteikumiem un privātuma vairoga principiem, noteicošie ir privātuma vairoga principi. Lai uzzinātu vairāk par privātuma vairoga programmu un aplūkotu mūsu sertifikāciju, apmeklējiet Privātuma vairoga tīmekļa vietne.

Ja jums rodas kāds jautājums vai sūdzība, kas saistīta ar Microsoft dalību ES-ASV vai Šveices-ASV privātuma vairogā, aicinām sazināties ar mums, izmantojot mūsu vietni tīmekļa veidlapa. Ja ir sūdzības saistībā ar privātuma vairoga programmām, un tās Microsoft nevar atrisināt tieši, tad, lai risinātu strīdus ar ES privātpersonām, esam izvēlējušies sadarboties ar atbilstošu ES datu aizsardzības iestādi vai speciālistu grupu, ko izveidojušas Eiropas datu aizsardzības iestādes, bet, lai risinātu strīdus ar Šveices privātpersonām,— ar Šveices Federālās datu aizsardzības un informācijas komisāru (Federal Data Protection and Information Commissioner — FDPIC). Sazinieties ar mums, ja vēlaties saņemt datu aizsardzības iestādes kontaktinformāciju. Kā paskaidrots tālāk privātuma vairoga principos, ir pieejama saistoša šķīrējtiesas iespēja, lai atrisinātu atlikušās sūdzības, ko nav izdevies atrisināt citā veidā. Uz Microsoft attiecas ASV Federālās tirdzniecības komisijas (Federal Trade Commission — FTC) izmeklēšanas un likumu piemērošanas pilnvaras.

Personas datu saglabāšanaPersonas datu saglabāšanamainOurretentionofpersonaldatamodule
Kopsavilkums

Microsoft saglabā personas datus tik ilgi, cik tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu produktus un izpildītu jūsu pieprasītās transakcijas, vai arī citiem likumīgiem mērķiem, piemēram, mūsu tiesisko pienākumu izpildei, strīdu risināšanai un mūsu līgumisko saistību pildīšanai. Tā kā šie mērķi var atšķirties dažādiem datu tipiem, mūsu mijiedarbības ar jums vai jūsu produktu lietošanas konteksts un faktiskie datu glabāšanas periodi var ievērojami atšķirties.

Citos datu glabāšanas perioda noteikšanai izmantotajos kritērijos ietilpst tālāk minētais.

  • Vai klienti nodrošina, veido vai uztur datus ar domu, ka mēs saglabāsim tos, līdz viņi apstiprinās to noņemšanu? Piemēram, dokuments, ko glabājat pakalpojumā OneDrive, vai e-pasta ziņojums Outlook.com iesūtnē. Šādos gadījumos mēs centīsimies uzturēt datus tik ilgi, līdz izdzēšat tos, piemēram, pārvietojot e-pasta ziņojumu no Outlook.com iesūtnes uz mapi Izdzēstie vienumi un pēc tam iztukšojot šo mapi (kad mape Izdzēstie vienumi tiek iztukšota, attiecīgie izdzēstie vienumi tiek glabāti sistēmā līdz 30 dienām pirms to galīgās izdzēšanas). (Ņemiet vērā, ka var būt arī citi iemesli, kāpēc dati ir jāizdzēš agrāk, piemēram, ja tiek pārsniegti datu apjoma ierobežojumi glabāšanai jūsu kontā.)
  • Vai pastāv automatizēta vadīkla, piemēram, Microsoft konfidencialitātes informācijas panelis, kas ļauj klientam piekļūt personas datiem un izdzēst tos jebkurā laikā? Ja tādas iespējas nav, parasti tiek piemērots saīsināts datu glabāšanas laiks.
  • Vai personas dati ir sensitīvi dati? Tādā gadījumā parasti tiek piemērots saīsināts datu glabāšanas laiks.
  • Vai korporācija Microsoft ir pieņēmusi un paziņojusi noteiktu glabāšanas periodu konkrētam datu tipam? Piemēram, Bing meklēšanas vaicājumu gadījumā mēs no saglabātajiem vaicājumiem noņemam identificējošu informāciju: pēc 6 mēnešiem pilnībā noņemot informāciju par IP adresi un sīkfailu ID, un pēc 18 mēnešiem — informāciju par citiem sesiju identifikatoriem.
  • Vai lietotājs ir sniedzis piekrišanu ilgākam glabāšanas periodam? Šādā gadījumā mēs glabāsim datus saskaņā ar jūsu piekrišanu.
  • Vai uz korporāciju Microsoft attiecas tiesiski pienākumi, līgumsaistības vai līdzīgi pienākumi glabāt vai dzēst datus? Piemēram, obligāti datu glabāšanas likumi piemērojamajā jurisdikcijā, valdības pavēles saglabāt ar izmeklēšanu saistītus datus vai tiesvedības nolūkos glabāti dati. Savukārt, ja saskaņā ar likumdošanu mums ir jānoņem nelikumīgs saturs, mēs attiecīgi rīkosimies.
ReklāmasReklāmasmainadvertisingmodule
Kopsavilkums

Reklāmas ļauj mums nodrošināt, atbalstīt un uzlabot dažus mūsu produktus. Microsoft neizmanto jūsu e-pastā, tērzēšanā, videozvanos, balss pastā vai dokumentos, fotoattēlos un citos personiskos failos iekļauto informāciju, lai jums rādītu personalizētas reklāmas. Mēs izmantojam citus tālāk aprakstītos datus reklāmām mūsu produktos un trešās puses īpašumos. Piemēram:

  • Korporācija Microsoft var izmantot mūsu apkopotos datus, lai atlasītu un rādītu jums dažas no reklāmām, ko redzat Microsoft tīmekļa īpašumos, piemēram, Microsoft.com, MSN un Bing.
  • Ja operētājsistēmā Windows 10 jūsu konfidencialitātes iestatījumos ir iespējots reklāmas ID, trešās puses var piekļūt reklāmas ID un izmantot to, lai atlasītu un rādītu reklāmas šajās programmās (līdzīgi kā tīmekļa vietnes var piekļūt sīkfailā izmantotam unikālam identifikatoram un izmantot to).
  • Mēs varam kopīgot apkopotos datus ar trešajām pusēm, piemēram, Oath, AppNexus vai Facebook (skatiet tālāk), lai reklāmas, ko redzat mūsu produktos, trešo pušu produktos vai citās vietnēs un programmās, ko apkalpo šie partneri, būtu jums atbilstošākas un noderīgākas.
  • Reklāmas ievietotāji var izvietot mūsu tīmekļa bāksignālus savās vietnēs vai izmantot līdzīgas tehnoloģijas, lai ļautu Microsoft šajās vietnēs apkopot informāciju, piemēram, darbības, pirkumus un apmeklējumus. Mēs šos datus reklāmu klientu vārdā izmantojam, lai nodrošinātu reklāmas.

Reklāmas, ko redzat, var būt atlasītas, pamatojoties uz datiem, kurus esam apkopojuši par jums, piemēram, par jūsu interesēm un izlasēm, jūsu atrašanās vietu, jūsu veiktajām darbībām, veidu, kādā lietojat mūsu produktus, jūsu meklēšanas vaicājumiem vai skatīto saturu. Piemēram, ja vietnē MSN skatāt saturu par automašīnām, jums var tikt rādītas reklāmas par automašīnām; ja pakalpojumā Bing izmantojat meklēšanas vaicājumu “picērijas Cēsīs”, meklēšanas rezultātos var tikt rādītas reklāmas par restorāniem Cēsīs.

Reklāmas, ko redzat, var būt atlasītas, arī pamatojoties uz citu informāciju, kas par jums tiek iegūta laika gaitā, izmantojot demogrāfiskos datus, atrašanās vietas datus, meklēšanas vaicājumus, intereses un izlases vienumus, lietojuma datus no mūsu produktiem un vietnēm, kā arī no mūsu reklāmu ievietotāju un partneru vietnēm un programmām. Šādas reklāmas šajā paziņojumā tiek sauktas par interesēm atbilstošām reklāmām. Piemēram, ja skatāt spēļu saturu vietnē xbox.com, tajā var tikt rādīti spēļu piedāvājumi no vietnes MSN. Lai nodrošinātu interesēm atbilstošu reklāmu saņemšanu, mēs apvienojam jūsu ierīcē izvietotos sīkfailus, izmantojot mūsu apkopoto informāciju (piemēram, IP adresi), kad jūsu pārlūkprogramma mijiedarbojas ar mūsu tīmekļa vietnēm. Ja atsakāties no interesēm atbilstošu reklāmu saņemšanas, ar šiem sīkfailiem saistītie dati netiks izmantoti.

Tālāk ir sniegta papildinformācija par to, kā mēs izmantojam datus reklāmas nolūkos.

  • Reklāmas nozares labākā prakse un saistības. Korporācija Microsoft ir iniciatīvas Network Advertising Initiative (NAI) dalīborganizācija un rīkojas atbilstoši NAI rīcības kodeksam. Mēs ievērojam arī tālāk norādīto pašregulācijas programmu prasības.
  • Ar veselību saistību reklāmu personalizēšana. Amerikas Savienotajās Valstīs mēs nodrošinām interesēm atbilstošas reklāmas, balstoties uz ierobežotā skaitu standarta, nesensitīvu, ar veselību saistītu interešu kategoriju, tostarp alerģijas, artrīts, holesterīns, saaukstēšanās un gripa, diabēts, gastroenteroloģiskās slimības, galvassāpes/migrēna, veselīgs uzturs, sirds veselība, vīriešu veselība, mutes dobuma veselība, osteoporoze, ādas veselība, miegs un redze/acu aprūpe. Mēs personalizējam reklāmas arī, pamatojoties uz pielāgotām, nesensitīvām, ar veselību saistītām interešu kategorijām, kā to pieprasa reklāmas ievietotāji.
  • Bērni un reklāmas. Mēs neizvietojam interesēm atbilstošas reklāmas bērniem, kas saskaņā ar Microsoft kontā norādīto dzimšanas datumu ir jaunāki par 16 gadiem.
  • Datu saglabāšana. Interesēm atbilstošu reklāmu vajadzībām mēs paturam datus ne ilgāk kā 13 mēnešus, izņemot gadījumus, kad esam ieguvuši jūs piekrišanu paturēt datus ilgākā laika posmā.
  • Datu koplietošana. Dažos gadījumos mēs koplietojam ar reklāmas ievietotājiem atskaites par datiem, ko esam apkopojuši reklāmas ievietotāju vietnēs vai reklāmās.

Citu reklāmas uzņēmumu apkopotie dati. Dažkārt reklāmas ievietotāji var savās reklāmās, ko mēs parādām, izvietot tīmekļa bāksignālus (vai citu savu reklāmas partneru bāksignālus), kas ļauj tiem iestatīt un nolasīt savu sīkfailu. Turklāt Microsoft sadarbojas ar trešo pušu reklāmas uzņēmumiem, lai palīdzētu nodrošināt dažus mūsu reklāmas pakalpojumus, kā arī mēs atļaujam citiem trešo pušu reklāmas uzņēmumiem rādīt reklāmas mūsu vietnēs. Šīs trešās puses var arī ievietot sīkfailus jūsu datorā un apkopot informāciju par jūsu tiešsaistes darbībām tīmekļa vietnēs vai tiešsaistes pakalpojumos. Šo uzņēmumu sarakstā ietilpst šādi (bet ne tikai) uzņēmumi: A9, AppNexus, Criteo, Facebook, MediaMath, nugg.adAG, Oath, Rocket Fuel un Yahoo!. Atlasiet kādu no augstāk esošajām saitēm, lai skatītu informāciju par katra uzņēmuma praksi, tostarp piedāvātajām izvēles iespējām. Daudzi no šiem uzņēmumiem ir arī iniciatīvas NAI vai DAA dalīborganizācijas; šīs asociācijas piedāvā vienkāršu veidu, kā atteikties no dalīborganizāciju reklāmu personalizēšanas.

Datu apkopošana no bērniemDatu apkopošana no bērniemmaincollectionofdatafromchildrenmodule
Kopsavilkums

Kad Microsoft produkts apkopo informāciju par vecumu, un jūsu jurisdikcijā pastāv vecums, pirms kura sasniegšanas ir nepieciešama vecāku piekrišana vai atļauja produkta lietošanai, produkts bloķēs lietotājus, kuri nav sasnieguši šo vecumu, vai lūgs viņiem nodrošināt vecāku vai aizbildņa piekrišanu pirms produkta lietošanas. Mēs apzināti neprasīsim bērniem, kuri jaunāki par šo vecumu, sniegt vairāk datu, kā nepieciešams produkta nodrošināšanai.

Kad vecāku piekrišana vai atļauja ir saņemta, bērna kontam ir tieši tādas pašas iespējas kā citiem kontiem. Bērns var piekļūt saziņas pakalpojumiem, piemēram, Outlook un Skype, un var brīvi sazināties un koplietot datus ar citiem visa vecuma lietotājiem.

Vecāki var mainīt vai atcelt iepriekš veiktās piekrišanas izvēles, kā arī pārskatīt un rediģēt bērnu, kuriem viņi sniedza piekrišanu vai atļauju, personas datus vai pieprasīt to dzēšanu. Piemēram, vecāki var piekļūt savam personiskajam Microsoft konts un atlasīt Atļaujas. Minecraft datoriem/Java paredzēto versiju un citu Mojang spēļu lietotāju gadījumā vecāki var apmeklēt vietni Mojang konta lapa.

Priekšskatījums vai bezmaksas laidieniPriekšskatījums vai bezmaksas laidienimainpreviewreleasesmodule
Kopsavilkums

Microsoft piedāvā priekšskatījuma, iekšējo, beta vai citus bezmaksas produktus un līdzekļus ("priekšskatījumus"), lai ļautu jums tos izvērtēt un sniegt korporācijai Microsoft datus par jūsu produktu lietošanu, tostarp komentārus un ierīces un lietojuma datus. Tā rezultātā, priekšskatījumi var automātiski apkopot papildus datus, sniegt mazāk kontroles un savādāk īstenot dažādākus konfidencialitātes un drošības mērus, nekā tos, kas parasti ir mūsu produktos. Ja jūs ņemsiet dalību priekšskatījumos, mēs varēsim sazināties ar jums saistībā ar jūsu komentāriem vai jūsu interesi turpināt lietot produktu pēc vispārējās izlaišanas.

Izmaiņas šajā personas datu aizsardzības paziņojumāIzmaiņas šajā personas datu aizsardzības paziņojumāmainchangestothisprivacystatementmodule
Kopsavilkums

Mēs atjauninām šo paziņojumu par konfidencialitāti, ja tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu lielāku pārskatāmību vai atbildētu uz:

  • klientu, regulatoru, nozares vai citu ieinteresēto pušu atsauksmēm;
  • izmaiņām mūsu produktos;
  • izmaiņām mūsu datu apstrādes darbībās vai politikās.

Kad publicējam izmaiņas šajā paziņojumā, mēs izmainām datumu “pēdējoreiz atjaunināts” paziņojuma augšdaļā un aprakstām izmaiņas lapā Izmaiņu vēsture. Ja paziņojumā tiks veiktas būtiskas izmaiņas, piemēram, izmaiņas personas datu apstrādes mērķos, kas neatbilst sākotnējiem datu apkopošanas mērķiem, mēs jums paziņosim, pamanāmā veidā publicējot paziņojumu par šādām izmaiņām pirms to stāšanās spēkā vai tieši nosūtot jums paziņojumu. Mēs aicinām jūs periodiski pārskatīt šo paziņojumu par konfidencialitāti, lai uzzinātu, kā Microsoft aizsargā jūsu informāciju.

KontaktinformācijaKontaktinformācijamainhowtocontactusmodule
Kopsavilkums

Ja jums ir jautājumi saistībā ar konfidencialitāti, sūdzība vai jautājums Microsoft vadītājam konfidencialitātes vai ES datu aizsardzības jautājumos, sazinieties ar mums, izmantojot vietni tīmekļa veidlapa. Mēs sniedzam atbildes uz jautājumiem un problēmām 30 dienu laikā. Jūs varat arī ziņot par problēmu vai iesniegt sūdzību datu aizsardzības iestādē vai citā oficiālā iestādē jurisdikcijā.

Ja vien nav norādīts citādi, Microsoft Corporation un Microsoft Ireland Operations Limited (Eiropas Ekonomikas zonā un Šveicē) ir datu kontrolieri tiem personas datiem, kurus esam apkopojuši produktos, uz kuriem attiecas šis paziņojums. Mūsu adreses:

  • Microsoft Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052, USA. Tālrunis: +1 (425) 882 8080.
  • Microsoft Ireland Operations Limited, Attn: Data Protection Officer, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ireland. Tālrunis: +353 (0) 1 295 3826.

Skype Communications S.à r.l. 23-29 Rives de Clausen L-2165 Luxembourg, Luxembourg ir Skype personas datu kontrolieris. Lai sazinātos ar mums jautājumos saistībā ar Skype programmatūru vai produktiem, apmeklējiet vietni Skype palīdzības lapa, lai iesniegtu atbalsta pieprasījumu Skype klientu atbalsta komandai.

Lai atrastu Microsoft filiāli savā valstī vai reģionā, skatiet sarakstu: Microsoft biroju atrašanās vietas visā pasaulē.

Ja tiek piemēroti Francijas tiesību akti, jūs varat arī sūtīt konkrētus norādījumus par personas datu izmantošanu pēc jūsu nāves, izmantojot tīmekļa veidlapa.

Ja jums ir tehniski vai ar atbalstu saistīti jautājumi, apmeklējiet tīmekļa vietni Microsoft atbalsts, lai skatītu papildinformāciju par Microsoft atbalsta piedāvājumiem. Ja jums ir jautājums par personiskā Microsoft konta paroli, apmeklējiet sadaļu Microsoft konta atbalsts.

Uzņēmumu un izstrādātāju produktiUzņēmumu un izstrādātāju produktimainenterprisedeveloperproductsmodule
Kopsavilkums
Tiešsaistes pakalpojumi uzņēmumiemTiešsaistes pakalpojumi uzņēmumiemmainenterpriseservicesmodule
Kopsavilkums
Uzņēmuma un izstrādātāju programmatūra un uzņēmuma ierīcesUzņēmuma un izstrādātāju programmatūra un ierīcesmainenterprisedevsoftwareappsmodule
Kopsavilkums
Produktivitātes un saziņas produktiProduktivitātes un saziņas produktimainprodcommproductsmodule
Kopsavilkums
OfficeOfficemainofficeservicesmodule
Kopsavilkums
OneDriveOneDrivemainonedrivemodule
Kopsavilkums
OutlookOutlookmainoutlookmodule
Kopsavilkums
SkypeSkypemainskypemodule
Kopsavilkums
LinkedInLinkedInmainlinkedinmodule
Kopsavilkums
Meklēšana un mākslīgais intelektsMeklēšana un mākslīgais intelektsmainsearchaimodule
Kopsavilkums
BingBingmainbingmodule
Kopsavilkums
CortanaCortanamaincortanamodule
Kopsavilkums
Microsoft TranslatorMicrosoft TranslatormainMicrosoftTranslatormodule
Kopsavilkums
SwiftKeySwiftKeymainswiftkeymodule
Kopsavilkums
WindowsWindowsmainwindowsmodule
Kopsavilkums

Operētājsistēma Windows ir personalizēta skaitļošanas vide, kas nodrošina vienotas ierīču viesabonēšanas un piekļuves iespējas, preferences un saturu skaitļošanas ierīcēs, sākot no tālruņiem līdz pat planšetdatoriem un Surface Hub ierīcēm. Tā vietā, lai ierīcē darbotos kā statiska programmatūras programma, operētājsistēmas Windows galveno komponentu pamatā ir mākoņa arhitektūra, un gan mākoņa, gan lokālie Windows elementi tiek regulāri atjaunināti, nodrošinot jums jaunākos uzlabojumus un līdzekļus. Lai nodrošinātu šādas skaitļošanas iespējas, mēs apkopojam datus par jums, jūsu ierīci un to, kā izmantojat operētājsistēmu Windows. Tā kā operētājsistēma Windows ir personalizēta, mēs sniedzam jums izvēles iespējas attiecībā uz personas datiem, ko apkopojam, un to, kā mēs tos izmantojam. Ņemiet vērā — ja jūsu Windows ierīci pārvalda jūsu organizācija (piemēram, jūsu darba devējs vai mācību iestāde), jūsu organizācija, izmantojot centralizētus pārvaldības rīkus, ko piedāvā Microsoft vai citi, var piekļūt jūsu datiem un tos apstrādāt un noteikt ierīces iestatījumus (tostarp konfidencialitātes iestatījumus), ierīču politikas, programmatūras atjauninājumus, to, kā mēs vai organizācija vāc datus, vai citus jūsu ierīces aspektus. Turklāt jūsu organizācija var izmantot pārvaldības rīkus, ko piedāvā Microsoft vai citi, un piekļūt jūsu datiem no šīs ierīces un tos apstrādāt; tas attiecas uz mijiedarbības datiem, diagnostikas datiem, jūsu saziņas saturu un failiem un citiem datiem. Papildinformāciju par datu vākšanu un konfidencialitāti operētājsistēmā Windows skatiet vietnē Windows 10 un jūsu tiešsaistes pakalpojumi. Operētājsistēmas Windows agrākās versijas (tostarp Windows Vista, Windows 7, Windows 8 un Windows 8.1) ir pakļautas to paziņojumiem par konfidencialitāti.

AktivizācijaAktivizācijamainactivationmodule
Kopsavilkums

Aktivizējot operētājsistēmu Windows, ar ierīci, kurā ir instalēta programmatūra, tiek saistīta īpaša produkta atslēga. Produkta atslēga un dati par programmatūru un ierīci tiek nosūtīti korporācijai Microsoft, lai palīdzētu validēt jūsu programmatūras licenci. Šie dati var tikt sūtīti atkārtoti gadījumos, kad ir atkal jāaktivizē vai jāvalidē jūsu licence. Tālruņos, kuros darbojas operētājsistēma Windows, pirmajā to ieslēgšanas reizē korporācijai Microsoft tiek sūtīta arī informācija par ierīces un tīkla identifikatoru, kā arī ierīces atrašanās vietu. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu garantijas reģistrāciju, papildinātu krājumus un novērstu krāpšanu.

Darbību vēstureDarbību vēsturemainactivityhistorymodule
Kopsavilkums

Darbību vēsture palīdz izsekot tam, kādas darbības veicat ierīcē, — kādas programmas un pakalpojumus izmantojat, kādus failus atverat un kuras tīmekļa vietnes pārlūkojat. Izmantojot dažādas programmas un līdzekļus, piemēram, Microsoft Edge, Microsoft Store programmas un Office programmas, jūsu darbību vēsture tiek glabāta lokāli jūsu ierīcē. Ja esat pierakstījies savā ierīcē ar Microsoft kontu un piešķīris atļauju, operētājsistēma Windows nosūta jūsu darbību vēsturi korporācijai Microsoft. Kad jūsu darbību vēsture ir mākonī, Microsoft šos datus izmanto, lai iespējotu lietošanas pieredzi vairākās ierīcēs, nodrošinātu jums iespēju turpināt šīs darbības citās ierīcēs, nodrošinātu personalizētu pieredzi (piemēram, veicot jūsu darbību sarindošanu pēc lietošanas ilguma) un jums atbilstošus ieteikumus (piemēram, paredzot jūsu vajadzības, ņemot vērā darbību vēsturi), un palīdzētu uzlabot Microsoft produktus.

Darbību vēsture tiek arī izveidota un nosūtīta korporācijai Microsoft, kad mobilajās ierīcēs, piemēram, iOS un Android tālruņos un planšetdatoros, izmantojat Microsoft programmas, piemēram, Microsoft Edge un Office programmas, tostarp Word, Excel un PowerPoint. Ja esat pierakstījies ar savu Microsoft kontu, Windows 10 ierīcē varat turpināt darbības, ko sākāt Microsoft programmās savā Android vai iOS ierīcē. Jebkurā brīdī varat izslēgt vai izslēgt iestatījumus, kas paredz darbību vēstures nosūtīšanu korporācijai Microsoft un darbību vēstures lokālu glabāšanu ierīcē, kā arī varat notīrīt ierīces darbību vēsturi: dodieties uz Sākums > Iestatījumi > Konfidencialitāte > Darbību vēsture. Papildinformācija par darbību vēsturi operētājsistēmā Windows 10.

Reklāmas IDReklāmas IDmainadvertisingidmodule
Kopsavilkums

Windows katra ierīces lietotāja vajadzībām ģenerē unikālu reklāmas ID, ko programmu izstrādātāji un reklāmas tīkli pēc tam var izmantot, lai nodrošinātu lietotāja interesēm atbilstīgas reklāmas programmās. Ja ir iespējots reklāmas ID, programmas — gan Microsoft programmas, gan trešo pušu programmas — var piekļūt reklāmas ID un to izmantot līdzīgi kā tīmekļa vietnes var piekļūt sīkfailā glabātam unikālam identifikatoram un to izmantot. Tādējādi programmu izstrādātāji un reklāmu tīkli var izmantot jūsu reklāmas ID, lai nodrošinātu atbilstošākas reklāmas un citu personalizētu pieredzi to programmās un tīmeklī. Microsoft apkopo reklāmas ID šeit aprakstītajiem lietošanas mērķiem tikai tad, ja izvēlaties iespējot reklāmas ID kā daļu no jūsu konfidencialitātes iestatījuma.

Reklāmas ID iestatījums attiecas uz Windows programmām, kuras interesēm atbilstošas reklāmas nodrošināšanai izmanto Windows reklāmas identifikatoru. Jebkurā brīdī varat izslēgt piekļuvi šim identifikatoram, iestatījumu sadaļā izslēdzot reklāmas ID. Ja izvēlēsities to atkal ieslēgt, reklāmas ID tiks atiestatīts, kā arī tiks ģenerēts jauns identifikators. Kad trešās puses programma piekļūst reklāmas ID, tai reklāmas ID ir jālieto saskaņā ar savu konfidencialitātes politiku. Papildinformācija par reklāmas ID operētājsistēmā Windows 10.

Reklāmas ID iestatījums neattiecas uz citām metodēm, ar kuru palīdzību Microsoft vai trešās puses nodrošina interesēm atbilstošas reklāmas, piemēram, sīkfailiem, kas tiek izmantoti, lai attēlotu interesēm atbilstošas reklāmas tīmekļa vietnēs. Trešo pušu produkti, kuriem tiek piekļūts sistēmā Windows vai kuri tiek tajā instalēti, var nodrošināt arī cita veida reklāmas, kas pamatojas uz interesēm, un uz tām attiecas šo trešo pušu konfidencialitātes politikas. Noteiktos Microsoft produktos cita veida reklāmas, kas pamatotas uz interesēm, Microsoft nodrošina gan tieši, gan sadarbojoties ar trešo pušu reklāmas pakalpojumu sniedzējiem. Papildinformāciju par to, kā Microsoft izmanto datus reklāmas nolūkos, skatiet šī paziņojuma sadaļā Kā mēs izmantojam personas datus.

DiagnostikaDiagnostikamaindiagnosticsmodule
Kopsavilkums

Microsoft apkopo Windows diagnostikas datus, lai risinātu problēmas un uzturētu atjauninātu un drošu sistēmu Windows, kā arī nodrošinātu tās pareizu darbību. Šie dati palīdz arī uzlabot Windows un saistītos Microsoft produktus un pakalpojumus, kā arī nodrošināt atbilstošākus padomus un ieteikumus klientiem, kuri ir ieslēguši līdzekli “Pielāgota pieredze”, tādējādi klientu vajadzībām pielāgojot Microsoft un trešo pušu produktus un pakalpojumus, kas paredzēti operētājsistēmai Windows. Šie dati tiek nosūtīti korporācijai Microsoft un saglabāti kopā ar vienu vai vairākiem unikāliem identifikatoriem, kas mums palīdz atpazīt konkrētas ierīces konkrēto lietotāju un izprast ar ierīci saistītās pakalpojumu problēmas, kā arī lietošanas ieradumus. Ir divi diagnostikas un darbību datu līmeņi: pamata un pilnais. Ja organizācija (piemēram, jūsu darba devējs vai mācību iestāde) jūsu ierīces pārvaldīšanai izmanto Microsoft pārvaldības rīkus vai Microsoft iespējas, mēs un organizācija izmantojam un apstrādājam diagnostikas un kļūdu datus no jūsu ierīces, lai atļautu organizācijas ierīču pārvaldību, uzraudzību un problēmu novēršanu vai citiem organizācijas mērķiem.

Pamata dati ietver informāciju par jūsu ierīci, tās iestatījumiem un iespējām, kā arī to, vai tā darbojas pareizi. Pamata līmenī tiek apkopoti tālāk minētie dati.

  • Ierīces, savienojamības un konfigurācijas dati:
    • Dati par ierīci, piemēram, procesora tips, OEM ražotājs, akumulatora tips un jauda, kameru, aparātprogrammatūras un atmiņas atribūtu numurs un tips;
    • Tīkla iespējas un savienojuma dati, piemēram, ierīces IP adrese, mobilo sakaru tīkls (tostarp IMEI un mobilo sakaru operators), un tas, vai ierīce darbojas bezmaksas vai maksas tīklā;
    • Dati par operētājsistēmu un tās konfigurāciju, piemēram, OS versija un būvējuma numurs, reģions un valodas iestatījumi, diagnostikas līmenis, un tas, vai ierīce ir Windows Insider programmas dalībnieks;
    • Dati par perifērijas ierīcēm, ar kurām izveidots savienojums, piemēram, modelis, ražotājs, draiveri un saderības dati;
    • Dati par programmām, kas instalētas ierīcē, piemēram, programmas nosaukums, versija un izdevējs.
  • Informācija par to, vai ierīce ir gatava atjauninājumam un vai ir faktori, kas var nelabvēlīgi ietekmēt spēju saņemt atjauninājumus, piemēram, zems akumulatora uzlādes līmenis, ierobežota vieta diskā vai savienojamība, kas nodrošināta maksas tīklā.
  • Informācija par to, vai atjauninājumi tiek pabeigti sekmīgi vai arī atjaunināšana neizdodas.
  • Dati par pašas diagnostikas apkopošanas sistēmas uzticamību.
  • Pamata ziņošana par kļūdām jeb darbspējas dati par operētājsistēmu un lietojumprogrammām, kas darbojas jūsu ierīcē. Piemēram, pamata ziņošana par kļūdām sniedz mums informāciju, ja avarē vai pārstāj reaģēt kāda lietojumprogramma, piemēram, Microsoft molberts vai trešās puses spēle.

Pilni dati ietver visu, kas savākts pamata līmenī, kā arī citu informāciju par ierīces darbspēju, darbībām ierīcē (reizēm to apzīmē kā lietojumu) un paplašinātos kļūdu ziņojumus, kas palīdz korporācijai Microsoft labot un uzlabot produktus un pakalpojumus visiem lietotājiem. Pilnā datu līmenī tiek apkopota tālāk minētā papildinformācija.

  • Papildu dati par ierīci, savienojamību un konfigurāciju, kas pārsniedz pamata līmenī apkopotos datus.
  • Statusa un reģistrēšanas informācija par operētājsistēmas un citu sistēmu komponentu darbspēju (papildus datiem par atjaunināšanas un diagnostikas sistēmām, kas apkopoti pamata līmenī).
  • Darbības ar programmām, piemēram, ierīcē palaistās programmas, to darbības ilgums un reaģēšanas ātrums uz ievadi.
  • Darbības pārlūkos, tostarp pārlūkošanas vēsture un meklētie termini Microsoft pārlūkos (Microsoft Edge vai Internet Explorer).
  • Paplašināta ziņošana par kļūdām, tostarp par ierīces atmiņas stāvokli sistēmas vai programmas avārijas gadījumā (netīši var būt iekļauts lietotāju saturs, piemēram, daļas no faila, ko izmantojāt problēmas rašanās laikā). Dati par avāriju nekad netiek izmantoti darbam ar līdzekli Pielāgota pieredze, kā aprakstīts tālāk.

Daļa iepriekš aprakstīto datu var netikt vākti no jūsu ierīces pat tad, ja diagnostikas datu iestatījums ir Pilnais. Korporācija Microsoft samazina datu apjomu, ko tā apkopo no visām ierīcēm; tā vietā daļa pilnā līmeņa datu tiek apkopoti tikai no daļas ierīču (paraugs). Palaižot rīku Diagnostikas datu skatītājs, tiek parādīta ikona, kas norāda, vai jūsu ierīce ir daļa no parauga, kā arī to, kādi dati tiek apkopoti no jūsu ierīces. Norādījumi par rīka Diagnostikas datu skatītājs lejupielādi ir pieejami šeit: Sākums > Iestatījumi > Konfidencialitāte > Diagnostika un atsauksmes.

Noteikti datu vienumi, kas tiek apkopoti Windows diagnostikas vajadzībām, ir pakļauti izmaiņām, lai piešķirtu korporācijai Microsoft elastību apkopot nepieciešamos datus iepriekš aprakstīto mērķu realizācijai. Piemēram, lai nodrošinātu, ka Microsoft var novērst jaunāko veiktspējas problēmu, kas ietekmē lietotāju skaitļošanas iespējas, vai atjaunināt Windows 10 ierīci, kas ir jaunums tirgū, korporācijai Microsoft, iespējams, būs jāapkopo datu vienumi, kas nav apkopoti iepriekš. Abos diagnostikas līmeņos vākto datu tipu jaunāko sarakstu skatiet sadaļā Windows 10 diagnostikas dati pilnajā līmenī, bet sadaļā Windows 10 diagnostikas dati pamata līmenī skatiet jaunāko pamata līmenī vākto datu sarakstu. Ierobežotus informācijas fragmentus no kļūdu ziņojumiem mēs arī sniedzam saviem partneriem (piemēram, ierīču ražotājiem), lai tie varētu labāk novērst to produktu un pakalpojumu problēmas, kurus var izmantot kopā ar operētājsistēmu Windows un citiem Microsoft produktiem un pakalpojumiem. Šo informāciju ir atļauts izmantot tikai attiecīgo produktu un pakalpojumu labošanai vai uzlabošanai. Ar atsevišķām trešajām pusēm mēs varam arī kopīgot apkopotus diagnostikas datus, kuriem noņemta identificējoša informācija, piemēram, par Windows programmu un līdzekļu vispārīgām lietojuma tendencēm. Papildinformācija par diagnostikas datiem operētājsistēmā Windows 10.

Rakstīšanas ar tinti un rakstīšanas atpazīšana. Varat arī izvēlēties palīdzēt korporācijai Microsoft uzlabot rakstīšanu ar tinti un rakstīšanas atpazīšanu, nosūtot rakstīšanas ar tinti un rakstīšanas diagnostikas datus. Ja izvēlaties to darīt, Microsoft apkopos ar tastatūru un roku rakstītā satura paraugus, lai uzlabotu tādus līdzekļus kā rokraksta atpazīšana, automātiskā pabeigšana, nākamā vārda paredzēšana un pareizrakstības korekcija daudzās valodās, ko izmanto Windows klienti. Kad Microsoft apkopo rakstīšanas ar tinti un rakstīšanas diagnostikas datus, tie tiek sadalīti nelielos paraugos un apstrādāti, lai noņemtu unikālos identifikatorus, secības informāciju un citus datus (piemēram, e-pasta adreses un skaitliskās vērtības), ko var izmantot, lai rekonstruētu sākotnējo saturu vai saistītu ievadi ar jums. Šajos datos ir iekļauti arī saistīti veiktspējas dati, piemēram, izmaiņas, ko manuāli esat veicis tekstā, kā arī vārdi, ko esat pievienojis vārdnīcai. Iegūstiet papildinformāciju par to, kā uzlabot rakstīšanu ar tinti un rakstīšanu operētājsistēmā Windows 10.

Ja izvēlēsities ieslēgt līdzekli Pielāgota pieredze, mēs izmantosim jūsu Windows diagnostikas datus (pamata vai pilno līmeni atkarībā no jūsu veiktās atlases), lai piedāvātu personalizētus padomus, reklāmas un ieteikumus Microsoft produktu un pakalpojumu uzlabošanai jūsu vajadzībām. Ja esat izvēlējies pamata līmeni kā diagnostikas datu iestatījumu, personalizēšanas pamatā ir informācija par jūsu ierīci, tās iestatījumiem un iespējām, kā arī tas, vai tā darbojas pareizi. Ja esat atlasījis pilno līmeni, personalizēšanas pamatā ir arī informācija par pārlūkotajām tīmekļa vietnēm, programmu un līdzekļu lietojumu, kā arī papildinformācija par jūsu ierīces darbspēju. Taču, kad saņemam šādus datus no klientiem, kuri ir izvēlējušies pilno līmeni, mēs personalizēšanai neizmantojam avārijas izmetes, runas ievades, rakstīšanas vai rakstīšanas ar tinti saturu.

Pielāgota pieredze ietver ieteikumus par to, kā pielāgot un optimizēt sistēmu Windows, kā arī Microsoft un trešo pušu produktu un pakalpojumu, līdzekļu, programmu un aparatūras reklāmas un ieteikumus jūsu Windows pieredzei. Piemēram, lai palīdzētu jums pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantot ierīci, varam pastāstīt par līdzekļiem, kurus, iespējams, nezināt vai kuri ir jauni. Ja rodas problēmas ar jūsu Windows ierīci, iespējams, tiks piedāvāts kāds risinājums. Iespējams, tiks piedāvāta iespēju pielāgot savu bloķēšanas ekrānu, izmantojot attēlus, vai parādīts vairāk tāda veida attēlu, kas jums patīk, vai mazāk tādu, kas jums nepatīk. Ja pārlūkā straumējat filmas, iespējams, tiks ieteikta kāda programma no Microsoft Store, kas straumē efektīvāk. Ja cietajā diskā sāks pietrūkt brīvas vietas, Windows ieteiks jums izmēģināt OneDrive vai iegādāties aparatūru, lai iegūtu vairāk vietas. Papildinformācija par īpaši pielāgotām iespējam operētājsistēmā Windows 10.

Atsauksmju centrmezglsAtsauksmju centrmezglsmainfeedbackhubmodule
Kopsavilkums

Atsauksmju centrmezgls ir sākotnēji instalēta programma, kas nodrošina iespēju vākt atsauksmes par Microsoft produktiem un instalētām pirmo pušu un trešo pušu programmām. Jūs varat pierakstīties Atsauksmju centrmezglā, izmantojot savu personisko Microsoft kontu vai kontu, ko nodrošina jūsu organizācija (piemēram, darba devējs vai mācību iestāde) un ko izmantojat, lai pierakstītos Microsoft produktos. Pierakstoties ar savu darba vai mācību iestādes kontu, atsauksmes korporācijai Microsoft varat iesniegt kopā ar savu organizāciju.

Atsauksmes, ko sniedzat, izmantojot savu darba vai mācību iestādes kontu vai personisko Microsoft kontu, ir publiski pieejamas. Turklāt, ja atsauksmes tiek sniegtas, izmantojot darba vai mācību iestādes kontu, jūsu atsauksmes Atsauksmju centrmezglā var skatīt jūsu organizācijas IT administratori.

Kad Microsoft iesniedzat atsauksmes par problēmu vai piekrītat publicētai problēmai, diagnostikas dati tiek nosūtīti korporācijai Microsoft nolūkā uzlabot Microsoft produktus un pakalpojumus. Atkarībā no jūsu diagnostikas datu iestatījumiem, kas norādīti Sākums > Iestatījumi > Konfidencialitāte > Diagnostika un atsauksmes, Atsauksmju centrmezgls automātiski nosūta diagnostikas datus vai jums ir iespēja tos nosūtīt Microsoft atsauksmju sniegšanas laikā. Microsoft var arī kopīgot jūsu atsauksmes un diagnostikas datus ar Microsoft partneriem (piemēram, ierīces ražotāju vai aparātprogrammatūras izstrādātāju) nolūkā tiem palīdzēt novērst problēmas produktos un pakalpojumos, kas darbojas kopā ar Windows un citiem Microsoft produktiem un pakalpojumiem. Papildinformācija par diagnostikas datiem operētājsistēmā Windows 10.

Atrašanās vietas pakalpojumi, kustību noteikšana un ierakstīšanaVietnoteices pakalpojumi, kustību noteikšana un ierakstīšanamainlocationservicesmotionsensingmodule
Kopsavilkums

Windows vietnoteices pakalpojums. Microsoft nodrošina atrašanās vietas pakalpojumu, kas palīdz precīzi noteikt konkrētas Windows ierīces ģeogrāfisko atrašanās vietu. Atkarībā no ierīces iespējām ierīces atrašanās vietu var noteikt ar dažādas pakāpes precizitāti un dažos gadījumos to var noteikt precīzi. Ja esat iespējojis vietas noteikšanu Windows ierīcē vai sniedzis atļauju Microsoft programmām piekļūt atrašanās vietas informācijai ierīcēs, kas nav Windows ierīces, Microsoft vāc datus par mobilo sakaru torņiem, Wi-Fi piekļuves punktiem un to atrašanās vietām un tos pievieno atrašanās vietu datu bāzei, bet pirms tam noņem visus personu vai to ierīci identificējošos datus, no kuras šie dati tika iegūti. Šī deidentificētā atrašanās vietas informācijas kopija tiek izmantota, lai uzlabotu Microsoft atrašanās vietas pakalpojumus, bet dažos gadījumos tā tiek koplietota ar mūsu atrašanās vietas pakalpojumu sniedzēju partneriem (jaunākā informācija pieejama ŠEIT (skatiet vietni https://www.here.com/)), lai uzlabotu pakalpojumu sniedzēju atrašanās vietas pakalpojumus.

Windows pakalpojumi un līdzekļi (piemēram, pārlūki un Cortana), programmas, kas darbojas operētājsistēmā Windows, kā arī tīmekļa vietnes, kas ir atvērtas Windows pārlūkos, var piekļūt ierīces atrašanās vietai, izmantojot Windows, ja esat sniedzis attiecīgu atļauju. Daži līdzekļi un programmas pieprasa atļauju piekļūt atrašanās vietas datiem, kad pirmoreiz instalējat operētājsistēmu Windows, savukārt citi līdzekļi un programmas pieprasa šādu atļauju pirmajā programmas lietošanas reizē vai katrā reizē, kad piekļūstat ierīces atrašanās vietai. Informāciju par konkrētām Windows programmām, kas izmanto ierīces atrašanās vietas pakalpojumu, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Windows programmas.

Ja programma vai līdzeklis piekļūst ierīces atrašanās vietai un jūs esat pierakstījies ar Microsoft kontu, jūsu Windows ierīce savu atrašanās vietu arī augšupielādē mākonī, kur tā visās jūsu ierīcēs ir pieejama citām programmām vai pakalpojumiem, kas izmanto jūsu Microsoft kontu un kuriem jūs esat to atļāvis. Mēs saglabājam tikai pēdējo zināmo atrašanās vietu (katra jauna atrašanās vieta aizstāj iepriekšējo). Windows ierīces neseno atrašanās vietu vēstures dati tiek arī glabāti ierīcē pat, ja neizmantojat Microsoft kontu, un konkrētas programmas un Windows līdzekļi var piekļūt šai atrašanās vietu vēsturei. Jebkurā brīdī varat notīrīt atrašanās vietu vēsturi ierīces iestatījumu izvēlnē.

Iestatījumu izvēlnē varat arī skatīt, kuras programmas var piekļūt ierīces precīzajai atrašanās vietai vai ierīces atrašanās vietu vēsturei, izslēgt vai ieslēgt piekļuvi ierīces atrašanās vietai konkrētās programmās vai izslēgt piekļuvi ierīces atrašanās vietai. Varat arī iestatīt noklusējuma atrašanās vietu, kas tiks izmantota, kad atrašanās vietas pakalpojums nevar noteikt precīzāku ierīces atrašanās vietu.

Pat tad, ja esat izslēdzis piekļuvi ierīces atrašanās vietai, dažas trešo pušu datorprogrammas un pakalpojumi var izmantot citas tehnoloģijas (piemēram, Bluetooth, Wi-Fi, mobilo sakaru tīkla modemu u.c.), lai noteiktu ierīces precīzu atrašanās vietu. Papildinformācija par trešo pušu datorprogrammām un to, kā tās tomēr var noteikt jūsu ierīces atrašanās vietu, kad ierīces atrašanās vietas noteikšanas iestatījums ir izslēgts.

Turklāt, lai atvieglotu palīdzības saņemšanu ārkārtas situācijā ikreiz, kad veicat ārkārtas zvanu, operētājsistēma Windows mēģina noteikt un kopīgot precīzu jūsu atrašanās vietu neatkarīgi no jūsu atrašanās vietas noteikšanas iestatījumiem. Ja jūsu ierīcē ir SIM karte vai tajā citādi tiek izmantots mobilo sakaru tīkla pakalpojums, jūsu mobilo sakaru operatoram ir piekļuve jūsu ierīces atrašanās vietai. Papildinformācija par atrašanās vietas noteikšanu operētājsistēmā Windows 10.

Vispārīgā atrašanās vieta. Ja ieslēdzat vispārīgas atrašanās vietas līdzekli, programmas, kas nevar izmantot jūsu precīzu atrašanās vietu, var piekļūt vispārīgai atrašanās vietai, piemēram, pilsētai, pasta indeksam vai reģionam.

Tālruņa atrašana. Līdzeklis Tālruņa atrašana sniedz iespēju noteikt Windows tālruņa atrašanās vietu, izmantojot tīmekļa vietni Microsoft konta tīmekļa vietne, pat ja tālrunī esat izslēdzis jebkādu piekļuvi atrašanās vietas pakalpojumam. Ja tālrunī esat ieslēdzis tālruņa atrašanas līdzekļa opciju “saglabāt manu atrašanās vietu ik pēc dažām stundām”, tālruņa atrašanas līdzeklis periodiski sūta un saglabā informāciju par pēdējo zināmo tālruņa atrašanās vietu, pat ja tālrunī esat izslēdzis vietnoteices pakalpojumus. Katrā reizē, kad tiek iestatīta jauna atrašanās vieta, tā aizstāj iepriekš saglabāto atrašanās vietu.

Ierīces atrašana. Līdzeklis Ierīces atrašana sniedz iespēju Windows portatīvās ierīces administratoram noteikt attiecīgās ierīces atrašanās vietu, izmantojot vietni account.microsoft.com/devices. Lai iespējotu līdzekli Ierīces atrašana, administratoram ir jāpiesakās, izmantojot Microsoft kontu, un jābūt iespējotai atrašanās vietas noteikšanai. Šis līdzeklis darbojas arī tad, ja citi lietotāji ir lieguši piekļuvi atrašanās vietai visām savām programmām. Kad administrators mēģina noteikt ierīces atrašanās vietu, lietotājiem paziņojumu apgabalā tiek parādīts paziņojums. Papildinformācija par līdzekli Ierīces atrašana operētājsistēmā Windows 10.

Windows kustību noteikšana. Windows ierīces, kurās darbojas kustību noteikšanas līdzeklis, var apkopot informāciju par kustībām. Šie dati ļauj tādiem līdzekļiem kā pedometrs noteikt veikto soļu skaitu, kas savukārt ļauj veselīga dzīvesveida lietojumprogrammai aptuveni noteikt sadedzināto kaloriju daudzumu. Šie dati un vēsture tiek glabāta ierīcē un tiem var piekļūt lietojumprogrammas, kurām piešķirat atļauju piekļūt šiem datiem un izmantot tos.

Ierakstīšana. Dažās Windows ierīcēs ir iekļauts ierakstīšanas līdzeklis, ko varat izmantot, lai tvertu ierīcē veikto darbību audio un videoklipus, tostarp saziņu ar citiem lietotājiem. Ja izvēlēsities ierakstīt sesiju, ieraksts tiks lokāli saglabāts jūsu ierīcē. Dažos gadījumos jums var būt iespēja pārraidīt ierakstu Microsoft produktam vai pakalpojumam, kas apraida ierakstus publiski. Svarīgi! Pirms jebkādas saziņas ierakstīšanas un/vai pārraidīšanas jums ir jāizprot sava juridiskā atbildība, tostarp jums ir jānoskaidro, vai jums ir jāsaņem visu saziņā iesaistīto pušu piekrišana. Microsoft neatbild par to, kā jūs izmantojat ierakstīšanas līdzekļus vai savus ierakstus.

Drošības līdzekļiDrošības līdzekļimainsecurityandsafetyfeaturesmodule
Kopsavilkums

Ierīces šifrēšana. Ierīces šifrēšanas līdzeklis palīdz aizsargāt ierīcē esošos datus, šifrējot tos ar BitLocker diska šifrēšanas tehnoloģijas palīdzību. Ja ir ieslēgta ierīces šifrēšana, Windows automātiski šifrē disku, kurā ir instalēta operētājsistēma Windows, un ģenerē atkopšanas atslēgu. Jūsu personiskajai ierīcei paredzētā BitLocker atkopšanas atslēga tiek automātiski dublēta tiešsaistē jūsu personiskajā Microsoft OneDrive kontā. Microsoft nekādiem mērķiem neizmanto jūsu individuālās atkopšanas atslēgas.

Ļaunprogrammatūras noņemšanas rīks. Ļaunprogrammatūras noņemšanas rīks (Malicious Software Removal Tool — MSRT) tiek aktivizēts ierīcē ne retāk kā vienreiz mēnesī kā daļa no pakalpojuma Windows Update. MSRT rīks pārbauda, vai ierīcē nav īpašas, dominējošas ļaunprogrammatūras (“ļaunprogrammatūra”), un palīdz noņemt jebkādas atrastās infekcijas. MSRT rīka darbības laikā tiek noņemta ierīcē esoša ļaunprogrammatūra, kas ir iekļauta Microsoft atbalsta tīmekļa vietnes sarakstā. Ļaunprogrammatūras meklēšanas laikā korporācijai Microsoft tiek sūtīts ziņojums ar īpašiem noteiktās ļaunprogrammatūras datiem, kā arī citiem ierīces datiem. Ja nevēlaties, lai MSRT rīks sūta šos datus korporācijai Microsoft, varat atspējot MSRT rīka atskaišu veidošanas komponentu.

Microsoft ģimene. Izmantojot līdzekli Microsoft ģimene, vecāki var iegūt izpratni par to, kā bērns izmanto ierīci, un iestatīt ierobežojumus. Ir pieejami daudzi ģimenes locekļiem paredzēti līdzekļi, tāpēc rūpīgi izskatiet norādīto informāciju, kad veidojat Microsoft ģimeni vai tai pievienojaties. Ja līdzeklī Microsoft ģimenē ir ieslēgta bērna veikto darbību reģistrēšana, Microsoft apkopo informāciju par to, kā bērns izmanto ierīci, un sniedz vecākiem atskaites par bērna veiktajām darbībām. Pēc neilga laika darbību atskaites tiek regulāri dzēstas no Microsoft serveriem.

Windows Defender SmartScreen. Līdzeklis Windows Defender SmartScreen palīdz jūs aizsargāt laikā, kamēr izmantojat mūsu pakalpojumus, pārbaudot, vai lejupielādētajos failos un tīmekļa saturā nav ļaunprogrammatūras, potenciāla nedroša tīmekļa satura un cita apdraudējuma jums vai ierīcei. Faila pārbaudes laikā korporācijai Microsoft tiek sūtīti faila dati, tostarp faila nosaukums, faila satura jaucējkods, lejupielādes atrašanās vieta un faila ciparsertifikāti. Ja līdzeklis Windows Defender SmartScreen identificē failu kā nezināmu vai potenciāli nedrošu, pirms faila atvēršanas tiek parādīts brīdinājums. Tīmekļa satura pārbaudes laikā korporācijai Microsoft tiek sūtīta informācija par saturu un jūsu ierīci, tostarp pilna satura tīmekļa adrese. Ja līdzeklis Windows Defender SmartScreen konstatē, ka saturs ir potenciāli nedrošs, satura vietā tiek parādīts brīdinājums. Windows Defender SmartScreen var ieslēgt vai izslēgt, izmantojot iestatījumu izvēlni.

Pretvīrusu programmatūra Windows Defender. Pretvīrusu programmatūra Windows Defender ierīcē meklē ļaunprogrammatūru un citu nevēlamu programmatūru. Gadījumā, ja ierīcē nav citas ļaunprogrammatūras novēršanas programmatūras, kas nodrošina aktīvu ierīces aizsardzību, pretvīrusu programmatūra Windows Defender tiek automātiski ieslēgta, lai palīdzētu aizsargāt ierīci. Ja pretvīrusu programmatūra Windows Defender ir ieslēgta, tā pārrauga ierīces drošības statusu. Ja pretvīrusu programmatūra Windows Defender ir ieslēgta vai darbojas, jo ir iespējota ierobežota perioda skenēšana, tā automātiski sūta korporācijai Microsoft atskaites, kurās ir iekļauta informācija par aizdomīgo ļaunprogrammatūru un citu nevēlamu programmatūru, kā arī var tikt nosūtīti faili, kuros varētu būt iekļauta ļaunprogrammatūra. Ja pastāv iespējamība, ka atskaitē varētu būt iekļauti personas dati, atskaite netiek sūtīta automātiski, un pirms tās sūtīšanas tiek parādīts paziņojums. Pretvīrusu programmatūru Windows Defender var konfigurēt tā, lai tā nesūtītu atskaites un aizdomīgo ļaunprogrammatūru korporācijai Microsoft.

Runa, rakstīšana ar tinti un rakstīšanaRuna, rakstīšana ar tinti un rakstīšanamainspeechinkingtypingmodule
Kopsavilkums

Runas atpazīšana tiešsaistē. Windows nodrošina gan runas atpazīšanas līdzekli ierīcēs (pieejams, izmantojot programmu Windows runas atpazīšana), gan tiešsaistes runas atpazīšanas pakalpojumu reģionos, kuros ir pieejams palīgs Cortana. Lai iegūtu papildinformāciju par to, kādās valodās un reģionos pašlaik tiek atbalstīta runas atpazīšana, skatiet sadaļu Reģioni un valodas, kurās pieejams līdzeklis Cortana.

Tiešsaistes runas atpazīšanas iestatījuma ieslēgšana ļauj izmantot Windows runas atpazīšanas mākoņpakalpojumus palīgā Cortana, jauktās realitātes portālā, diktējot operētājsistēmā Windows no programmatūras tastatūras, atbalstītās Microsoft Store programmās un ar laiku arī citās sistēmas Windows daļās.

Kad izmantojat Windows tiešsaistes runas atpazīšanas pakalpojumu, Microsoft apkopo un izmanto jūsu balss ierakstus, lai izveidotu izrunāto vārdu teksta transkripciju balss datos. Balss dati tiek izmantoti apkopotā veidā, lai mēs varētu uzlabot visu lietotāju pareizas runas atpazīšanas iespējas.

Varat izmantot runas atpazīšanu ierīcē, nesūtot jūsu balss datus korporācijai Microsoft. Tomēr Windows runas mākoņpakalpojums nodrošina labāku atpazīšanu nekā runas atpazīšana ierīcē. Kad tiešsaistes runas atpazīšanas iestatījums ir izslēgts, runas ievades pakalpojumi, kas nav atkarīgi no mākoņa un izmanto tikai ierīces runas atpazīšanu, piemēram, programma Diktors vai programma Windows runas atpazīšana, joprojām darbojas un Microsoft neapkopo balss datus.

Ja esat sniedzis atļauju līdzeklī Cortana, mēs apkopojam arī informāciju par jūsu vārdu un segvārdu, neseniem kalendāra notikumiem un tiem cilvēkiem, ar kuriem ieplānotas tikšanās, informāciju par kontaktpersonām, tostarp vārdus un segvārdus, iecienīto vietu nosaukumus, izmantotās programmas un informāciju par mūzikas preferencēm. Šie papildu dati palīdz uzlabot personu, notikumu, vietu un mūzikas atpazīšanu laikā, kad diktējat komandas, ziņojumus vai dokumentu saturu.

Runas atpazīšanu tiešsaistē varat izslēgt jebkurā brīdī. Līdz ar to tiek apturēta datu vākšana šim līdzeklim. Lai pārbaudītu, kādus balss datus korporācija Microsoft ir saistījusi ar jūsu Microsoft kontu, apmeklējiet Microsoft konfidencialitātes informācijas panelis. Kad izslēdzat tiešsaistes runas atpazīšanas iestatījumu, visi balss dati, kas tika apkopoti, kamēr nebijāt pierakstījies ar Microsoft kontu, tiek atsaistīti no jūsu ierīces. Papildinformācija par tiešsaistes runas atpazīšanu operētājsistēmā Windows 10.

Rakstīšanas ar tinti un rakstīšanas personalizēšana. Tiek apkopoti jūsu ar tastatūru un roku rakstītie vārdi, lai jums nodrošinātu personalizētu vārdnīcu, labāku rakstzīmju atpazīšanu, kas palīdz uzlabot jūsu rakstīšanas iespējas ierīcē, un rakstīšanas laikā sniegtu teksta ieteikumus. Sinhronizējot jūsu Windows ierīces iestatījumus ar citām Windows ierīcēm, jūsu lokālā lietotāja vārdnīca tiek glabāta jūsu personiskajā pakalpojumā OneDrive ar mērķi iespējot vārdnīcas koplietošanu ar citām jūsu Windows ierīcēm. Papildinformācija par sinhronizācijas iestatījumiem.

Jebkurā brīdī varat izslēgt rakstīšanas ar tinti un tastatūru personalizāciju. Tādā gadījumā tiek izdzēsti ierīcē saglabātie dati, piemēram, jūsu lokālā lietotāja vārdnīca. Papildinformāciju par rakstīšanu ar tinti un rakstīšanu ar tastatūru operētājsistēmā Windows 10.

Sinhronizācijas iestatījumiSinhronizācijas iestatījumimainsyncsettingsmodule
Kopsavilkums

Kad pierakstāties operētājsistēmā Windows ar Microsoft kontu, operētājsistēma Windows sinhronizē dažus jūsu iestatījumus un datus ar Microsoft serveriem, atvieglojot personalizēšanu vairākās ierīcēs. Ja pēc tam, kad esat pierakstījies vienā vai vairākās ierīcēs ar Microsoft kontu, pirmoreiz pierakstāties citā ierīcē ar to pašu Microsoft kontu, operētājsistēma Windows lejupielādē un lieto iestatījumus un datus, ko esat izvēlējies sinhronizēt citās ierīcēs. Jūsu izvēlētie sinhronizācijas iestatījumi tiek automātiski atjaunināti Microsoft serveros un pārējās jūsu ierīcēs, kad tās lietojat.

Daži no sinhronizētajiem iestatījumiem ir šādi:

  • no Microsoft Store instalētās programmas;
  • valodas preferences;
  • vieglpiekļuves preferences;
  • personalizēšanas iestatījumi, piemēram, jūsu konta attēls, fons un peles iestatījumi;
  • Microsoft Store programmu iestatījumi;
  • pareizrakstības pārbaudes vārdnīcas, ievades metodes redaktora (IME) vārdnīcas un personiskās vārdnīcas;
  • Internet Explorer pārlūkprogrammas vēsture, izlases vienumi un atvērtās tīmekļa vietnes;
  • saglabātie programmu, tīmekļa vietņu, mobilā tīklāja un Wi-Fi tīklu nosaukumi un paroles;

Varat izvēlēties, vai vēlaties sinhronizēt iestatījumus, kā arī varat pārvaldīt, kāds saturs tiek sinhronizēts, dodoties uz Sākums > Iestatījumi > Konti > Savu iestatījumu sinhronizēšana. Dažām programmām ir savas, atsevišķas sinhronizācijas vadīklas. Ja pierakstāties operētājsistēmā Windows ar darba kontu un vēlaties izveidot šī konta savienojumu ar personisko Microsoft kontu, pirms savienojuma izveides ar Microsoft kontu Windows jautā, kādus iestatījumus vēlaties sinhronizēt.

Atjaunināšanas pakalpojumiAtjaunināšanas pakalpojumimainupdateservicesmodule
Kopsavilkums

Windows atjaunināšanas pakalpojumi ir Windows Update un Microsoft Update. Windows Update ir pakalpojums, kas nodrošina Windows programmatūras un citas atbalstošās programmatūras, piemēram, draiveru un ierīču ražotāju nodrošinātus aparātprogrammatūras, atjauninājumus. Microsoft Update ir pakalpojums, kas nodrošina programmatūras atjauninājumus citai Microsoft programmatūrai, piemēram, Office.

Windows Update ierīcē automātiski lejupielādē Windows programmatūras atjauninājumus. Varat konfigurēt pakalpojumu Windows Update automātiskai atjauninājumu instalēšanai, līdzko tie ir pieejami (ieteicams), vai arī iestatīt operētājsistēmā Windows paziņojumu saņemšanu gadījumos, kad ir jārestartē dators, lai pabeigtu atjauninājumu instalēšanu. Microsoft Store pieejamo programmu automātisku atjaunināšanu nodrošina Microsoft Store, kā norādīts šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Microsoft Store.

Tīmekļa pārlūki — Microsoft Edge un Internet ExplorerTīmekļa pārlūki — Microsoft Edge un Internet Explorermainwebbrowsersmodule
Kopsavilkums

Microsoft Edge ir noklusējuma pārlūks, kas paredzēts operētājsistēmai Windows. Operētājsistēmā Windows ir pieejama arī Microsoft mantotā pārlūkprogramma Internet Explorer. Kad izmantojat tīmekļa pārlūkprogrammu, lai piekļūtu internetam, jūsu ierīces dati (“ierīces standarta dati”) tiek sūtīti tīmekļa vietnēm, kuras apmeklējat, un tiešsaistes pakalpojumiem, ko izmantojat. Ierīces standarta dati ir informācija par ierīces IP adresi, pārlūkprogrammas veidu un valodu, piekļuves reižu skaitu un atsauces tīmekļa vietņu adresēm. Šie dati var tikt reģistrēti attiecīgo tīmekļa vietņu tīmekļa serveros. Tas, kādi dati tiek reģistrēti un kā tie tiek izmantoti, ir atkarīgs no jūsu apmeklēto tīmekļa vietņu un izmantoto tīmekļa pakalpojumu prakses konfidencialitātes jomā. Turklāt Microsoft Edge nosūta unikālu pārlūka ID noteiktām tīmekļa vietnēm, lai palīdzētu mums sagatavot apkopotos datus, ko izmantot pārlūka līdzekļu un pakalpojumu uzlabošanai.

Turklāt jūsu ierīcē tiek saglabāti dati par to, kā jūs izmantojat pārlūkprogrammu, piemēram, pārlūkošanas vēsture, tīmekļa veidlapu dati, pagaidu interneta faili un sīkfaili. Jūs varat dzēst šos datus no savas ierīces izmantojot Pārlūkošanas vēstures dzēšanu.

Pārlūks Microsoft Edge piedāvā iespēju tvert un saglabāt saturu jūsu ierīcē, piemēram:

  • Tīmekļa piezīme. Ļauj izveidot tintes un teksta anotācijas tīmekļa lapās, ko apmeklējat, un piespraust, saglabāt vai kopīgot tās.
  • Aktīvā lasīšana. Ļauj izveidot un pārvaldīt literatūras sarakstus, tostarp tīmekļa vietnes vai dokumentus.
  • Kopa. Ļauj vienuviet ērti pārvaldīt literatūras sarakstus, izlases vienumus, lejupielādes un vēsturi.
  • Tīmekļa vietnes piespraušana uzdevumjoslai. ļauj piespraust savas iecienītākās vietnes Windows uzdevumjoslā. Tīmekļa vietnes var redzēt, kuras no to tīmekļa lapām ir piespraustas, un tādējādi jums izsniegt informatīvo žetonu, informējot, ka ir kaut kas jauns, ko varat skatīt šajās tīmekļa vietnēs.

Dažu Microsoft pārlūkprogrammu informācija, kas tiek saglabāta ierīcē, tiek sinhronizēta citās ierīcēs, kurās pierakstāties ar Microsoft kontu. Piemēram, pārlūkā Internet Explorer šī informācija ietver jūsu pārlūkošanas vēsturi un izlasi, bet pārlūkā Microsoft Edge tā ietver jūsu izlasi, literatūras sarakstus, automātiski aizpildāmus veidlapu ierakstus (piemēram, jūsu vārdu, adresi un tālruņa numuru) un var ietvert datus paplašinājumiem, ko esat instalējis. Piemēram, ja Microsoft Edge literatūras sarakstu sinhronizējat vairākās ierīcēs, uz katru sinhronizēto ierīci tiek sūtīta satura, ko izvēlaties saglabāt savā lasīšanas sarakstā, kopija, kuru varat skatīt vēlāk. Sinhronizēšanu pārlūkprogrammā Internet Explorer varat atspējot, dodoties uz Sākums > Iestatījumi > Konti > Savu iestatījumu sinhronizēšana. (Papildinformāciju skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Sinhronizācijas iestatījumi.) Varat arī atspējot Microsoft Edge informācijas sinhronizēšanu, izslēdzot sinhronizācijas opciju pārlūkprogrammas Microsoft Edge iestatījumu izvēlnē.

Pārlūkprogrammā Microsoft Edge un Internet Explorer tiek izmantoti jūsu meklēšanas vaicājumi un pārlūkošanas vēsture, lai jums nodrošinātu ātrāku pārlūkošanu un atbilstīgākus meklēšanas rezultātus. Tālāk norādīti šie līdzekļi.

  • Meklēšanas ieteikumi pārlūkprogrammā Internet Explorer jūsu noklusējuma meklētāja nodrošinātājam (piemēram, Bing) automātiski sūta informāciju, ko jūs ierakstāt pārlūkprogrammas adreses joslā, un piedāvā meklēšanas ieteikumus katras rakstzīmes ievadīšanas brīdī.
  • Meklēšana un vietņu ieteikumipārlūkprogrammā Microsoft Edge pakalpojumam Bing (pat ja esat izvēlējies citu noklusējuma meklētāja nodrošinātāju) automātiski sūta informāciju, ko jūs ierakstāt pārlūkprogrammas adreses joslā, un piedāvā meklēšanas ieteikumus katras rakstzīmes ievadīšanas brīdī.

Jūs varat izslēgt šos līdzekļus jebkurā brīdī. Lai nodrošinātu meklēšanas rezultātus, pārlūkprogramma Microsoft Edge un Internet Explorer sūta noklusējuma meklētāja nodrošinātājam informāciju par jūsu meklēšanas vaicājumiem, ierīces standarta informāciju un informāciju par atrašanās vietu (ja esat iespējojis atrašanās vietas izpaušanu). Ja jūsu noklusējuma meklētāja nodrošinātājs ir Bing, mēs izmantojam šos datus, kā norādīts šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļāBing.

Cortana var palīdzēt jums pārlūkot tīmekli Microsoft Edge ar līdzekļiem, piemēram, Jautāt palīgam Cortana. Jebkurā brīdī, izmantojot pārlūkprogrammas Microsoft Edge iestatījumu izvēlni, varat atspējot Cortana palīdzību tīmekļa pārlūkprogrammai Microsoft Edge. Papildinformāciju par to, kā Cortana izmanto datus un kā varat to kontrolēt, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Cortana.

Windows programmasWindows programmasmainwindowsappsmodule
Kopsavilkums

Vairākas Microsoft programmas ir iekļautas operētājsistēmā Windows, un citas programmas ir pieejamas veikalā Microsoft Store. Tālāk aprakstītas dažas no šīm programmām.

Programma Kartes. Programma Kartes sniedz pakalpojumus, kuru pamatā ir atrašanās vietas dati, un tā izmanto Bing pakalpojumus, lai apstrādātu jūsu meklētās frāzes programmā Kartes. Ja programmai Kartes ir piekļuve jūsu atrašanās vietai un jūs operētājsistēmā Windows esat iespējojis atrašanās vietas pakalpojumus, tad, izmantojot “@” taustiņu, lai sāktu meklēšanu atbalstītos tekstlodziņos Windows programmās, Bing pakalpojumi apkopo tekstu, ko rakstāt pēc “@” taustiņa, lai nodrošinātu jūsu atrašanās vietai atbilstošus ieteikumus. Papildinformāciju par šīm iespējām, kuru pamatā ir Bing, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Bing. Ja karšu programmai ir piekļuve jūsu atrašanās vietas datiem, pat ja programma netiek izmantota, Microsoft var apkopot ierīces atrašanās vietas datus, no kuriem ir noņemta identificējoša informācija, Microsoft pakalpojumu uzlabošanas nolūkā. Varat atspējot karšu programmas piekļuvi jūsu atrašanās vietas datiem, izslēdzot vietnoteices pakalpojumu vai izslēdzot karšu programmas piekļuvi vietnoteices pakalpojumam.

Programmā Kartes varat sekot savām iecienītajām vietām un pēdējām meklētajām vietām kartē. Jūsu iecienītās vietas un meklēšanas vēsture tiek iekļauta kā meklēšanas ieteikumi. Ja esat pierakstījies ar Microsoft kontu, informācija par jūsu iecienītajām vietām, meklēšanas vēsturi un noteiktiem programmu iestatījumiem tiek sinhronizēta pārējās ierīcēs un pakalpojumos (piemēram, Cortana). Papildinformāciju skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Sinhronizācijas iestatījumi.

Programmas Kamera un Fotoattēli. Ja atļaujat programmai Kamera izmantot jūsu atrašanās vietas datus, atrašanās vietas dati tiek iegulti fotoattēlos, ko uzņemat ar attiecīgo ierīci. Fotoattēlos un video tiek iegulti arī citi aprakstoši dati, piemēram, kameras modelis un datums, kurā uzņemts attēls. Ja izvēlaties kopīgot fotoattēlu vai video, personas un pakalpojumi, ar kuriem to kopīgojat, var piekļūt jebkuriem iegultajiem datiem. Varat atspējot kameras programmas piekļuvi jūsu atrašanās vietas datiem, izslēdzot jebkādu piekļuvi vietnoteices pakalpojumam ierīces iestatījumu izvēlnē vai izslēdzot kameras programmas piekļuvi vietnoteices pakalpojumam.

Kamerā saglabātie fotoattēli, video un ekrānuzņēmumi automātiski tiek augšupielādēti pakalpojumā OneDrive. Varat pārvaldīt fotoattēlus un video pakalpojumā OneDrive, kā arī varat atspējot automātisko augšupielādi, izmantojot iestatījumu izvēlni.

Kad uzņemat fotoattēlus, kuros ir iegulti jūsu atrašanās vietas dati, fotoattēlu programma var grupēt fotoattēlus pēc laika un atrašanās vietas. Lai grupētu fotoattēlus, programma Fotoattēli sūta jūsu fotoattēlos iegulto informāciju par atrašanās vietu korporācijai Microsoft, lai noteiktu atrašanās vietu nosaukumus, piemēram, Cēsis. Ja izmantojat programmu Fotoattēli laikā, kamēr esat pierakstījies ar Microsoft kontu, pakalpojumā OneDrive esošie fotoattēli un video tiek kārtoti pa albumiem programmā Fotoattēli, kā arī tiek parādīti programmas Fotoattēli dinamiskajā elementā. Jūsu fotoattēli un/vai video tiek kopīgoti ar citām personām tikai tad, ja izvēlaties tā rīkoties.

Programma Personas. Programma Personas ļauj skatīt visas kontaktpersonas vienuviet un mijiedarboties ar tām. Pievienojot kontu programmai Personas, jūsu konta kontaktpersonas automātiski tiek pievienotas programmai Personas. Personu programmai varat pievienot citus kontus, tostarp sociālo tīklu kontus (piemēram, Facebook un Twitter), kā arī e-pasta kontus. Kad pievienojat kontu, mēs jums norādām, kādus datus personu programma var importēt vai sinhronizēt ar konkrēto pakalpojumu, un ļaujam jums izvēlēties, ko pievienot. Arī citas programmas, ko instalējat, var sinhronizēt datus ar programmu Personas, tostarp sniegt papildinformāciju par esošajām kontaktpersonām. Skatot kontaktpersonu programmā Personas, tiks izgūta un parādīta informācija par jūsu neseno mijiedarbību ar šo kontaktpersonu (piemēram, e-pasta ziņojumi un kalendāra notikumi, tostarp no programmām, ar kurām programma Personas sinhronizē datus). Jebkurā brīdī varat noņemt kontu no programmas Personas.

Programmas Pasts un Kalendārs. Programma Pasts un Kalendārs ļauj savienot visu e-pastu, kalendārus un failus vienuviet, tostarp trešo personu e-pasta un failu krātuves pakalpojumu sniedzējus. Programma nodrošina atrašanās vietas pakalpojumus, piemēram, informāciju par laika apstākļiem kalendārā, taču varat atspējot programmas atrašanās vietas lietojumu. Kad pievienojat kontu programmai Pasts un Kalendārs, e-pasts, kalendāra vienumi, faili, kontaktpersonas un citus iestatījumi no jūsu konta tiek automātiski sinhronizēti ar jūsu ierīci un ar Microsoft serveriem. Jebkurā brīdī varat noņemt kontu vai veikt izmaiņas datos, kas tiek sinhronizēti jūsu kontā. Lai konfigurētu kontu, programmā ir jānorāda konta akreditācijas dati (piemēram, lietotājvārds un parole), kas tiek nosūtīta internetā uz trešās puses pakalpojumu sniedzēja serveri. Konta konfigurēšanai programma vispirms izmanto drošo (SSL) savienojumu, tomēr, ja e-pasta nodrošinātājs neatbalsta SSL, šī informācija tiek sūtīta nešifrētā veidā. Ja pievienojat kontu, ko nodrošina organizācija (piemēram, uzņēmuma e-pasta adrese), organizācijas domēna īpašnieks var īstenot noteiktas politikas un vadīklas (piemēram, pieprasot vairāku faktoru autentifikāciju vai iespēju attālināti izdzēst datus no ierīces), kas var ietekmēt programmas lietošanu.

Programma Ziņapmaiņa. Kad pierakstāties ierīcē ar Microsoft kontu, varat izvēlēties dublēt informāciju, sinhronizējot īsziņas un multiziņas, kā arī saglabāt tās savā Microsoft kontā. Tādējādi varat izgūt ziņas gadījumā, ja esat pazaudējis vai nomainījis tālruni. Pēc ierīces sākotnējās iestatīšanas jebkurā brīdī varat pārvaldīt ziņojumapmaiņas iestatījumus. Izslēdzot īsziņu/multiziņu dublēšanu, ziņas, kas ir iepriekš dublētas jūsu Microsoft kontā, netiek izdzēstas. Lai šādas ziņas izdzēstu, pirms dublēšanas izslēgšanas jums vispirms tās ir jāizdzēš no ierīces. Ja atļaujat ziņojumapmaiņas programmai izmantot jūsu atrašanās vietas datus, izejošā ziņā varat pievienot saiti uz jūsu pašreizējo atrašanās vietu. Microsoft apkopo atrašanās vietas datus, kā norādīts šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Windows Atrašanās vietas pakalpojumi.

Programma Maks Windows Phone tālrunim. Makā var glabāt informāciju, piemēram, par kuponiem, lojalitātes kartēm, biļetēm un citu ciparu formāta saturu. Ja tā ir pieejama, varat pievienot arī maksājumu kartes pakalpojumam Maks, lai veiktu maksājumus mazumtirgotāju veikalos, izmantojot NFC (tuva darbības lauka sakari).

Varat iestatīt maku maksājumiem, pierakstoties pakalpojumā Maks ar personisko Microsoft kontu un pievienojot maksājumu kartes, kas saistītas ar jūsu Microsoft kontu. Kad pievienojat maksājumu karti pakalpojumam Maks, mēs sniedzam datus jūsu bankas un maksājumu karšu tīklam, tostarp vārdu, kartes numuru, norēķinu adresi, e-pasta adresi, ierīces datus (tostarp ierīces nosaukumu, tipu un identifikatoru), kā arī jūsu atrašanās vietu brīdī, kad pievienojat maksājumu karti makam. Šie dati tiek nosūtīti uz jūsu banku un maksāšanas karšu tīklu, lai noteiktu, vai jūsu maksājumu karte ir derīga, iespējotu transakcijas un atklātu krāpšanu.

Veicot NFC maksājumu, pakalpojums Maks nodrošinās tirgotājam šifrētu jūsu maksājumu kartes versiju ("pilnvaru"). Tirgotājs nodos šo pilnvaru un transakcijas informāciju jūsu bankai, lai veiktu transakciju un pieprasītu maksājumu par transakciju.

Windows Media PlayerWindows Media Playermainwindowsmediaplayermodule
Kopsavilkums

Windows Media Player ļauj jums atskaņot kompaktdiskus, DVD diskus un citu digitālo saturu (piemēram, WMA un MP3 failus), izvilkt kompaktdisku saturu un pārvaldīt multivides bibliotēku. Lai uzlabotu jūsu pieredzi, atskaņojot saturu bibliotēkā, Windows Media Player parāda saistīto multivides informāciju, piemēram, albuma nosaukumu, dziesmu nosaukumus, albuma noformējumu, izpildītāju un komponistu. Lai palielinātu multivides informāciju, Windows Media Player nosūta pieprasījumu Microsoft, kurā ietverta standarta informācija par datoru, multivides satura identifikatoru un multivides informāciju, kas jau atrodas Windows Media Player bibliotēkā (tostarp informācija, kuru, iespējams, esat rediģējis vai ievadījis), lai Microsoft varētu atpazīt ierakstu un pēc tam sniegt pieejamo papildu informāciju.

Windows Media Player ļauj jums arī atskaņot saturu, kas ir straumēts, izmantojot tīklu. Lai sniegtu šo pakalpojumu, Windows Media Player ir nepieciešams sazināties ar straumēšanas multivides serveri. Parasti šos serverus darbina satura nodrošinātāji, kas nav Microsoft satura nodrošinātāji. Straumēšanas multivides atskaņošanas laikā Windows Media Player nosūta žurnālu straumēšanas multivides serverim vai citiem tīmekļa serveriem, ja to pieprasa straumēšanas multivides serveris. Žurnāls ietver tādu informāciju kā savienojuma laiks, IP adrese, operētājsistēmas versija, Windows Media Player versija, Player identifikācijas numurs (Player ID), datums un protokols. Lai aizsargātu jūsu konfidencialitāti, Windows Media Player pēc noklusējuma sūta Player ID, kas ir atšķirīgs katrai sesijai.

Windows HelloWindows Hellomainwindowshellomodule
Kopsavilkums

Windows Hello nodrošina tūlītēju piekļuvi jūsu ierīcēm ar biometriskās autentifikācijas starpniecību. Ja līdzeklis Windows Hello ir ieslēgts, tas jūs identificē pēc jūsu sejas, pirkstu nospiedumiem vai varavīksnenes, vadoties pēc unikālu punktu vai iezīmju kopas, kas ir izgūta no attēla un tiek glabāta attiecīgajā ierīcē kā veidne, bet nesaglabājot faktisko jūsu sejas, pirkstu nospiedumu vai varavīksnenes attēlu. Biometriskās verifikācijas dati, kas tiek izmantoti, jums pierakstoties, netiek izpausti ārpus ierīces. Varat izdzēst biometriskās verifikācijas datus, izmantojot iestatījumu izvēlni.

Windows SearchWindows Searchmainwindowssearchmodule
Kopsavilkums

Līdzeklis Windows Search nodrošina iespēju vienuviet pārmeklēt jūsu saturu un tīmeklī atrodamo informāciju. Ja izvēlaties izmantot līdzekli Windows Search sava satura meklēšanai, tas nodrošinās rezultātus par vienumiem jūsu personiskajā OneDrive, OneDrive darbam (ja iespējots), citos mākoņkrātuvju nodrošinātājos, ciktāl to atbalsta šie trešo personu nodrošinātāji, un jūsu ierīcē. Ja izvēlaties izmantot platformu Windows Search tīmekļa pārmeklēšanai vai meklēšanas ieteikumu saņemšanai, izmantojot Windows Search, jūsu meklēšanas rezultātus nodrošina Bing, un mēs izmantojam jūsu meklēšanas vaicājumus, kā norādīts šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Bing.

Izklaides programmas un saistītie pakalpojumiIzklaides programmas un saistītie pakalpojumimainentertainmentmodule
Kopsavilkums

Izklaides programmas un saistītie pakalpojumi sniedz dažādas iespējas un ļauj piekļūt dažādam saturam, programmām un spēlēm.

Xbox un Xbox LiveXbox un Xbox Livemainxboxmodule
Kopsavilkums
Microsoft StoreMicrosoft Storemainwindowsstoremodule
Kopsavilkums
MSNMSNmainmainmodule
Kopsavilkums
MixerMixermainmixermodule
Kopsavilkums
Groove mūzika un Filmas un TV pārraidesGroove mūzika un Filmas un TV pārraidesmaingroovemusicmoviestvmodule
Kopsavilkums
SilverlightSilverlightmainsilverlightmodule
Kopsavilkums
Microsoft Health pakalpojumiMicrosoft Health pakalpojumimainmicrosofthealthservicesmodule
Kopsavilkums

Microsoft Health pakalpojumus var izmantot, lai izprastu un pārvaldītu savus veselības datus. Tie ietver pakalpojumu HealthVault, HealthVault ieskatus, Microsoft Band ierīces, citas Microsoft Health programmas un saistītos produktus. Ierīce Band palīdz jums sekot līdzi tādiem datiem kā sirdsdarbība un veiktie soļi. Ierīce Band var lietot arī līdzekli Cortana, lai veiktu piezīmes un saņemtu paziņojumus no jūsu tālruņa. Programmas Microsoft Health nosūta datus uz Microsoft serveriem un ļauj jums skatīt, pārvaldīt un kontrolēt datus. Programmas var iespējot paziņojumu sūtīšanu uz ierīci Band un citām ierīcēm. HealthVault pakalpojumi ļauj jums ievākt, rediģēt, pievienot un glabāt veselības datus tiešsaistē un kopīgot veselības datus ar ģimeni, aprūpētājiem un veselības aprūpes speciālistiem.

Microsoft Health pakalpojumi apkopo un izmanto datus, lai nodrošinātu pakalpojumus, kas ietver jūsu lietošanas pieredzes uzlabošanu un personalizēšanu. Veselības dati, kurus iesniedzat korporācijai Microsoft, izmantojot Microsoft Health pakalpojumus, netiek apvienoti ar datiem no citiem Microsoft pakalpojumiem vai izmantoti citiem mērķiem bez jūsu tiešas piekrišanas. Piemēram, korporācija Microsoft neizmanto jūsu veselības ierakstu datus, lai pārdotu vai reklamētu jums produktus un pakalpojumus bez jūsu piekrišanas.

Health pakalpojumiHealth pakalpojumimainmicrosoftservicelongmodule
Kopsavilkums

Microsoft Health pakalpojumus var izmantot, lai izprastu un pārvaldītu savus veselības datus. Apkopotie dati ir atkarīgi no jūsu izmantotajiem pakalpojumiem un līdzekļiem un ietver tālāk norādīto.

  • Profila dati. Kad izveidojat profilu, ir nepieciešams iesniegt datus, piemēram, garumu, svaru un vecumu, kas tiek izmantoti, lai aprēķinātu darbības rezultātus. Citi profila dati tiek iegūti no jūsu personiskā Microsoft konta.
  • Aktivitātes un fitnesa dati. Microsoft Health pakalpojumi palīdz jums sekot jūsu aktivitātei un fitnesam, apkopojot tādus datus kā sirdsdarbība, soļi, sadedzinātās kalorijas un miegs. Šādu aktivitāšu paraugi, kuras jūs varat izvēlēties ir skriešana, treniņi un miegs.
  • Lietojuma dati. Lai nodrošinātu jums vislabāko pakalpojumu, mēs apkopojam un automātiski augšupielādējam statistiku par jūsu Microsoft Health pakalpojumu veiktspēju un lietošanu.
  • Atrašanās vieta. Ierīcei Microsoft Band ir iebūvētas Globālās Pozicionēšanas Sistēmas (GPS) iespējas, kas ļauj jums atzīmēt tādas aktivitātes kā skrējieni vai velobraucieni kartē, neņemot līdzi jūsu tālruni. Ja jūs aktivitātei iespējojat GPS, varat skatīt aktivitātes karti Microsoft Health programmās. Daži režīmi ierīcē Band, piemēram, Golf un Explorer, automātiski ieslēdz GPS un izslēdz to, kad pabeidzat režīmu. 

Papildinformāciju par ierīces Band sensoriem un to apkopotajiem datiem skatiet vietnē Microsoft Band lapa Microsoft atbalsta tīmekļa vietnē.

Piekļuve un kontrole. Varat skatīt un pārvaldīt savus datus Microsoft Health pakalpojumos. Piemēram, varat skatīt un atjaunināt sava profila datus, pārvaldīt savienotās programmas un skatīt iepriekšējās aktivitātes. Jūs varat dzēst detalizētu informāciju par noteiktām aktivitātēm Microsoft Health pakalpojumos. Dzēšot noteiktu aktivitāti, notikums tiek dzēsts no Microsoft Health pakalpojumiem, tomēr citi dati un pamata sensoru dati, ko ierīces uztver, tiek saglabāti Microsoft Health pakalpojumos. Jūs varat jebkurā brīdī atcelt Microsoft Health pakalpojumu kontu, sazinoties ar klientu atbalsta dienestu šeit: Microsoft Band tīmekļa vietne.

Cortana. Microsoft Health pakalpojumi ļauj izmantot līdzekli Cortana. Izmantojot līdzekli Cortana, dati, ko apstrādājat Microsoft Health pakalpojumos, tostarp ar veselību saistīti dati un apstrādātie dati trešo pušu pakalpojumos, tiek koplietoti ar līdzekli Cortana. Līdzekļa Cortana iespējas ļauj izpildīt vaicājumus un iestatīt atgādinājumus ar savu balsi, ja jūsu ierīcē ir iespējots līdzeklis Cortana. Papildinformāciju par to, kā Cortana pārvalda jūsu datus, skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Cortana.

HealthVaultHealthVaultmainhealthvaultmodule
Kopsavilkums

HealthVault ir personiskā veselības platforma, kas ļauj jums ievākt, rediģēt, glabāt un kopīgot veselības datus tiešsaistē. Ar HealthVault jūs varat kontrolēt savus veselības ierakstus. Jūs varat arī izvēlēties kopīgot savus veselības datus ar ģimeni, aprūpētājiem, veselības aprūpes speciālistiem, mobilajām programmām, ar veselību saistītām ierīcēm un tiešsaistes rīkiem. Lai iegūtu papildinformāciju par HealthVault, apmeklējiet vietni HealthVault palīdzības lapa.

Pierakstīšanās pakalpojumā HealthVault. Lai pierakstītos pakalpojumā HealthVault, varat izmantot Microsoft kontu vai trešo pušu autentifikācijas pakalpojumus. Ja slēdzat savu Microsoft kontu vai zaudējat sava konta akreditācijas datus, varat zaudēt piekļuvi saviem datiem. Jūs varat izmantot vairāk nekā viena veida akreditācijas datus ar HealthVault, lai palīdzētu nodrošināt pastāvīgu piekļuvi. Pirms izmantojat trešās puses autentifikācijas pakalpojumu ar HealthVault, mēs iesakām jums pārskatīt izsniedzēja piedāvātās drošības un konfidencialitātes saistības.

HealthVault konts un veselības ieraksti. Lai izveidotu jaunu HealthVault kontu, jums ir jāiesniedz personas dati, piemēram, vārds, dzimšanas datums, e-pasta adrese, pasta indekss un valsts/reģions. Atkarībā no funkcijām, kuras jūs izmantojat, jums var prasīt vēl papildus informāciju. HealthVault konts ļauj jums pārvaldīt vienu vai vairākus veselības ierakstus, kā piemēram tos, kurus jūs izveidojat sev vai ģimenes locekļiem. Jūs jebkurā laikā varat pievienot datus veselības ierakstam vai noņemt tos no ieraksta, kuru jūs pārvaldāt.

Amerikas Savienotajās Valstīs HealthVault piešķir katram veselības ierakstam unikālu HealthVault e-pasta adresi. Saņemot ziņojumu šajā e-pasta adresē, ziņojums un pielikumi tiek automātiski pievienoti HealthVault ierakstam, un šī ieraksta glabātājiem tiek nosūtīts paziņojums uz e-pastu. E-pasta pakalpojums HealthVault izmanto “Direct”, protokolu, kas īpaši izstrādāts komunikācijai ar veselības aprūpes sniedzējiem. Šī iemesla dēļ HealthVault e-pasts var tikt nosūtīts un saņemts tikai ar pakalpojuma sniedzējiem, kas izmanto sistēmu ar "Direct" protokolu. Glabātāji var pievienot vai atspējot ierakstu e-pasta adreses.

Veselības datu kopīgošana. Galvenā HealthVault vērtība ir spēja kopīgot jūsu veselības datus ar cilvēkiem un pakalpojumiem, kas var palīdzēt jums sasniegt jūsu ar veselību saistītos mērķus. Pēc noklusējuma, jūs esat jebkādu jūsu izveidoto ierakstu glabātājs. Glabātājiem ir visaugstākā līmeņa piekļuve veselības ierakstam. Kā glabātājs, jūs variet kopīgot datus veselības ierakstā ar citu personu, nosūtot e-pasta uzaicinājumu, izmantojot HealthVault. Jūs varat norādīt kāda veida piekļuve viņiem ir (ieskaitot glabātāja piekļuvi), uz cik ilgu laiku viņiem ir piekļuve un vai viņi var modificēt ieraksta datus. Kad jūs piešķirat kādam piekļuvi, šī persona var piešķirt tāda paša līmeņa piekļuvi kādam citam (piemēram, kāds ar tikai skatīšanas piekļuvi var piešķirt citam lietotājam tikai skatīšanas piekļuvi). Tā iemesla dēļ, ka neatbilstošas piekļuves piešķiršana varētu ļaut kādam pārkāpt jūsu konfidencialitāti vai pat atņemt jūsu piekļuvi saviem, ierakstiem, jums vajadzētu būt piesardzīgam ar piekļuves piešķiršanu saviem ierakstiem.

Jūs varat izvēlēties kopīgot noteiktus datus (vai visus datus) veselības ierakstā ar citiem pakalpojumiem, tostarp iesaistītos trešo pušu pakalpojumus, kurus esat autorizējis. Nevienam pakalpojumam nav piekļuves jūsu datiem, izmantojot HealthVault, ja vien autorizēts lietotājs tam nepiešķir piekļuvi, izmantojot HealthVault. HealthVault ļauj jums kontrolēt piekļuvi pieņemot, vai noraidot pieprasījumus. Katram pakalpojumam piešķirtai piekļuvei, jūs izvēlaties kādu veselības informāciju noteiktā veselības ierakstā kopīgot un kādas darbības katrs pakalpojums var veikt ar veselības informāciju.

Pakalpojums, kuru jūs autorizējat ierakstam iegūs pilnu vārdu, kas saistīts ar jūsu HealthVault kontu, autorizētā ieraksta(u) segvārdu un jūsu saistību ar šo ierakstu. Šim pakalpojumam paliks piekļuve izmantojot HealthVault, līdz jūs atcelsiet atļauju. Microsoft var anulēt pakalpojuma piekļuvi HealthVault, ja tas nepilda konfidencialitātes saistības ar Microsoft. Tomēr, izņemot jūsu trešo pušu pakalpojumiem piešķirtās piekļuves ierobežošanu, mēs nekontrolējam vai neuzraugām trešo pušu pakalpojumus, un to konfidencialitātes prakses būs atšķirīgas.

Atskaites ASV veselības aprūpes sniedzējiem. Amerikas Savienotajās Valstīs mēs ļaujam noteiktiem veselības aprūpes sniedzējiem saņemt ziņojumus par to, vai informācija, kuru viņi nosūta ierakstam Microsoft Health pakalpojumos, tiek izmantota. Šis līdzeklis atbalsta HITECH likuma "pārdomātas lietošanas" mērķi, kas mudina veselības aprūpes sniedzējus sūtīt saviem pacientiem viņu medicīnisko dokumentu kopijas elektroniski. Pakalpojumu sniedzēji, kas piedalās var iegūt ziņojumus, kas iekļauj numuru, kuru lietotājs izmanto, lai identificētu pacientu tā sistēmā, un vai lietotājs ir veicis, kādu no "atbilstošajām darbībām" HealthVault (bet bez informācijas par to kādu darbību). "Atbilstoša darbība" šobrīd iekļauj veselības informācijas skatīšanu, lejupielādēšanu, vai pārraidīšanu pa e-pastu. Jūs varat izslēgt ziņošanu par jūsu ierakstiem.

Piekļuve un kontrole. Jūs varat pārskatīt, rediģēt vai dzēst sava HealthVault konta datus vai aizvērt savu HealthVault kontu jebkurā laikā. Tikai glabātāji var pavisam izdzēst vienumu. Kad jūs dzēšat veselības ierakstu, tas tiek dzēsts no visiem lietotājiem, kuriem ir piekļuve tam.

Kad jūs slēdzat savu HealthVault kontu, mēs dzēšam visus ierakstus, kuriem jūs esat vienīgais glabātājs. Ja jūs dalāt glabātāja piekļuvi ierakstam, jūs varat izlemt vai dzēst ierakstu. Microsoft gaidīs ierobežotu laiku pirms pavisam izdzēsīs jūsu datus, lai izvairītos no nejaušas vai kaitnieciskas jūsu veselības datu dzēšanas.

HealthVault uztur pilnu katras piekļuves, izmaiņas vai dzēšanas vēsturi lietotājiem un pakalpojumiem, kas iekļauj datumu, darbību un personas vai pakalpojuma vārdu. Ierakstu glabātāji var izpētīt šo ierakstu vēsturi.

E-pasta komunikācija. Mēs izmantosim e-pasta adresi, kuru iesniedzāt, izveidojot savu HealthVault kontu, lai nosūtītu jums e-pasta ziņojumu ar lūgumu apstiprināt jūsu e-pasta adresi, lai iekļautu šo adresi kopīgošanas uzaicinājumos, kurus jūs nosūtāt, izmantojot HealthVault, un lai sūtītu jums pakalpojumu paziņojumus, piemēram, e-pasta paziņojumus par to, ka ir pieejama informācija, ko pievienot jūsu HealthVault ierakstos.

HealthVault periodiski sūta jums biļetenus, lai jūs būtu informēts par jaunākajiem uzlabojumiem. HealthVault jums arī periodiski nosūtīts e-pastu, kas apkopo neseno konta aktivitāti. Atbilstoši saziņas preferencēm mēs izmantojam jūsu e-pasta adreses reklāmas e-pasta ziņojumu sūtīšanai. Jūs varat jebkurā laikā atteikties no šo e-pastu saņemšanas.

maineuropeanprivacymodule,mainsecurityofpersonaldatamodule,mainwherewestoreandprocessdatamodule,mainourretentionofpersonaldatamodule,mainadvertisingmodule,maincollectionofdatafromchildrenmodule,mainpreviewreleasesmodule,mainchangestothisprivacystatementmodule,mainhowtocontactusmodule mainenterpriseservicesmodule,mainenterprisedevsoftwareappsmodule mainofficeservicesmodule,mainonedrivemodule,mainoutlookmodule,mainskypemodule,mainlinkedinmodule mainbingmodule,maincortanamodule,mainMicrosoftTranslatormodule,mainswiftkeymodule mainactivationmodule,mainactivityhistorymodule,mainadvertisingidmodule,maindiagnosticsmodule,mainfeedbackhubmodule,mainlocationservicesmotionsensingmodule,mainsecurityandsafetyfeaturesmodule, mainspeechinkingtypingmodule, mainsyncsettingsmodule,mainupdateservicesmodule,mainwebbrowsersmodule,mainwi-fisensemodule,mainwindowsappsmodule,mainwindowsmediaplayermodule,mainwindowshellomodule,mainwindowssearchmodule mainxboxmodule,mainwindowsstoremodule,mainmainmodule,mainmixermodule,maingroovemusicmoviestvmodule,mainsilverlightmodule mainmicrosoftservicelongmodule,mainhealthvaultmodule
mainenterprisedeveloperproductsmodule
Sīkfaili

Lielākajā daļā Microsoft vietņu tiek izmantoti sīkfaili — nelieli teksta faili, kas tiek ievietoti jūsu ierīcē un kurus vēlāk var izgūt tīmekļa serveri domēnā, kas ievietoja sīkfailu. Mēs izmantojam sīkfailus, lai saglabātu jūsu preferences un iestatījumus, palīdzētu pierakstīties, nodrošinātu atlasītas reklāmas un analizētu darbības vietnēs. Papildinformāciju skatiet šī paziņojuma par konfidencialitāti sadaļā Sīkfaili un līdzīgas tehnoloģijas.

ES–ASV un Šveices–ASV privātuma vairoga programma

Korporācija Microsoft rīkojas atbilstoši ES-ASV un Šveices–ASV privātuma vairoga programmas principiem. Lai iegūtu papildinformāciju, skatiet vietni apmeklējiet ASV Tirdzniecības ministrijas privātuma vairoga tīmekļa vietni.

Sazinieties ar mums

Ja jums ir jautājumi saistībā ar konfidencialitāti, sūdzība vai jautājums Microsoft vadītājam konfidencialitātes vai ES datu aizsardzības jautājumos, sazinieties ar mums, izmantojot vietni tīmekļa veidlapu. Papildinformāciju par to, kā sazināties ar Microsoft, tostarp Microsoft Ireland Operations Limited, skatiet šī personas datu aizsardzības paziņojuma sadaļā Kontaktinformācija.