„Microsoft“ privatumo nuostatos

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018 m. lapkričio mėn. Kas nauja

Jūsų privatumas mums svarbus. Šiose „Microsoft“ privatumo nuostatose aiškinama, kokius asmeninius duomenis „Microsoft“ apdoroja, kaip „Microsoft“ juos apdoroja ir kokiu tikslu.

„Microsoft“ siūlo įvairiausius produktus, įskaitant serverio produktus, skirtus padėti valdyti įmones visame pasaulyje, įrenginius, kuriuos naudojate namuose, programinę įrangą, kurią studentai naudoja mokymo įstaigoje, ir paslaugas, kurias kūrėjai naudoja būsimiems produktams kurti. Nuorodos į „Microsoft“ produktus šiame patvirtinime apima „Microsoft“ paslaugas, interneto svetaines, programas, programinę įrangą, serverius ir įrenginius.

Perskaitykite konkretaus produkto informaciją šiame privatumo patvirtinime, kuriame rasite aktualios informacijos. Šios nuostatos taikomos toliau išvardytiems „Microsoft“ ryšiams su jumis ir „Microsoft“ produktams, taip pat kitiems „Microsoft“ produktams, kuriuose pateikiamos šios nuostatos.


Mūsų renkami asmens duomenysMūsų renkami asmens duomenysmainpersonaldatawecollect
Suvestinė
Visas tekstas

„Microsoft“ renka iš jūsų duomenis bendraudama su jumis ir per mūsų produktus įvairiais toliau nurodytais tikslais, įskaitant siekį efektyviai veikti ir suteikti jums geriausią mūsų produktų naudojimo patirtį. Kai kuriuos iš šių duomenų jūs pateikiate tiesiogiai, pvz., kurdami „Microsoft“ paskyrą, administruodami organizacijos licencijų duomenis, teikdami ieškos užklausą „Bing“, registruodami „Microsoft“ įvykį, ištardami balso komandą funkcijai „Cortana“, nusiųsdami dokumentą į „OneDrive“, įsigydami MSDN prenumeratą, prisiregistruodami gauti „Office 365“ arba susisiekdami su mumis dėl techninės pagalbos. Kai kuriuos duomenis gauname rinkdami duomenis apie jūsų sąveikas, taip pat mūsų produktų ir bendravimo patirtį ir naudojimą.

Duomenis apdorojame atsižvelgdami į įvairias teisines priežastis ir teises („teisiniu pagrindu“), įskaitant, jums sutikus, teisinių interesų balansavimą, būtinybę sudaryti ir įgyvendinti sutartis, atitikti teisinius įsipareigojimus įvairiais toliau nurodytais tikslais.

Taip pat gauname duomenis iš trečiųjų šalių. Duomenis, gautus iš trečiųjų šalių, saugome pagal šiose nuostatose aprašytas praktikas ir kitus papildomus apribojimus, taikomus atsižvelgiant į duomenų šaltinį. Šie trečiųjų šalių šaltiniai laikui bėgant keičiasi ir apima:

  • Duomenų brokerius, iš kurių įsigyjame demografinius duomenis, kad papildytume mūsų surinktus duomenis.
  • Paslaugas, kurias naudojant kitiems asmenims tampa pasiekiamas vartotojo generuotas turinys, pvz., vietinės verslo apžvalgos ar viešųjų socialinių tinklų įrašai.
  • Ryšių paslaugas, įskaitant el. pašto teikėjus ir socialinius tinklus, kai suteikiate mums teisę pasiekti jūsų duomenis naudojant trečiųjų šalių paslaugas ar tinklus.
  • Paslaugų teikėjus, kurie padeda mums nustatyti jūsų įrenginio buvimo vietą.
  • Partnerius, su kuriais siūlome bendras paslaugas arba vykdome bendras rinkodaros veiklas.
  • Kūrėjus, kurie kuria „Microsoft“ produktų funkcijas, pvz., „Cortana“.
  • Viešai prieinamus šaltinius, pvz., atviras valdžios duomenų bazes.

Jei atstovaujate organizaciją, pvz., įmonę ar švietimo įstaigą, kurioje naudojami „Microsoft“ įmonėms ir kūrėjams skirti produktai, žr. šių privatumo nuostatų skyrių „Įmonėms ir kūrėjams skirti produktai“, kad sužinotumėte, kaip apdorojame jūsų duomenis.

Kiek tai susiję su naudojamomis technologijomis ir bendrinamais duomenimis, jūs turite pasirinkimą. Kai gausite prašymą suteikti asmeninių duomenų, galite atsisakyti. Daugelio mūsų paslaugų veikimui būtina pateikti tam tikrus asmeninius duomenis. Jei nutarsite nepateikti duomenų, kurių reikia produktui ar funkcijai veikti, negalėsite naudoti to produkto ar funkcijos. Be to, jeigu mums reikia rinkti asmeninius duomenis pagal įstatymus arba sudaryti ar vykdyti su jumis sutartį, o jūs duomenų nesuteikiate, mes negalės sudaryti su jumis sutarties arba, jei tai susiję su naudojamu produktu, mes galime laikinai sustabdyti ar atšaukti jo teikimą. Susidarius tokiai situacijai informuosime jus. Jeigu duomenų pateikimas yra neprivalomas ir jūs pasirenkate nebendrinti asmeninių duomenų, jums neveiks tokios funkcijos, kaip suasmeninimas, kurios naudoja šiuos duomenis.

Mūsų renkami duomenys priklauso nuo jūsų ryšių su „Microsoft“ konteksto, jūsų priimamų sprendimų (įskaitant jūsų privatumo parametrus), bei naudojamų produktų ir funkcijų, jūsų buvimo vietos ir taikomų teisės aktų..

Mūsų renkami duomenys gali apimti toliau išvardytą informaciją.

Vardas, pavardė ir kontaktiniai duomenys. Jūsų vardas, pavardė, el. pašto adresas, pašto adresas, telefono numeris ir kiti panašūs kontaktiniai duomenys.

Kredencialai. Slaptažodžiai, jų priminimai ir panaši saugumo informacija, naudojama siekiant autentifikuoti ir suteikti prieigą prie paskyros.

Demografiniai duomenys. Duomenys apie jūsų amžių, lytį, šalį ir pageidaujamą kalbą.

Mokėjimo duomenys. Duomenys, būtini apdoroti mokėjimus, pvz., jūsų mokėjimo priemonės numeris (kredito kortelės numeris) ir saugumo kodas, susietas su mokėjimo priemone.

Prenumeratos ir licencijavimo duomenys. Informacija apie jūsų prenumeratas, licencijas ir kitas teises.

Veiksmai. Duomenys apie „Microsoft“ produktų naudojimą. Kai kuriais atvejais, pvz., vykdant paieškos užklausas, tai yra duomenys, kuriuos pateikiate, kad galėtumėte naudoti produktus. Kitais atvejais, pvz., klaidų ataskaitos, tai yra mūsų generuojami duomenys. Toliau pateikiami kiti veiksmų duomenų pavyzdžiai.

  • Įrenginio ir naudojimo duomenys. Duomenys apie naudojamą įrenginį, produktą ir funkcijas, įskaitant informaciją apie jūsų aparatūrą ir programinę įrangą, mūsų produktų veikimą ir jūsų parametrus. Pavyzdžiui:
    • Mokėjimo ir paskyros istorija. Duomenys apie įsigytas prekes ir su jūsų paskyra susijusius veiksmus.
    • Naršymo retrospektyva. Duomenys apie lankomus tinklalapius.
    • Įrenginio, ryšio ir konfigūracijos duomenys. Duomenys apie jūsų įrenginį, jūsų įrenginio konfigūraciją ir šalia veikiančius tinklus. Pavyzdžiui, duomenys apie įrenginyje įdiegtas operacines sistemas ir kitą programinę įrangą, įskaitant produkto kodus. Be to, IP adresai, įrenginių identifikatoriai (telefonų IMEI numeris), regiono ir kalbos parametrai ir informacija apie šalia įrenginio esančius WLAN prieigos taškus.
    • Klaidų ataskaitos ir našumo duomenys. Duomenys apie produktų našumą ir kilusias problemas, įskaitant klaidų ataskaitas. Klaidų ataskaitos (kartais vadinamos „gedimų iškeltimis“) gali apimti informaciją apie su klaida susijusią programinę įrangą ar aparatūrą, klaidos metu atidarytų failų turinį, ir duomenis apie kitą įrenginyje įdiegtą programinę įrangą.
    • Trikčių diagnostikos ir žinyno duomenys. Duomenys, kuriuos teikiate kreipdamiesi į „Microsoft“ pagalbos, pvz., duomenys apie naudojamus produktus, ar kita informacija, kuri galėtų padėti mums teikti jums aptarnavimą. Pavyzdžiui, kontaktiniai ar autentifikavimo duomenys, pokalbių ir kito bendravimo su „Microsoft“ turinys, duomenys apie jūsų įrenginio ir su pagalbos užklausa susijusių produktų būseną. Kai kreipiatės į mus, pvz., į klientų aptarnavimo tarnybą, skambinate mums ar pradedate pokalbį su mūsų atstovais, bendravimas gali būti stebimas ir įrašomas.
  • Pomėgiai ir parankiniai. Duomenys apie jūsų pomėgius ir parankinius, pvz., sporto komandos, kurių pasiekimus sekate, programavimo kalbos, kurioms teikiate pirmenybę, akcijos, kurias sekate, arba miestai, kuriuos įtraukiate į orų programėlę. Be šių jūsų aiškiai pateiktų duomenų, mes taip pat galime nustatyti jūsų pomėgius ir parankinius iš kitų mūsų renkamų duomenų.
  • Turinio naudojimo duomenys. Informacija apie multimedijos turinį (pvz., TV laidas, vaizdo įrašus, muziką, garso įrašus, teksto knygas, programėles ir žaidimus), kurį pasiekiate naudodami mūsų produktus.
  • Ieškos ir komandos. Ieškos užklausos ir komandos, kai naudojate „Microsoft“ produktus su ieškos ar susijusio našumo funkcijomis.
  • Balso duomenis. Jūsų balso duomenys, pvz., ieškos užklausos ar ištartos komandos, kurios gali apimti fono garsus.
  • Teksto, rašymo stiliumi ir klaviatūra įvedami duomenys. Tekstas, rašymo stiliumi ir klaviatūra įvedami duomenys ir susijusi informacija. Pavyzdžiui, rinkdami rašymo stiliumi duomenis, mes renkame informaciją apie rašymo priemonės vietą jūsų įrenginyje.
  • Vaizdai. Vaizdai ir susijusi informacija, pvz., nuotraukų metaduomenys. Pavyzdžiui, mes renkame vaizdą, kurį pateikiate naudodami „Bing“ paslaugą su įgalintais vaizdais.
  • Adresatai ir ryšiai. Duomenys apie jūsų kontaktus ir ryšius, kai naudojatės produktu norėdami bendrinti informaciją su kitais, tvarkyti kontaktus, susirašinėti su kitais žmonėmis ar didinti darbo našumą.
  • Socialinių tinklų duomenys. Informacija apie jūsų ryšius ir sąveikas tarp žmonių ir organizacijų, pvz., bendravimo tipus (patinka, nepatinka, įvykiai ir kt.), susijusius su asmenimis ir organizacijomis.
  • Vietos duomenys. Duomenys apie įrenginio buvimo vietą, kurie gali būti tikslūs arba netikslūs. Pavyzdžiui, mes renkame buvimo vietos duomenis naudodami pasaulinės navigacijos palydovinės sistemos (GNSS) (pvz., GPS) duomenis ir duomenis apie netoliese esančius mobiliojo ryšio bokštus ir „Wi-Fi“ interneto taškus. Buvimo vietą taip pat galima nuspėti pagal IP adresą ar paskyros profilio duomenis, kurie ne taip tiksliai nurodo buvimo vietą, pvz., miesto ar pašto kodo lygiu.
  • Kita įvestis. Kitos duomenų įvestys naudojant mūsų produktus. Pavyzdžiui, duomenys apie „Xbox“ belaidžio valdiklio mygtukų paspaudimus naudojant „Xbox Live“, skeleto stebėjimo duomenis naudojant „Kinect“ ir kitų jutiklių duomenys, pvz., atliktų žingsnių skaičių, jei naudojate įrenginius su atitinkamais jutikliais. Jei naudojate Išleisti, jums sutikus galime rinkti finansinių operacijų duomenis iš jūsų kredito kortelės teikėjo, kad galėtume teikti paslaugą.

Turinys. Visų jūsų pateikiamų, nusiunčiamų, gaunamų, kuriamų ir valdomų failų ir susirašinėjimo turinys. Pavyzdžiui, jei persiunčiate failą naudodami „Skype“ kitam „Skype“ vartotojui, turime surinkti šio failo turinį, kad galėtume parodyti jį jums ir kitam vartotojui. Jei per Outlook.com gaunate el. laišką, mums reikia surinkti jo turinį, kad galėtumėme jį pristatyti į jūsų gautųjų dėžutę, parodyti jį jums, leisti atsakyti ir laikyti saugykloje, kol nutariate jį panaikinti. Kitas turinys, kurį renkame teikdami jums produktus, apima:

  • bendravimą, įskaitant garso, vaizdo įrašus, tekstą (įvestą, užrašytas, padiktuotą ar fiksuotą kitomis priemonėmis), teksto pranešime, el. laiške, skambučio metu, susitikimo užklausoje ar pokalbio metu.
  • Nuotraukas, vaizdus, kūrinius, filmus, programinę įrangą ir kitus medijos failus ar dokumentus, kuriuos išsaugote, gaunate ar kitaip apdorojate debesyje.

Vaizdo ir garso įrašai. „Microsoft“ pastatuose, mažmeninės prekybos ir kitose vietose įvykusių įvykių ir veiklų įrašai. Jums einant į „Microsoft Store“ parduotuvę, kitas įstaigas ar dalyvaujant įrašomame „Microsoft“ renginyje, galime apdoroti jūsų vaizdo ir garso duomenis.

Atsiliepimai ir įvertinimai. Informacija, kurią pateikiate mums ir mums siunčiamų pranešimų turinys, pvz., atsiliepimai, apklausų duomenys ir jūsų rašomos produktų apžvalgos.

Toliau pateiktose konkrečių produktų skiltyse nurodoma duomenų rinkimo praktika, taikoma šių produktų naudojimui.

Kaip mes naudojame asmens duomenisKaip mes naudojame asmens duomenismainhowweusepersonaldatamodule
Suvestinė
Visas tekstas

„Microsoft“ naudoja renkamus duomenis siekdama teikti turtingas ir interaktyvias patirtis. Visų pirma, duomenis naudojame siekdami:

  • Teikti savo produktus, įskaitant atnaujinimą, saugos užtikrinimą ir trikčių šalinimą, taip pat palaikymo teikimą. Tai taip pat apima duomenų bendrinimą, kai reikia teikti paslaugas arba atlikti pageidaujamas operacijas.
  • Tobulinti ir kurti savo produktus.
  • Pritaikyti produktus asmeniniams poreikiams ir teikti rekomendacijas.
  • Reklamuoti ir pateikti jums rinkodaros medžiagą, kuri apima reklaminių pranešimų siuntimą, tikslinę reklamą ir aktualių pasiūlymų pateikimą.

Taip pat naudojame duomenis siekdami plėtoti savo verslą, įskaitant našumo analizę, atsižvelgimą į teisinius įsipareigojimus, darbuotojų mokymus ir tyrimų vykdymą.

Šiais tikslais mes deriname duomenis, surinktus iš įvairių kontekstų (pvz., jūsų dviejų „Microsoft“ produktų naudojimo). Pavyzdžiui, „Cortana“ naudoja mėgstamas sporto komandas, kurias įtraukėte į „Microsoft“ sporto programėlę, kad teiktų jūsų pomėgius atitinkančią informaciją, o „Microsoft Store“ naudoja informaciją apie jūsų naudojamas programėles ir paslaugas, kad pateiktų jūsų asmeniniams poreikiams pritaikytų programėlių rekomendacijų. Vis dėlto, įdiegėme technologinių ir procedūrinių apsaugų, kurios skirtos vengti tam tikrų duomenų derinių, kai to reikalaujama pagal įstatymus. Pavyzdžiui, jei tai reikalaujama pagal įstatymus, duomenis, surinktus iš jūsų, kai esate neautentifikuoti (neprisijungę), laikome atskirai nuo bet kokios paskyros informacijos, kuri tiesiogiai identifikuoja jus, pvz., jūsų vardo, pavardės, el. pašo adreso ar telefono numerio.

Jūsų asmens duomenis tvarkome gavę jūsų sutikimą ir (arba) tiek, kad galėtume teikti jūsų naudojamus produktus, vystyti savo verslą, laikytis sutartinių ir teisinių įsipareigojimų, užtikrinti mūsų sistemų ir klientų saugumą arba tenkinti kitus teisėtus „Microsoft“ interesus, kaip aprašyta šiame skyriuje ir šių privatumo nuostatų skyriuje „Kodėl mes bendriname asmens duomenis“. Kai asmens duomenis perduodame už Europos ekonominės erdvės ribų, darome tai taikydami įvairias teisines priemones, kaip aprašyta šių privatumo nuostatų skyriuje „Kur saugome ir apdorojame asmens duomenis“.

Daugiau apie apdorojimo tikslus:

  • Teikti mūsų produktus. Naudojame duomenis, kad galėtume tvarkyti savo produktus ir teikti visapuses bei interaktyvias funkcijas. Pavyzdžiui, jei naudojate „OneDrive“, mes apdorojame jūsų į „OneDrive“ nusiunčiamus dokumentus, kad galėtumėte savo nuožiūra juos gauti, panaikinti, redaguoti, persiųsti ar kitaip apdoroti. Arba, jums įvedus ieškos užklausą „Bing“ ieškos modulyje, mes naudojame tą užklausą siekdami pateikti jums ieškos rezultatus. Be to, informavimo funkcijos įtrauktos į įvairius produktus, programas ir veiklas, todėl naudojame duomenis, kad su jumis susisiektume. Pavyzdžiui, galime su jumis susisiekti telefonu, el. paštu ar kitomis priemonėmis, kad informuotume apie prenumeratos pabaigą ar aptartume licencijavimo paskyrą. Taip pat susisieksime su jumis aptarnaudami savo produktus, pvz., pranešame, kai bus pasiekiami produkto naujinimai.
  • Produktų tobulinimas. Mes naudojame duomenis siekdami nuolat tobulinti savo produktus bei pridėti naujų funkcijų arba galimybių. Pavyzdžiui, naudojame klaidų ataskaitas siekdami tobulinti saugos funkcijas, ieškos užklausas ir paspaudimus „Bing“ – gerinti ieškos rezultatų aktualumą, naudojimo duomenis – nustatyti, kokioms naujoms funkcijoms teikti prioritetą, taip pat – balso duomenis – kalbos atpažinimo tikslumui didinti.
  • Personalizavimas. Daugelis produktų apima personalizuotas funkcijas, pvz. rekomendacijas, kurios didina jūsų našumą ir mėgavimąsi paslauga. Šios funkcijos teikiamos automatiškai ir yra pritaikytos pagal jūsų produkto patirtį atsižvelgiant į mūsų turimus duomenis apie jus, pvz., turimas sąsajas ir jūsų produkto, veiklų, pomėgių ir buvimo vietos naudojimą. Atsižvelgiant į parametrus, jei transliuojate filmus naršyklėje „Windows“ įrenginyje, galite matyti programėlės efektyviau transliuoti leidžiančias rekomendacijas iš „Microsoft Store“. Jei turite „Microsoft“ paskyrą, jums sutikus galime sinchronizuoti parametrus keliuose įrenginiuose. Daugelis iš mūsų produktų teikia valdiklius, skirtus išjungti personalizuotas funkcijas.
  • Produktų aktyvinimas. Mes naudojame duomenis, pvz., įrenginio ir programos tipą, vietą ir unikalius įrenginio, programos, tinklo ir prenumeratos identifikatorius, siekdami aktyvinti produktus, kuriuos reikia aktyvinti.
  • Produkto kūrimas. Duomenis naudojame kurdami naujus produktus. Pavyzdžiui, naudojame duomenis, dažnai neidentifikuojančius, kad geriau suprastume klientų kompiuterijos ir produktyvumo poreikius, kurie gali padėti kurti naujus produktus.
  • Klientų aptarnavimo tarnyba. Mes naudojame duomenis siekdami šalinti triktis ir diagnozuoti produktų teikimo problemas, taisyti klientų įrenginius ir teikti kitas klientų aptarnavimo bei techninės pagalbos paslaugas.
  • Apsaugoti ir šalinti triktis. Naudojame duomenis siekdami apsaugoti produktus ir šalinti jų triktis. Tai apima duomenų naudojimą siekiant užtikrinti mūsų produktų ir klientų saugą bei saugumą, kenkėjiškų programų ir kenkėjiškos veiklos aptikimą, trikčių šalinimo efektyvumą ir suderinamumo problemas, kad padėtume klientams išnaudoti visas funkcijas, ir klientų informavimą apie mūsų produktų naujinimus. Gali apimti automatinių sistemų naudojimą, kad būtų galima aptikti saugos ir saugumo problemas.
  • Saugumas. Naudojame duomenis siekdami apsaugoti savo produktus ir klientus. Mūsų saugos funkcijos ir produktai gali užkirsti kelią kenkėjiškos programinės įrangos operacijoms ir pranešti vartotojams, jei jų įrenginiuose aptinkama kenkėjiškos programinės įrangos. Pavyzdžiui, kai kurie iš mūsų produktų, pvz., „Outlook“ ir „OneDrive“, sistemingai ir automatiškai tikrina turinį, kad identifikuotų galimas pašto šiukšles, virusus, įžeidžiančius veiksmus arba URL, kurie pažymėti kaip apgaulingi, sukčiavimo apsimetant arba kenkėjiškos programinės įrangos saitai. Taip pat pasiliekame teisę užblokuoti korespondencijos pristatymą arba pašalinti turinį, jei jis pažeis mūsų sąlygas.
  • Naujinimai. Naudojame duomenis siekdami kurti produkto naujinimus ir saugos pataisas. Pavyzdžiui, galime naudoti informaciją apie įrenginio galimybes, pvz., atmintį, kad suteiktume jums programinės įrangos naujinimą ar saugos pataisą. Naujinimai ir pataisos skirti tobulinti jūsų patirtį naudojant mūsų produktus, padėti apsaugoti jūsų duomenų saugumą ir privatumą, teikti naujų funkcijų ir užtikrinti, kad jūsų įrenginys yra paruoštas apdoroti tokius naujinius.
  • Reklamos pranešimai. Surinktus duomenis naudojame reklaminiams pranešimams teikti. Jūs galite užsiregistruoti el. pašto prenumeratoms gauti ir nurodyti, ar norite gauti reklaminę korespondenciją iš „Microsoft“ el. paštu, SMS žinutėmis, fiziniu paštu ir telefonu. Informacijos apie kontaktinių duomenų valdymą, el. pašto prenumeratas ir reklaminę korespondenciją rasite šių privatumo nuostatų skyriuje „Kaip pasiekti ir valdyti savo asmens duomenis“.
  • Aktualūs pasiūlymai. „Microsoft“ naudoja duomenis siekdama teikti jums susijusią ir vertingą informaciją apie produktus. Mes analizuojame iš įvairių šaltinių gautus duomenis siekdami numatyti jums įdomiausią ir aktualiausią informaciją, tada įvairiais būdais teikti jums tokią informaciją. Pavyzdžiui, galime nuspėti, kad domitės žaidimais, tada teikti jums informacijos apie naujus žaidimus, kurie galėtų jums patikti.
  • Reklama. Taikydama jums reklamą, „Microsoft“ nesinaudoja informacija, gauta iš el. laiškų, pokalbių, vaizdo skambučių, balso pašto, jūsų dokumentų, nuotraukų ar kitų asmeninių failų. Mes naudojame duomenis, surinktus bendraujant su jumis, per kai kuriuos iš savo ir trečiųjų šalių žiniatinklio produktų, kad mūsų ir trečiųjų šalių produktuose būtų rodoma reklama. Galime naudoti automatizuotus procesus, kad pateiktume jums aktualesnes reklamas. Daugiau informacijos apie tai, kaip jūsų duomenys yra naudojami reklamai, ieškokite šių privatumo nuostatų skyriuje „Reklama“.
  • Prekybos sandoriai. Naudojame duomenis siekdami vykdyti jūsų operacijas su mumis. Pavyzdžiui, apdorojame mokėjimo informaciją, kad pateiktume klientams produkto prenumeratas, ir naudojame kontaktinę informaciją, kad teiktume prekes, įsigytas iš „Microsoft Store“.
  • Ataskaitos ir verslo operacijos. Naudojame duomenis analizuodami savo operacijas ir kurdami verslo įžvalgas. Tai leidžia mums priimti informacija pagrįstus sprendimus ir teikti verslo efektyvumo ataskaitas.
  • Teisių ir nuosavybės apsauga. Naudojame duomenis siekdami aptikti ir užkardyti sukčiavimo veiklas, spręsti ginčus, vykdyti sutartyse numatytas teises ir apsaugoti savo nuosavybę. Pavyzdžiui, naudojame duomenis siekdami patvirtinti programinės įrangos licencijų galiojimą, kad sumažintume piratavimo atvejų skaičių. Galime naudoti automatizuotus procesus, kad aptiktume ir užkardytume veiklą, kuri pažeidžia mūsų ir kitų teisių savininkų teises, pvz., sukčiavimą.
  • Teisinė atitiktis. Duomenis apdorojame atsižvelgdami į galiojančius įstatymus. Pavyzdžiui, naudojame savo klientų amžių, kad užtikrintume savo įsipareigojimų saugoti vaikų privatumą vykdymą. Taip pat apdorojame kontaktinę informaciją ir kredencialus siekdami padėti klientams naudotis duomenų apsaugos teisėmis.
  • Tyrimai. Imdamiesi atitinkamų techninių ir organizacinių priemonių, kad apsaugotume asmenų teises ir laisves, naudojame duomenis siekdami atlikti tyrimus, įskaitant viešojo intereso ir mokslinius tyrimus.
Kodėl mes bendriname asmens duomenisKodėl mes bendriname asmens duomenismainreasonswesharepersonaldatamodule
Suvestinė
Visas tekstas

Jūsų asmens duomenis bendriname su jūsų sutikimu arba kiek to reikia bet kokiai operacijai užbaigti arba jūsų pageidaujamam ar autorizuotam produktui pateikti. Pavyzdžiui, mes bendrinsime jūsų turinį su trečiosiomis šalimis, kai mums nurodysite tai daryti, pvz., kai nusiųsite el. laišką draugui, bendrinsite nuotraukas ir dokumentus per „OneDrive“ ar susiesite paskyras su kita paslauga. Jei naudojate organizacijos, su kuria esate susijęs (pvz., darbdavio arba mokymo institucijos), pateiktą „Microsoft“ produktą, arba šiems „Microsoft“ produktams pasiekti naudojate tokios organizacijos pateiktą el. pašto adresą, bendriname tam tikrus duomenis, pvz., sąveikos ir diagnostikos duomenis, kad sudarytume sąlygas jūsų organizacijai valdyti produktus. Kai jūs teikiate mokėjimo duomenis pirkimui atlikti, mes bendrinsime jūsų mokėjimo duomenis su bankais ir kitomis įstaigomis, kurios apdoroja mokėjimo operacijas ar atlieka kitas finansines paslaugas, taip pat – siekdami išvengti sukčiavimo atvejų ir sumažinti su kredito kortelių naudojimu susijusią riziką.

Be to, mes bendriname asmeninius duomenis tarp „Microsoft“ valdomų filialų ir dukterinių įmonių. Taip pat mes bendriname asmeninius duomenis su mūsų vardu veikiančiais pardavėjais ar agentais, siekdami šiame patvirtinime aprašytų tikslų. Pavyzdžiui, įmonėms, mūsų užsakymu teikiančioms klientų techninės pagalbos paslaugas arba padedančioms apsaugoti mūsų sistemas bei paslaugas, gali reikėti pasiekti asmeninius duomenis, kad jos galėtų vykdyti šias funkcijas. Tokiais atvejais šios įmonės turi laikytis mūsų duomenų privatumo bei saugos reikalavimų ir negali naudoti iš mūsų gautų asmeninių duomenų jokiais kitais tikslais. Mes taip pat turime teisę atskleisti jūsų asmeninius duomenis, vykdydami tokias įmonės operacijas, kaip susijungimas arba turto pardavimas.

Galiausiai, mes pasinaudosime prieiga prie jūsų asmens duomenų (įskaitant tokį turinį, kaip el. laiškų turinys Outlook.com serveryje ar privačiuose „OneDrive“ aplankuose laikomi failai), juos perkelsime, atskleisime ir saugosime, kai vadovaudamiesi geros valios principais manysime, kad taip elgtis reikia siekiant atlikti bet kuriuos iš toliau nurodytų veiksmų.

  • Laikytis galiojančių įstatymų ar atsakyti į galiojančias teisines užklausas, įskaitant teisėsaugos įstaigas ir kitas vyriausybines agentūras.
  • Apsaugoti mūsų klientus, pvz., užkirsti kelią pašto šiukšlėms arba sukčiauti mėginančių mūsų produktų vartotojų veiklai, padėti išvengti žūties ar rimto sužalojimo.
  • Palaikyti ir užtikrinti mūsų produktų saugumą, įskaitant pastangas užkardyti arba sustabdyti ataką prieš mūsų kompiuterių sistemas ar tinklus.
  • Apsaugoti „Microsoft“ teises ar turtą, įskaitant naudojimosi paslaugomis taisyklių laikymosi priežiūrą, tačiau, gavę informacijos, kad kažkas naudojasi mūsų paslaugomis pavogtai Microsoft intelektinei ar fizinei nuosavybei perduoti, patys vartotojo privataus turinio netirsime ir galime perduoti informaciją teisėsaugos institucijoms.

Daugiau informacijos apie duomenis, kuriuos atskleidžiame reaguodami į teisėsaugos institucijų ir kitų vyriausybinių agentūrų užklausas, rasite mūsų Teisėsaugos skaidrumo užklausų ataskaita.

Atminkite, kad kai kuriuose iš mūsų produktų pateikiami saitai į trečiųjų šalių produktus. Šių trečiųjų šalių privatumo praktika gali skirtis nuo „Microsoft“. Jei pateiksite asmens duomenis bet kuriame iš tokių produktų, jie bus naudojami pagal jų privatumo strategijas.

Kaip pasiekti ir valdyti savo asmens duomenisKaip pasiekti ir valdyti savo asmens duomenismainhowtoaccesscontrolyourdatamodule
Suvestinė
Visas tekstas

„Microsoft“ gautus asmens duomenis galite pasiekti ir valdyti naudodami „Microsoft“ jums pateiktas priemones, kurios yra aprašytos toliau, arba kreipdamiesi į „Microsoft“. Pavyzdžiui:

  • Jei „Microsoft“ gavo jūsų leidimą naudoti asmens duomenis, galite bet kada atšaukti savo sutikimą.
  • Galite pateikti prašymą dėl galimybės pasiekti, ištrinti ir atnaujinti savo asmens duomenis.
  • Jei norite persiųsti savo duomenis į kitą vietą, galite naudoti „Microsoft“ pateiktas priemones arba, jei jos neteikiamos, galite kreiptis pagalbos į „Microsoft“.

Taip pat galite prieštarauti, kad „Microsoft“ naudotų jūsų asmens duomenis, arba apriboti jų naudojimą. Pavyzdžiui, galite bet kada pareikšti prieštaravimą dėl asmens duomenų naudojimo:

  • Tiesioginės rinkodaros tikslais.
  • Kai atliekame užduotį dėl viešųjų interesų ar įgyvendiname savo ar trečiosios šalies teisėtus interesus.

Galite naudotis šiomis teisėmis pagal galiojančius įstatymus, įskaitant ES bendrąsias duomenų apsaugos taisykles (GDPR), tačiau siūlome jomis naudotis neatsižvelgiant į buvimo vietą. Kai kuriais atvejais jūsų galimybę pasiekti arba valdyti savo asmens duomenis bus apribota, kai to reikalaujama arba leidžiama pagal galiojančius įstatymus.

Jei jūsų organizacija, pvz., jūsų darbdavys, mokymo įstaiga ar paslaugų teikėjas, suteikia jums prieigą prie „Microsoft“ produktų ir administruoja naudojimąsi jais, kreipkitės į savo organizaciją, kad sužinotumėte daugiau, kaip pasiekti ir valdyti savo asmens duomenis.

Galite pasiekti ir valdyti asmeninius duomenis, kuriuos gavo „Microsoft“, ir naudotis savo duomenų apsaugos teisėmis, naudodami įvairias siūlomas priemones. Naudingiausios priemonės priklausys nuo mūsų sąveikos ir jūsų produktų naudojimo. Toliau pateiktas bendrasis mūsų pateiktų priemonių, skirtų valdyti asmeninius duomenis, sąrašas. Konkretiems produktams gali būti taikomos papildomos valdymo priemonės.

  • „Microsoft“ privatumo valdymo portalas. Kai kuriuos „Microsoft“ tvarkomus duomenis galite valdyti naudodami „Microsoft“ paskyrą, apsilankę „Microsoft“ privatumo valdymo portalas. Pavyzdžiui, čia galite peržiūrėti ir išvalyti naršymo, ieškos ir buvimo vietos duomenis, susietus su jūsų „Microsoft“ paskyra. Be to, duomenis galite valdyti „Cortana“ bloknote ir „Microsoft Health“ paslaugose.
  • „Microsoft“ paskyra. Jei norite pasiekti, redaguoti arba pašalinti profilio ir mokėjimo informaciją savo „Microsoft“ paskyroje, pakeisti slaptažodį, įtraukti saugos informacijos ar uždaryti savo paskyrą, tai galite atlikti apsilankę „Microsoft“ paskyros svetainė.
  • Bendrojo licencijavimo paslaugų centras (VLSC). Jei esate bendrojo licencijavimo klientas, galite valdyti savo kontaktinę informaciją ir prenumeratos bei licencijavimo duomenis vienoje vietoje, apsilankę Bendrojo licencijavimo paslaugų centro svetainė.
  • Skype. Jei norite pasiekti, redaguoti arba pašalinti tam tikrą profilio ir mokėjimo informaciją savo „Skype“ paskyroje ar pakeisti slaptažodį, prisijunkite prie savo paskyros.
  • Xbox. Jei naudojatės „Xbox Live“ arba „Xbox.com“, savo asmens duomenis, įskaitant atsiskaitymo ir paskyros informaciją, privatumo parametrus ir saugos internete bei duomenų bendrinimo nuostatas, galite peržiūrėti arba redaguoti prisijungę prie Mano „Xbox“ per „Xbox“ žaidimų pultą arba „Xbox.com“ svetainėje.
  • Microsoft Store. Savo „Microsoft Store“ profilį ir paskyros informaciją galite pasiekti apsilankę „Microsoft Store“ ir pasirinkę Peržiūrėti paskyrą arba Užsakymų istorija.
  • Microsoft.com. Savo microsoft.com profilį pasiekti ir atnaujinti galite apsilankę savo „Microsoft“ paskyros profilio puslapis.
  • Jei turite „Microsoft“ programų kūrėjų tinklo (MSDN) viešąjį profilį, savo duomenis pasiekti ir redaguoti galite prisijungdami MSDN forumas.

Ne visi „Microsoft“ tvarkomi asmens duomenys gali būti pasiekiami arba valdomi naudojant ankščiau minėtas priemones. Jei norite pasiekti arba valdyti „Microsoft“ tvarkomus asmens duomenis, kurie nepasiekiami anksčiau pateiktomis priemonėmis arba tiesiogiai per jūsų naudojamus „Microsoft“ produktus, visada galite susisiekti su „Microsoft“ adresu, nurodytu skiltyje „Kaip su mumis susisiekti“, arba naudodami mūsų internetinę formą. Mes atsakysime į prašymus dėl asmens duomenų valdymo per 30 dienų.

Jūsų bendravimo nuostatos

Galite nurodyti, ar norite gauti reklaminę korespondenciją iš „Microsoft“ el. paštu, SMS žinutėmis, fiziniu paštu ir telefonu. Jei iš mūsų gaunate reklaminius el. laiškus ar SMS žinutes ir norėtumėte jų atsisakyti, tai galite padaryti įvykdydami tose žinutėse pateiktus nurodymus. Sprendimus dėl reklaminių el. laiškų, telefoninių skambučių ir pašto gavimo taip pat galite priimti prisijungę prie savo asmeninės „Microsoft“ paskyros ir peržiūrėję savo bendravimo teisės, kur galite naujinti kontaktinę informaciją, valdyti visas „Microsoft“ susisiekimo nuostatas, atsisakyti el. pašto prenumeratų ir nurodyti, ar norite bendrinti savo kontaktinę informaciją su „Microsoft“ partneriais. Jei neturite asmeninės „Microsoft“ paskyros, savo „Microsoft“ bendravimo el. paštu nuostatas galite tvarkyti naudodamiesi šia internetinė forma. Šie pasirinkimai netaikomi privalomai paslaugos informacijai, kuri yra tam tikrų „Microsoft“ produktų, programų ir veiklų dalis, taip pat – apklausoms bei kitai informacijai, kurių prenumeratos atsisakoma atskiru metodu.

Jūsų reklamos pasirinkimai

Norėdami atsisakyti gauti pagal pomėgius pritaikytų reklamų iš „Microsoft“, apsilankykite mūsų atsisakymo puslapis. Kai atsisakote reklamų, jūsų nuostata įrašoma jūsų naudojamos žiniatinklio naršyklės slapuke. Atsisakymo slapukas galioja penkis metus. Jei savo įrenginyje panaikinsite slapukus, jums teks atsisakyti iš naujo.

Taip pat galite susieti savo atsisakymo pasirinkimą su savo asmenine „Microsoft“ paskyra. Tada jis bus taikomas visiems įrenginiams, kuriuose naudosite tą paskyrą, ir jis bus taikomas tol, kol kas nors prisijungs prie kitos asmeninės „Microsoft“ paskyros, naudodamasis tuo kompiuteriu ar įrenginiu. Jei savo įrenginyje panaikinsite slapukus, jums teks iš naujo prisijungti, kad galiotų šie parametrai.

„Microsoft“ valdomoms reklamoms, kurios rodomos „Windows“ programėlėse, galite naudoti su jūsų asmenine „Microsoft“ paskyra susietą atsisakymą arba pagal pomėgius pritaikytų reklamų atsisakyti „Windows“ parametruose išjungdami reklamos ID.

Kadangi duomenys, naudojami pagal pomėgius pritaikytoms reklamoms rodyti, taip pat naudojami ir kitais būtinaisiais tikslais (įskaitant mūsų produktų teikimą, analizės ir sukčiavimo aptikimo procedūras), atsisakius pagal pomėgius pritaikytų reklamų tie duomenys vis tiek bus renkami. Jūs ir toliau gausite reklaminius skelbimus, nors jie bus mažiau aktualūs.

Galite atsisakyti gauti pagal pomėgius pritaikytų reklamų iš trečiųjų šalių, su kuriomis bendradarbiaujame, apsilankę jų svetainėse (žr. toliau).

Naršykle grindžiami valdikliai

Kai naudojate naršyklę, galite valdyti asmens duomenis naudodami tam tikras funkcijas. Toliau pateikiami keli pavyzdžiai.

  • Slapukų valdikliai. Slapukuose saugomus duomenis galima valdyti ir atsiimti sutikimą naudoti slapuką naudojant naršykle pagrįstus slapukų valdiklius, aprašytus šio privatumo patvirtinimo skyriuje Slapukai.
  • Apsauga nuo sekimo. Galite valdyti duomenis, kuriuos apie jus gali rinkti trečiosios šalies svetainės naudodami „Internet Explorer“ (9 ir naujesnės versijos ) apsaugą nuo sekimo. Ši funkcija blokuoja trečiųjų šalių turinį, įskaitant slapukus, iš visų interneto svetainių, įtrauktų į jūsų apsaugos nuo sekimo sąrašą.
  • Naršyklės valdikliai „Nesekti“ Kai kurios naršyklės turi funkciją „Nesekti“ (DNT), kuri gali į jūsų lankomas interneto svetaines siųsti signalą, kad jūs nenorite būti sekami. Kadangi šiuo metu nėra bendro supratimo, kaip interpretuoti DNT signalą, „Microsoft“ paslaugos kol kas nereaguoja į naršyklės DNT signalus. Mes ir toliau bendradarbiausime su interneto bendrovėmis, kad apibrėžtumėte bendrąjį supratimą, kaip traktuoti DNT signalus. Tuo tarpu galite naudotis kitomis mūsų siūlomomis priemonėmis ir valdyti duomenų rinkimo bei naudojimo procesus, įskaitant gebėjimą atsisakyti gauti pomėgiais grindžiamas reklamas iš „Microsoft“, kaip aprašyta pirmiau.
Slapukai ir panašios technologijosSlapukai ir panašios technologijosmaincookiessimilartechnologiesmodule
Suvestinė
Visas tekstas

Slapukai yra nedideli teksto failai, išsaugomi jūsų įrenginyje duomenims kaupti, kuriuos gali perskaityti to domeno, kuris įrašė slapuką, žiniatinklio serveris. Šie duomenys susideda iš skaičių ir raidžių sekos, unikaliai identifikuojančios jūsų kompiuterį, bet šį tekstą gali sudaryti ir kitokio pobūdžio informacija. Kai kurie slapukai pateikiami iš trečiųjų šalių, veikiančių mūsų vardu. Mes naudojame slapukus ir panašias technologijas siekdami išsaugoti ir atsižvelgti į jūsų nuostatas ir parametrus, suteikdami jums galimybę prisijungti, teikti pagal pomėgius pritaikytus reklaminius skelbimus, kovoti su sukčiavimu, analizuoti savo produktų veikimą ir atsižvelgdami į toliau nurodytus teisėtus tikslus. „Microsoft“ programėlės panašiais tikslais naudoja papildomus identifikatorius, pvz., reklamos ID sistemoje „Windows“. Daugelyje mūsų interneto svetainių ir programų taip pat gali būti žiniatinklio indikatorių ar kitų panašių technologijų, kaip aprašyta toliau.

Kaip mes naudojame slapukus ir panašias technologijas

Slapukus ir panašias technologijas „Microsoft“ naudoja įvairiais tikslais, atsižvelgdama į kontekstą ar produktą. Toliau aprašomi šie tikslai.

  • Jūsų nuostatų ir parametrų saugojimas. Mes naudojame slapukus siekdami išsaugoti jūsų nuostatas ir parametrus įrenginyje ir tobulinti jūsų patirtį. Pavyzdžiui, jei norėdami „Microsoft“ svetainėje gauti vietos žinių ar informacijos apie orus įvesite savo miesto pavadinimą ar pašto kodą, atsižvelgiant į parametrus slapuke galime saugoti tuos duomenis, kad jūs matytumėte susijusią vietos informaciją, kai grįšite į svetainę. Išsaugojus nuostatas su slapukais, pvz., pageidaujamą kalbą, nereikės kiekvieną kartą nustatyti jų iš naujo. Jei atsisakysite pagal pomėgius pritaikomos reklamos, įrašysime atsisakymo nuostatą į jūsų įrenginyje laikomą slapuką.
  • Prisijungimas ir autentifikavimas. Slapukus naudojame jums autentifikuoti. Kai prisijungiate prie svetainės naudodami savo asmeninę „Microsoft“ paskyrą, unikalų ID numerį ir prisijungimo laiką išsaugome užšifruotame slapuke jūsų įrenginyje. Šis slapukas leis pereiti iš vieno svetainės puslapio į kitą, ir jums nereikės jungtis kiekviename puslapyje. Taip pat galite įrašyti savo prisijungimo informaciją, kad nereikėtų prisijungti kaskart, kai grįšite į svetainę.
  • Sauga. Mes naudojame slapukus siekdami apdoroti informaciją, kuri padeda apsaugoti mūsų produktus ir aptikti apgaulės ir netinkamo elgesio atvejus.
  • Informacijos, kurią pateikiate svetainėje, saugojimas. Mes naudojame slapukus siekdami įsiminti informaciją, kuria dalijatės. Kai pateikiate informaciją „Microsoft“, pvz., įtraukiate produktų į pirkinių krepšelį „Microsoft“ svetainėse, išsaugome duomenis slapuke, kad įsimintume jūsų informaciją.
  • Socialinė medija. Kai kuriose mūsų socialinės medijos svetainių yra slapukų, įskaitant tokius, kurie leidžia prie socialinės medijos paslaugos prisijungusiems vartotojams bendrinti turinį naudojant šią paslaugą.
  • Atsiliepimai. „Microsoft“ naudoja slapukus, kad galėtumėte pateikti atsiliepimus žiniatinklyje.
  • Pomėgiais grindžiama reklama. „Microsoft“ naudoja slapukus duomenims apie jūsų veiklą internete rinkti ir jūsų pomėgiams nustatyti, kad galėtumėme teikti jums labiausiai tinkamas reklamas. Galite atsisakyti gauti pomėgiais grindžiamą reklamą iš „Microsoft“, kaip aprašyta šių privatumo nuostatų skyriuje „Kaip pasiekti ir valdyti savo asmens duomenis“.
  • Reklamos rodymas. „Microsoft“ naudoja slapukus, kad įrašytų, kiek lankytojų spustelėjo reklamos skelbimą ir kuriuos skelbimus peržiūrėjote, kad nerodytų to paties kelis kartus.
  • Analizė. Kaupdami naudojimo ir efektyvumo duomenis naudojame pirmųjų ir trečiųjų šalių slapukus ir kitus identifikatorius. Pavyzdžiui, slapukus naudojame siekdami suskaičiuoti unikalių tinklalapio ar tarnybos lankytojų skaičių ir bendrai statistinei informacijai apie mūsų produktų operacijas rengti.
  • Efektyvumas. „Microsoft“ naudoja slapukus, kad galėtų suprasti ir tobulinti savo produktų veikimą. Pavyzdžiui, slapukus galime naudoti duomenims surinkti, kurie padeda išlyginti apkrovą; tai padeda užtikrinti tinkamą mūsų svetainių veikimą.

Kai kurie paprastai naudojami slapukai pateikti toliau. Šis sąrašas nėra baigtinis. Jis skirtas iliustruoti pagrindines priežastis, dėl kurių mes paprastai nustatome slapukus. Apsilankius vienoje iš mūsų svetainių, galime nustatyti kai kuriuos arba visus šiuos slapukus:

  • MUID, MC1 ir MSFPC. Identifikuoja unikalias interneto naršykles, kuriomis lankomos „Microsoft“ svetainės. Šie slapukai naudojami reklamai, svetainės analizei ir kitais veiklos tikslais.
  • ANON. Jame yra ANID – unikalusis identifikatorius, gautas iš jūsų „Microsoft“ paskyros. Jis naudojamas reklamos, suasmeninimo ir operacijų tikslais. Jis tai taip pat naudojamas siekiant išsaugoti jūsų pasirinkimą atsisakyti pagal pomėgius pritaikytos „Microsoft“ reklamos, jei jūs pasirinkote susieti atsisakymą su savo „Microsoft“ paskyra.
  • CC. Jame įrašomas šalies kodas, kuris nustatomas iš jūsų IP adreso.
  • „PPAuth“, „MSPAuth“, „MSNRPSAuth“, „KievRPSAuth“, WLSSC, „MSPProf“. Padeda autentifikuoti jus, kai prisijungiate naudodami savo „Microsoft“ paskyrą.
  • MC0. Aptinka, ar slapukai yra įjungti jūsų naršyklėje.
  • MS0. Identifikuoja konkretų seansą.
  • NAP. Jame yra užkoduota informacija apie jūsų šalį, pašto kodą, amžių, lytį, kalbą ir profesiją (jei žinoma), remiantis jūsų „Microsoft“ paskyros profiliu.
  • MH. Pasirodo jungtinio prekės ženklo svetainėse, kuriose „Microsoft“ bendradarbiauja su reklamos davėju. Šis slapukas identifikuoja reklamos davėją, kad būtų parinkta tinkama reklama.
  • childinfo, kcdob, kcrelid, kcru, pcfm. Jame yra informacijos, kurią „Microsoft“ paskyra naudoja savo puslapiuose kartu su vaikams pritaikytomis paskyromis.
  • MR. Naudojamas informacijai rinkti analizės tikslais.
  • x-ms-gateway-slice. Identifikuoja apkrovos išlyginimo tinklų sietuvą.
  • TOptOut. Registruoja jūsų sprendimą nebepriimti pagal pomėgius pritaikytų „Microsoft“ reklamų.

Be slapukų, kuriuos „Microsoft“ įkelia, kai jūs apsilankote mūsų interneto svetainėse, trečiosios šalys taip pat gali įkelti slapukų, jums apsilankius „Microsoft“ svetainėse. Toliau pateikiami keli pavyzdžiai.

  • Įmonės, kurias samdome teikti paslaugas mūsų vardu, pvz., svetainės analizę, įkelia slapukus, jums apsilankius mūsų svetainėse. Toliau žr. atsisakymo saitus.
  • Įmonės, kurios teikia turinį, pvz., vaizdo įrašus ar naujienas, arba reklamas „Microsoft“ svetainėse, pačios įkelia savo slapukus. Šios įmonės apdorojamu duomenis naudoja atsižvelgdamos į savo privatumo strategijas, kurios gali leisti toms įmonėms rinkti ir derinti informaciją apie jūsų veiklą svetainėse, programėlių ar internetinių paslaugų naudojimą.

Kaip valdyti slapukus

Daugelis interneto naršyklių automatiškai priima slapukus, tačiau suteikia valdiklių, leidžiančių juos užblokuoti arba panaikinti. Pavyzdžiui, naršyklėje „Microsoft Edge“ galite užblokuoti arba panaikinti slapukus pasirinkdami Parametrai > Privatumas > Išplėstiniai parametrai > Slapukai. Norėdami rasti slapukų blokavimo ar naikinimo kitose naršyklėse instrukcijas, žr. naršyklės privatumo arba žinyno dokumentaciją.

Tam tikros „Microsoft“ produktų funkcijos priklauso nuo slapukų. Jei pasirinksite blokuoti slapukus, nepavyks prisijungti arba naudoti tų funkcijų ir bus prarastos nuostatos, kurių veikimas priklauso nuo slapukų. Jei pasirinksite panaikinti slapukus, bet kokie šiais slapukais valdomi parametrai ir nuostatos, įskaitant reklamos nuostatas, bus panaikintos ir jas reikės sukurti iš naujo.

Papildomi privatumo valdikliai, galintys turėti įtakos slapukams, įskaitant „Microsoft“ naršyklių sekimo apsaugos funkciją, aprašyti šio privatumo patvirtinimo skiltyje Kaip pasiekti ir valdyti savo asmens duomenis.

Žiniatinklio indikatorių ir analizės paslaugų naudojimas

Kai kuriuose „Microsoft“ tinklalapiuose yra elektroninių žymių, vadinamų žiniatinklio indikatoriais, kurias naudojame teikdami slapukus savo svetainėse, skaičiuodami tose svetainėse apsilankančius vartotojus ir teikdami bendrus produktus. Mes taip pat įtraukiame žiniatinklio indikatorius ar panašias technologijas į elektroninę komunikaciją, kad būtų galima nustatyti, ar juos atidarėte ir ėmėtės atitinkamų veiksmų.

Be to, kad įkeliame žiniatinklio indikatorius į savo svetaines, kartais bendradarbiaujame su kitomis bendrovėmis ir įkeliame savo žiniatinklio indikatorius į jų svetaines ar reklamas. Tai mums padeda rinkti statistiką apie tai, kaip dažnai spustelėjus reklamą „Microsoft“ svetainėje kas nors nuperkama arba atliekamas veiksmas reklamos davėjo svetainėje.

Galiausiai, „Microsoft“ produktuose dažnai būna žiniatinklio indikatorių ar panašių technologijų iš trečiųjų šalių analizės paslaugų teikėjų, padedančių mums rinkti bendrą statistiką apie mūsų reklaminių kampanijų ar kitų operacijų efektyvumą. Šios technologijos leidžia analizės paslaugų teikėjams nustatyti arba nuskaityti jų pačių slapukus ar kitus jūsų įrenginyje esančius identifikatorius, kurie padeda rinkti informaciją apie jūsų veiklą internete – įvairiose programose, interneto svetainėse ar kituose produktuose. Vis dėlto mes draudžiame šiems analizės paslaugų teikėjams naudoti žiniatinklio indikatorius mūsų svetainėse, siekiant rinkti ar pasiekti informaciją, galinčią tiesiogiai jus identifikuoti (pvz., jūsų vardą, pavardę ar el. pašto adresą). Galite atsisakyti, kad kai kurie iš šių analizės paslaugų teikėjų rinktų ar naudotų duomenis, spustelėdami kurį nors iš šių saitų: Koreguoti, AppsFlyer, Clicktale, Flurry Analytics, Google Analytics (reikia įdiegti naršyklės priedą), Kissmetrics, Mixpanel, Nielsen, Visible Measures arba WebTrends.

Kitos panašios technologijos

Be standartinių slapukų ir žiniatinklio indikatorių duomenų, failams jūsų kompiuteryje įrašyti ir skaityti mūsų produktai gali naudoti ir kitas panašias technologijas. Taip paprastai elgiamasi siekiant išlaikyti jūsų nuostatas ar padidinti spartą ir našumą, vietoje saugant tam tikrus failus. Vis dėlto, kaip ir standartiniai slapukai, šios technologijos gali išsaugoti kompiuteryje unikalų identifikatorių, kuris vėliau gali būti naudojamas jūsų elgsenai sekti. Tarp tokių technologijų paminėtini vietiniai bendrinami objektai (arba „Flash“ slapukai) ir „Silverlight Application Storage“.

Vietiniai bendrinami objektai arba „Flash“ slapukai. „Adobe Flash“ technologijas naudojančiose svetainėse gali būti naudojami vietiniai bendrinami objektai arba „Flash“ slapukai, kuriuos pasitelkiant galima jūsų kompiuteryje saugoti duomenis. Norėdami sužinoti, kaip valdyti arba blokuoti „Flash“ slapukus, apsilankykite „Flash Player“ žinyno puslapis.

„Silverlight“ programų saugykla. „Microsoft Silverlight“ technologiją naudojančios interneto svetainės arba programos taip pat gali saugoti duomenis pasinaudodamos „Silverlight Application Storage“. Norėdami sužinoti, kaip valdyti arba blokuoti tokį saugojimą, žr. šių privatumo nuostatų skyrių „„Silverlight““.

Jūsų organizacijos teikiami produktai – pranešimas galutiniams vartotojamsJūsų organizacijos teikiami produktai – pranešimas galutiniams vartotojamsmainnoticetoendusersmodule
Suvestinė
„Microsoft“ paskyra„Microsoft“ paskyramainmicrosoftaccountmodule
Suvestinė
Visas tekstas

Naudodami „Microsoft“ paskyrą, galite prisijungti prie „Microsoft“ produktų ir tam tikrų „Microsoft“ partnerių siūlomų produktų. Asmeniniai duomenys, susiję su jūsų „Microsoft“ paskyra, apima kredencialus, vardą ir pavardę, kontaktinius duomenis, mokėjimo duomenis, įrenginio ir jo naudojimo duomenis, jūsų kontaktus, informaciją apie jūsų veiklą ir duomenis apie pomėgius ir parankines parinktis. Prisijungę prie savo „Microsoft“ paskyros galite personalizuoti, mėgautis sklandžiu ir nuosekliu darbu su visais produktais ir įrenginiais, pasiekti ir naudoti debesies duomenų saugyklą, atlikti mokėjimus naudojant „Microsoft“ paskyroje esančias mokėjimo priemones ir įgalinti kitas funkcijas. „Microsoft“ paskyros yra trijų tipų:

  • Jeigu sukuriate savo „Microsoft“ paskyrą, susietą su asmeniniu el. pašto adresu, tokią paskyrą laikome asmenine „Microsoft“ paskyra.
  • Jeigu jūs ar organizacija (pvz., darbdavys ar švietimo įstaiga) sukuria jums „Microsoft“ paskyrą, susietą su organizacijos pateiktu el. pašto adresu, tokią paskyrą vadiname darbo ar švietimo įstaigos paskyra.
  • Jeigu jūs ar paslaugų teikėjas (pvz., kabelinės televizijos ar interneto paslaugų teikėjas) sukuria jums „Microsoft“ paskyrą, susietą su paslaugų teikėjo domeno el. pašto adresu, tokią paskyrą vadiname trečiosios šalies paskyra.

Asmeninės „Microsoft“ paskyros. Duomenys, susieti su asmenine „Microsoft„ paskyra, ir tų duomenų naudojimas priklauso nuo to, kaip naudojate paskyrą.

  • „Microsoft“ paskyros kūrimas. Kai sukuriate asmeninę „Microsoft“ paskyrą, jūsų paprašoma pateikti tam tikrus asmeninius duomenis ir mes priskiriame unikalų ID numerį, kuris identifikuoja jūsų paskyrą ir susijusią informaciją. Nors kai kuriems produktams, pvz., susijusiems su mokėjimu, reikia realaus vardo ir pavardės, prie kitų „Microsoft“ produktų galite prisijungti ir juos naudoti nepateikdami šių duomenų. Tam tikri duomenys, kuriuos pateikiate, pvz., jūsų rodomas vardas, el. pašto adresas ir telefono numeris, gali būti naudojami siekiant padėti kitiems surasti ir susisiekti su jumis per „Microsoft“ produktus. Pvz., jūsų rodomą vardą, el. pašto adresą arba telefono numerį žinantys žmonės gali pagal juos ieškoti jūsų „Skype“, o tada išsiųsti kvietimą su jais susisiekti. Atkreipkite dėmesį, kad naudojant darbo arba mokymo įstaigos el. pašto adresą kuriant „Microsoft“ paskyrą, jūsų darbdavys arba švietimo įstaiga gali gauti prieigą prie jūsų duomenų. Kai kuriais atvejais, jums reikės pakeisti el. pašto adresą į asmeninį el. pašto adresą, kad galėtumėte gauti prieigą prie produktų, skirtų vartotojams (pvz., „Xbox Live“).
  • Prisijungimas prie „Microsoft“ paskyros. Kai prisijungiate prie savo „Microsoft“ paskyros, mes sukuriame jūsų prisijungimo įrašą, kuriame būna data ir laikas, informacija apie produktą, prie kurio prisijungėte, jūsų prisijungimo vardas, jūsų paskyrai priskirtas unikalusis numeris, jūsų įrenginiui priskirtas unikalusis identifikatorius, jūsų IP adresas ir jūsų operacinės sistemos bei naršyklės versija.
  • Prisijungimas prie „Microsoft“ produktų. Prisijungę prie savo paskyros galite geriau pritaikyti funkcijas asmeniniams poreikiams ir mėgautis sklandžiu bei nuosekliu darbu visuose produktuose ir įrenginiuose, pasiekti ir naudoti debesies duomenų saugyklą, atlikti mokėjimus, naudojant „Microsoft“ paskyroje esančias mokėjimo priemones ir įgalinti kitas patobulintas funkcijas ir parametrus. Kai prisijungiate prie savo paskyros, liekate prisijungę, kol galiausiai atsijungiate. Jei įtrauksite savo „Microsoft“ paskyrą „Windows“ įrenginyje (8 arba naujesnės versijos), „Windows“ automatiškai prijungs jus prie produktų, kuriuose naudojama „Microsoft“ paskyra, kai bandysite pasiekti tuos produktus naudodami įrenginį. Kai esate prisijungę, kai kurie produktai rodys jūsų vardą arba vartotojo vardą ir jūsų profilio nuotrauką (jei ją įtraukėte į savo profilį), nes jūs naudojate „Microsoft“ produktus. Kartu pateikiami jūsų susirašinėjimai, veikla socialiniuose tinkluose ir vieši įrašai.
  • Prisijungimas prie trečiųjų šalių produktų. Jei prisijungiate prie trečiosios šalies produkto naudodami „Microsoft“ paskyrą, bendrinsite duomenis su trečiąja šalimi atsižvelgiant į trečiosios šalies privatumo strategiją. Trečioji šalis taip pat gaus jūsų paskyrai priskirtą versijos numerį (naujas versijos numeris priskiriamas kaskart, kai pakeičiate savo prisijungimo duomenis) ir informaciją, apibūdinančią, ar jūsų paskyra buvo išjungta. Jei bendrinate savo profilio duomenis, trečioji šalis gali rodyti jūsų vardą arba vartotojo vardą ir profilio nuotrauką (jei ją įtraukėte į savo profilį), kai esate prisijungę prie tos trečiosios šalies produkto. Jei pasirinkote atsiskaityti trečiųjų šalių prekybininkams naudodami „Microsoft“ paskyrą, „Microsoft“ perduos trečiajai šaliai informaciją, laikomą jūsų „Microsoft“ paskyroje, trečiajai šaliai ar jos tiekėjams (pvz., mokėjimo apdorotojams), kaip būtina norint apdoroti jūsų mokėjimus ir įvykdyti užsakymą (pvz., vardą, kredito kortelės numerį, atsiskaitymo ir pristatymo adresus bei atitinkamą kontaktinę informaciją). Trečioji šalis gali naudoti arba bendrinti gautus duomenis, kai prisijungiate arba perkate pagal jų praktikos ir politikos nuostatas. Turite atidžiai peržiūrėti kiekvieno produkto, prie kurio jungiatės, ir kiekvieno pardavėjo, iš kurio perkate, privatumo nuostatas, kad sužinotumėte, kaip jie naudoja surinktus duomenis.

Darbo arba švietimo įstaigos paskyros. Duomenys, susiję su darbo arba švietimo įstaigos paskyra, ir jų naudojimas, paprastai yra labai panašus į duomenis, susietus su asmenine „Microsoft“ paskyra.

Jei jūsų darbdavys arba švietimo įstaiga naudoja „Azure Active Directory“ (AAD), kad galėtų teikti ir valdyti jums suteikiamą paskyrą, prisijungdami prie „Microsoft“ produktų, pvz., Office 365“, ir organizacijos jums teikiamų trečiųjų šalių produktų, galite naudoti savo darbo arba švietimo įstaigos paskyrą. Jei to reikalauja jūsų organizacija, jūsų bus papildomai paprašyta pateikti telefono numerį arba alternatyvų el. pašto adresą, siekiant papildomai patvirtinti saugumą. Jei leidžia organizacija, taip pat galite naudoti savo darbo arba švietimo įstaigos paskyrą norėdami prisijungti prie „Microsoft“ ar trečiųjų šalių produktų, kuriuos įsigyjate savo vardu.

Jei prisijungiate prie „Microsoft“ produktų naudodami savo darbo arba švietimo įstaigos paskyrą, atkreipkite dėmesį, kad:

  • Domeno, susijusio su jūsų el. pašto adresu, savininkas galės valdyti ir administruoti jūsų paskyrą, pasiekti ir apdoroti jūsų duomenis, įskaitant jūsų komunikavimo ir failų turinį, įskaitant duomenis, išsaugotus organizacijos jums pateiktuose ir savo vardu įsigytuose produktuose.
  • Jūsų naudojimuisi produktais taikomos jūsų organizacijos politikos priemonės (jei tokių yra). Prieš pasirenkant naudoti darbo ar švietimo įstaigos paskyrą prisijungimui prie savo vardu įsigytų produktų derėtų apsvarstyti organizacijos strategijas ir tai, ar norėtume suteikti organizacijai prieigą prie savo duomenų.
  • Jei prarasite prieigą prie savo darbo arba švietimo įstaigos paskyros (pvz., pakeisite darbovietę), galite prarasti prieigą prie produktų, įskaitant turinį, susijusį su tais produktais, kuriuos įsigijote savo vardu, jei naudojote savo darbo arba švietimo įstaigos paskyrą prisijungdami prie tų produktų.
  • „Microsoft“ neatsako už jūsų organizacijos privatumo ar saugos praktiką, kuri gali skirtis nuo taikomos „Microsoft“.
  • Jei jūsų organizacija administruoja naudojimąsi „Microsoft“ produktais, adresuokite privatumo užklausas, įskaitant užklausas apie duomenų naudojimo teises, savo administratoriui. Taip pat žr. šių privatumo nuostatų skyrių „Pranešimas galutiniams vartotojams“.

Trečiųjų šalių paskyros. Duomenys, susiję su trečiosios šalies „Microsoft“ paskyra, ir jų naudojimas, paprastai yra labai panašus į duomenis, susietus su asmenine „Microsoft“ paskyra. Jūsų paslaugų teikėjas valdo jūsų paskyrą, įskaitant galimybę ją pasiekti arba panaikinti. Turėtumėte atidžiai peržiūrėti sąlygas, kurias trečioji šalis jums pateikė, kad gerai suprastumėte, ką ji gali daryti su jūsų paskyra.

Kita svarbi informacija apie privatumąKita svarbi informacija apie privatumąmainotherimportantprivacyinformationmodule
Suvestinė

Toliau rasite papildomos informacijos apie privatumą, pvz., kaip apsaugome jūsų duomenis, kur apdorojame duomenis ir kaip ilgai juos laikome. Daugiau informacijos apie „Microsoft“ ir mūsų įsipareigojimą saugoti jūsų privatumą rasite adresu „Microsoft“ privatumas.

Asmens duomenų saugaAsmens duomenų saugamainsecurityofpersonaldatamodule
Suvestinė

„Microsoft“ įsipareigoja užtikrinti jūsų asmens duomenų saugumą. Taikome įvairias saugos technologijas ir procedūras, kad apsaugotume jūsų asmens duomenis nuo neteisėtos prieigos, naudojimo arba atskleidimo. Pavyzdžiui, laikome jūsų pateikiamus asmens duomenis ribotos prieigos kompiuterių sistemose, kurios yra įrengtos saugomose patalpose. Kai perduodame itin slaptus duomenis (pavyzdžiui, kredito kortelės numerį arba slaptažodį) internetu, mes juos apsaugome užšifruodami. „Microsoft“ atsižvelgia į taikomus duomenų apsaugos įstatymus, įskaitant taikomas nuostatas dėl saugos pažeidimo pranešimų.

Kur saugome ir apdorojame asmens duomenisKur saugome ir apdorojame asmens duomenismainwherewestoreandprocessdatamodule
Suvestinė

„Microsoft“ surinkti asmeniniai duomenys gali būti saugomi ir apdorojami jūsų regione, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir bet kurioje kitoje šalyje, kurioje yra įsikūrusi bendrovė „Microsoft“ arba jos filialai, pavaldžiosios bendrovės ar paslaugų teikėjų valdomos įstaigos. „Microsoft“ eksploatuoja didelius duomenų centrus Airijoje, Australijoje, Austrijoje, Brazilijoje, Čilėje, Honkonge, Indijoje, Japonijoje, Jungtinėje Karalystėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Korėjoje, Liuksemburge, Malaizijoje, Nyderlanduose, Pietų Afrikoje, Prancūzijoje, Singapūre, Suomijoje ir Vokietijoje. Paprastai pagrindinė saugojimo vieta yra kliento regione arba Jungtinėse Amerikos Valstijose, atsarginės kopijos dažniausiai kuriamos kitame regione esančiame duomenų centre. Saugojimo vieta (-os) pasirenkama (-os) siekiant efektyviai dirbti, pagerinti našumą ir sukurti perteklinę informaciją, kad duomenys būtų apsaugoti avarinio atjungimo atveju ar kilus kitoms problemoms. Mes imamės atitinkamų veiksmų siekdami užtikrinti, kad mūsų renkami duomenys pagal šį privatumo patvirtinimą būtų apdorojami pagal jo nuostatas ir toje vietovėje, kurioje laikomi duomenys, taikomo įstatymo reikalavimus.

Mes perduodame asmeninius duomenis iš Europos ekonominės erdvės ir Šveicarijos į kitas šalis ir kai kurių iš jų Europos Komisija dar nenustatė, kaip užtikrinančių pakankamą duomenų apsaugos lygį. Pavyzdžiui, jų įstatymai gali negarantuoti jums tokių pačių teisių arba jose gali nebūti privatumo priežiūros institucijos, galinčios atsižvelgti į jūsų nusiskundimus. Perduodami duomenis naudojame įvairias teisines priemones, įskaitant sutartis, kad padėtume užtikrinti, jog jūsų teisės ir apsaugos priemonės perduodamos kartu su jūsų duomenimis. Norėdami sužinoti daugiau apie Europos Komisijos sprendimus, susijusius su asmens duomenų apsauga šalyse, kuriose „Microsoft“ apdoroja asmens duomenis, skaitykite šį straipsnį adresu Europos Komisijos svetainė.

Rinkdama, naudodama ir saugodama asmeninę informaciją, perduodamą iš Europos Sąjungos ir Šveicarijos į Jungtines Valstijas, „Microsoft Corporation“ laikosi ES ir JAV privatumo apsaugos programos ir Šveicarijos ir JAV privatumo apsaugos programos reikalavimų, nustatytų JAV prekybos departamento. Prekybos departamentas patvirtino, kad „Microsoft Corporation“ laikosi Privatumo apsaugos programos principų. Jei trečiųjų šalių agentai asmeninius duomenis apdoroja mūsų vardu nesilaikydami privatumo apsaugos sistemos principų, mes liekame už tai atsakingi, nebent galime įrodyti, kad nesame atsakingi už įvykį, sukėlusį žalą. „Microsoft Corporation“ valdomos JAV dukterinės įmonės, kaip nurodyta mūsų pateiktuose autosertifikavimo dokumentuose, taip pat laikosi privatumo apsaugos principų. Daugiau informacijos gausite peržiūrėję sąrašą: „Microsoft“ JAV organizacijos arba dukterinės įmonės, besilaikančios privatumo apsaugos principų.

Jei tarp šios privatumo strategijos sąlygų ir Privatumo apsaugos programos principų yra nesuderinamumų, viršenybė teikiama Privatumo apsaugos programos principams. Jei norite daugiau sužinoti apie Privatumo apsaugos programą ir peržiūrėti mūsų sertifikatą, apsilankykite Privatumo apsaugos svetainė

Jei turite klausimų ar nusiskundimų, susijusių su „Microsoft“ dalyvavimu ES–JAV ir Šveicarijos–JAV privatumo apsaugos programoje, rekomenduojame susisiekti su mumis naudojant mūsų internetinę formą. Dėl nusiskundimų, susijusių su privatumo apsaugos sistemomis, kurių „Microsoft“ negali išspręsti tiesiogiai, nusprendėme bendradarbiauti su atitinkama ES duomenų apsaugos institucija, ar Europos duomenų apsaugos institucijų įsteigta specialistų grupe, spręsdami ginčus su asmenims iš ES, ir Šveicarijos Federalinės duomenų apsaugos ir informacijos komisaru (FDPIC), spręsdami ginčus su asmenimis iš Šveicarijos. Susisiekite su mumis, jei norite, kad nukreiptume jus duomenų apsaugos institucijai. Kaip toliau paaiškinta privatumo apsaugos principuose, suteikiama privalomojo arbitražo galimybė, skirta kitais būdais neišspręstiems nusiskundimams spręsti. „Microsoft“ galioja JAV federalinės prekybos komisijos (FTC) tyrimo ir vykdymo galios.

Kaip mes laikome asmens duomenisKaip mes laikome asmens duomenismainOurretentionofpersonaldatamodule
Suvestinė

„Microsoft“ laiko asmeninius duomenis tiek, kiek reikia produktams teikti ir jūsų užklaustoms operacijoms vykdyti arba kitais teisiniais tikslais, pvz., siekiant atitikties teisiniams įsipareigojimams, ginčams spręsti ir mūsų sutartims įgyvendinti. Naudojant skirtingus produktus ir esant įvairioms sąveikoms, šie poreikiai įvairių duomenų tipams gali skirtis, todėl faktinė saugojimo trukmė gali gerokai skirtis.

Kiti kriterijai, naudojami saugojimo trukmei nustatyti, apima:

  • Ar klientai teikia, kuria arba tvarko duomenis tikėdamiesi, kad mes saugosime juos, kol jie leis juos pašalinti? Pavyzdžiui, dokumentą laikote „OneDrive“ arba el. laišką laikote Outlook.com aplanke Gauta. Tokiais atvejais mes sieksime tvarkyti duomenis, kol aktyviai juos panaikinate, pvz., perkeldami el. laišką iš Outlook.com aplanko Gauta į panaikintų elementų aplanką, o tada ištuštindami aplanką (kai ištuštinate aplanką Panaikinti elementai, tie pašalinti elementai lieka mūsų sistemoje iki 30 dienų, kol galiausiai panaikinami galutinai). (Atkreipkite dėmesį, kad gali būti kitų priežasčių, dėl kurių duomenys yra naikinami anksčiau, pvz., jei viršysite paskyroje saugomų duomenų kiekio apribojimus.)
  • Ar yra automatinis valdymas, pvz., kaip „Microsoft“ privatumo valdymo portale, kuriame klientui bet kada leidžiama pasiekti ir ištrinti asmeninius duomenis? Jei nėra, bus duomenų saugojimo laikas bus trumpesnis.
  • Ar asmeniniai duomenys yra slapti? Jei taip, saugojimo laiką reikėtų sutrumpinti.
  • Ar „Microsoft“ priėmė ir paskelbė konkretų tam tikrų tipų duomenų saugojimo laikotarpį? Pavyzdžiui, šaliname įrašytų „Bing“ ieškos užklausų identifikavimo priemones, po 6 mėnesių pašalindami IP adresą, o po 18 mėnesių – slapukų ID ir kitus seanso metu naudotus identifikatorius.
  • Ar vartotojas leido saugoti ilgiau? Jei taip, mes saugosime duomenis, atsižvelgdami į jūsų sutikimą.
  • Ar saugant arba naikinant duomenis „Microsoft“ taikomi teisės, sutartiniai ar panašūs įsipareigojimai? Pavyzdžiai gali būti privalomų duomenų saugojimo įstatymai atitinkamoje jurisdikcijoje, valdžios įsakymai saugoti duomenis, susijusius su tyrimu, arba duomenys, saugomi dėl bylinėjimosi. Jeigu pagal įstatymus reikalaujam pašalinti neteisėtą turinį, mes taip ir padarysime.
ReklamaReklamamainadvertisingmodule
Suvestinė

Reklama leidžia mums teikti, palaikyti ir tobulinti kai kuriuos mūsų produktus. Taikydama jums reklamą, „Microsoft“ nesinaudoja informacija, gauta iš el. laiškų, pokalbių, vaizdo skambučių, balso pašto, jūsų dokumentų, nuotraukų ar kitų asmeninių failų. Mes naudojame toliau nurodytus kitus duomenis reklamai savo produktuose ir trečiųjų šalių produktuose. Toliau pateikiami keli pavyzdžiai.

  • „Microsoft“ gali naudoti renkamus duomenis kai kuriems skelbimams, kuriuos matote „Microsoft“ žiniatinklio ypatybėse, pvz., Microsoft.com, MSN ir „Bing“, teikti.
  • Įgalinus reklamos ID sistemoje „Windows 10“ atliekat jūsų privatumo nustatymus, trečiųjų šalių programėlės gali pasiekti ir naudoti reklamos ID taip pat, kaip svetainės gali pasiekti ir naudoti unikalų slapuke saugomą identifikatorių, skelbimams tokiose programėlėse pasirinkti ir teikti.
  • Renkamais duomenimis galime pasidalyti su trečiosiomis šalimis, pvz., „Oath“, „AppNexus“ arba „Facebook“ (žr. toliau), kad reklamos, kurias matote mūsų produktuose, jų produktuose arba kitose svetainėse ir programėlėse, kurias aptarnauja šie partneriai, būtų aktualesnės.
  • Reklamos davėjai gali pasirinkti teikti mūsų žiniatinklio indikatorius savo svetainėse arba naudoti panašias technologijas, kad „Microsoft“ galėtų tose svetainėse rinkti informaciją, pvz., apie veiklą, pirkimus ir apsilankymus. Šiuos duomenis naudojame savo besireklamuojančių klientų vardu, kad padėtume teikti jų reklamas.

Matomos reklamos gali būti atrenkamos pagal mūsų turimus jūsų duomenis, pvz., jūsų pomėgius ir parankinius, jūsų buvimo vietą, jūsų operacijas, mūsų produktų naudojimo būdą, jūsų ieškos užklausas arba turinį, kurį peržiūrite. Pavyzdžiui, jei MSN peržiūrite turinį apie automobilius, galime rodyti reklamas apie automobilius; jei ieškote „picerijos Sietle“ sistemoje „Bing“, galite matyti restoranų Sietle reklamą savo paieškos rezultatuose.

Matomos reklamos gali būti atrenkamos pagal kitą informaciją, kurią apie jus sužinojome laikui bėgant, naudodami demografinius duomenis, buvimo vietos duomenis, ieškos užklausas, pomėgių, parankinių ir naudojimo duomenis iš mūsų produktų ir svetainių, taip pat mūsų reklamuotojų ir partnerių svetainių ir programėlių. Šiame patvirtinime šiuos skelbimus vadiname „pagal pomėgius pritaikyta reklama“. Pavyzdžiui, jei xbox.com peržiūrite žaidimų turinį, MSN galite matyti žaidimų pasiūlymus. Siekdami teikti pagal pomėgius pritaikytą reklamą, deriname slapukus, paliktus jūsų įrenginyje, naudodami informaciją (pvz., IP adresą), renkamą, kai jūsų naršyklė sąveikauja su mūsų svetainėmis. Jei atsisakysite pagal pomėgius pritaikytos reklamos gavimo, nebus naudojami duomenys, susiję su šiais slapukais.

Papildoma informacija dėl mūsų vykdomų su reklama susijusio duomenų naudojimo procedūrų:

  • Geriausia reklamos rinkoje taikoma praktika ir įsipareigojimai. „Microsoft“ yra „Network Advertising Initiative“ (NAI) narė ir laikosi NAI elgesio taisyklių. Be to, mes laikomės šių savireguliacijos programų:
  • Su sveikatos apsauga susijęs reklamų taikymas. Jungtinėse Amerikos Valstijose mes teikiame pagal pomėgius pritaikytą reklamą, remdamiesi ribotu skaičiumi standartinių, neslaptų su sveikata susijusių kategorijų, įskaitant alergiją, artritą, cholesterolį, peršalimą ir gripą, diabetą, virškinamojo trakto būklę, galvos skausmus / migreną, sveiką mitybą, sveiką širdį, vyrų sveikatą, burnos higieną, osteoporozę, odos priežiūrą, miegą ir regą (akių priežiūrą). Taip pat pritaikome reklamas pagal tinkintas, neslaptas su sveikata susijusias pomėgių kategorijas, kaip to reikalauja reklamos davėjai.
  • Vaikai ir reklama. Mes neteikiame pagal pomėgius pritaikomos reklamos vaikams, kurių gimimo data „Microsoft“ paskyroje nurodo, kad jiems dar nėra 16 metų.
  • Duomenų laikymas. Pagal pomėgius pritaikomos reklamos duomenis laikome ne daugiau nei 13 mėnesių, nebent gauname jūsų sutikimą laikyti duomenis ilgiau.
  • Duomenų bendrinimas. Kai kuriais atvejais su reklamos davėjais bendriname ataskaitas apie duomenis, kuriuos surinkome jų svetainėse arba per jų reklamas.

Kitų reklamos bendrovių surinkti duomenys. Kartais reklamuotojai įtraukia savo (arba kitų reklamos partnerių) žiniatinklio indikatorius į savo reklamas, kurias mes rodome, kad galėtų nustatyti ir nuskaityti savo pačių slapuką. Be to, „Microsoft“ užmezga partnerystės ryšius su trečiųjų šalių reklamos bendrovėmis, kad jos teiktų tam tikras mūsų reklamos paslaugas, o mes leidžiame kitoms trečiųjų šalių reklamos bendrovėms rodyti reklamas mūsų svetainėse. Tos trečiosios šalys taip pat gali įkelti slapukų į jūsų kompiuterį ir įvairiose interneto svetainėse bei tarnybose rinkti duomenis apie jūsų veiklą internete. Šiuo metu tokios bendrovės yra šios (sąrašas negalutinis): A9, „AppNexus“, „Criteo“, „Facebook“, „MediaMath“, „nugg.adAG“, „Oath“, „Rocket Fuel“ ir „Yahoo!“. Norėdami gauti daugiau informacijos apie kiekvienos įmonės praktiką, įskaitant siūlomus pasirinkimus, pasirinkite kurį nors iš anksčiau pateiktų saitų. Dauguma šių įmonių taip pat priklauso NAI arba DAA, kurių nariai pateikia paprastą būdą atsisakyti programose dalyvaujančių bendrovių pritaikytų reklamų.

Duomenų rinkimas iš vaikųDuomenų rinkimas iš vaikųmaincollectionofdatafromchildrenmodule
Suvestinė

Jeigu „Microsoft“ produktas renka informaciją apie amžių ir taikomi amžiaus apribojimai, pagal kuriuos produkto naudojimui būtinas tėvų sutikimas arba autorizavimas, produktas prieš jį naudojant užblokuos jaunesnius vartotojus arba paragins pateikti tėvų ar globėjų sutikimą ar autorizavimą. Mes sąmoningai neprašome jaunesnių už tą amžių vaikų pateikti daugiau duomenų, nei reikia produktui teikti.

Gavus tėvų sutikimą ar autorizavimą, vaiko paskyra tvarkoma kaip ir kitos paskyros. Vaikas gali gauti prieigą prie bendravimo paslaugų, pvz., „Outlook“ ir „Skype“, ir laisvai bendrauti ir bendrinti duomenis su kitais įvairaus amžiaus vartotojais.

Tėvai gali pakeisti arba atšaukti ankstesnius sutikimus, peržiūrėti, taisyti arba prašyti pašalinti asmeninius duomenis vaikų, kuriems pateikė sutikimą ar autorizavimą. Pavyzdžiui, tėvai gali pasiekti savo asmeninę „Microsoft“ paskyrą ir pasirinkti Teisės. Asmeniniams / „Java“ kompiuteriams skirto „Minecraft“ ir kitų „Mojang“ žaidimų vartotojų tėvai gali apsilankyti „Mojang“ paskyros puslapyje.

Peržiūros arba nemokami leidimaiPeržiūros arba nemokami leidimaimainpreviewreleasesmodule
Suvestinė

„Microsoft“ siūlo peržiūros, nario, „beta“ ir kitus nemokamus produktus bei funkcijas („peržiūras“), kuriomis naudojantis galima jį įvertinti ir teikti „Microsoft“ duomenis apie produkto naudojimą, įskaitant atsiliepimus ir įrenginio naudojimo duomenis. Taigi, peržiūros gali automatiškai rinkti papildomus duomenis, siūlyti mažiau valdymo priemonių ir taikyti kitokią privatumo bei saugos praktiką nei įprasta mūsų produktams. Jei sutiksite dalyvauti peržiūrose, mes galime su jumis susisiekti ir paprašyti pateikti atsiliepimų bei pranešti, ar norite toliau naudotis produktu po jos pristatymo bendrąja tvarka.

Šių privatumo nuostatų pakeitimaiŠių privatumo nuostatų pakeitimaimainchangestothisprivacystatementmodule
Suvestinė

Mes atnaujinsime šias privatumo nuostatas, kai bus reikalaujama didesnio skaidrumo arba reaguodami į:

  • atsiliepimus iš klientų, reguliavimo institucijų, pramonės atstovų ar kitų suinteresuotų šalių;
  • mūsų produktų pasikeitimus;
  • mūsų duomenų apdorojimo veiklų ar strategijų pasikeitimus;

Skelbdami šių nuostatų pakeitimus, nuostatų pradžioje pataisome datą „paskiausiai atnaujinta“ ir aprašome pakeitimus puslapyje „keitimų istoriją.“. Jeigu bus esminių patvirtinimo pakeitimų, pvz., asmeninių duomenų apdorojimo tikslo pakeitimų, kurie bus nesuderinami su tikslais, dėl kurių jie buvo renkami, būsite informuoti paskelbiant pranešimą aiškiai matomoje vietoje prieš įgyvendinant tokius pakeitimus arba nusiunčiant pranešimą tiesiogiai. Patartume periodiškai peržiūrėti šias privatumo nuostatas, kad žinotumėte, kaip „Microsoft“ saugo jūsų informaciją.

Kaip su mumis susisiektiKaip su mumis susisiektimainhowtocontactusmodule
Suvestinė

Jei iškilo problema ar turite nusiskundimą arba klausimą dėl privatumo arba norite užduoti klausimą „Microsoft“ privatumo vadovui arba ES duomenų apsaugos vadovui, susisiekite su mumis per mūsų internetinę formą. Į klausimus atsakysime per 30 d. Taip pat galite pateikti problemą ar skundą duomenų apsaugos institucijai arba kitai oficialiai institucijai.

Jei nenurodyta kitaip, „Microsoft Corporation“ ir, esantiems Europos ekonominėje zonoje ir Šveicarijoje, „Microsoft Ireland Operations Limited“ yra šiame mūsų atvirtinime pateiktų produktų renkamų asmeninių duomenų valdytojas. Mūsų adresai:

  • Microsoft Privacy, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052, USA. Tel. +1 (425) 882 8080.
  • Microsoft Ireland Operations Limited, Attn: Data Protection Officer, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ireland. Tel. +353 (0) 1 295 3826.

Skype Communications S.à.r.l. 23-29 Rives de Clausen L-2165 Luxembourg, Luxembourg (Liuksemburgas) yra „Skype“ duomenų valdytojas. Norėdami susisiekti su mumis dėl „Skype“ programinės įrangos arba produktų, apsilankykite „Skype“ žinyno puslapis ir pateikite palaikymo užklausą „Skype“ klientų aptarnavimo komandai.

Norėdami rasti „Microsoft“ pavaldžiąją bendrovę savo šalyje ar regione, žr. sąrašą: „Microsoft“ biurai pasaulyje.

Kaip leidžia Prancūzijos įstatymai, galite atsiųsti mums jūsų asmeninių duomenų naudojimo po jūsų mirties specialias instrukcijas, naudodami mūsų internetinę formą.

Jei turite techninės pagalbos ar palaikymo klausimą, apsilankykite „Microsoft“ palaikymas ir sužinokite daugiau apie „Microsoft“ techninės pagalbos pasiūlymus. Jei turite klausimų dėl asmeninės „Microsoft“ paskyros slaptažodžio, apsilankykite „Microsoft“ paskyros palaikymas.

Įmonėms ir kūrėjams skirti produktaiĮmonėms ir kūrėjams skirti produktaimainenterprisedeveloperproductsmodule
Suvestinė
Įmonės internetinės paslaugosĮmonės internetinės paslaugosmainenterpriseservicesmodule
Suvestinė
Įmonėms ir kūrėjams skirta programinė įranga ir įmonių prietaisaiĮmonėms ir kūrėjams skirta programinė įranga ir prietaisaimainenterprisedevsoftwareappsmodule
Suvestinė
Efektyvumo ir ryšių produktaiEfektyvumo ir ryšių produktaimainprodcommproductsmodule
Suvestinė
Office„Office“mainofficeservicesmodule
Suvestinė
OneDrive„OneDrive“mainonedrivemodule
Suvestinė
„Outlook“„Outlook“mainoutlookmodule
Suvestinė
SkypeSkypemainskypemodule
Suvestinė
LinkedInLinkedInmainlinkedinmodule
Suvestinė
Ieška ir dirbtinis intelektasIeška ir dirbtinis intelektasmainsearchaimodule
Suvestinė
BingBingmainbingmodule
Suvestinė
CortanaCortanamaincortanamodule
Suvestinė
„Microsoft Translator“„Microsoft Translator“mainMicrosoftTranslatormodule
Suvestinė
„SwiftKey“„SwiftKey“mainswiftkeymodule
Suvestinė
WindowsWindowsmainwindowsmodule
Suvestinė

„Windows“ – tai asmeniniams poreikiams pritaikyta kompiuterinė aplinka, leidžianti sklandžiai pasiekti paslaugas, nuostatas ir turinį, naudojant įvairius kompiuterijos įrenginius, pvz., telefonus, planšetinius kompiuterius ir „Surface Hub“. Pagrindiniai „Windows“ komponentai laikomi ne jūsų kompiuteryje, o debesyje. Vietiniai ir debesyje laikomi elementai yra reguliariai atnaujinami, tad jūs gaunate naujausius patobulinimus ir funkcijas. Siekdami užtikrinti sklandaus naudojimo patirtį, mes renkame duomenis apie jus, jūsų įrenginį ir jūsų „Windows“ naudojimo būdą. Kadangi „Windows“ yra asmeninė jūsų sistema, mes leidžiame jums pasirinkti asmeninius duomenis, kuriuos renkame, ir jų naudojimo būdą. Atminkite: jei jūsų „Windows“ įrenginį valdo jūsų organizacija (pvz., jūsų darbdavys arba mokymo institucija), ji gali naudotis „Microsoft“ arba kitų teikėjų siūlomomis centralizuoto valdymo priemonėmis, kad pasiektų ir tvarkytų duomenis ir valdytų įrenginio parametrus (įskaitant privatumo parametrus), įrenginio politiką, programinės įrangos naujinimus, duomenų rinkimą (kurį vykdome mes arba organizacija), taip pat – kontroliuotų kitus jūsų įrenginio aspektus. Be to, jūsų organizacija gali naudotis „Microsoft“ arba kitų teikiamomis valdymo priemonėmis, kad pasiektų ir tvarkytų jūsų duomenis iš to įrenginio, įskaitant jūsų sąveikos, diagnostikos duomenis bei jūsų ryšių ir failų turinį. Daugiau informacijos apie duomenų rinkimą ir privatumą sistemoje „Windows“ žr. „Windows 10“ ir jūsų internetinės tarnybos. Ankstesnėms „Windows“ versijoms (įskaitant „Windows Vista“, „Windows 7“, „Windows 8“ ir „Windows 8.1“) taikomos jų privatumo nuostatos.

AktyvinimasSuaktyvinimasmainactivationmodule
Suvestinė

Kai aktyvinate „Windows“, su įrenginiu, kuriame įdiegta jūsų programinė įranga, yra susiejamas konkretus produkto kodas. Produkto kodas ir duomenys apie programinę įrangą bei jūsų įrenginį siunčiami į „Microsoft“, kad būtų patvirtinta jūsų programinės įrangos licencija. Prireikus pakartotinai suaktyvinti arba patvirtinti jūsų licenciją, šie duomenys gali būti siunčiami pakartotinai. Telefonuose, kuriuose veikia „Windows“, siekiant užregistruoti garantiją, papildyti atsargas ir išvengti sukčiavimo, į „Microsoft“ taip pat siunčiami įrenginio ir tinklo identifikatoriai bei įrenginio buvimo vieta pirmojo įjungimo metu.

Veiklos istorijaVeiklos istorijamainactivityhistorymodule
Suvestinė

Veiklos istorija padeda sekti įrenginyje vykdomas veiklas, pvz., naudojamas programėles ir paslaugas, atidaromus failus ir naršomas svetaines. Jūsų veiklos istorija saugoma jūsų įrenginyje, kai naudojate įvairias programėles ir funkcijas, pvz., „Microsoft Edge“, kai kurias Microsoft Store“ programėles ir „Office“ programas. Jei prisijungėte prie savo įrenginio naudodami „Microsoft“ paskyrą ir suteikėte leidimą, „Windows“ siųs jūsų veiklos istoriją „Microsoft“. Kai jūsų veiklos istorija bus debesyje, „Microsoft“ naudos šiuos duomenis, kad įgalintų funkcijas keliuose įrenginiuose, suteiktų jums galimybę tęsti šias veiklas kituose įrenginiuose, galėtų teikti asmeniniams poreikiams pritaikytas funkcijas (pvz., sutvarkyti jūsų veiklas, atsižvelgdama į naudojimo trukmę) ir aktualius pasiūlymus (pvz., numatyti jūsų galimus poreikius, atsižvelgdama į jūsų veiklos istoriją) ir tobulinti „Microsoft“ produktus.

Veiklos istorija taip pat sukuriama ir siunčiama „Microsoft“, kai naudojate tam tikras „Microsoft“ programėles, pvz., „Microsoft Edge“ ir „Office“ programas, pvz., „Word“, „Excel“ ir „PowerPoint“ mobiliuosiuose įrenginiuose, pvz., „iOS“ ir „Android“ telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose. Jei esate prisijungę naudodami savo „Microsoft“ paskyrą, „Windows 10“ įrenginyje galite tęsti veiklą, kurią pradėjote „Microsoft“ programėlėse naudodami „Android“ arba „iOS“ įrenginį. Galite bet kada įjungti arba išjungti veiklos istorijos siuntimo „Microsoft“ ir veiklos istorijos saugojimo vietiniame įrenginyje parametrus bei išvalyti įrenginio veiklos istoriją, nuėję į Pradžia > Parametrai > Privatumas > Veiklos istorija. Sužinokite daugiau apie veiklos istoriją „Windows 10“.

Reklamos IDReklamos IDmainadvertisingidmodule
Suvestinė

„Windows“ generuoja kiekvienam įrenginio vartotojui skirtą Reklamos ID, pagal kurį programėlių kūrėjai ir reklamos tinklai gali programėlėse pateikti aktualesnę reklamą. Įgalinus reklamos ID, „Microsoft“ ir trečiosios šalies programėles gali pasiekti ir naudoti reklamos ID taip pat, kaip svetainės gali pasiekti ir naudoti unikalų slapuke saugomą identifikatorių. Taigi, jūsų reklamos ID gali naudoti programėlių kūrėjai ir reklamos tinklai, kad galėtų savo programėlėse ir žiniatinklyje teikti tinkamesnes reklamas ir kitas asmeniniams poreikiams pritaikytas funkcijas. „Microsoft“ renka čia aprašyto naudojimo reklamos ID tik tada, kai pasirenkate įgalinti reklamos ID kaip dalį privatumo parametrų.

Reklamos ID parametras taikomas „Windows“ programėlėms, naudojančioms „Windows“ reklamos identifikatorių, kad galėtų teikti pagal pomėgius pritaikytas reklamas. Galite bet kuriuo metu uždrausti prieigą prie šio identifikatoriaus išjungdami jį parametrų dalyje Reklamos ID. Jei nuspręsite vėl ją įjungti, reklamos ID bus nustatytas iš naujo ir bus sugeneruotas naujas identifikatorius. Kai trečiosios šalies programėlė pasiekia reklamos ID, reklamos ID naudojimui bus taikomos šios programėlės privatumo strategijos sąlygos. Sužinokite daugiau apie reklamos ID sistemoje „Windows 10“.

Reklamos ID parametras netaikomas kitiems pagal pomėgius pritaikytų reklamų metodams, kuriuos teikia „Microsoft“ ar trečiosios šalys, pvz., slapukai, naudojami teikti pagal pomėgius pritaikytas reklamas svetainėse. Trečiųjų šalių produktai, pasiekiami arba įdiegiami „Windows“ sistemoje, taip pat gali teikti kitų tipų pagal pomėgius pritaikytą reklamą atsižvelgiant į jų privatumo strategijas. „Microsoft“ teikia kitas pagal pomėgius pritaikytų reklamų tam tikruose „Microsoft“ produktuose formas, tiek tiesiogiai, tiek bendradarbiaudama su trečiųjų šalių reklamos teikėjais. Daugiau informacijos apie tai, kaip „Microsoft“ naudoja duomenis reklamai, ieškokite šio patvirtinimo skiltyje Kaip mes naudojame asmens duomenis.

DiagnostikaDiagnostikamaindiagnosticsmodule
Suvestinė

„Microsoft“ renka „Windows“ diagnostikos duomenis siekdama spręsti problemas, užtikrinti „Windows“ atnaujinimą, apsaugoti ir užtikrinti tinkamą veikimą. Ji taip pat padeda tobulinti „Windows“ ir susijusius „Microsoft“ produktus bei paslaugas ir, klientams, kurie įjungė pritaikytų funkcijų nustatymą, teikia aktualesnius patarimus ir rekomendacijas, kad būtų galima tobulinti „Microsoft“ ir trečiųjų šalių produktus ir paslaugas, skirtas „Windows“, pagal vartotojų poreikius. Šie duomenys siunčiami į „Microsoft“ ir saugomi su vienu ar keliais unikaliais identifikatoriais, padedančiais mums atpažinti atskirą konkretaus įrenginio vartotoją ir suprasti paslaugos veikimo įrenginyje problemas bei naudojimo pobūdį. Yra du diagnostikos ir veiklos duomenų lygiai: Pagrindinis ir Visas. Jei organizacija (pvz., jūsų darbdavys arba mokymo institucija) naudoja „Microsoft“ valdymo įrankius arba įtraukia „Microsoft“ į įrenginio valdymą, mes ir ši organizacija naudosime ir apdorosime diagnostikos ir klaidų duomenis iš jūsų įrenginio, norėdami leisti organizacijos įrenginių valdymą, stebėjimą, ir trikčių šalinimą ir kitais organizacijos tikslais.

Pagrindinis duomenys apima informaciją apie įrenginį, jo parametrus, galimybes ir tinkamą veikimą. Pagrindiniu lygiu renkame tokius duomenis:

  • Įrenginio, ryšio ir konfigūracijos duomenys:
    • Duomenys apie įrenginį, pvz., procesoriaus tipas, OĮG gamintojas, akumuliatorius tipas ir talpa, kamerų skaičius ir tipas, programinė-aparatinė įranga ir atminties atributai.
    • Tinklo galimybių ir ryšio duomenys, pvz., įrenginio IP adresas, mobiliojo ryšio tinklas (įskaitant IMEI ir mobiliojo ryšio operatorių) ir duomenys, ar įrenginys prisijungęs prie nemokamo, ar mokamo tinklo.
    • Duomenys apie operacinę sistemą ir jos konfigūraciją, pvz., OS versija ir komponavimo versijos numeris, regiono ir kalbos parametrai, diagnostikos lygis ir tai, ar įrenginys yra „Windows Insider“ programos dalis.
    • Duomenys apie prijungtus periferinius įrenginius, pvz., modelis, gamintojas, tvarkyklės ir suderinamumo duomenys.
    • Duomenys apie įrenginyje įdiegtas programas, pvz., programos pavadinimas, versija ir leidėjas.
  • Ar įrenginys yra paruoštas atnaujinti, ir ar nėra veiksnių, kurie gali trukdyti gauti naujinimus, pvz., mažai energijos, ribota vieta diske arba ryšys naudojant mokamas tinklo paslaugas.
  • Ar naujinimai sėkmingai užbaigti, ar nepavyko jų baigti.
  • Duomenis apie pačios diagnostikos rinkimo sistemos patikimumą.
  • Pagrindinių klaidų ataskaitos, kurios yra operacinės sistemos ir įrenginyje veikiančių programų sveikatos duomenys. Pavyzdžiui, pagrindinių klaidų ataskaitos informuoja, ar programa, pvz., „Microsoft“ piešimas arba trečiųjų šalių žaidimas, pakimba arba sugenda.

Visi duomenys apima visus pagrindinius surinktus duomenis ir papildomą informaciją apie įrenginio sveikatą, jo veiklą (taip pat kartais nurodomą kaip naudojimą) ir išplėstinę klaidų ataskaitą, kuri padeda „Microsoft“ taisyti ir tobulinti produktus ir paslaugas visiems vartotojams. Mes renkame šią papildomą informaciją išsamiu lygiu:

  • Papildomus duomenis apie įrenginį, ryšį ir konfigūraciją išsamesniu nei pagrindinis lygiu.
  • Būseną ir registravimo informaciją apie operacinės sistemos ir kitų sistemos komponentų sveikatą (kartu su duomenimis apie naujinimo ir diagnostikos sistemas, renkamus pagrindiniu lygiu).
  • Programėlių veiklą, pvz., įrenginyje paleidžiamas programėles, jų naudojimo laiką, jų atsaką į įvestį.
  • Naršyklės veiklą, įskaitant naršymo istoriją ir ieškos terminus „Microsoft“ naršyklėse („Microsoft Edge“ arba „Internet Explorer).
  • Išsamias klaidų ataskaitas, įskaitant įrenginio atminties būseną, kai sistema arba programėlė sugenda (gali nenumatytai apimti vartotojo turinį, pvz., failo, kurį naudojote problemai įvykstant, dalis). Gedimo duomenys nenaudojami pritaikytoms patirtims, kaip aprašyta toliau.

Kai kurie minėti duomenys gali būti nerenkami iš jūsų įrenginio net pasirinkus diagnostikos duomenų kaupimo parametrą Visas. „Microsoft“ sumažina duomenų, kuriuos renka iš visų įrenginių, kiekį kai kuriuos duomenis išsamiu lygiu rinkdama tik iš nedidelės dalies įrenginių (pavyzdys). Paleidus diagnostikos duomenų peržiūros programą rodoma piktograma, nurodanti, ar jūsų įrenginys įtrauktas į duomenų kaupimą ir kurie konkrečiai duomenys renkami iš jūsų įrenginio. Instrukcijas apie diagnostikos duomenų peržiūros programos priemonės atsisiuntimą rasite Pradžia > Parametrai > Privatumas > Diagnostika ir atsiliepimai.

Konkretūs „Windows“ diagnostikos kaupiami duomenų elementai gali būti keičiami, kad „Microsoft“ galėtų lanksčiai kaupti duomenis minėtais tikslais. Pavyzdžiui, kad „Microsoft“ galėtų išspręsti naujausią efektyvumo problemą, turinčią įtakos vartotojų kompiuterių naudojimo patirčiai, ar atnaujinti rinkai neseniai pristatytą „Windows 10“ įrenginį, „Microsoft“ gali prireikti rinkti duomenų elementus, kurie anksčiau nebuvo renkami. Dabartinio abiejų diagnostikos lygių renkamų duomenų tipų sąrašo žr. Viso lygio „Windows 10“ diagnostikos duomenys arba Pagrindinio lygio „Windows 10“ diagnostikos duomenys (čia pateikiamas dabartinis pagrindiniu lygiu renkamų duomenų sąrašas). Partneriams (pvz., įrenginių gamintojams) pateikiame ribotos klaidų ataskaitų informacijos, kad padėtume jiems pašalinti produktų ir paslaugų, naudojamų su „Windows“ ir kitais „Microsoft“ produktais bei paslaugomis, triktis. Jiems leidžiama naudoti šią informaciją tik siekiant tuos produktus ir paslaugas pataisyti arba patobulinti. Taip pat galime bendrinti tam tikrus sukauptus diagnostikos duomenis, iš kurių pašalinta identifikavimo galimybė pvz., „Windows“ programėlių ir funkcijų bendrojo naudojimo tendencijas, su pasirinktomis trečiosiomis šalimis. Daugiau sužinokite apie diagnostikos duomenis sistemoje „Windows 10“.

Rašymo stiliumi ir teksto įvedimo atpažinimas. Taip pat galite padėti „Microsoft“ tobulinti rašymo stiliumi ir teksto įvedimo atpažinimo funkcijas siųsdami rašymo stiliumi ir teksto įvedimo diagnostikos duomenis. Jei pasirinksite taip daryti, „Microsoft“ rinks įvedamo turinio pavyzdžius, kad galėtų patobulinti rašymo ranka atpažinimo, automatinio pildymo, kito žodžio nuspėjimo ir rašybos funkcijas daugeliu „Windows“ klientų naudojamų kalbų. „Microsoft“ renkant rašymo stiliumi ir teksto įvedimo diagnostikos duomenis, jie dalijami į nedidelius pavyzdžius ir apdorojami siekiant pašalinti unikalius identifikatorius, sekų informaciją ir kitus duomenis (pvz., el. pašto adresus ir skaičių reikšmes), kuriuos būtų galima naudoti siekiant atkurti pradinį turinį ar susieti įvestį su jumis. Ten taip pat laikomi susieti veiklos duomenys, pvz., teksto pakeitimai, kuriuos jūs padarote rankiniu būdu, taip pat – į žodyną įtraukti jūsų žodžiai. Sužinokite daugiau apie rašymo stiliumi ir teksto įvedimo tobulinimą sistemoje „Windows 10“.

Jei pasirinksite įjungti Pritaikytos funkcijos, mes naudosime jūsų „Windows“ diagnostikos duomenis (pagrindinio ar išsamaus lygio, atsižvelgiant į tai, ką pasirinkote), kad galėtume siūlyti suasmenintus patarimus, skelbimus ir rekomendacijas, kad „Microsoft“ produktai ir paslaugos būtų tobulinami pagal jūsų poreikius. Jei pasirinkote diagnostikos duomenų lygio parametrą Pagrindiniai, personalizavimas yra grindžiamas informacija apie jūsų įrenginį, jo parametrus ir galimybes, ir tai, ar jis veikia tinkamai. Jei pasirinkote parametrą Visas, suasmeninimas taip pat grindžiamas naršomų svetainių informacija, programų ir funkcijų naudojimu ir papildoma informacija apie įrenginio sveikatą. Tačiau mes nenaudojame gedimų, kalbėjimo, teksto įvedimo ar rašymo stiliumi įvesties duomenų turiniui personalizuoti, jei gauname tokius duomenis iš klientų, pasirinkusių lygį Visas.

Pritaikymas pagal poreikius apima pasiūlymus, kaip tinkinti ir optimizuoti „Windows“, taip pat rekomendacijas dėl „Microsoft“ ir trečiųjų šalių produktų ir paslaugų, funkcijų, programų ir aparatūros, skirtas „Windows“ naudojimo patirčiai tobulinti. Pvz., kad galėtumėte išnaudoti visas savo įrenginio galimybes, galime jums papasakoti apie funkcijas, kurių galbūt nežinote arba kurios yra naujos. Jei kyla problemų su jūsų „Windows“ įrenginiu, jums gali būti pasiūlytas sprendimas. Jums gali būti pasiūlyta galimybė tinkinti savo užrakto ekraną naudojant paveikslėlius, rodyti daugiau mėgstamo tipo paveikslėlių arba rodyti mažiau nemėgstamų. Jei savo naršyklėje transliuojate filmus, jums gali būti parekomenduota programėlė iš „Microsoft Store“, kuri leidžia transliuoti efektyviau. Arba, jei jums baigiasi vieta standžiajame diske, „Windows“ gali rekomenduoti išbandyti „OneDrive“ arba įsigyti aparatūros, kad turėtumėte daugiau vietos. Sužinokite daugiau apie pritaikytas funkcijas sistemoje „Windows 10“.

Atsiliepimų telkinysAtsiliepimų telkinysmainfeedbackhubmodule
Suvestinė

Atsiliepimų telkinys yra iš anksto įdiegta programėlė, kuri suteikia galimybę rinkti atsiliepimus apie „Microsoft“ produktus ir įdiegtas pirmosios šalies ir trečiųjų šalių programėles. Galite prisijungti prie Atsiliepimų telkinio naudodami savo asmeninę „Microsoft“ paskyrą arba jūsų organizacijos (pvz., jūsų darbdavio arba mokymo institucijos) suteiktą paskyrą, kurią naudojate jungdamiesi prie „Microsoft“ produktų. Prisijungę naudodami savo darbo arba mokymo institucijos paskyrą galite pateikti „Microsoft“ atsiliepimus, susijusius su jūsų organizacija.

Visi jūsų pateikti atsiliepimai, tiek naudojant asmeninę „Microsoft“ paskyrą, darbo vietos ar mokymo institucijos suteiktą paskyrą, yra matomi viešai. Be to, jei atsiliepimus pateikėte naudodami savo darbo arba mokymo institucijos paskyrą, jūsų organizacijos IT administratoriai gali peržiūrėti jūsų atsiliepimus naudodami Atsiliepimų telkinį.

Pateikus „Microsoft“ atsiliepimą apie problemą arba sutikus su problema, diagnostikos duomenys bus siunčiami į „Microsoft“, siekiant tobulinti „Microsoft“ produktus ir paslaugas. Atsižvelgiant į diagnostikos duomenų parametrus dalyje Pradžia > Parametrai > Privatumas > Diagnostika ir atsiliepimai Atsiliepimų telkinys automatiškai siųs diagnostikos duomenis arba turėsite galimybę pasirinkti siųsti juos „Microsoft“ atsiliepimo pateikimo metu. „Microsoft“ gali taip pat bendrinti jūsų atsiliepimų ir diagnostikos duomenis su „Microsoft“ partneriais (pvz., įrenginio gamintojais arba programinės-aparatinės įrangos kūrėjais), kad padėtų jiems pašalinti produktų ir paslaugų, naudojamų su „Windows“ ir kitais „Microsoft“ produktais bei paslaugomis, triktis. Daugiau sužinokite apie diagnostikos duomenis sistemoje „Windows 10“.

Vietos nustatymo tarnybos, judesio jautra ir įrašymasVietos nustatymo tarnybos, judesio jautra ir įrašymasmainlocationservicesmotionsensingmodule
Suvestinė

„Windows“ buvimo vietos paslauga. „Microsoft“ teikia buvimo vietos paslaugą, kuri padeda nustatyti tikslią konkretaus „Windows“ įrenginio geografinę vietą. Atsižvelgiant į įrenginio galimybes, jo buvimo vietą galima nustatyti įvairiu tikslumu ir kai kuriais atvejais galima nustatyti tiksliai. Jei „Windows“ įrenginyje įjungėte vietos nustatymo paslaugą arba leidote „Microsoft“ programėlėms pasiekti jūsų buvimo vietos informaciją ne „Windows“ įrenginiuose, „Microsoft“ renka duomenis apie mobiliojo ryšio stotis ir „Wi-Fi“ prieigos taškus bei jų vietas ir įtraukia juos į buvimo vietos duomenų bazę, prieš tai pašalinusi bet kokius asmenį arba įrenginį, iš kurio jie buvo surinkti, identifikuojančius duomenis. Ši asmens neleidžianti identifikuoti informacijos apie buvimo vietą kopija naudojama siekiant pagerinti „Microsoft“ vietos nustatymo tarnybas ir, kai kuriais atvejais, bendrinama su mūsų vietos nustatymo paslaugų partneriais, šiuo metu HERE (žr. https://www.here.com/), kad būtų galima tobulinti teikėjo vietos nustatymo tarnybas.

„Windows“ tarnybos ir funkcijos (pvz., naršyklės ir „Cortana“), programėlės, veikiančios „Windows“ aplinkoje, ir interneto svetainės, atidaromos „Windows“ naršyklėse, gali pasiekti vietos nustatymo duomenis per „Windows“ (jei leisite joms tai daryti). Vienos funkcijos ir programėlės paprašo leidimo naudotis buvimo vietos duomenimis, kai pirmą kartą įdiegiate sistemą „Windows“, kitos prašo pirmą kartą paleidžiamos, o dar kitos – kaskart, kai prisijungiate prie įrenginio vietos. Informacijos apie tam tikras „Windows“ programėles, kurios naudoja įrenginio vietą, rasite šių privatumo nuostatų skyriuje „„Windows“ programėlės“.

Kai programėlė arba funkcija gali pasiekti įrenginio buvimo vietą, o jūs esate prisijungę naudodami„Microsoft“ paskyrą, „Windows“ įrenginys taip pat nusiųs savo buvimo vietą į debesį, kur ji bus prieinama kitose visų jūsų įrenginių programėlėse arba paslaugose, naudojančiose jūsų „Microsoft“ paskyrą, kuriai suteikėte leidimą. Išsaugosime tik paskutinę žinomą vietą (kiekviena nauja vieta pakeis ankstesniąją). Įrenginyje taip pat laikomi „Windows“ įrenginio pastarųjų buvimo vietų istorijos duomenys, net jei nenaudojate „Microsoft“ paskyros, ir tam tikros programėlės bei „Windows“ funkcijos gali naudotis buvimo vietų istorija. Galite bet kada išvalyti savo įrenginio buvimo vietos istoriją (įrenginio Parametrų meniu).

Parametruose galite taip pat peržiūrėti, kurios programėlės turi prieigą prie tikslios įrenginio buvimo vietos arba jūsų įrenginio buvimo vietų istorijos, išjungti arba įjungti tam tikrų programėlių prieigą prie įrenginio buvimo vietos arba išjungti prieigą prie įrenginio buvimo vietos. Taip pat galite nustatyti numatytąjį vietą, kuri bus naudojama, kai vietos nustatymo tarnyba negalės aptikti tikslesnės įrenginio vietos.

Net jei išjungėte prieigą prie įrenginio vietos, kai kurios trečiųjų šalių kompiuterio programėlės ir paslaugos gali naudoti kitas technologijas (pvz., „Bluetooth“, „Wi-Fi“, mobiliojo ryšio modemą ir kt.), kad nustatytų tikslią įrenginio buvimo vietą. Sužinokite daugiau apie trečiųjų šalių kompiuterio programėles ir kaip jos vis tiek gali nustatyti jūsų įrenginio buvimo vietą, kai įrenginio buvimo vietos nustatymo parametras yra išjungtas.

Be to, kad būtų lengviau gauti pagalbos nelaimės atveju, atliekant pagalbos skambutį „Windows“ bandys nustatyti ir bendrinti tikslios buvimo vietos informaciją, neatsižvelgiant į buvimo vietos parametrus. Jei jūsų įrenginyje yra SIM kortelė arba įrenginys kitaip naudoja mobiliojo ryšio paslaugą, mobiliojo ryšio operatorius turės prieigą prie įrenginio buvimo vietos informacijos. Daugiau sužinokite apie vietos nustatymą sistemoje „Windows 10“.

Apytikslė vieta. Jei įjungsite apytikslės vietos nustatymo funkciją, programėles, kurios negali naudoti jūsų tikslios vietos, turės prieigą prie apytikslės vietos, pvz., miesto, pašto kodo arba regiono.

Rasti mano telefoną. Funkcija „Rasti mano telefoną“ leidžia sužinoti savo „Windows“ telefono buvimo vietą „Microsoft“ paskyros svetainė, net jei telefone išjungėte visą prieigą prie vietos nustatymo tarnybos. Jei funkcijos „Rasti mano telefoną“ parametruose (savo telefone) įjungėte parinktį „kas kelias valandas įrašyti mano buvimo vietą“, funkcija „Rasti mano telefoną“ periodiškai siųs ir įrašys paskutinę žinomą jūsų telefono vietą, net jei savo telefone būsite išjungę visas vietos nustatymo tarnybas. Kaskart išsiuntus naują buvimo vietą, ji pakeičia pirmiau įrašytąją.

Rasti mano įrenginį. Funkcija „Rasti mano įrenginį“ leidžia „Windows“ nešiojamojo įrenginio administratoriui nustatyti įrenginio buvimo vietą svetainėje account.microsoft.com/devices. Kad įjungtų funkciją Rasti mano įrenginį, administratorius turi būti prisijungęs naudodamas „Microsoft“ paskyrą ir įjungęs vietos nustatymo parametrą. Ši funkcija veiks net ir tuo atveju, jei kiti vartotojai išjungė prieigą prie vietos informacijos visoms programėlėms. Kai administratorius pamėgina surasti įrenginį, vartotojai pranešimų srityje pamato pranešimą. Sužinokite daugiau apie funkciją Rasti mano įrenginį sistemoje „Windows 10“.

„Windows“ judesio jautra. „Windows“ įrenginiai su judesio jautros priemonėmis gali rinkti duomenis apie judėjimo veiklą. Šie duomenys gali įjungti tokias funkcijas kaip žingsniamatis, kuris skaičiuoja jūsų žingsnius, kad mankštos programa galėtų apskaičiuoti, kiek maždaug sudeginote kalorijų. Šie duomenys ir retrospektyva laikomi jūsų įrenginyje ir juos gali pasiekti bei naudoti programos, kurioms davėte atitinkamą leidimą.

Įrašymas. Kai kurie „Windows“ įrenginiai turi įrašymo funkciją, leidžiančią jums užfiksuoti savo veiksmų įrenginyje garso ir vaizdo klipus, įskaitant jūsų bendravimą su kitais. Jei nuspręsite įrašyti seansą, įrašas bus įrašytas jūsų įrenginyje. Kai kuriais atvejais galite turėti galimybę persiųsti įrašą „Microsoft“ produktui arba paslaugai, kurie transliuoja įrašą viešai. Svarbu. Prieš pradėdami bet kokio pokalbio įrašymą turite žinoti savo teisinę atsakomybę. Tai reiškia, turite žinoti, ar reikia iš anksto gauti sutikimą iš visų pokalbyje dalyvaujančių šalių. „Microsoft“ nėra atsakinga už tai, kaip jūs naudojate įrašymo funkcijas arba įrašus.

Saugos ir saugumo funkcijosSaugos ir saugumo funkcijosmainsecurityandsafetyfeaturesmodule
Suvestinė

Įrenginių šifravimas. Įrenginių šifravimo funkcija padeda apsaugoti jūsų įrenginyje laikomus duomenis, užšifruojant juos pagal „BitLocker“ diskų šifravimo technologiją. Kai įjungta įrenginių šifravimo funkcija, „Windows“ automatiškai šifruoja diską, kuriame įdiegta OS „Windows“, ir generuoja atkūrimo raktą. Jūsų asmeninio įrenginio „BitLocker“ atkūrimo kodas automatiškai įrašomas į jūsų asmeninę „Microsoft OneDrive“ paskyrą. „Microsoft“ nenaudoja jūsų individualių atkūrimo kodų jokiais tikslais.

Kenkėjiškos programinės įrangos šalinimo įrankį. Kenkėjiškos programinės įrangos šalinimo įrankis (MSRT) jūsų įrenginyje atlieka veiksmus bent kartą per mėnesį (pagal „Windows Update“ reikalavimus). MSRT ieško įrenginiuose užkratų – specifinės kenkėjiškos programinės įrangos („malware“) ir padeda pašalinti aptiktus užkratus. Veikdama MSRT pašalina kenkėjišką programinę įrangą, pateiktą „Microsoft“ techninės pagalbos interneto svetainėje (jei tokia aptinkama jūsų įrenginyje). Vykdant kenkėjiškos programinės įrangos paiešką, į „Microsoft“ išsiunčiama ataskaita su specifiniais duomenimis apie aptiktą kenkėjišką programinę įrangą, klaidas ir kitais duomenimis apie jūsų įrenginį. Jei nenorite, kad MSRT siųstų šiuos duomenis į „Microsoft“, galite išjungti MSRT ataskaitų teikimo komponentą.

„Microsoft“ šeima. Tėvai gali naudotis funkcija „Microsoft“ šeima, kad geriau suprastų ir galėtų riboti, kaip jų vaikai naudojasi savo įrenginiu. Šeimos nariai gali naudotis įvairiomis funkcijomis, tad rekomenduojame atidžiai peržvelgti pateiktą informaciją, kai kuriate Šeimą arba prisijungiate prie jos. Kai įjungta Šeimos vaiko veiklos ataskaitų funkcija, „Microsoft“ renka išsamią informaciją apie tai, kaip vaikas naudojasi savo įrenginiu ir teikia tėvams ataskaitas apie vaiko veiklą. Veiklos ataskaitos yra periodiškai (po tam tikro laiko) naikinamos iš „Microsoft“ serverių.

„Windows“ sargybos „SmartScreen“. „Windows“ sargybos „SmartScreen“ padeda užtikrinti jūsų apsaugą, kai naudojatės mūsų paslaugomis. Ši funkcija tikrina atsisiųstus failus ir žiniatinklio turinį, ieškodama jame kenkėjiškos programinės įrangos, potencialiai nesaugaus žiniatinklio turinio ir kitų grėsmių jums ar jūsų įrenginiui. Tikrinant failą, jo duomenys yra siunčiami „Microsoft“ (įskaitant failo pavadinimą, failo turinio fragmentus, atsisiuntimo vietą ir failo skaitmeninius sertifikatus). Jei „Windows“ sargybos „SmartScreen“ nustato, kad failas nežinomas arba potencialiai nesaugus, prieš atidarant tą failą, jums pateikiamas įspėjimas. Tikrinant žiniatinklio turinį, duomenys apie turinį ir jūsų įrenginį siunčiami „Microsoft“ (įskaitant visą turinio internetinį adresą). Jei „Windows“ sargybos „SmartScreen“ aptinka, kad turinys galimai nesaugus, vietoj turinio jums pateikiamas įspėjimas. „Windows“ sargybos „SmartScreen“ galima įjungti arba išjungti parametruose.

„Windows“ sargybos antivirusinė programa. „Windows“ sargybos antivirusinė programa jūsų įrenginyje ieško kenkėjiškos ir kitos nepageidaujamos programinės įrangos. „Windows“ sargybos antivirusinė programa įjungiama automatiškai, kad padėtų apsaugoti jūsų įrenginį, jei jo aktyviai nesaugo jokia kita apsaugos nuo kenkėjiškos programinės įrangos priemonė. Jei „Windows“ sargybos antivirusinė programa įjungta, ji stebės įrenginio saugos būseną. Kai „Windows“ sargybos antivirusinė programa įjungta arba veikia, nes įjungtas Ribotas periodinis nuskaitymas, ji automatiškai siųs ataskaitas į „Microsoft“, kuriose pateikiama duomenų apie įtartiną kenkėjišką programinę įrangą ir kitas nepageidaujamas programas. Ji taip pat gali siųsti failus, kuriuose gali būti kenkėjiškos programinės įrangos. Jei ataskaitoje gali būti asmeninių duomenų, ji automatiškai nesiunčiama ir prieš išsiunčiant jūsų apie tai paklausiama. Galite sukonfigūruoti „Windows“ sargybos antivirusinę programą taip, kad ji nesiųstų į „Microsoft“ ataskaitų ir įtartinos kenkėjiškos programinės įrangos.

Kalba, rašymas stiliumi ir teksto rinkimasKalba, rašymas stiliumi ir teksto rinkimasmainspeechinkingtypingmodule
Suvestinė

Internetinis kalbos atpažinimas. „Windows“ teikia ir įrenginiu pagrįstą kalbos atpažinimo funkciją (pasiekiamą naudojant „Windows“ kalbos atpažinimo programėlę), ir internetinio kalbos atpažinimo tarnybą tuose regionuose, kur galima naudotis „Cortana“. Norėdami sužinoti daugiau, kokiomis kalbomis ir kuriuose regionuose šiuo metu veikia kalbos atpažinimo funkcija, žr. „Cortana“ regionai ir kalbos.

Įjungus internetinio kalbos atpažinimo parametrą, galima naudoti „Windows“ debesimi pagrįstą kalbos atpažinimą naudojant „Cortana“, mišriosios realybės portalą, „Windows“ diktavimo funkciją, naudojant programinės įrangos klaviatūrą, palaikomas „Microsoft Store“ programėles, ir, laikui bėgant, kitose „Windows“ dalyse.

Naudojant „Windows“ internetinę kalbėjimo atpažinimo paslaugą, „Microsoft“ renka ir naudoja jūsų balso įrašus, kad galėtų kurti ištartų žodžių teksto transkripciją. Balso duomenys naudojami agreguotu formatu, siekiant patobulinti mūsų gebėjimą tinkamai atpažinti visų vartotojų kalbėjimą.

Įrenginiu pagrįstą kalbos atpažinimą galima naudoti nesiunčiant balso duomenų bendrovei „Microsoft“. Tačiau „Windows“ debesies technologija pagrįsta kalbos paslauga teikia tiksliau atpažįsta kalbą, negu įrenginiu pagrįsta kalbos atpažinimo funkcija. Išjungus internetinio kalbos atpažinimo parametrą, kalbos tarnybos, kurios nepriklauso nuo debesies technologijos ir naudoja tik įrenginiu pagrįstą atpažinimą, pvz., Diktorius ar „Windows“ kalbos atpažinimo programėlę, vis tiek veiks, tačiau „Microsoft“ nerinks jokių balso duomenų.

Jei jums suteikiamos „Cortana“ teisės, taip pat renkame jūsų vardą ir slapyvardį, jūsų naujausius kalendoriaus įvykius ir žmonių, su kuriais susitinkate, vardus, informaciją apie kontaktus, įskaitant vardus ir slapyvardžius, jūsų mėgstamų vietų pavadinimus, naudojamas programėles ir informaciją apie jūsų muzikos nuostatas. Šie papildomi duomenys padeda mums geriau atpažinti žmones, įvykius, vietas ir muziką, kai diktuojate komandas, žinutes arba dokumentus.

Internetinio kalbos atpažinimo funkciją galite bet kada išjungti. Taip sustabdysite šios funkcijos duomenų rinkimą. Norėdami valdyti balso duomenis, kuriuos „Microsoft“ susiejo su jūsų „Microsoft“ paskyra, apsilankykite „Microsoft“ privatumo valdymo portalas. Išjungus internetinio kalbos atpažinimo parametrą, visi balso duomenys, surinkti, kol buvote neprisijungęs prie „Microsoft“ paskyros, bus atsieti nuo jūsų įrenginio. Sužinokite daugiau apie internetinį kalbos atpažinimą sistemoje „Windows 10“.

Rašymo stiliumi ir teksto įvedimo suasmeninimas. Jūsų įvesti ir ranka įrašyti žodžiai yra renkami, kad galėtume pateikti jums: asmeninį žodynėlį, geresnį simbolių atpažinimą, kad galėtumėte lengviau įvesti tekstą ir rašyti ranka įrenginyje, bei teksto pasiūlymus, kurie rodomi, kai įvedate tekstą ar rašote jį ranka. Jei sinchronizuojate „Windows“ įrenginio parametrus su kitais „Windows“ įrenginiais, jūsų vietinis vartotojo žodynėlis bus saugomas asmeniniame „OneDrive“, kad būtų galima bendrinti žodynėlį su kitais jūsų „Windows“ įrenginiais. Sužinoti daugiau apie sinchronizavimo parametrus.

Bet kada galite išjungti rašymo stiliumi ir teksto įvedimo suasmeninimo funkciją. Taip bus panaikinti duomenys, įrašyti į jūsų įrenginį, pvz., jūsų vietinio vartotojo žodynėlis. Sužinokite daugiau apie rašymo stiliumi ir teksto įvedimo suasmeninimą sistemoje „Windows 10“..

Sinchronizavimo parametraisinchronizavimo parametrųmainsyncsettingsmodule
Suvestinė

Kai prisijungiate prie „Windows“ naudodami „Microsoft“ paskyrą, „Windows“ sinchronizuoja kai kuriuos jūsų parametrus ir duomenis su „Microsoft“ serveriais, kad būtų lengviau keliuose įrenginiuose mėgautis asmeniniams poreikiams pritaikytomis funkcijomis. Jums prisijungus vienu ar keliais įrenginiais naudojant „Microsoft“ paskyrą ir vėliau pirmą kartą prisijungus kitu įrenginiu naudojant tą pačią „Microsoft“ paskyrą, „Windows“ atsisiunčia ir pritaiko parametrus bei duomenis, kuriuos pasirinkote sinchronizuoti kitais savo įrenginiais. Parametrai, kuriuos pasirinkote sinchronizuoti, bus automatiškai atnaujinti „Microsoft“ serveriuose ir jūsų kituose įrenginiuose, kai jais naudositės.

Kai kurie sinchronizuojami parametrai:

  • programėlės, kurias įdiegėte iš „Microsoft Store“;
  • kalbos nuostatos;
  • lengvos prieigos neįgaliesiems nuostatos;
  • personalizavimo parametrai, pvz., jūsų paskyros paveikslėlis, fonas ir pelės parametrai;
  • „Microsoft Store“ programėlių parametrai;
  • rašybos tikrinimo žodynėliai, įvesties metodo rengyklės (IME, „Input method editor“) žodynėliai ir asmeniniai žodynėliai;
  • „Internet Explorer“ naršyklės retrospektyva, parankiniai ir atidarytos interneto svetainės;
  • įrašytos programėlės, interneto svetainės, mobilusis interneto taškas ir „Wi-Fi“ tinklų pavadinimai bei slaptažodžiai.

Norėdami pasirinkti, ar sinchronizuoti parametrus ir valdyti, kas sinchronizuojama, eikite į Pradžia > Parametrai > Paskyros > Parametrų sinchronizavimas. Kai kurios programėlės turi savo atskirus sinchronizavimo valdiklius. Jei prisijungsite prie „Windows“ naudodami darbo paskyrą ir pasirinksite prijungti tą paskyrą prie savo asmeninės „Microsoft“ paskyros, „Windows“ paklaus, kuriuos parametrus norite sinchronizuoti prieš prijungdami savo „Microsoft“ paskyrą.

Naujinimo tarnybosNaujinimo tarnybosmainupdateservicesmodule
Suvestinė

„Windows“ naujinimo paslaugos: „Windows Update“ ir „Microsoft Update“. „Windows Update“ – tai tarnyba, teikianti jums programinės įrangos naujinimus, skirtus „Windows“ programinei įrangai ir kitai pagalbinei programinei įrangai, pvz., tvarkyklės ir įrangos gamintojų pateikta programinė aparatinė įranga. „Microsoft Update“ – tai tarnyba, teikianti programinės įrangos naujinimus kitai „Microsoft“ programinei įrangai, pvz., „Office“.

„Windows Update“ į jūsų įrenginį automatiškai atsiunčia „Windows“ programinės įrangos naujinimus. Galite sukonfigūruoti „Windows Update“, kad automatiškai įdiegtumėte šiuos naujinimus, kai jie tampa pasiekiami (rekomenduojama) arba kad jums „Windows“ praneštų, kada reikia paleisti sistemą iš naujo, kad užbaigtumėte naujinimų diegimą. Programėlės, teikiamos per „Microsoft Store“, automatiškai atnaujinamos „Microsoft Store“, kaip aprašyta šių privatumo nuostatų skyriuje „Microsoft Store“.

Žiniatinklio naršyklės: „Microsoft Edge“ ir „Internet Explorer“Žiniatinklio naršyklės: „Microsoft Edge“ ir „Internet Explorer“mainwebbrowsersmodule
Suvestinė

„Microsoft Edge“ – tai numatytoji interneto naršyklė, skirta „Windows“. „Internet Explorer“ – tai senoji „Microsoft“ naršyklė, kurią taip pat galima naudoti sistemoje „Windows“. Kai naudojate interneto naršyklę internetui naršyti, duomenys apie jūsų įrenginį („standartiniai įrenginio duomenys“) siunčiami į jūsų lankomas interneto svetaines ir internetines tarnybas, kuriomis naudojatės. Standartiniai įrenginio duomenys: jūsų įrenginio IP adresas, naršyklės tipas ir kalba, prieigos laikai ir nukreipiančių interneto svetainių adresai. Šie duomenys gali būti registruojami tų interneto svetainių žiniatinklio serveriuose. Kokie duomenys bus registruojami ir kaip duomenys bus naudojami priklauso nuo jūsų lankomų interneto svetainių privatumo praktikos ir jūsų naudojamų žiniatinklio tarnybų. Be to, „Microsoft Edge“ išsiunčia unikalų naršyklės ID į tam tikras svetaines, kad galėtume sukurti sukauptus duomenis, naudotus siekiant pagerinti naršyklės funkcijas ir paslaugas.

Be to, jūsų įrenginyje laikomi duomenys apie tai, kaip naudojate savo naršyklę, pvz., jūsų naršymo retrospektyva, žiniatinklio formos duomenys, laikinieji interneto failai ir slapukai. Galite panaikinti šiuos duomenis iš savo įrenginio naudodamiesi komanda „Naikinti naršymo retrospektyvą“.

„Microsoft Edge“ leidžia jums fiksuoti ir įrašyti turinį į savo įrenginį, pvz.:

  • Žiniatinklio pastabos. Leidžia lankomuose tinklalapiuose sukurti rankraščio ir tekstinius komentarus, juos iškirpti, įrašyti arba bendrinti.
  • Aktyvus skaitymas. Leidžia sukurti ir valdyti skaitinių sąrašus, įskaitant interneto svetaines arba dokumentus.
  • Telkinys. Leidžia lengvai valdyti skaitinių sąrašus, parankinius, atsisiuntimus ir istoriją – viską vienoje vietoje.
  • Svetainės prisegimas prie užduočių juostos. ši funkcija leidžia prisegti jūsų mėgstamas svetaines prie „Windows“ užduočių juostos. Svetainės galės matyti, kuriuos jos tinklalapius prisegėte, todėl galės jums pateikti pranešimų ženklelį, kuris praneša, ar yra naujienų, kurias galite peržiūrėti šiose svetainėse.

Jums prisijungus naudojant „Microsoft“ paskyrą, tam tikra „Microsoft“ naršyklės informacija, įrašyta jūsų įrenginyje, bus sinchronizuojama su kitais įrenginiais. Pavyzdžiui, programoje „Internet Explorer“ ši informacija apima jūsų naršymo istoriją ir parankinius, o „Microsoft Edge“ – parankinius, skaitinių sąrašus ir automatiškai pildomų formų įrašus (pvz., jūsų vardą, adresą ir telefono numerį) ir gali įtraukti įdiegtų plėtinių duomenis. Pavyzdžiui, jei sinchronizuosite „Microsoft Edge“ skaitinių sąrašą keliuose įrenginiuose, turinio, kurį nutarsite įrašyti savo skaitinių sąraše, kopijos bus išsiųstos į kiekvieną sinchronizuotą įrenginį, kad jas būtų galima peržiūrėti vėliau. Sinchronizavimą naršyklėje „Internet Explorer“ galite išjungti nuėję į Pradžia > Parametrai > Paskyros > Parametrų sinchronizavimas. (Daugiau informacijos žr. šių privatumo nuostatų skyriuje „Sinchronizavimo parametrai“.) Be to, galima išjungti „Microsoft Edge“ naršyklės sinchronizavimo funkciją, „Microsoft Edge“ Parametruose išjungiant sinchronizavimo parinktį.

„Microsoft Edge“ ir „Internet Explorer“ naudoja jūsų ieškos užklausas ir naršymo retrospektyvą, kad jūs galėtumėte sparčiau naršyti ir gautumėte aktualesnius ieškos rezultatus. Toliau aprašomos tokios funkcijos:

  • Ieškos pasiūlymai „Internet Explorer“ automatiškai siunčia jūsų į naršyklės adresų juostą įvedamą informaciją numatytajam ieškos paslaugos teikėjui (pvz., „Bing“) ir jums rašant kiekvieną ženklą siūlo ieškos rekomendacijas.
  • Ieškos ir svetainės pasiūlymai„Microsoft Edge“ automatiškai siunčia į naršyklės adresų juostą įvedamą informaciją „Bing“ (net jeigu pasirinkote kitą numatytąjį ieškos teikėją), kad galėtų teikti ieškos rekomendacijas įvedant kiekvieną simbolį.

Šias funkcijas galima bet kada išjungti. Siekiant teikti ieškos rezultatus, „Microsoft Edge“ ir „Internet Explorer“ siunčia jūsų ieškos užklausas, standartinę įrenginio informaciją ir buvimo vietos duomenis (jei įjungėte buvimo vietos funkciją) jūsų numatytajam ieškos paslaugų teikėjui. Jei jūsų numatytasis ieškos paslaugų teikėjas yra „Bing“, mes naudojame duomenis kaip aprašyta šio privatumo patvirtinimo skiltyje Bing.

„Cortana“ gali padėti naršyti „Microsoft Edge“, naudojant tokias funkcijas, kaip Klauskite Cortana. „Cortana“ pagalbą naršyklėje „Microsoft Edge“ galite bet kada išjungti „Microsoft Edge“ parametruose. Norėdami sužinoti daugiau, kaip „Cortana“ naudoja duomenis ir kaip jūs galite tai valdyti, eikite į šių privatumo nuostatų skyrių „„Cortana““.

„Windows“ programėlės„Windows“ programėlėsmainwindowsappsmodule
Suvestinė

Su sistema „Windows“ pateikiamos kelios „Microsoft“ programėlės. Kitas galima atsisiųsti iš „Microsoft Store“. Kai kurios iš tokių programėlių:

Žemėlapių programėlė. Žemėlapių programėlė teikia buvimo vieta pagrįstas paslaugas ir naudoja „Bing“ paslaugas jūsų ieškoms Žemėlapių programėlėje apdoroti. Kai Žemėlapių programėlė turi prieigą prie jūsų buvimo vietos ir esate įjungę buvimo vieta pagrįstas paslaugas sistemoje „Windows“, kai naudojate klavišą „@“ paieškai inicijuoti palaikomuose teksto laukuose „Windows“ programėlėse, „Bing“ paslaugos renka tekstą, kurį įvedate paspaudę klavišą „@“, kad galėtų pateikti buvimo vieta pagrįstus pasiūlymus. Norėdami sužinoti daugiau apie „Bing“ pagrindu veikiančių paslaugų funkcijas, žr. šių privatumo nuostatų skyrių „Bing“. Kai Žemėlapių programėlė turi prieigą prie jūsų buvimo vietos duomenų (net kai programėlė nenaudojama), „Microsoft“ gali iš jūsų įrenginio rinkti buvimo vietos duomenis (iš kurių pašalinta identifikavimo galimybė), siekiant tobulinti „Microsoft“ paslaugas. Jūs galite išjungti Žemėlapių programėlės prieigą prie savo buvimo vietos, išjungdami vietos nustatymo tarnybą arba Žemėlapių programėlės prieigą prie vietos nustatymo tarnybos.

Galite sekti savo parankines vietas ir paskutines Žemėlapių programėlėje vykdomas žemėlapio ieškas. Jūsų parankinės vietos ir ieškos retrospektyva įtraukiami kaip ieškos pasiūlymai. Jei prisijungėte naudodami savo „Microsoft“ paskyrą, jūsų parankinės vietos, ieškos retrospektyva ir tam tikrų programėlių parametrai bus sinchronizuojami su kitais įrenginiais ir tarnybomis (pvz., „Cortana“). Daugiau informacijos žr. šių privatumo nuostatų skyriuje „sinchronizavimo parametrų“.

Fotoaparato ir Nuotraukų programėlės. Jei leisite Fotoaparato programėlei naudoti jūsų buvimo vietos duomenis, šie bus įterpiami į nuotraukas, kurias darote savo įrenginiu. Kiti aprašomieji duomenys, pvz., fotoaparato modelis ir nuotraukos darymo data, taip pat įkeliami į nuotraukas ir vaizdo įrašus. Jei pasirinksite pabendrinti tą nuotrauką ar vaizdo įrašą, visi įterptiniai duomenys bus pasiekiami žmonėms ir tarnyboms, su kuriais juos bendrinate. Galite išjungti programėlės Fotoaparatas prieigą prie savo buvimo vietos duomenų, savo įrenginio Parametrų meniu išjungdami visą prieigą prie vietos nustatymo tarnybos arba programėlės Fotoaparatas prieigą prie vietos nustatymo tarnybos.

Jūsų nuotraukos, vaizdo įrašai ir ekrano nuotraukos, įrašytos į jūsų fotoaparato aplanką, automatiškai nusiunčiamos į „OneDrive“. „OneDrive“ aplinkoje galima valdyti savo nuotraukas ir vaizdo įrašus, o Parametruose galima išjungti automatinio nusiuntimo paslaugą.

Kai darote nuotraukas su buvimo vietos duomenimis, Nuotraukų programėlė gali sugrupuoti jūsų nuotraukas pagal laiką ir vietą. Nuotraukoms grupuoti Nuotraukų programėlė siunčia buvimo vietos duomenis į „Microsoft“, kad nustatytų vietų pavadinimus, pvz., „Sietlas, Vašingtonas”. Kai naudojate Nuotraukų programėlę prisijungę prie savo „Microsoft“ paskyros, jūsų „OneDrive“ nuotraukos ir vaizdo įrašai Nuotraukų programėlėje automatiškai surūšiuojami į albumus ir papildomai pateikiami Nuotraukų programėlės sąveikiojoje plytelėje. Jūsų nuotraukos ir (arba) vaizdo įrašai su kitais bendrinami tik jei patys nurodote tai daryti.

Žmonių programėlė. Žmonių programėlė leidžia vienoje vietoje peržvelgti visus savo kontaktus ir bendrauti su jais. Kai įtraukiate paskyrą į Žmonių programėlę, kontaktai iš jūsų paskyros automatiškai įtraukiami į šią programėlę. Į Žmonių programėlę galima įtraukti kitų paskyrų, įskaitant jūsų socialinių tinklų (pvz., „Facebook“ ir „Twitter“) bei el. pašto paskyras. Kai įtraukiate paskyrą, mes nurodome, kokius duomenis Žmonių programėlė gali importuoti arba sinchronizuoti su konkrečia tarnyba, ir leidžiame jums pasirinkti, ką galite įtraukti. Kitos programėlės, kurias įdiegiate, taip pat gali sinchronizuoti duomenis su Žmonių programėle, įskaitant papildomos informacijos pateikimą esamiems kontaktams. Kai peržiūrite kontaktą Žmonių programėlėje, informaciją apie jūsų naujausias sąveikas su kontaktu (pvz., el. laiškus ir kalendoriaus įvykius, įskaitant informaciją iš programėlių, kurių duomenis sinchronizuoja Žmonių programėlė) bus nuskaitoma ir jums rodoma. Galite bet kuriuo metu pašalinti paskyrą iš Žmonių programėlės.

Pašto ir kalendoriaus programėlė. Pašto ir kalendoriaus programėlė leidžia sujungti visus el. laiškus, kalendorius ir failus į vieną vietą, įskaitant gautus iš trečiųjų šalių el. pašto ir failų saugyklų teikėjų. Programėlė teikia su vieta susijusias paslaugas (pvz., orų informaciją kalendoriuje), tačiau jūs galite išjungti programėlės jūsų vietos naudojimą. Kai į Pašto ir kalendoriaus programėlę įtrauksite paskyrą, el. laiškai, kalendoriaus elementai, failai, kontaktai ir kiti parametrai iš jūsų paskyros bus automatiškai sinchronizuojami su jūsų įrenginiu ir „Microsoft“ serveriais. Bet kuriuo metu galite pašalinti paskyrą arba keisti duomenis, kurie yra sinchronizuojami iš jūsų paskyros. Norėdami sukonfigūruoti paskyrą, turite programėlei pateikti paskyros kredencialus (pvz., vartotojo vardą ir slaptažodį), kurie bus išsiųsti internetu į trečiosios šalies teikėjo serverį. Pirmiausia programėlė bandys pasinaudoti saugiuoju (SSL) ryšiu jūsų paskyrai sukonfigūruoti, tačiau, jei jūsų el. pašto paslaugos teikėjo serveris nederės su SSL, ši informacija bus siunčiama neužšifruota. Jei įtrauksite savo organizacijos suteiktą paskyrą (pvz., įmonės el. pašto adresą), organizacijos domeno savininkas galės įdiegti tam tikras politikos nuostatas ir valdiklius (pavyzdžiui, kelių veiksnių autentifikavimą arba galimybę nuotoliniu būdu išvalyti duomenis iš įrenginio), kurie gali turėti įtakos jūsų programėlės naudojimui.

Žinučių programėlė. Kai prisijungiate naudodami savo įrenginyje esančią „Microsoft“ paskyrą, galite pasirinkti daryti savo informacijos atsarginę kopiją, kuri sinchronizuos jūsų SMS bei MMS žinutes, ir įrašyti jas į jūsų „Microsoft“ paskyrą. Taip galima atkurti žinutes, jei kartais prarastumėte savo telefoną ar jį pakeistumėte. Po įrenginio pradinės sąrankos galima bet kada sutvarkyti savo žinučių parametrus. Išjungus savo SMS/MMS atsarginių kopijų darymo funkciją, tos žinutės, kurių atsarginę kopiją „Microsoft“ paskyroje pasidarėte anksčiau, nepanaikinamos. Kad panaikintumėte tokias žinutes, prieš išjungdami atsarginių kopijų darymo funkciją turite panaikinti jas iš įrenginio. Jei leisite Žinučių programai naudoti savo buvimo vietos duomenis, galėsite prie išsiunčiamos žinutės pridėti saitą į savo buvimo vietą. Buvimo vietos informaciją „Microsoft“ rinks kaip aprašyta šių privatumo nuostatų skyriuje apie „Windows“ „Vietos nustatymo tarnybos“.

Programėlė Piniginė skirta „Windows Phone“. Naudodami Piniginę galėsite saugoti tokią informaciją, kaip kuponai, lojalumo kortelės, bilietai ir kitokį skaitmeninį turinį. Kai įmanoma, į Piniginę taip pat galite įtraukti mokėjimo korteles, kad galėtumėte atsiskaityti dalyvaujančiose parduotuvėse naudodami NFC (artimojo ryšio funkciją).

Galite nustatyti, kad galėtumėte mokėti naudodami piniginę. Norėdami tai daryti, turite prisijungti prie Piniginės su savo asmenine „Microsoft“ paskyra ir įtraukti su jūsų „Microsoft“ paskyra susietas mokėjimo korteles. Kai į Piniginę įtrauksite mokėjimo kortelę, jūsų bankui ir mokėjimo kortelių tinklui pateiksime duomenis: jūsų vardą, kortelės numerį, atsiskaitymo adresą, el. pašto adresą, įrenginio duomenis (įskaitant įrenginio pavadinimą, tipą ir identifikatorių) bei jūsų buvimo vietą tuo metu, kai įtraukėte mokėjimo kortelę į piniginę. Šie duomenys yra siunčiami į jūsų banką ir mokėjimo kortelių tinklą, kad būtų galima nustatyti jūsų mokėjimo kortelės tinkamumą, įgalinti operacijas ir aptikti apgaulės atvejus.

Kai atliekate NFC mokėjimą, Piniginė pateiks pardavėjui užšifruotą jūsų mokėjimo kortelės versiją („atpažinimo ženklą“). Pardavėjas pateiks šį atpažinimo ženklą kartu su operacijos duomenimis jūsų bankui, kad operacija būtų užbaigta, ir paprašys mokėjimo už operaciją.

„Windows Media“ leistuvas„Windows Media“ leistuvasmainwindowsmediaplayermodule
Suvestinė

Naudodami „Windows Media“ leistuvą galite leisti CD, DVD ir kitą skaitmeninį turinį (pvz., WMA ir MP3 failus), kopijuoti CD ir tvarkyti medijos biblioteką. Siekiant pagerinti jūsų patirtį, kai leidžiate bibliotekos turinį, „Windows Media“ leistuve rodoma atitinkama medijos informacija, pvz., albumo pavadinimas, dainų pavadinimai, albumo viršelis, atlikėjas ir kūrėjas. Siekiant papildyti medijos informaciją, „Windows Media“ leistuvas nusiųs užklausą „Microsoft“, kurioje bus standartinė kompiuterio informacija, medijos turinio identifikatorius ir jau „Windows Media“ leistuvo bibliotekoje jau esanti medijos informacija (įskaitant informaciją, kurią galėjote redaguoti arba įvesti patys), kad „Microsoft“ galėtų atpažinti takelį ir grįžtų šiuo metu pasiekiamos papildomos informacijos.

„Windows Media“ leistuve taip pat galima atkurti turinį, kuris transliuojamas tinklu. Norint teikti šią paslaugą, „Windows Media“ leistuvas privalo užmegzti ryšį su srautinio perdavimo medijos serveriu. Šiuos serverius paprastai valdo ne „Microsoft“ turinio teikėjai. Srautinio perdavimo medijos atkūrimo metu „Windows Media“ leistuvas nusiųs žurnalą į srautinio perdavimo medijos serverį arba kitą žiniatinklio serverį (-ius), jei srautinio perdavimo medijos serveris pateiks jo užklausą. Žurnale pateikiami tokie duomenys: ryšio laikas, IP adresas, operacinės sistemos versija, „Windows Media“ leistuvo versija, leistuvo identifikavimo numeris (leistuvo ID), data ir protokolas. Siekiant apsaugoti jūsų privatumą, „Windows Media“ leistuvo numatytasis parametras yra siųsti leistuvo ID, kuris kiekvieno seanso metu yra skirtingas.

„Windows Hello“„Windows Hello“mainwindowshellomodule
Suvestinė

„Windows Hello“ suteikia momentinę prieigą prie jūsų įrenginių, naudojantis biometrinio autentifikavimo metodu. Įjungus „Windows Hello“, ji identifikavimui naudoja jūsų veidą, piršto atspaudą arba akies rainelę pagal unikalių taškų arba funkcijų rinkinį, kuris ištraukiamas iš vaizdo ir įrašomas į jūsų įrenginį kaip šablonas, tačiau ji nelaiko jūsų veido, pirštų atspaudų arba rainelės faktinio vaizdo. Biometrinio tikrinimo duomenys naudojami, kai jūs prisijungiate ir niekur nesiunčiami iš jūsų įrenginio. Biometrinio tikrinimo duomenis galima panaikinti iš Parametrų.

Windows SearchWindows Searchmainwindowssearchmodule
Suvestinė

„Windows Search“ suteikia galimybę iš vienos vietos vykdyti ieškas savo turinyje ir žiniatinklyje. Jei savo turiniui ieškoti pasirinksite naudoti „Windows Search“, jūsų elementų rezultatai bus pateikti asmeniniame „OneDrive“, „OneDrive“ verslui (jei įjungta), kitiems debesies saugyklos teikėjams tiek, kiek palaiko tų trečiųjų šalių teikėjai, ir jūsų įrenginyje. Jei nutarsite naudoti „Windows Search“ ir ieškosite reikiamo turinio internete arba gausite ieškos pasiūlymų iš „Windows Search“, jūsų ieškos rezultatus pateiks „Bing“ ir mes naudosime jūsų ieškos užklausą kaip aprašyta šio privatumo patvirtinimo skiltyje Bing.

Pramogos ir susijusios paslaugosPramogos ir susijusios paslaugosmainentertainmentmodule
Suvestinė

Pramogų ir susijusios paslaugos praturtina jūsų patirtį ir suteikia prieigą prie įvairaus turinio, taikomųjų programų ir žaidimų.

„Xbox“ ir „Xbox Live“„Xbox“ ir „Xbox Live“mainxboxmodule
Suvestinė
Microsoft Store„Microsoft Store“mainwindowsstoremodule
Suvestinė
MSNMSNmainmainmodule
Suvestinė
MixerMixermainmixermodule
Suvestinė
„Groove“ muzika ir Filmai ir TV programos„Groove“ muzika ir Filmai ir TV programosmaingroovemusicmoviestvmodule
Suvestinė
„Silverlight“„Silverlight“mainsilverlightmodule
Suvestinė
„Microsoft Health“ paslaugos„Microsoft Health“ paslaugosmainmicrosofthealthservicesmodule
Suvestinė

„Microsoft Health“ paslaugos gali padėti suprasti ir valdyti savo sveikatos duomenis. Jie apima „HealthVault“, „HealthVault“ įžvalga, „Microsoft Band“ įrenginius, kitas „Microsoft Health“ programas ir susijusius produktus. „Band“ padeda sekti tokius duomenis kaip pulsas ir žengti žingsniai. Be to, „Band“ gali naudoti „Cortana“ pastaboms žymėtis ir pranešimams iš jūsų telefono gauti. „Microsoft Health“ programos siunčia duomenis į „Microsoft“ serverius ir leidžia jums peržiūrėti, tvarkyti bei valdyti duomenis. Programos gali įjungti „Band“ ir kitų įrenginių pranešimus. „HealthVault“ tarnybos leidžia rinkti, redaguoti, įtraukti ir laikyti sveikatos duomenis internete, bendrinti savo sveikatos duomenis su šeimos nariais, slaugytojais ir sveikatos priežiūros specialistais.

„Microsoft Health“ tarnybos renka ir naudoja duomenis, kad galėtų teikti paslaugas, leidžiančias tobulinti ir pritaikyti funkcijas jūsų asmeniniams poreikiams. Sveikatos duomenys, kuriuos pateikiate „Microsoft“ naudodamiesi „Microsoft Health“ tarnybomis, nėra jungiami su duomenimis iš kitų „Microsoft“ paslaugų arba naudojami kitais tikslais be jūsų išskirtinio sutikimo. Pavyzdžiui, „Microsoft“ nenaudoja jūsų sveikatos įrašų jums skirtoje rinkodaroje ar reklamose be jūsų sutikimo.

„Health“ paslaugos„Health“ paslaugosmainmicrosoftservicelongmodule
Suvestinė

„Microsoft Health“ paslaugos gali padėti suprasti ir valdyti savo sveikatos duomenis. Renkami duomenys priklauso nuo jūsų naudojamų paslaugų ir funkcijų. Jie apibūdinami toliau.

  • Profilio duomenys. Kai sukuriate profilį, jums reikia pateikti duomenis (pvz., ūgį, svorį ir amžių), kurie naudojami veiklos rezultatams apskaičiuoti. Kiti profilio duomenys gaunami iš jūsų asmeninės „Microsoft“ paskyros.
  • Aktyvumo ir fizinės parengties duomenys. „Microsoft Health“ paslaugos padeda jums sekti savo veiklą ir fizinę parengtį, rinkdama tokius duomenis, kaip jūsų širdies dažnis, žingsniai, sudegintos kalorijos ir miegas. Galite pasirinkti tokias sektinas veiklas: bėgimas, mankšta ir miegas.
  • Naudojimo duomenys. Siekdami jums teikti geriausias paslaugas, mes renkame ir automatiškai nusiunčiame statistinius duomenis apie „Microsoft Health“ paslaugų našumą bei naudojimąsi jomis.
  • Vieta. „Microsoft Band“ turi globalinės padėties nustatymo sistemos (GPS) galimybes, kurios leidžia kartografuoti kokias veiklas, kaip bėgimą arba važiavimą dviračiu, nesinešiojant su savimi mobiliojo telefono. Jei veiklos metu įjungsite GPS ryšį, galėsite peržiūrėti veiklos žemėlapį „Microsoft Health“ programose. Kai kurie „Band“ režimai, pvz., Golfas ir Tyrinėtojas, automatiškai įjungia GPS ir išjungia, kai baigiate naudoti režimą. 

Norėdami sužinoti daugiau apie „Band“ jutiklius ir jų renkamus duomenis, žr. „Microsoft Band“ puslapis „Microsoft“ palaikymo svetainėje.

Prieiga ir kontrolė. Galite peržiūrėti ir tvarkyti duomenis paslaugose „Microsoft Health“. Pvz., gali peržiūrėti ir atnaujinti savo profilio duomenis, tvarkyti prijungtas programas ir peržiūrėti ankstesnes veiklas. „Microsoft Health“ paslaugose galite panaikinti konkrečios veiklos duomenis. Kai panaikinate konkrečią veiklą, įvykis panaikinamas iš „Microsoft Health“ paslaugų, tačiau kiti duomenis ir baziniai jutiklių duomenys, kuriuos užfiksavo įrenginiai, išlieka „Microsoft Health“ paslaugose. Savo „Microsoft Health“ paslaugų paskyrą galite atšaukti bet kuriuo metu, susisiekdami su klientų aptarnavimo tarnyba iš „Microsoft Band“ svetainė.

Cortana. „Microsoft Health“ paslaugos suteikia galimybę naudoti „Cortana“. Kai naudojate „Cortana“, duomenys, kuriuos apdorojate naudodami „Microsoft Health“ paslaugas, įskaitant su sveikata susijusius duomenis ir duomenis apdorotus iš trečiųjų šalių paslaugų, bendrinami su „Cortana“. „Cortana“ galimybės leidžia žymėtis pastabas, vykdyti užklausas ir nustatyti priminimus balsu, jei „Cortana“ įgalinta jūsų įrenginyje. Norėdami sužinoti daugiau, kaip „Cortana“ valdo jūsų duomenis, žr. šių privatumo nuostatų skyrių „„Cortana““.

„HealthVault“„HealthVault“mainhealthvaultmodule
Suvestinė

„HealthVault“ – tai asmeninė sveikatos platforma, leidžianti internetu rinkti, redaguoti, laikyti ir bendrinti sveikatos duomenis. Naudodami „HealthVault“, galėsite valdyti savo sveikatos įrašus. Be to, galite pasirinkti bendrinti savo sveikatos duomenis su šeimos nariais, slaugytojais, sveikatos apsaugos specialistais, programomis, su sveikata susijusiais įrenginiais ir internetinėmis priemonėmis. Daugiau informacijos apie „HealthVault“ rasite apsilankę „HealthVault“ žinyno puslapis.

Prisijungimas prie „HealthVault“. Norėdami prisijungti prie „HealthVault“, galite naudoti „Microsoft“ paskyrą arba trečiosios šalies autentifikavimo paslaugas. Jei uždarysite savo „Microsoft“ paskyrą arba prarasite jos rekvizitus, nebegalėsite pasiekti savo duomenų. Siekiant padidinti pasiekiamumą, su „HealthVault“ galima naudotis daugiau nei vienu rekvizitų rinkiniu. Prieš pradedant naudotis trečiosios šalies autentifikavimo paslauga su „HealthVault“, rekomenduojame peržiūrėti paslaugą siūlančios įmonės saugos ir privatumo įsipareigojimus.

„HealthVault“ paskyra ir „Health“ įrašai. Norėdami sukurti naują „HealthVault“ paskyrą, turite suteikti tokius asmens duomenis, kaip vardas, gimimo data, el. pašto adresas, pašto kodas ir šalis / regionas. Atsižvelgiant į tai, kokias savybes naudojate, jūsų gali būti paprašyta pateikti papildomos informacijos. „HealthVault“ paskyra leidžia valdyti vieną arba daugiau sveikatos įrašų, pvz., tuos, kuriuos sukūrėte sau ir savo šeimos nariams. Galite bet kada įtraukti arba pašalinti savo valdomo sveikatos įrašo duomenis.

JAV „HealthVault“ kiekvienam sveikatos įrašui priskiria unikalų „HealthVault“ el. pašto adresą. Tuo el. pašto adresu gavus žinutę, ji ir priedai automatiškai įtraukiami į „HealthVault“ įrašą ir to įrašo valdytojams išsiunčiamas el. laiškas. „HealthVault“ el. pašto tarnyba naudoja protokolą „Direct“, specialiai sukurtą bendrauti su sveikatos priežiūros paslaugų teikėjais. Dėl tos priežasties „HealthVault“ el. laiškus gali siųsti ir priimti tik tie teikėjai, kurie naudoja sistemą, kurioje naudojamas „Direct“ protokolas. Valdytojai gali įtraukti arba išjungti įrašo el. pašto adresus.

Sveikatos duomenų bendrinimas. Pagrindinė „HealthVault“ savybė – galimybė bendrinti jūsų sveikatos duomenis su žmonėmis ir tarnybomis, kurios gali padėti jums pasiekti su sveikata susijusių tikslų. Pagal numatytąją parinktį jūs esate savo sukurtų įrašų valdytojas. Valdytojams suteikiamas aukščiausias prieigos prie sveikatos įrašų lygis. Būdami valdytoju, galite bendrinti sveikatos įrašo duomenis su kitais asmenimis, išsiųsdami per „HealthVault“ kvietimą el. paštu. Galite nurodyti, kokio tipo prieigą jie turės (įskaitant valdytojo prieigą), kiek laiko tokia prieiga bus teikiama ir ar jiems bus leidžiama modifikuoti įrašo duomenis. Kai suteikiate kam nors prieigą, tas asmuo gali suteikti tokio paties lygio prieigą kam nors kitam (pvz., kas nors, turintis tik peržiūros prieigą, gali kitam vartotojui suteikti tik peržiūros prieigą). Jei netinkamai suteiksite prieigą, kas nors gali pažeisti jūsų privatumą arba netgi atšaukti jūsų prieigą prie jūsų pačių įrašų, todėl suteikiant prieigą prie savo įrašų reikia būti atsargiems.

Galite pasirinkti bendrinti konkrečius sveikatos įrašo duomenis (arba visus duomenis) su kitomis tarnybomis, įskaitant jūsų autorizuotas dalyvaujančių trečiųjų šalių paslaugas. Jokia tarnyba neturi prieigos prie jūsų duomenų per „HealthVault“, nebent įgaliotasis asmuo suteikia jai tokią prieigą per „HealthVault“. „HealthVault“ leidžia jums kontroliuoti prieigą priimant arba atmetant užklausas. Kiekvienai prieigai prie paslaugos galite parinkti, kokią sveikatos informaciją konkrečiame sveikatos įraše bendrinti ir kokius veiksmus kiekviena tarnyba gali atlikti su sveikatos informacija.

Tarnyba, kurią įgaliodami prirašote prie įrašo, gauna vardą ir pavardę, susietą su jūsų „HealthVault“ paskyra, įgaliotųjų įrašų slapyvardį ir jūsų ryšį su tuo įrašu. Tarnyba ir toliau turės prieigą per „HealthVault“, kol galiausiai neatšauksite leidimo. „Microsoft“ gali atšaukti tarnybos prieigą prie „HealthVault“, jei ji nesilaikys „Microsoft“ privatumo įsipareigojimų. Vis dėlto, išskyrus jūsų trečiosioms šalims suteiktų teisių taikymą, mes nekontroliuojame ir nestebime trečiosios šalies tarnybų, o jų privatumo praktika gali skirtis.

Ataskaitos JAV sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams. Jungtinėse Amerikos Valstijose mes leidžiame dalyvaujantiems sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams gauti ataskaitas apie tai, ar jų į „Microsoft Health“ paslaugų įrašą siunčiama informacija yra naudojama. Ši funkcija skirta HITECH akto „prasmingo naudojimo“ tikslui siekti ir skatina sveikatos apsaugos specialistus elektroniniu būdu siųsti savo pacientams medicininės informacijos kopijas. Dalyvaujantys teikėjai gali gauti ataskaitas, kuriose būna nurodytas skaičius, teikėjo naudojamas pacientui savo sistemoje identifikuoti ir sužinoti, ar vartotojas sistemoje „HealthVault“ ėmėsi vieno iš „nurodytų veiksmų“ (tačiau nepateikiama informacijos apie tai, koks veiksmas buvo atliktas). Tarp „nurodytų veiksmų“ šiuo metu yra sveikatos informacijos peržiūra, atsisiuntimas arba persiuntimas el. paštu. Galite išjungti savo įrašų ataskaitų rengimo funkciją.

Prieiga ir valdymo elementai. Galite bet kada peržiūrėti, redaguoti arba panaikinti savo „HealthVault“ paskyros duomenis, taip pat – uždaryti savo „HealthVault“ paskyrą. Elementą negrįžtamai panaikinti leidžiama tik valdytojams. Kai panaikinate sveikatos įrašą, jis panaikinamas iš visų vartotojų, kurie turėjo prie jo prieigą.

Kai uždarote savo „HealthVault“ paskyrą, mes panaikiname visus įrašus, kurių išskirtinis valdytojas jūs buvote. Jei pabendrinate įrašo valdytojo prieigą, galite nuspręsti, ar panaikinti įrašą. Prieš negrįžtamai panaikindama jūsų duomenis, „Microsoft“ šiek tiek palaukia, kad jūsų sveikatos duomenys nebūtų panaikinti atsitiktinai arba siekiant pakenkti.

„HealthVault“ saugo visų prieigos atvejų, pakeitimų ar panaikinimų, kuriuos atlieka vartotojai ir tarnybos, istoriją. Registruojama veiksmo data, pavadinimas ir asmens vardas bei pavardė arba tarnybos pavadinimas. Įrašų valdytojai gali išanalizuoti šių įrašų istoriją.

El. pašto ryšiai. Kai sukursite savo „HealthVault“ paskyrą, mes panaudosime jūsų pateiktą el. pašto adresą, siekdami atsiųsti jums el. laišką su prašymu patvirtinti savo el. pašto adresą, įtraukti jus, kad galėtumėme bendrinti jūsų per sistemą „HealthVault“ siunčiamus kvietimus ir norėdami atsiųsti jums tarnybų pranešimus, pvz., el. pašto pranešimus, kad pateikta naujos informacijos, kurią galite įtraukti į savo „HealthVault“ įrašus.

„HealthVault“ periodiškai siunčia naujienlaiškius, siekiant jus informuoti apie naujausius patobulinimus. Be to, „HealthVault“ periodiškai siųs el. laiškus su einamosios paskyros valdymo veiklos suvestinėmis. Priklausomai nuo jūsų kontaktų nuostatų, jūsų el. pašto adresus taip pat naudojame reklaminiams el. laiškams siųsti. Galima bet kada atsisakyti šių el. laiškų prenumeratos.

maineuropeanprivacymodule,mainsecurityofpersonaldatamodule,mainwherewestoreandprocessdatamodule,mainourretentionofpersonaldatamodule,mainadvertisingmodule,maincollectionofdatafromchildrenmodule,mainpreviewreleasesmodule,mainchangestothisprivacystatementmodule,mainhowtocontactusmodule mainenterpriseservicesmodule,mainenterprisedevsoftwareappsmodule mainofficeservicesmodule,mainonedrivemodule,mainoutlookmodule,mainskypemodule,mainlinkedinmodule mainbingmodule,maincortanamodule,mainMicrosoftTranslatormodule,mainswiftkeymodule mainactivationmodule,mainactivityhistorymodule,mainadvertisingidmodule,maindiagnosticsmodule,mainfeedbackhubmodule,mainlocationservicesmotionsensingmodule,mainsecurityandsafetyfeaturesmodule, mainspeechinkingtypingmodule, mainsyncsettingsmodule,mainupdateservicesmodule,mainwebbrowsersmodule,mainwi-fisensemodule,mainwindowsappsmodule,mainwindowsmediaplayermodule,mainwindowshellomodule,mainwindowssearchmodule mainxboxmodule,mainwindowsstoremodule,mainmainmodule,mainmixermodule,maingroovemusicmoviestvmodule,mainsilverlightmodule mainmicrosoftservicelongmodule,mainhealthvaultmodule
mainenterprisedeveloperproductsmodule
Slapukai

Daugelyje „Microsoft“ svetainių naudojami slapukai – nedideli teksto failai, įrašomi jūsų įrenginyje, kuriuos iš domeno, kuris buvo naudojamas įkelti slapuką, vėliau gali gauti žiniatinklio serveris. Slapukai gali būti naudojami saugoti jūsų pasirinkimus ir nuostatas, padėti prisijungti, teikti jums pritaikytas reklamas ir analizuoti svetainėje atliekamas operacijas. Daugiau informacijos žr. šių privatumo nuostatų skyriuje „Slapukai ir panašios technologijos“.

ES-JAV ir Šveicarijos-JAV privatumo apsauga

„Microsoft“ laikosi ES-JAV ir Šveicarijos-JAV privatumo apsaugos sistemos principų. Jei norite sužinoti daugiau, apsilankykite JAV Prekybos departamento privatumo apsaugos svetainėje.

Susisiekite su mumis

Jei iškilo problema ar turite nusiskundimą arba klausimą dėl privatumo arba norite užduoti klausimą „Microsoft“ privatumo vadovui arba ES duomenų apsaugos vadovui, susisiekite su mumis per mūsų internetine forma. Daugiau informacijos apie tai, kaip susisiekti su „Microsoft“, įskaitant „Microsoft Ireland Operations Limited“, žr. šių privatumo nuostatų skyriuje „Kaip su mumis susisiekti“.